Įkraunama...
Įkraunama...

Rašau bakalaurinį darbą

QUOTE(sarmi @ 2010 10 20, 19:11)
Neramina kaip teisingai sudaryt pusiau struktūruoto interviu klausimus, pagal ką atsirinkti tiriamuosius, o analizė bus pagal fenomenologinę strategiją. Žinau, kad yra programos, kurios analizuoja kokybinius duomenis, bet kur rasti žmogų, kuris dirba su jomis.

klausimai sudaromi pagal teorine dali, kaip mus moke paimti kiekviena poskyri ir sugalvoti is jo po 2-3 klausimus. o pusiau standartizuotame interviu gali paklausti kazko papildomai, ko nera anketoje ir rezultata itraukti analizuojant duomenis.
apie tiriamuju atrankos budus raso Kardelis Mokslinių tyrimų metodologija ir metodai: vadovėlis, 2002. sita internete tikrai galima rasti.
apie fenomenologine strategija nieko negaliu pakomentuoti blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, egliosha 4u.gif Minėjai anketą, aš jos neplanavau sudarinėti. Tik interviu....O tada pirminius duomenis transkribuot, konceptualizuot, kategoruzuot ir rašyt išvadas. Ar vien interviu neužtenka kokybiniam tyrimui?
Atsakyti
QUOTE(sarmi @ 2010 10 20, 21:47)
Ačiū, egliosha  4u.gif  Minėjai anketą, aš jos neplanavau sudarinėti. Tik interviu....O tada pirminius duomenis transkribuot, konceptualizuot, kategoruzuot ir rašyt išvadas. Ar vien interviu neužtenka kokybiniam tyrimui?

na interviu vis tik ruosites is anksto, uzsirasysite jums svarbius klausimus, tai ir bus jusu anketa/klausimynas, kuri galutiniam variante bus ir su papildomais klausimais, kurie iskils interviu metu. tai jusu tyrimo instrumentas, kuri reikes pamineti tyrimo pristatyme.


Pagrindinis pusiau struktūruoto interviu atliekant kokybinį tyrimą bruožas yra tas, kad tyrėjas prieš pradėdamas interviu turi labai aiškų klausimų sąrašą, tačiau visuomet yra pasiruošęs improvizuoti . Pusiau struktūruotas interviu leidžia gauti tikslesnę informaciją. Tiriamajam suteikiama galimybė laisvai išreikšti tai, ką jis nori. Tokios aplinkybės padeda gauti išsamią informaciją apie tiriamąjį.
Atsakyti
Kai pradėsiu tyrimą, manau bus daugiau neaiškumų. Kol kas labai ačiū už info. Nes dažniausiai niekas nereaguoja į pagalbos šauksmus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sarmi @ 2010 10 21, 09:20)
Kai pradėsiu tyrimą, manau bus daugiau neaiškumų. Kol kas labai ačiū už info. Nes dažniausiai niekas nereaguoja į pagalbos šauksmus biggrin.gif

nera uz ka, labai jus suprantu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Klauda @ 2010 10 14, 21:59)
Sveikos pakeleivės  4u.gif

bakalaurinio tema:  "Darbuotojų socializacija"  4u.gif
.....pats laikas pradėti  bigsmile.gif


Mano tema "darbuotojų socializacija įstaigoje "X"". tik 2011m. Manau Kreipsiuos į Jus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Manai spesi? g.gif
Atsakyti
Prisijungsiu ir aš prie jūsų 4u.gif Pradėjau rašyti darbą,bet jaučiu nelabai čia rasiu rašančiu darbą mediku g.gif
Atsakyti
ir aš rašau bakalaurinį....
bet nesuprantu šios temos esmės.
juk visi skirtingose specialybėse. o kas bendro/ reikalavimai skirtingi, viskas kitaip.... tai kuriuo galu ji sukurta.... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žuvanga @ 2010 10 28, 14:20)
ir aš rašau bakalaurinį....
bet nesuprantu šios temos esmės.
juk visi skirtingose specialybėse. o kas bendro/ reikalavimai skirtingi, viskas kitaip.... tai kuriuo galu ji sukurta.... doh.gif  lotuliukas.gif

kazkaip nemanau, kad sarmi raso diplomini socialinio darbo tema, bet padet kazkuo vistiek galejau g.gif ne visi reikalavimai yra kardinaliai skirtingi.
be to cia galima pasiguost, pasigirt, sau i uzpakali isispirt uz tinginystes.
kai rasiau savo pirmaji diplomini sitoj temoj man zaliai tikrai padejo, todel nemanau kad ji betiksle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 28 spalio 2010 - 15:28
Rašau psichologijos tema (galima sakyti socialinė sritis) ir labai esu dėkinga eglioshai už pagalbą. Įvairiose temose klausiau: niekas neatsiliepė, o kokybinių tyrimų LT atliekama. Bendri reikalavimai yra visiems moksliniams darbams,t.p. ir knygų yra išleista ta tema, bet forumuose bent aš tikiuosi praktinių patarimų iš žmonių, kurie rašo/žino/gali ir nori padėti kitiems susigaudyti nelengvame kelyje. Tiems, kam nėra naudos, yra kitų temų forumuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sarmi: 28 spalio 2010 - 15:38
Seniai čia užsukus buvau. Gal ir pavėluotai apie kokybinio tyrimo metodologija Sarmi Tik nežinau ar bus naudinga. Beje, Egliosha labai geru patarimų davė smile.gif
http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt
Man dar sunku kažkaip patarimų konkrečių duot, nes kokybinis tyrimas yra laaabai sunkus, žymiai sunkesnis už kiekybinį. Kokybiniam nėra aišku kaip ir ką atlikti. Kaip jau minėjau, labai geras Eglioshos patarimas iš kiekvienos dalies sugalvoti po 2- 3 klausimus, o vėliau papildomai sugalvoti klausimus, kad dar papildyti gautą informaciją. Tiesa, dar turiu medžiagos gal 2 lapų apie mokslinio darbo rašymą, galiu atsiųsti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosa86: 29 spalio 2010 - 13:38