Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 11

QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 10 18, 12:46)
labai mielas medinukas drinks_cheers.gif ,o sodybai toks tai pasaka,mes turim sodyboj senovini su tvartu ,viraline ir pan. -tai miegant-pasiilsi ten viena nakti -kaip uz savaite bute Vilniuje. Ir rastai ne 20 cm matosi lyg ir storesni? Nes apvaliems butina 30cm storis.Saunuoliai-isties grazu 4u.gif  Tik stogas per lengvas-nes vaikscios ilgai sienos kol suses,bet niekis ax.gif

aha, ačiū. Rąstai 23cm, bet kaip matau būtų dar storesni- būtų dar gražiau. Bet, čia ir kaina keičiasi jau. Aišku kolkas viskas gražu, bet, matau jau kad sėda (namas pradėtas žiemą statyti), sukasi tie rąstai, tarpai darosi nros ir sukabinti ti rąstukai.. jaučiu, kad čia mūsų įdomybės tik prasideda su tais tarpeliais... O stogas tai turi galvoj geriau būtų molinės čerpės? Kaip tai įtakoja sienų vaikščiojimui? Kažkaip apie tai nesusimąsčiau kaip mus įtakos ir ką reikės daryti.

QUOTE(Ania @ 2010 10 18, 16:47)
Sveiki, dažnai skaitau šitą temą, jau visas perskaičiau. Būtų įdomų sužinoti kas tokį mielą namuką pastatė. Taip suprantu, kad Jus kažkur prie Vilniaus statėt?

Jeigu manęs klausiat, tai mes ne prie Vilniaus, Molėtų raj. Statė toks jaunuolis iš dzūkijos su komanda.

O nuotraukas aš keliu į www.photobucket.com ir tada apatinį kur yra IMG spaudi ir kopini tiesiai į postą kai atsakinėji smile.gif

Klausimas tiems kas langus dėjot ir paskui teko įpjaudinėt rąstus, kai dėjot, palikot virš langų tuščios vietos? Kiek maždaug per metus jums namas susėdo?
Atsakyti
QUOTE(Ram164 @ 2010 10 19, 18:19)
Klausimas tiems kas langus dėjot ir paskui teko įpjaudinėt rąstus, kai dėjot, palikot virš langų tuščios vietos? Kiek maždaug per metus jums namas susėdo?

Palik drąsiai kokius 10 cm virš visko - durų, langų, karkasinių prtvarų... Pas mane buvo palikta 10-13 cm, tai dabar vietom tik koki 3 vargani cm likę...
Man namas susėdo apie 20 cm. žinau, nes nuo garažo (karkasinio) stogo iki namo stogo buvo 20 cm palikta (vdrug tiek susės), tai teko pavasarį papjaut šiek tiek gegnes, nes tiek ir susėdo smile.gif Kalbu apie aukštį nuo žemės apie 3 metrus, nes ten susikerta namo ir garažo stogai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 19 spalio 2010 - 18:57
QUOTE(Shadow_man @ 2010 10 19, 19:55)
Palik drąsiai kokius 10 cm virš visko - durų, langų, karkasinių prtvarų... Pas mane buvo palikta 10-13 cm, tai dabar vietom tik koki 3 vargani cm likę...
Man namas susėdo apie 20 cm. žinau, nes nuo garažo (karkasinio) stogo iki namo stogo buvo 20 cm palikta (vdrug tiek susės), tai teko pavasarį papjaut šiek tiek gegnes, nes tiek ir susėdo smile.gif Kalbu apie aukštį nuo žemės apie 3 metrus, nes ten susikerta namo ir garažo stogai.

tai jei 20 susedo tai kaip tik 10 palikt ?
Atsakyti
QUOTE(Bazzz @ 2010 10 19, 19:42)
tai jei 20 susedo tai kaip tik 10 palikt ?

Yra skirtumas ar per visą namo aukštį susėda tiek cm, ar anga susėda tiek cm (kaip žinai, namas visada susės daugiau, nei lango ar durų anga).

Paskaičiuok taip: jei langas pas tave dedasi kur reikia išpjauti 6 rąstus, tai reik palikti virš jo 6 cm minimum (1 rąstui ~1cm).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 19 spalio 2010 - 20:35
Cha, prasideda.. kai kur dešimt palikta, kai kur net mažiau.. o pertvaros gipso I aukšte tai tik apie keturis doh.gif kaži kaip atrodys po kelių metų g.gif

o jūs viduje rąstus šlifuojat? balkius?
Atsakyti
QUOTE(Ram164 @ 2010 10 19, 20:43)
Cha, prasideda.. kai kur dešimt palikta, kai kur net mažiau.. o pertvaros gipso I aukšte tai tik apie keturis doh.gif kaži kaip atrodys po kelių metų g.gif

o jūs viduje rąstus šlifuojat? balkius?

Nieko, bus proga pažiūrėt ant kiek gipsas ir profilis stiprūs smile.gif juokas.. niekad nelinkėčiau to... pas mane dušo pertvara buvo pradėjusi linkti, pasirodo buvau palikęs tik 5 cm susėdimui, o tie cm buvo palikti praėjus metams po namo pastatymo... teko atsukinėt osb ir patrumpint pertvarą per visą jos ilgį dar 5 cm. Tai dabar vienoj pusėj (kur namas daugiau susėdo) liko 1,5 cm, kitoj - 3 cm. Smagu smile.gif

Pas mane šlifuota visur.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shadow_man: 19 spalio 2010 - 20:50
Pertvaroj plytelės buvo? Nes pas mus tai suklijuotos plytelės jau. Juokas juokais, bet jo, pažiūrėsim kiek stiprios tos pertvaros...

