Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

QUOTE(biziukas @ 2010 10 22, 01:45)
Na, gynimas atrodo tik del to, kad anot jusu musulmoniskajame pasaulyje moterys gyvena geriausiai

Juk pastaroji diskusija isaugo i bendro vaizdo aptarima, 
Tiesiog apie bendra situacija bandem plepet.

Kokie is jusu vyru kulturos kile bruozai jums labiausiai patinka, jus maloniai nustebino? Ar skiriasi laisvalaikio leidimas, leidziate ji vien su seima ar sudraugais? 

Apie prancuzus.

Na del pirmo, tai asmeniskai to neteigiau. Visur visko pasitaiko.

Tik stai bendras vaizdas musu skiriasi. Daug cia kur esu maisytu seimu, gyvena jie tyliai ramiai, vaikus augina, jokiu getu nera, bendrauja su vietiniais. Tai nera ideali stuacija, tai sakyciau normali situacija. Kaip yra kur nors baisiuosiuose Londono ar Paryziaus rajonuose pasakyti negaliu, niekad ten nesu buvus. Suprantu, kad kai kurie yra buve, todel ir tas aptariamas bendras vaizdas skiriasi. Jei pagyvenciau kur nors, kur baisu vakare i gatve iseiti matyt mano bendras vaizdas irgi butu nekoks ir ne uz ka nepatiekciau, kad tos pacios kulturos buna mandagiu, isaukeltu ir netingiu zmoniu. Bet matau kiek kitoki vaizda.

Tam tikru vyro kulturos bruozu negaleciau isskirti, nes kazko tokio labai isreiksto nepastebiu. Jo tautieciai daznai buna siaubingai nepunktualus, megsta pasimaivyti tuo ka turi (jei galvoje tuscia, tai bent apranga nustebinsiu, lygiai taip kaip pries pora metu Lietuvoj buvo biggrin.gif ), megsta lengvus pinigus. Tik stai MB kazkos netipiskas savo tautos atstovas pasitaike, punktualus, dirba daug. Bet tai manau jo tevu nuopelnas. Laisvalaikio praleidimas kaip ir visuose seimuose turbut: kartu, susitikimai ir keliones su draugais, karstais as iskeliu dienai tik su draugem, kartais jis draugus vienas aplanko, standartiska (na jums gal idealu pasirodys biggrin.gif ).

Del prancuzu sutinku. Kiek kitaip issireiskiau. Nes kiek teko ka nors veikti kartu, tai jie geriausiai zino kaip organizuoti, geriausiai zino kaip gaminti, geriausiai zino kas kur tinka, tai uztat ir susidare toks ispudis. O siaip mano manymu prancuzes yra zavingos. Turi jos kazka tokio, ko neturi kitu tautu moteris g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 10 22, 11:36)

Tik stai bendras vaizdas musu skiriasi. Daug cia kur esu maisytu seimu, gyvena jie tyliai ramiai, vaikus augina, jokiu getu nera, bendrauja su vietiniais. Tai nera ideali stuacija, tai sakyciau normali situacija. Kaip yra kur nors baisiuosiuose Londono ar Paryziaus rajonuose pasakyti negaliu, niekad ten nesu buvus. Suprantu, kad kai kurie yra buve, todel ir tas aptariamas bendras vaizdas skiriasi. Jei pagyvenciau kur nors, kur baisu vakare i gatve iseiti matyt mano bendras vaizdas irgi butu nekoks ir ne uz ka nepatiekciau, kad tos pacios kulturos buna mandagiu, isaukeltu ir netingiu zmoniu. Bet matau kiek kitoki vaizda.

