Įkraunama...
Įkraunama...

Rąstiniai namai 11

QUOTE(algiswings @ 2010 11 12, 13:38)
Sveiki, gal ir kvailas patarimas namukui, bet medis degintas pasidaro atsparus pūvimui...tik kaip jį šlapia nusvilinti saugiai nesugalvojau smile.gif
Impregnuokit keliais sluoksniais geru impregnantu ir bus gerai, žiemą saulės mažai labai medienos neišdegins, o nudažius šlapią medieną nei kokybės nei naudos, nes pavasari vistiek teks padirbėt su pelėsiu lendančiu iš po dažų.
Iš vidaus pas mane viena siena nedažyta dar, bet impregnuota kelis kartus ir balinta beržu, tačiau vienoj vietoje plėmo pelėsių nepavyksta pradangint, gal susidūrėt kas. Prie stogo rąstas galvoju gal kanaliukas vandens koks susidaręs, nepasitaikė kam.

Gal tamsta maišot atrabotkę (tepalus) su deginimu? Sibire žmonės atrabotke impregnuoja, kad stovėtų šimtus metų... o kad degintų - neteko girdėti...
Atsakyti
QUOTE(Gorada @ 2010 11 12, 15:04)
daba tu man blondinei papasakok apie ka tu cia kalbi?
kokios firmos produktai.
nes pvz mano naudoti ir rekomenduojami tikurila produktai: giluminis gruntas ir impregnantas yra 2 in 1. bet jis nera atsparus vandneiui, tai tik toks riebokas vandenelis, kuris nedazytas per kuri laika nusiplaus.
va ant jo eina du sluoksniai tikurilos dazu.
tai daba ar yra koks impregnantas atsparus vandeniui? ar tamsta cia dazus su impregnantu maiso?

Papildyta:
jei medį šlapia dažysit bus blogai
Atsakyti
QUOTE(aauurriiss @ 2010 11 12, 21:11)
Papildyta:
jei medį šlapia dažysit bus blogai

Detaliau galima ??
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 11 12, 21:32)
Detaliau galima ??

dažydamas šlapią medį (dabar lauke grėgmė beveik šimtaprocentinė - medienos drėgmė tokia pati) tai visa drėgmė, kuri yra rąste uždažius bus užkonservuota, nes uždažysi medienos poras ir neturės kur ta drėgmė išeiti. štai ir viskas iš baisumų. vėliau prasideda tokie dalykai kaip pelėsis, pūvėsis, trūnijimas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 13, 13:20)
dažydamas šlapią medį (dabar lauke grėgmė beveik šimtaprocentinė - medienos drėgmė tokia pati) tai visa drėgmė, kuri yra rąste uždažius bus užkonservuota, nes uždažysi medienos poras ir neturės kur ta drėgmė išeiti. štai ir viskas iš baisumų. vėliau prasideda tokie dalykai kaip pelėsis, pūvėsis, trūnijimas ir t.t.

tei va visu siaubui- mes siandien jau dazome mirksiukas.gif
uzbegau namo saslu paimt ir kecupo tongue.gif
dar pasitikslinau per Kauno m.remmers atstovus, ne tik Vilniaus-sie dazai nesudaro pleveles ir visiskai neuzkemsa poru-todel jie garantavo,kad galima dazyt ir dregna mediena,is kurios palaipsniui vanduo isgaruos-pavasari prie geros silumos 10-15 laipsniu-patare visas dulkas slangu nuplaut palaukt savaitele ,kad nudziutu ir dar 2 kartus pereit dazyve, b eto patikino,kad cia yra viskas viename pirma kart dazant gaunas kaip impr. grunt., o kt. kartai kaip dazyve smile.gif
aciu Dievui nelyja ir ryt bus geras oras biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
profai rekomenduoju remmers,bet jokiais budais nereklamuoju lotuliukas.gif

