QUOTE(birbire @ 2010 10 22, 05:56)
nemoka zmones gyventi savo kiemelyje, gi butinai reikia amzinai veizet, ka kaimynas daro, kaip daro, kodel daro, pagyvena prie kokio musulmono ir paskui jau tampa igzpertu visu musulmonisku saliu ir skleidzia savo tiesas sventas
Papildyta:
ir dar butinai kiekvienoj temoj islis kelios sarkos karkos, kurios amzinai klykaus, o korane leidziama musti, kas per kultura, mes vakarieciai, pas mus taip nera, lietuvoj lygios galimybes... zmones atsipeikekit, kokie jus vakarieciai, vakarai jusu tokiais nelaiko, jus jiems atsilikus provincija...kitas dalykas, paskaitykit statistika, kas antra moteris lietuvoje yra musama, o net 3 proc musu vakarieciu mano, kad smurtas pries moteris yra pateisinamas, vakrai jus vakarai, savo kieme pasizvalgykite, paskui tarsykit siuksles kitur...
Na va, prasideda izeidinejimai. Nereikia pykti. Mes jusu sarkomis ar dar kitaip kaip cia nevadiname. Mes neginame vakarieciu, tik matyt, vakarietiskos blogybes mums atrodo mazesnes, artimesnes musu kulturai, gal del to ir neistekejom uz musulmonu. Musamos ir lietuves ir visos kitos, tik kazkodel tarptautines organizacijos deda pastangas, kaip emancipuoti, padeti ir gelbeti musulmones moteris. Jus issibarsciusios po tas salis, kaip tik geriausiai galetumet papasakoti, kaip realiai ten ir ten yra. Kazkurioj musulmoniskoj valstybej skaiciau kelios moterytes kovoja uz balsavimo teise. Gyvenciau as ten, tai papasakociau, kad ir as prisidedu prie tu kovu

Kitas dalykas, jus gyenate skirtingose salyse, skirtingose seimose, provincijose, didmiesciuose ar mazose gyvenvietese. Aisku, kad visur situacija skiriasi (tas irgi idomu), mes tik diskutuojam apie bendras tendencijas ir niekas jusu nebando itikint, kad jus vyras musa.
Ne prie ieno musulmono pagyvena, bet visos bendruomenes sukuryje, o dar ir pakeliauja. Snekam ka matom, kyla klausimai ir vat diskutuojam, bet neizeidinejam, ar ne?
As nepriimu asmeniskai ir neisizeidziu, jei motereles ima ant prancuzu negrazu zodeli pasako ar charakterizuoja neigiamai. Tam pagrindo yra, todel jos ta ir pasako ir su dauguma as sutinku, kartais net arsiau pasakyciau, kartais galiu pataisyt ir patikslint. Kam tie krastutinumai?
QUOTE(Shania @ 2010 10 22, 11:36)
Na del pirmo, tai asmeniskai to neteigiau. Visur visko pasitaiko.
Tik stai bendras vaizdas musu skiriasi. Daug cia kur esu maisytu seimu, gyvena jie tyliai ramiai, vaikus augina, jokiu getu nera, bendrauja su vietiniais. Tai nera ideali stuacija, tai sakyciau normali situacija. Kaip yra kur nors baisiuosiuose Londono ar Paryziaus rajonuose pasakyti negaliu, niekad ten nesu buvus. Suprantu, kad kai kurie yra buve, todel ir tas aptariamas bendras vaizdas skiriasi. Jei pagyvenciau kur nors, kur baisu vakare i gatve iseiti matyt mano bendras vaizdas irgi butu nekoks ir ne uz ka nepatiekciau, kad tos pacios kulturos buna mandagiu, isaukeltu ir netingiu zmoniu. Bet matau kiek kitoki vaizda.
Tam tikru vyro kulturos bruozu negaleciau isskirti, nes kazko tokio labai isreiksto nepastebiu. Jo tautieciai daznai buna siaubingai nepunktualus, megsta pasimaivyti tuo ka turi (jei galvoje tuscia, tai bent apranga nustebinsiu, lygiai taip kaip pries pora metu Lietuvoj buvo

), megsta lengvus pinigus. Tik stai MB kazkos netipiskas savo tautos atstovas pasitaike, punktualus, dirba daug. Bet tai manau jo tevu nuopelnas. Laisvalaikio praleidimas kaip ir visuose seimuose turbut: kartu, susitikimai ir keliones su draugais, karstais as iskeliu dienai tik su draugem, kartais jis draugus vienas aplanko, standartiska (na jums gal idealu pasirodys

).
Del prancuzu sutinku. Kiek kitaip issireiskiau. Nes kiek teko ka nors veikti kartu, tai jie geriausiai zino kaip organizuoti, geriausiai zino kaip gaminti, geriausiai zino kas kur tinka, tai uztat ir susidare toks ispudis. O siaip mano manymu prancuzes yra zavingos. Turi jos kazka tokio, ko neturi kitu tautu moteris
Del laisvalaikio. Idealu, jei jus galite veikti tai, ka norite ir kas jums miela ir tam turite salygas. O galite, vadinasi puiku!
As dar labai dziaugiuosi, kad mano vyras stengiasi padeti man pasikapstyti savyje ir atrasti kuo daugiau pomegiu ir tada visaip stengiasi, kad as galeciau jais uzssiimti (bet cia turbut zmogaus budo, o ne tautybes deka toks geris).
Be to, Prancuzijoj man gamta neleidzia taip gerai jaustis, kaip Lietuvoje. As myliu ziema, o cia jos nera (ta prasme, sniego kalnai, saltukas ir t.t. manes neaplanko)
Universali ta prancuzu kultura (ju akimis ziurint)

Viska, ka jie padarys, itiks bet kam ir bus geriausias variantas. Bet kaip daznai teko pastebeti, padaro toki snipsta ir ne tik, kad neissprendzia problemos, bet prisikuria ju daugiau
Papildyta:
Ruby Tuesday, aciu uz idomu komentara