Tam tikru vyro kulturos bruozu negaleciau isskirti, nes kazko tokio labai isreiksto nepastebiu. Jo tautieciai daznai buna siaubingai nepunktualus, megsta pasimaivyti tuo ka turi (jei galvoje tuscia, tai bent apranga nustebinsiu, lygiai taip kaip pries pora metu Lietuvoj buvo biggrin.gif ), megsta lengvus pinigus. Tik stai MB kazkos netipiskas savo tautos atstovas pasitaike, punktualus, dirba daug. Bet tai manau jo tevu nuopelnas. Laisvalaikio praleidimas kaip ir visuose seimuose turbut: kartu, susitikimai ir keliones su draugais, karstais as iskeliu dienai tik su draugem, kartais jis draugus vienas aplanko, standartiska (na jums gal idealu pasirodys biggrin.gif ).

Del prancuzu sutinku. Kiek kitaip issireiskiau. Nes kiek teko ka nors veikti kartu, tai jie geriausiai zino kaip organizuoti, geriausiai zino kaip gaminti, geriausiai zino kas kur tinka, tai uztat ir susidare toks ispudis. O siaip mano manymu prancuzes yra zavingos. Turi jos kazka tokio, ko neturi kitu tautu moteris g.gif

smagu girdeti normalius komentarus o ne perdeta idealizavima
MB irgi netipiskas italas- daug dirba, yra labai rimtas, kuklus, su moterim net nedrasus, letokas. daznai reikia "stumti"
bet uz tai jis rupestingas, saziningas, neegoistas, protingas issilavines. tik galetu buti romantiskesnis ir maziau uzsispyres schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif tiesa, megejas veluot, kad man nepatinka schmoll.gif
tipiskas italas prisiziurintis save, kartais depiliuotas (tokiu matau sporto klube), prisiziurintis isvaizda (jeigu ne per daug tai man patinka), megstantis pavaidinti savo firminiais "armaniais" ar kt. italiskom firmom, megstantis pavalgyt, paplepet (kaip moteris) cool.gif , daznas megejas veluoti ir spoksot i mergas.
pietu italai labai skiriasi nuo siaures italu. siaures italai panasus i vakarieciuos- tvarkingesni, darbstesni. pietiniai mafiozai (ten beveik viska kontroliuoja mafija), netvarkingi, megtantys gestikuliuot, daug pasneket ir mazai daryt, maziau darbstus schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 22 spalio 2010 - 12:00
QUOTE(birbire @ 2010 10 22, 05:56)

nemoka zmones gyventi savo kiemelyje, gi butinai reikia amzinai veizet, ka kaimynas daro, kaip daro, kodel daro, pagyvena prie kokio musulmono ir paskui jau tampa igzpertu visu musulmonisku saliu ir skleidzia savo tiesas sventas doh.gif
Papildyta:
ir dar butinai kiekvienoj temoj islis kelios sarkos karkos, kurios amzinai klykaus, o korane leidziama musti, kas per kultura, mes vakarieciai, pas mus taip nera, lietuvoj lygios galimybes... zmones atsipeikekit, kokie jus vakarieciai, vakarai jusu tokiais nelaiko, jus jiems atsilikus provincija...kitas dalykas, paskaitykit statistika, kas antra moteris lietuvoje yra musama, o net 3 proc musu vakarieciu mano, kad smurtas pries moteris yra pateisinamas, vakrai jus vakarai, savo kieme pasizvalgykite, paskui tarsykit siuksles kitur...