na pavasari laukit ziniu-ar apmove blink.gif bogiausiu atveju vel berzas pades drinks_cheers.gif
nusibodo pergyvent o kas bus jeigu,,,reikia veikt smile.gif iki lekiu:4u:
Atsakyti
QUOTE(Shadow_man @ 2010 11 09, 20:06)
Aš ieškojau nuo rudens iki pavasario bačkos. Kaina apytiksliai už plastmasinę apie penki-dešimt tūkst. litų. Įsikasiau 10m3 metalinę storasienę bačką už 2000 Lt su darbais. Išvežu du kartus per metus už 200 Lt.
Patarimas dėl svirtinio šulinio:
nekask medienos į žemę. Geriau pasidaryk 2-3 metrų gręžinį-polių (kaip pamatams kad darosu viduryje įbetonuotu 32 diametro strypu), o polio viršuj tos armatūros palik kokį 50 cm. Nusipirk uosio ir jame išgręžk skylę (kur reiks kišt armatūrą), o šonus dar papildomai prisuk kaimpuočiais prie to poliaus. Bus amžinas ir tikrai patvarus daiktas. Taip mačiau padaryta buvo vienoj mano lankytoj šią vasarą sodyboj.

O jei nepaslaptis, kur tokių bačkų būna- per skelbimus?
Dėl svirtinio šulinio "vertikalės", tai aišku būtinai įsibetonuosim ir ant metalo prisuksim, žemėn nekasim tikrai; tik vat jei taip darai, tai atrodytų, koks tada skirtumas, kokia ten mediena bus.. g.gif maniau, turėta omenyje, kad "horizontalė", prie kurios svoris kabinamas, turi būti iš uosio. Tik va toookio ilgio plono uosio karties bijau kad tikrai negausim, o jei kur ir yra- tai gi neatsivešim doh.gif niekur arti uosiai pas mus neauga. Realiausia būtų nueit iki miško ir nusipjaut kokią eglę, alksnį, beržą. Bet ar eglė tokiam reikalui tiktų. Ta kartis gaunasi esminė viso šulinio dalis, ir jai tenka pastovios apkrovos. Nesu medienos žinovė.. koks tai galėtų būti medis, kad būtų nestoras, ilgas ir.. netriokšteltų hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(algiswings @ 2010 11 12, 14:38)
Sveiki, gal ir kvailas patarimas namukui, bet medis degintas pasidaro atsparus pūvimui...tik kaip jį šlapia nusvilinti saugiai nesugalvojau smile.gif
Impregnuokit keliais sluoksniais geru impregnantu ir bus gerai, žiemą saulės mažai labai medienos neišdegins, o nudažius šlapią medieną nei kokybės nei naudos, nes pavasari vistiek teks padirbėt su pelėsiu lendančiu iš po dažų.
Iš vidaus pas mane viena siena nedažyta dar, bet impregnuota kelis kartus ir balinta beržu, tačiau vienoj vietoje plėmo pelėsių nepavyksta pradangint, gal susidūrėt kas. Prie stogo rąstas galvoju gal kanaliukas vandens koks susidaręs, nepasitaikė kam.

Papildyta:
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 11 13, 15:42)
tei va visu siaubui- mes siandien jau dazome mirksiukas.gif
uzbegau namo saslu paimt ir kecupo  tongue.gif
dar pasitikslinau per Kauno m.remmers atstovus, ne tik Vilniaus-sie dazai nesudaro pleveles ir visiskai neuzkemsa poru-todel jie garantavo,kad galima dazyt ir dregna mediena,is kurios palaipsniui vanduo isgaruos-pavasari prie geros silumos 10-15 laipsniu-patare visas dulkas slangu nuplaut palaukt savaitele ,kad nudziutu ir dar 2 kartus pereit dazyve, b eto patikino,kad cia yra viskas viename pirma kart dazant gaunas kaip impr. grunt., o kt. kartai kaip dazyve smile.gif
aciu Dievui nelyja ir ryt bus geras oras biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

na pavasari laukit ziniu-ar apmove blink.gif bogiausiu atveju vel berzas pades drinks_cheers.gif
nusibodo pergyvent o kas bus jeigu,,,reikia veikt smile.gif iki  lekiu:4u:

