Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 11

QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 08, 13:18)
Ačiū, reiks pagalvot apie tai.

Ten sodyba, kuri palaipsniui virsta pastoviai gyvenama. Neturėjom savo vandens, dabar jau iškastas šulinys, pavasarį bus daromas rąstinis priestatas (troba irgi rąstinė, sena) su vonia-tūliku. Žmogus suradęs vandens gyslą ir iškasęs šulinį mums nužymėjo, kaip ta gysla eina per sklypą. Ir gaunasi taip, kad nuotekų rezervuarą tenka daryti kaip tik ten, kur netoli praeina ta gysla  doh.gif  tai būtinai reikia tą talpą sandarią daryt, kad tikrai niekad nieko šulinin nepatektų. Tarp nuotekų ir šulinio maždaug 36m. su lengvu nuolydžiu šulinio pusėn  unsure.gif
Ačiū už informaciją dėl svirties, teks uosio ieškoti  4u.gif

kuku kamsotes matyt visi savo tarpurascius,kad tylit? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif O jei rimtai ar labai rytais salat ir kur labiau rastinej ar karkasinej dalyje?
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 11 09, 16:22)
kuku kamsotes matyt visi savo tarpurascius,kad tylit? biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  O jei rimtai ar labai rytais salat ir kur labiau rastinej ar karkasinej dalyje?

Gal nekamso ....tiesiog jau gyvena.
raset kad dazot savo namuka g.gif o kaip del medienos dregmes? Mus kazkaip uzprogramavo kad dabar palikti nedazyta o pavasari nuslifuoti, impregnuoti ir nudazyti.
Atsakyti
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 07, 23:37)
Matau labai man aktualia tema čia kalbama. Norėčiau paklaust kaip visiška "tundra" dėl nuotekų. Ar yra kokia firma kuri prekiauja tiesiog plastikinėmis įkasamomis talpomis nuotekoms, na kaip pas "traidenį" ar kažkas panašaus; bet be jokių tolimesnių paslaugų ar įsipareigojimų. Mum tiesiog reik visiškai hermetiškos nuotekų talpos, kurią vietiniai "fedios" kas kurį laiką išpumpuotų.

O šiaip šioj temoj norėjau paklausti ne dėl rąstinio būsto, bet dėl šulinio apipavidalinimo- gal kas darėtės svirtinį šulinį? Firmelių, darančių rąstinį šulinio "aptaisymą" yra nemažai, bet neradau, kad kas imtųsi padaryti patį svirtinį mechanizmą  verysad.gif o patys irgi nelabai žinom, nei kokios medienos geriau daryti, nei kaip.. gal kas ką parekomenduotų?  4u.gif

Aš ieškojau nuo rudens iki pavasario bačkos. Kaina apytiksliai už plastmasinę apie penki-dešimt tūkst. litų. Įsikasiau 10m3 metalinę storasienę bačką už 2000 Lt su darbais. Išvežu du kartus per metus už 200 Lt. Kadangi pas mus molis - įrenginiai jokie neveikia (nebent tie, kur atseit perdirbtas vanduo suteka į bačką atskirai kažkurpakastą ir iš tos bačkos vasarą žmonės lieja savo pievelę, obelis, kriaušes, vyšnias.. vienu žodžiu savais kakais laisto po to išsišiepę valgo "savo užaugintą").

Tai va. Po ilgų ieškojimų ir mano kaimynas užsikasė sklype 25m3 bačką. dydis įspūdingas, bet veža kartą į metus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 08, 11:18)
Ačiū, reiks pagalvot apie tai.

Ten sodyba, kuri palaipsniui virsta pastoviai gyvenama. Neturėjom savo vandens, dabar jau iškastas šulinys, pavasarį bus daromas rąstinis priestatas (troba irgi rąstinė, sena) su vonia-tūliku. Žmogus suradęs vandens gyslą ir iškasęs šulinį mums nužymėjo, kaip ta gysla eina per sklypą. Ir gaunasi taip, kad nuotekų rezervuarą tenka daryti kaip tik ten, kur netoli praeina ta gysla  doh.gif  tai būtinai reikia tą talpą sandarią daryt, kad tikrai niekad nieko šulinin nepatektų. Tarp nuotekų ir šulinio maždaug 36m. su lengvu nuolydžiu šulinio pusėn  unsure.gif
Ačiū už informaciją dėl svirties, teks uosio ieškoti  4u.gif

Patarimas dėl svirtinio šulinio:

nekask medienos į žemę. Geriau pasidaryk 2-3 metrų gręžinį-polių (kaip pamatams kad darosu viduryje įbetonuotu 32 diametro strypu), o polio viršuj tos armatūros palik kokį 50 cm. Nusipirk uosio ir jame išgręžk skylę (kur reiks kišt armatūrą), o šonus dar papildomai prisuk kaimpuočiais prie to poliaus. Bus amžinas ir tikrai patvarus daiktas. Taip mačiau padaryta buvo vienoj mano lankytoj šią vasarą sodyboj.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 11 09, 17:21)
raset kad dazot savo namuka  g.gif o kaip del medienos dregmes? Mus kazkaip uzprogramavo kad dabar  palikti nedazyta o pavasari nuslifuoti, impregnuoti ir nudazyti.