Na va, prasideda izeidinejimai. Nereikia pykti. Mes jusu sarkomis ar dar kitaip kaip cia nevadiname. Mes neginame vakarieciu, tik matyt, vakarietiskos blogybes mums atrodo mazesnes, artimesnes musu kulturai, gal del to ir neistekejom uz musulmonu. Musamos ir lietuves ir visos kitos, tik kazkodel tarptautines organizacijos deda pastangas, kaip emancipuoti, padeti ir gelbeti musulmones moteris. Jus issibarsciusios po tas salis, kaip tik geriausiai galetumet papasakoti, kaip realiai ten ir ten yra. Kazkurioj musulmoniskoj valstybej skaiciau kelios moterytes kovoja uz balsavimo teise. Gyvenciau as ten, tai papasakociau, kad ir as prisidedu prie tu kovu mirksiukas.gif Kitas dalykas, jus gyenate skirtingose salyse, skirtingose seimose, provincijose, didmiesciuose ar mazose gyvenvietese. Aisku, kad visur situacija skiriasi (tas irgi idomu), mes tik diskutuojam apie bendras tendencijas ir niekas jusu nebando itikint, kad jus vyras musa.
Ne prie ieno musulmono pagyvena, bet visos bendruomenes sukuryje, o dar ir pakeliauja. Snekam ka matom, kyla klausimai ir vat diskutuojam, bet neizeidinejam, ar ne?
As nepriimu asmeniskai ir neisizeidziu, jei motereles ima ant prancuzu negrazu zodeli pasako ar charakterizuoja neigiamai. Tam pagrindo yra, todel jos ta ir pasako ir su dauguma as sutinku, kartais net arsiau pasakyciau, kartais galiu pataisyt ir patikslint. Kam tie krastutinumai?

QUOTE(Shania @ 2010 10 22, 11:36)

Del laisvalaikio. Idealu, jei jus galite veikti tai, ka norite ir kas jums miela ir tam turite salygas. O galite, vadinasi puiku!
As dar labai dziaugiuosi, kad mano vyras stengiasi padeti man pasikapstyti savyje ir atrasti kuo daugiau pomegiu ir tada visaip stengiasi, kad as galeciau jais uzssiimti (bet cia turbut zmogaus budo, o ne tautybes deka toks geris).
Be to, Prancuzijoj man gamta neleidzia taip gerai jaustis, kaip Lietuvoje. As myliu ziema, o cia jos nera (ta prasme, sniego kalnai, saltukas ir t.t. manes neaplanko) verysad.gif

Universali ta prancuzu kultura (ju akimis ziurint) doh.gif Viska, ka jie padarys, itiks bet kam ir bus geriausias variantas. Bet kaip daznai teko pastebeti, padaro toki snipsta ir ne tik, kad neissprendzia problemos, bet prisikuria ju daugiau cool.gif
Papildyta:
Ruby Tuesday, aciu uz idomu komentara 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 22, 12:57)
Del laisvalaikio.
Be to, Prancuzijoj man gamta neleidzia taip gerai jaustis, kaip Lietuvoje.

As irgi kazkaip uzsiminiau kad noreciau vel pradet tapyti, tai labai operatyviai gavau dovanu visu reikalingu reikmenu smile.gif
Del oru: tai jus sniega lankykit, LT jau vakar pasnigo mirksiukas.gif . Man tai kaip tik musu lietuviskos ziemos per saltos, todel visai ju nepasiilgstu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shania: 22 spalio 2010 - 13:19
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 22, 11:53)

tipiskas italas prisiziurintis save, kartais depiliuotas (tokiu matau sporto klube), prisiziurintis isvaizda (jeigu ne per daug tai man patinka), megstantis pavaidinti savo firminiais "armaniais" ar kt. italiskom firmom, megstantis pavalgyt, paplepet (kaip moteris) cool.gif , daznas megejas veluoti ir spoksot i mergas.
pietu italai labai skiriasi nuo siaures italu. siaures italai panasus i vakarieciuos- tvarkingesni, darbstesni. pietiniai mafiozai (ten beveik viska kontroliuoja mafija), netvarkingi, megtantys gestikuliuot, daug pasneket ir mazai daryt, maziau darbstus schmoll.gif  schmoll.gif

O taip taip taip. Kas tiesa, tas nemelas, megsta italai savim pasirupint. Bet gi cia ner blogai. Mes pvz vaziuojam i Milana per nuolaidas apsipirkti, kadangi firmos geros - kainos prieinamos, maniskis peremes italu mada, jam irgi visokie armaniai ir bossai ir d&g nepakeiciami perkant kostiumus, marskinius ir pan. O Italijoje salygos tam puikios. Prancuzijoj net ir per nuolaidu sezona geru firmu kainos neikandamos ir pasirinkimas nepalyginamai menkesnis. Tad rubai - tik Italijoj thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2010 10 22, 13:18)
As irgi kazkaip uzsiminiau kad noreciau vel pradet tapyti, tai labai operatyviai gavau dovanu visu reikalingu reikmenu smile.gif
Del oru: tai jus sniega lankykit, LT jau vakar pasnigo  mirksiukas.gif . Man tai kaip tik musu lietuviskos ziemos per saltos, todel visai ju nepasiilgstu.