o aš rekomenduoju V33traitement grunta irV33dazyve.dažiau savo rąstinį namą
Atsakyti
QUOTE(MMMUTTTERRR @ 2010 11 13, 15:42)

dar pasitikslinau per Kauno m.remmers atstovus, ne tik Vilniaus-sie dazai nesudaro pleveles ir visiskai neuzkemsa poru-todel jie garantavo,kad galima dazyt ir dregna mediena,is kurios palaipsniui vanduo isgaruos-pavasari prie geros silumos 10-15 laipsniu

Oi....nesuprantu as jau nieko doh.gif
Sakot galima dazyti dregna mediena.....o savo techn. aprasyme Remmers raso: Leistina medienos dr÷gm÷:
spygliuočiams maksimali 25 %,
lapuočiams maksimali 20 %.

Manau istepsiu antiseptiku ir paliksiu namuka ramybei iki pavasario.
Atsakyti
QUOTE(profas @ 2010 11 13, 20:55)
Oi....nesuprantu as jau  nieko  doh.gif
Sakot galima dazyti dregna mediena.....o savo techn. aprasyme Remmers raso: Leistina medienos dr÷gm÷:
spygliuočiams maksimali 25 %,
lapuočiams maksimali 20 %.

Manau istepsiu antiseptiku ir paliksiu namuka ramybei iki pavasario.

tai ir atsakymas į visus klausimus. Kas norit eksperimentuoti - tip ir darykit, bet po to nekaltinkit dažų, jei galvoje vėjai švilpauja...
Papildyta:
QUOTE(zebenkstiejka @ 2010 11 13, 18:03)
O jei nepaslaptis, kur tokių bačkų būna- per skelbimus?
...maniau, turėta omenyje, kad "horizontalė", prie kurios svoris kabinamas, turi būti iš uosio. Tik va ...

bačką radau per skelbimus. pagrinde kabėjau skelbiu.lt puslapyje arba per google ieškojau. Šiaip mano kaimynas turi atliekamą 25 kubų bačką, bet nori daug - apie 3-4 k LT.

Dėl pačios svirties - nežinau, medis šiaip paprastai nuo kibiro pilno vandens nelūžta.. Suraskit ilgą medį kur nors miške ir nuleiskit.. Prieš tai girininkijoje eigulio gal vertėtų atsiklausti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mader @ 2010 10 14, 16:24)
drinks_cheers.gif  aha, man ir suns nereikia pas mane 2 vaikai biggrin.gif

Sveiki, jei jau reikia šuns, tai rinkitės "labradoro" veislės. Vaikams džiaugsmas, ir jokio pavojaus.
Atsakyti
Dėl to medienos deginimo laidoje tv pasakojo...prekiauja ir Lietuvoje termiškai apdorota mediena. O impregnantas medienos tirpiklio pagrindu nepašus į vandenėlį riebaluota.
Atsakyti
Pagaliau!!! po 1,5 metu laukimo t.y. nuo rastu sukirtimo turiu projektą ir leidimą bigsmile.gif ir jau turiu pamatus iki perdangos kuria šią savaite sudėsiu...

per tuos pora mėnesių kol lipdžiau savo kūrinį truputi atsilikau mūsų mylimoj temukėj smile.gif matau jau kai kurie ir pajudėjo iš to "nulinio ciklo" biggrin.gif...gaila kad orai jau pabjurę, bet iki sausio mėnesio jau planuoju būt po stogu...

galiu pagirti tvenkinuką labai ispūdingai atrodo ir namukas super... thumbup.gif ...

pamatai kaip jau ir į pabaiga tad reik konsultacijos, gal kas dėjot maumedį po pirmu vainiku ir gal galit patart kur jo pigiau nusipirkti nes kiek klausiu 1000 lt už kuba, o man reik 1,2 kubo...

beje ar veikia naujas foto albumas nes pas man tik senas atsidaro unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo intruder: 15 lapkričio 2010 - 15:05