QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 07, 23:37)
Matau labai man aktualia tema čia kalbama. Norėčiau paklaust kaip visiška "tundra" dėl nuotekų. Ar yra kokia firma kuri prekiauja tiesiog plastikinėmis įkasamomis talpomis nuotekoms, na kaip pas "traidenį" ar kažkas panašaus; bet be jokių tolimesnių paslaugų ar įsipareigojimų. Mum tiesiog reik visiškai hermetiškos nuotekų talpos, kurią vietiniai "fedios" kas kurį laiką išpumpuotų.
O šiaip šioj temoj norėjau paklausti ne dėl rąstinio būsto, bet dėl šulinio apipavidalinimo- gal kas darėtės
svirtinį šulinį? Firmelių, darančių rąstinį šulinio "aptaisymą" yra nemažai, bet neradau, kad kas imtųsi padaryti patį svirtinį mechanizmą

o patys irgi nelabai žinom, nei kokios medienos geriau daryti, nei kaip.. gal kas ką parekomenduotų?
Aš ieškojau nuo rudens iki pavasario bačkos. Kaina apytiksliai už plastmasinę apie penki-dešimt tūkst. litų. Įsikasiau 10m3 metalinę storasienę bačką už 2000 Lt su darbais. Išvežu du kartus per metus už 200 Lt. Kadangi pas mus molis - įrenginiai jokie neveikia (nebent tie, kur atseit perdirbtas vanduo suteka į bačką atskirai kažkurpakastą ir iš tos bačkos vasarą žmonės lieja savo pievelę, obelis, kriaušes, vyšnias.. vienu žodžiu savais kakais laisto po to išsišiepę valgo "savo užaugintą").
Tai va. Po ilgų ieškojimų ir mano kaimynas užsikasė sklype 25m3 bačką. dydis įspūdingas, bet veža kartą į metus
Papildyta:
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 08, 11:18)
Ačiū, reiks pagalvot apie tai.
Ten sodyba, kuri palaipsniui virsta pastoviai gyvenama. Neturėjom savo vandens, dabar jau iškastas šulinys, pavasarį bus daromas rąstinis priestatas (troba irgi rąstinė, sena) su vonia-tūliku. Žmogus suradęs vandens gyslą ir iškasęs šulinį mums nužymėjo, kaip ta gysla eina per sklypą. Ir gaunasi taip, kad nuotekų rezervuarą tenka daryti kaip tik ten, kur netoli praeina ta gysla

tai būtinai reikia tą talpą sandarią daryt, kad tikrai niekad nieko šulinin nepatektų. Tarp nuotekų ir šulinio maždaug 36m. su lengvu nuolydžiu šulinio pusėn
Ačiū už informaciją dėl svirties, teks uosio ieškoti
Patarimas dėl svirtinio šulinio:
nekask medienos į žemę. Geriau pasidaryk 2-3 metrų gręžinį-polių (kaip pamatams kad darosu viduryje įbetonuotu 32 diametro strypu), o polio viršuj tos armatūros palik kokį 50 cm. Nusipirk uosio ir jame išgręžk skylę (kur reiks kišt armatūrą), o šonus dar papildomai prisuk kaimpuočiais prie to poliaus. Bus amžinas ir tikrai patvarus daiktas. Taip mačiau padaryta buvo vienoj mano lankytoj šią vasarą sodyboj.
Papildyta:
QUOTE(profas @ 2010 11 09, 17:21)
Gal nekamso ....tiesiog jau gyvena.
raset kad dazot savo namuka

o kaip del medienos dregmes? Mus kazkaip uzprogramavo kad dabar palikti nedazyta o pavasari nuslifuoti, impregnuoti ir nudazyti.
Geriausia dažyt yra vasarą, kai medienos paviršius sausas - dažai geriau limpa, įsigeria... Turiu vieną sieną dažytą rudenį pernai -

nepatarčiau niekam tokios klaidos daryt...
Nors, jei užtaikysit ant sauso vėjuoto oro - galima ir rudenį... bet dabar jau kaip ir per vėlu būtų.. Nebent pereičiau su beržu dabar ar arlitu, kad koks grybas neįsimestų...