Lankom lankom, bet tos dvi savaites sniego per metus man mazoka. Isties, lietuvaiciai jau ir dabar tuo dziaugiasi verysad.gif
Mane irgi bande siust i kazkokia dailes mokykla lotuliukas.gif Pareina su sarasiuku: gal ten nori eit, gal ten, gal ten, o gal ten doh.gif Niekur nebenoriu, nes nebezinau, ka issirinkti, bet rupestis vis tik malonus dalykas mirksiukas.gif
Papildyta:
Dar pas italus kas yra dieviska - tai panini. Kasdiena pries eidami namo kai bunam Milane visada nusiperkam po pora ir ziaumojam. Italu maisto kokybe tikrai zavi.

Shania, kokie pas jus tradiciniai patiekalai? (nepykit, suprancuzejau, maistas rupi doh.gif ). Kadangi nezinau, kurioje salyje esate, tad negaliu itart.
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 22, 13:27)
suprancuzejau, maistas rupi

biggrin.gif
Vokietijoj mes. O vokieciai tai del italu maisto pamise biggrin.gif Seimoj valgom viska lietuviskus, vokiskus, italiskus, azijietiskus, afrikietiskus patiekalus. Megstam eksperimentuot.
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 10 22, 09:53)
Pagal statistiką- kas trečia. Neklastokit statistinių duomenų.

http://www.delfi.lt/...s.d?id=36828765

ir vel tas noras pakelti savo uodega, jo, koks kaifas, lai buna anot jusu, tik kas trecia, ot paguoda...kokiam idealiam pasaulyelye jus gyvenat, kad nematot, kas darosi...noreciau ir as taip, nematyt dauzomu moteru cia ir isivaziduot, kad tik kitur taip blogai.
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 22, 12:16)

1) nu jau negirdejau, kad lietuvoje kas antra butu musama.

2) tiek to, neverta gincytis. vistiek lietuvoje bus blogai, o "ten" gerai. jeigu pasakyti tiesa, tai man nusisikt ant tu musulmonu, ne as noriu "det" ant ju nei ka. galit sedet tam savo "rojuje" ir kukuot kaip ten gerai.
diskusijos neimanomos, nes nesuvokiama, kad mes kalbama bendrai, o ne apie atskirus atvejus jau nusibodo kartot doh.gif  doh.gif
Papildyta:
jau vakar sakiau, kad mes nekalbam apie korana kaip ir apie biblije.
cia diskutuojama apie viska. jeigu norit diskutuot tik apie islamo "grozi" eikit i kitas temas.
neneigiu, kad lietuviai zverys. mirksiukas.gif
vien zodziu "ten" puiku, cia viskas "sudas", moterys musamos ir t.t. cool.gif

1)linka numeciau, pasiskaitykit, kad rodo naujausi tyrimai, esam tokie vakarietiski, kad smurtas pas mus net labiausiai paplites.
2) tai jei tiek dzin, ko cia karksi, linkus gaudo, meto, ir jei nenori "det" tai bent jau nesik.
bendari kalbet nereikia, nes bendrai, kiekveina musulmoniska salis yra be galo individuali, nereikia generalizuot, tik atda galima protingai diskutuot su zmonemis, o ne kai meto linkus "bendrai" surankiotus apie bele kokia sali.
nereikai cia dramu, visur visko yra, pasaulis apvalus, nusiraminkit.
Papildyta:
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 22, 12:53)

