Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 11

QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 10 18, 13:46)
uztruks-o dar impregnuot reiks is isores ,matyt ir is vidaus gerai but ir nudazyt-kalusimas ar visiem siem darbam NEKENKIA DREGNAS IR KARTAIS MINUSINIS ORAS? B eje ar kas ka girdejot apie muritus kaminus is senovniu moliniu plytu-gal vietoj schiedel bandyt g.gif sake virs pora tukst. kainuos 8 mtru kaminas su plytom ir darbu plius dar np ideklas metras turguj 70lt..

man rodos dazai su minusu nedraugauja.
schiedelis irgi apie pora tukstanciu kainuos, tai kam eksperimentuot?
Atsakyti
QUOTE(Ram164 @ 2010 10 17, 21:30)
.
gal turit ką pakomentuot? būtų įdomu išgirst.

Sveiki, dažnai skaitau šitą temą, jau visas perskaičiau. Būtų įdomų sužinoti kas tokį mielą namuką pastatė. Taip suprantu, kad Jus kažkur prie Vilniaus statėt?
Atsakyti
Man dar vienas klausimas iskilo koks sukirtimas pas jus? ar tikrai yra didelis skirtumas tarp tradicinio ( rusisko) ir norvegisko sukirtimo silumos atzvilgiu? cia man bande irodineti ,kad labai labai skiriasi doh.gif blyn tuoj visai pasimesiu...
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2010 10 18, 16:50)
Man dar vienas klausimas iskilo koks sukirtimas pas jus? ar tikrai yra didelis skirtumas tarp tradicinio ( rusisko) ir norvegisko sukirtimo silumos atzvilgiu? cia man bande irodineti ,kad labai labai skiriasi  doh.gif  blyn tuoj visai pasimesiu...

na, daug kas taip sako . vienas tai tikrai dalykas - norvegiskas zenkliai brangesnis, tiesiog zaidimo daugiau iskirtinejant. siaip logiskai mastant, jei ten butu dideli stebuklai su norvegisku kirtimu, tai ar kas nors pasaulyje apart jo dar statytu kitais sukirtimais ? visi ismoktu ir statytu tik situo kirtmu. taip nera. vadinasi kazi kokiu stebuklu neduoda tas sukirtimas. Kaip yra istikruju, nezinau kas gali pasakyt. Siame forume apie sukirtimo rusi labai rimtos besiedos nebuvo issivyste. as pats asmeniskai kaip ir norejau norvegiska, bet tie statybinikai kurie man labiausiai patikimi ir priimtini kainoje pasirode - su norvegisku nedirba. tai lygtais bus paprastas kirtimas pas mane. zodziu, pats biski toks pusiau nescias irgi siuo klausimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bazzz: 18 spalio 2010 - 17:13
QUOTE(Bazzz @ 2010 10 18, 17:11)
na, daug kas taip sako . vienas tai tikrai dalykas - norvegiskas zenkliai brangesnis, tiesiog zaidimo daugiau iskirtinejant. siaip logiskai mastant, jei ten butu dideli stebuklai su norvegisku kirtimu, tai ar kas nors pasaulyje apart jo dar statytu kitais sukirtimais ? visi ismoktu ir statytu tik situo kirtmu. taip nera. vadinasi kazi kokiu stebuklu neduoda tas sukirtimas. Kaip yra istikruju, nezinau kas gali pasakyt. Siame forume apie sukirtimo rusi labai rimtos besiedos nebuvo issivyste. as pats asmeniskai kaip ir norejau norvegiska, bet tie statybinikai kurie man labiausiai patikimi ir priimtini kainoje pasirode  - su norvegisku nedirba. tai lygtais bus paprastas kirtimas pas mane. zodziu, pats biski toks pusiau nescias irgi siuo klausimu.

lotuliukas.gif nu jus bent jau pusiau nesti wink.gif o as dar nezinau ar nescia toks vaizdas lotuliukas.gif

nu as irgi taip manau, bet gal kas svaria nuomone turi, nes kaip keletas statytoju pasake tai ,kad LT tikrojo norvegisko sukirtimo tik kelios firmos moka daryti padoriai o kitos tik skelbiasi, o kaina zinoma skiriasi

o del stogo galvojam apie betonines cerpes unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2010 10 18, 17:22)
lotuliukas.gif nu jus bent jau pusiau nesti wink.gif o as dar nezinau ar nescia toks vaizdas lotuliukas.gif

nu as irgi taip manau, bet gal kas svaria nuomone turi, nes  kaip keletas  statytoju pasake tai ,kad LT tikrojo norvegisko sukirtimo tik kelios firmos moka daryti padoriai o kitos tik skelbiasi, o kaina zinoma skiriasi

o del stogo galvojam apie betonines cerpes  unsure.gif

Stogas - čerpės betoninės,
Sukirtimas - norvegiškas.