Geriausia dažyt yra vasarą, kai medienos paviršius sausas - dažai geriau limpa, įsigeria... Turiu vieną sieną dažytą rudenį pernai - doh.gif schmoll.gif nepatarčiau niekam tokios klaidos daryt...
Nors, jei užtaikysit ant sauso vėjuoto oro - galima ir rudenį... bet dabar jau kaip ir per vėlu būtų.. Nebent pereičiau su beržu dabar ar arlitu, kad koks grybas neįsimestų...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 09, 22:06)
Aš ieškojau nuo rudens iki pavasario bačkos. Kaina apytiksliai už plastmasinę apie penki-dešimt tūkst. litų. Įsikasiau 10m3 metalinę storasienę bačką už 2000 Lt su darbais. Išvežu du kartus per metus už 200 Lt. Kadangi pas mus molis - įrenginiai jokie neveikia (nebent tie, kur atseit perdirbtas vanduo suteka į bačką atskirai kažkurpakastą ir iš tos bačkos vasarą žmonės lieja savo pievelę, obelis, kriaušes, vyšnias.. vienu žodžiu savais kakais laisto po to išsišiepę valgo "savo užaugintą").

Tai va. Po ilgų ieškojimų ir mano kaimynas užsikasė sklype 25m3 bačką. dydis įspūdingas, bet veža kartą į metus smile.gif
Papildyta:

nekask medienos į žemę. Geriau pasidaryk 2-3 metrų gręžinį-polių (kaip pamatams kad darosu viduryje įbetonuotu 32 diametro strypu), o polio viršuj tos armatūros palik kokį 50 cm. Nusipirk uosio ir jame išgręžk skylę (kur reiks kišt armatūrą), o šonus dar papildomai prisuk kaimpuočiais prie to poliaus. Bus amžinas ir tikrai patvarus daiktas. Taip mačiau padaryta buvo vienoj mano lankytoj šią vasarą sodyboj.
Papildyta:
Geriausia dažyt yra vasarą, kai medienos paviršius sausas - dažai geriau limpa, įsigeria... Turiu vieną sieną dažytą rudenį pernai -  doh.gif  schmoll.gif nepatarčiau niekam tokios klaidos daryt...
Nors, jei užtaikysit ant sauso vėjuoto oro - galima ir rudenį... bet dabar jau kaip ir per vėlu būtų.. Nebent pereičiau su beržu dabar ar arlitu, kad koks grybas neįsimestų...

mes dažėme tik karkaso dailylentas patys angare,kurias jau sukalė,o namą nušveitė nuo pilkumo su bulgarke ir su beržu praėjo-niu gražu žiūrėt thumbup.gif
bet remmers dažų vaddybininkas dėsto,kad jei neišdažysim iki pavasario vėl viskas pajuoduos ir pamėlynuos bei,kad dažai tinkami ir drėgnai medienai,tuo tarpu darbininkai galvą guldo,kad beržas užkonservuos gerą išvaizdą iki pavasario...labai jau nesinorėtų vėl šlifuot ir baltint.. doh.gif
tuo tarpu orų normalių dažymui irgi nerasta.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MMMUTTTERRR: 11 lapkričio 2010 - 12:38
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 11 11, 14:36)
mes dažėme tik karkaso dailylentas patys angare,kurias jau sukalė,o namą nušveitė nuo pilkumo su bulgarke ir su beržu praėjo-niu gražu žiūrėt thumbup.gif
bet remmers dažų vaddybininkas dėsto,kad jei neišdažysim iki pavasario vėl viskas pajuoduos ir pamėlynuos bei,kad dažai tinkami ir drėgnai medienai,tuo tarpu darbininkai galvą guldo,kad beržas užkonservuos gerą išvaizdą iki pavasario...labai jau nesinorėtų vėl šlifuot ir baltint.. doh.gif
tuo tarpu orų normalių dažymui irgi nerasta.. verysad.gif

as tai neguldyciau...
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 09, 22:06)

Papildyta:

Papildyta:
Geriausia dažyt yra vasarą, kai medienos paviršius sausas - dažai geriau limpa, įsigeria... Turiu vieną sieną dažytą rudenį pernai -  doh.gif  schmoll.gif nepatarčiau niekam tokios klaidos daryt...