O šitą, kada į albumą bus galima pažiūrėt, kai namą pastatysiu ir įrengsiu ar pakankamai pakalbėsiu? smile.gif nes kaip ir aktualiausia info, vaizdų yra dabar. Mano argumentas gal toks, kad esu čia senas dalyvis, nieko neprisidirbęs ir pavyzdingas, todėl, manau man galima būtų pasižiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ram164 @ 2010 10 19, 21:18)
Pertvaroj plytelės buvo? Nes pas mus tai suklijuotos plytelės jau. Juokas juokais, bet jo, pažiūrėsim kiek stiprios tos pertvaros...

O šitą, kada į albumą bus galima pažiūrėt, kai namą pastatysiu ir įrengsiu ar pakankamai pakalbėsiu? smile.gif nes kaip ir aktualiausia info, vaizdų yra dabar. Mano argumentas gal toks, kad esu čia senas dalyvis, nieko neprisidirbęs ir pavyzdingas, todėl, manau man galima būtų pasižiūrėt smile.gif

Reik derint su Gorada smile.gif
Atsakyti
Pas mane namas pusiniu rastu, kirstu sausio menesi (apie 15 laipsniu minus), dvigubo pjovimo, lietuviskas sukirtimas, stogas betonines cerpes. Per metus susileido apie 2cm. Dar nera langu ir duru - laukiu kol susileis daugiau.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 10 20, 07:30)
Reik derint su Gorada smile.gif

Ok, lauksiu kada Gorada pasisakys smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Ram164 @ 2010 10 20, 10:56)
Ok, lauksiu kada Gorada pasisakys smile.gif

oi laukiam laukiam ,mes Gorados laukiam drinks_cheers.gif
tokia gera tema uzevdei pati statydama-ot kiek zmogeliu pasiguode ,pasigyre ir pasitare cia thumbup.gif
fantazija jau atsoko-o dabar turiu langu forma pasakyt del mansrados nu bandysim arkinius,bet realiai mediniam gyvenime tokiu nemaciau,bet man jie jaukus. Del kaminu imsim schiedel,nors gausis apie 9 tukst lt abu labai auksti 8 ir 9 m. ir po 2 ventil.
per lietu negali stogo dengt,net pleveles neuzdeda doh.gif man jau paciai stogas vazzziuoja-matant slampanti nameli be kepures verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Shadow_man @ 2010 10 19, 11:22)
che... aš irgi du langus per vieną rastą pakėliau. Teko užsakyti du naujus langus, o senieji niekam nereikalingi, tad stovi antrame aukšte užmesti... Reikįs į pirtį, kai statysiu, įdėti. Kol namas buvo kątik sukrautas - viskas kaip ir ok, bet kai susėdo, tai susėėėdo... žmonai gerai, ji mažiukė, o man jau reik per langą žiūrint palenkt galvą, kad dangų pamatyčiau... biggrin.gif
Virš durų pavasarį buvau palikęs 3,5 cm, vakar pamatavau - beliko 1,2 cm. Sėda vis dar... Rąstai per vasarą taip padžiuvo, kad visas kamšymas pernykštis yra perniek išėjęs. Žiū ir katilinės vamzdynas pasikraipęs.. gerai, kad vamzdžiai lituojami, tai gali lenktis kiek tik nori..

Prisegu foto, kur žadėjau... atleiskit už kokybę smile.gif

[attachmentid=204842]

bliamba tai kur garantijos statytojo? dabar kaip tik langus pjaus mansardoj-net baisu pasiskaicius.. pas mus tipo jau savaime iszdiuve rastai zieminio kirtimu,su rusisku sukirtimu,rankinio darbo -gamintojai aiskina ,kad 5 cm ti ses,,,niu nesinori poto visu pertvaru griaut ir langu smile.gif
o tas vamzdynas tai man per nesuprantamas-,o jo funkcija tiksliai tik reguliavimas silumos?
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 10 19, 16:20)
Oi....grazu ziureti kaip brigada organizuotai dirba.  smile.gif
UH....tvenkinis link pabaigos, namukas prasideda.. uh!!
Kaimieciai sako... toks vaizdas lyg cia maxima statytu  biggrin.gif

Vandenukas vis pildosi, pildosi
user posted image
Pradzia
user posted image

mes prie 2 metus panasu iskasem-jei nori ,kad nedubletu-daug zinot dar reik smile.gif ,foto gali paziuret-vvv.baidariukrantas.lt-sodybos aplinkos galerijoj--kieke aru pas tave ir koks gylis? gerai suformuoti slaitai,ar apacioj molis? jei taip reik gruntuot priesmeliu,nes dumble maudysies biggrin.gif
o del rastinuko tai sveikinimai :superpas mus pries 21 sav. tokie patys vaizdai buvo-bet pertvaru matyt rastiniu nebus pas jus ,pagal pamata ziurint? kaip pamata siltinsi is vidaus ar isores ir kiek cm?
Atsakyti
naujas rastinukas greitu metu turesiantis iskilti soduose smile.gif labai kompaktiskas ir funkcionalus http://picasaweb.goo...h/SodoNamukas1#
Atsakyti