Statė Bildukas. Kas nori mano nuotykių - reik skaityti temas nuo maždaug kokios 5-os ar 6-os. Daug nesitikėjau ir nesitikiu iš norvegiško. Gal dėl to, jog pas mane sukirtime nėra įdėto lyno ? O gal kaikur yra.. nežinau - bildukas galėtų atsakyti.. Dabar kai žiūrinėju foto, tai matau, kad kaikur jo buvo pagailėta... g.gif Gal dėl to vėl taip greit kamšau.. Šiaip visų pirmų rąstų sukirtimus perėjau savaitgalį makrofleksu. Jie vistiek jau nebesės, o vėjas košia per juos gerai... Beje, namas vis dar tebesėda... Naktį kaip pokštelėjo virš lovos, tai vos ne purptelėjau.... Sakau reiks savaitgalį vėl gulščiuku pereit antrą aukštą, gal vėl stogas skečiasi... unsure.gif
Kaip šiaip gyvenimas visiems? Įkelsiu vėliau foto katilinė to mazgo, nusipirkau usb BT, reik pasižaist smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 18 spalio 2010 - 19:01
Valio !! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Mums nuo snd pradejo statyti !!!
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 10 18, 20:55)
Valio !! thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

thumbup.gif sveikinimai dideliausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 10 18, 20:55)

thumbup.gif zupavydeti galima blush2.gif
Atsakyti
norvegiska,švediška,kanadietiška tai tokios pat sukirtimo sistemos.
tad jos gana plačiai paplite.tik kad mes perdaug nuo Rusijos priklausomi buvome ir ju statybos budai paplito pas mus.dabar pažvelgus i rusu svetaines matosi kad jie taipogi nemažai stato norvegiška,kanadietiška sistema.
taip ji brangesne tačiau bene vienintele leidžia statyti iš nedžiovintu rastu taip kad rastams džiuvant kuo mažiau prasisuktu kertes.
deje nedžiovinta pušis turi viena minusa ji truksta vienu ilgu plyšiu ir jeigu tie plyšiai sienoje sutampa bent 4 rastuose tada jau siena linksta ,gali atsirasti plyšiu.
kitas dalykas dalis pušies truksta ivijai ty kaip egle ko pasekoje rastas susisuka ty per viduri gali buti be tarpu o kraštuose pakile ir i priešingas puses.
štai del ko rekomenduojamas džiovintas džiovyklose,ty jis džiovykloje susisuka susprogsta ir tik poto mes ji apdirbame.....

su nedžiovintu medžiu mokate mažiau tačiau tenka susitaikyti su tuo kad teks pasikamšyti pasandarinti anksčiau buvo net specialus amatas vadinosi "čekanščik"
jis kamšydavo sienojus ty buvo kamšoma pilnu rastu ilgiu ir geras specas pakeldavo nama per vainika ty budavo tiek prikemšama samanu ar linu....kad sienos paaukštėdavo apie 15-20cm
pokšėti mediena gali kintant drėgnumui ,su metais pokši vis rečiau...

dažymas,ne visais dažai sgalima dažyti esant šaltam orui,to klauskite jusu pasirinkto dažu atstovo.pvz aliejaus pagrindu dažus pakakdavo pašildyti....
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2010 10 18, 17:50)
Man dar vienas klausimas iskilo koks sukirtimas pas jus? ar tikrai yra didelis skirtumas tarp tradicinio ( rusisko) ir norvegisko sukirtimo silumos atzvilgiu? cia man bande irodineti ,kad labai labai skiriasi  doh.gif  blyn tuoj visai pasimesiu...

Norvegiskas pas mus sukirtimas.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 10 18, 22:55)

Kaip smagu... Sveikinam drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2010 10 18, 20:59)
...namas vis dar tebesėda... Naktį kaip pokštelėjo virš lovos...

Pas mus irgi vis dar seda, bet pastebi, tik ant tarpu virs langu ir duru, o pokšejo tik pirma vasara... gal kad is dziovintu rastu?
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 10 18, 20:59)
Kaip šiaip gyvenimas visiems?

Krapstomes po truputi... MB ant stogo buvo...aplink kaminus skyles taise, nes pasedus namui, kazkur tarpeliai atsirado. Dar 2 langus aukstyn kelem. Rasta is virsaus pjovem, leidom i apacia ir per nauja langus istatinejom, nes namui pasedus virs karkasinio tamburo langai jau per zemai atsirado. Tai vat naujokai, nedarykit musu klaidu... blush2.gif
Dar labai jau paukšteliams patinka tie linai... per visa vasara juos tampe, virs garazo staktos lizda net susisuko ir mazyliu isperejo... lotuliukas.gif , uztat dabar mums neliudna turim ka veikti, tuos linus per nauja kamsyti smile.gif
Dar vasaros gerybes ziemai ruosiau, tada iskilo klausimas kur viska sandeliuoti... Ale sove i galva mintis ir pasidariau lentynas is to, kas po ranka pakliuvo. Uztat dabar pasiruose ziemai... uogienes, agurkeliai, bulves, morkos... Dar iki pilnos laimes svajoju saldikli isigyti.
Atsakyti