kas nutiko su ta siena rudenį dažyta? Gal lijo dažant ? Ir vandens ar vaitspirito pagrindu dažai?
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 11 11, 15:30)
kas nutiko su ta siena rudenį dažyta? Gal lijo dažant ? Ir vandens ar vaitspirito pagrindu dažai?

pelėsis iš po dažų pradėjo lįsti.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 11, 20:42)

Tai kaip protingiausiai pasielgti ? g.gif
1. visai nieko nedaryti, palikti iki pavasario?
2. ar impregnuoti slapia namuka dabar o pavasari nusislifuoti ir tuomet nudazyti?
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 11 11, 20:58)
Tai kaip protingiausiai pasielgti ? g.gif
1. visai nieko nedaryti, palikti iki pavasario?
2. ar impregnuoti slapia namuka dabar o pavasari nusislifuoti ir tuomet nudazyti?

aš pasirinkčiau antrą variantą. Bet gal geresnių specų už mane yra... nes aš ne specas, tik vartotojas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 11, 21:42)

o siaube doh.gif iki tiek buciau nesusigalvojus doh.gif
o pries tai berzu gal nejot,o siena gal slapoka dazant buvo? Ir ka po to pavasari viska sveitet ir per nauja dazet? Matyt ir musu tas pats lauks g.gif Atsiliepkit ,gal dar kas dazet rudeni?Ryt jau renkam talka dazymui,as saslus tuoj eisiu marinuot ,po to susale visi pirtin mausim smile.gif bet tikrai suprantu ,kad variantas is butinumo,nes kita sav,. jau sniego sulauksim.
Va teip ir yra kai nezinai zmogus nieko -tai ir galva neskauda...bet po to kai viskas veliau islenda skauda dvigubai lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 11 09, 19:21)
raset kad dazot savo namuka  g.gif o kaip del medienos dregmes? Mus kazkaip uzprogramavo kad dabar  palikti nedazyta o pavasari nuslifuoti, impregnuoti ir nudazyti.

draugai pernai tokiu pat metu kaip tu statesi-paliko nuoga be nieko ziemai medinuka-pavasari -atvarem pas juos per velykas i kubila-tai namo vidus baltais ir zaliais pelesiais pasidabines buvo o isore pilka -nu gaila net buvo ziuret kaip jie nervijosi unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, gal ir kvailas patarimas namukui, bet medis degintas pasidaro atsparus pūvimui...tik kaip jį šlapia nusvilinti saugiai nesugalvojau smile.gif
Impregnuokit keliais sluoksniais geru impregnantu ir bus gerai, žiemą saulės mažai labai medienos neišdegins, o nudažius šlapią medieną nei kokybės nei naudos, nes pavasari vistiek teks padirbėt su pelėsiu lendančiu iš po dažų.
Iš vidaus pas mane viena siena nedažyta dar, bet impregnuota kelis kartus ir balinta beržu, tačiau vienoj vietoje plėmo pelėsių nepavyksta pradangint, gal susidūrėt kas. Prie stogo rąstas galvoju gal kanaliukas vandens koks susidaręs, nepasitaikė kam.
Atsakyti
QUOTE(algiswings @ 2010 11 12, 15:38)
Sveiki, gal ir kvailas patarimas namukui, bet medis degintas pasidaro atsparus pūvimui...tik kaip jį šlapia nusvilinti saugiai nesugalvojau smile.gif
Impregnuokit keliais sluoksniais geru impregnantu ir bus gerai, žiemą saulės mažai labai medienos neišdegins, o nudažius šlapią medieną nei kokybės nei naudos, nes pavasari vistiek teks padirbėt su pelėsiu lendančiu iš po dažų.
Iš vidaus pas mane viena siena nedažyta dar, bet impregnuota kelis kartus ir balinta beržu, tačiau vienoj vietoje plėmo pelėsių nepavyksta pradangint, gal susidūrėt kas. Prie stogo rąstas galvoju gal kanaliukas vandens koks susidaręs, nepasitaikė kam.

daba tu man blondinei papasakok apie ka tu cia kalbi?
kokios firmos produktai.
nes pvz mano naudoti ir rekomenduojami tikurila produktai: giluminis gruntas ir impregnantas yra 2 in 1. bet jis nera atsparus vandneiui, tai tik toks riebokas vandenelis, kuris nedazytas per kuri laika nusiplaus.
va ant jo eina du sluoksniai tikurilos dazu.
tai daba ar yra koks impregnantas atsparus vandeniui? ar tamsta cia dazus su impregnantu maiso?
Atsakyti