MB irgi netipiskas italas- daug dirba, yra labai rimtas, kuklus, su moterim net nedrasus, letokas. daznai reikia "stumti"

lotuliukas.gif labiausiai tai man patinka tokie postai, mano MB "netipiskas", nereikai idealizuot, visi jie vienodi, kultura daro savo, "netipiskumu" nebuna
Papildyta:
o kad visi nusiramintu, tai as en su musulmonu, tik nemegstu "bendro" pobudzio diskusiju, kur susirenka visokie, mano kaimynas musulmonas, zinau viska apie juos visus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 22, 15:57)
Be to, Prancuzijoj man gamta neleidzia taip gerai jaustis, kaip Lietuvoje. As myliu ziema, o cia jos nera (ta prasme, sniego kalnai, saltukas ir t.t. manes neaplanko)  verysad.gif

Oi, kaip man tai suprantama! Sniego, tiesa, galiu pamatyti ir dar daugiau nei Lietuvoje, nes gyvename gal valanda kelio nuo keliu kalnu kurortu, bet mieste, kur gyvename, snigo tik 2 kartus per 3 metus. O beveik visoje salyje is viso nesninga verysad.gif Ir dar man per daug cia saules, turejom gal visa menesi be jokio debeselio, vakar didele audra uzejo, tai negalejau atsidziaugti bigsmile.gif O kai su vyru i Lietuva buvom atvaziave, ilgiau nei savaite buvo apsiniauke, tai vyras eme kalbeti, kad Lietuvoje turbut veziu susirgti galima nuo saules trukumo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 20, 14:36)
Na kad ne, ten kalbejo kazkoks autoritetingas bendruomenes vyras ir gerai issivysciusio regiono. Susidare toks ipudis, kad jis dare gera darba aiskindamas, kad su zmona negali elgtis kaip panorejes ir dauzyti kaip tik nori, reikia vis tik laikytis taisykliu ir musti tik tam tikrais budais. Na, tokia svieciamojo pobudzio laida. Reik pabandyt susirast, vyras sake ir straipsnis apie tai parasytas, tai gal bus imanoma konkreciau pasakyt, kas toks ir is kurio regiono.
Papildyta:
Radau youtube, jei kam idomu, butu gerai dar ta straipsni susirasti, jis issamesnis.

http://www.youtube.c...feature=related

Gal geriau šį pažiūrėkite ir galbūt suprasite apie ką kalbama 4u.gif .

http://www.youtube.c...h?v=TJNU2xx83nw
Atsakyti
QUOTE(birbire @ 2010 10 22, 18:29)

1)linka numeciau, pasiskaitykit, kad rodo naujausi tyrimai, esam tokie vakarietiski, kad smurtas pas mus net labiausiai paplites.
2) tai jei tiek dzin, ko cia karksi, linkus gaudo, meto, ir jei nenori "det" tai bent jau nesik.
bendari kalbet nereikia, nes bendrai, kiekveina musulmoniska salis yra be galo individuali, nereikia generalizuot, tik atda galima protingai diskutuot su zmonemis, o ne kai meto linkus "bendrai" surankiotus apie bele kokia sali.
nereikai cia dramu, visur visko yra, pasaulis apvalus, nusiraminkit.
Papildyta:
lotuliukas.gif labiausiai tai man patinka tokie postai, mano MB "netipiskas", nereikai idealizuot, visi jie vienodi, kultura daro savo, "netipiskumu" nebuna
Papildyta:
o kad visi nusiramintu, tai as en su musulmonu, tik nemegstu "bendro" pobudzio diskusiju, kur susirenka visokie, mano kaimynas musulmonas, zinau viska apie juos visus tongue.gif

Tai gal tu irgi nebemetyk linku ir bendrai nekalbek tada. Gyveni su smurtaujanciu lietuviu? Ne? Tai apie ka sneki? Remiesi bendra nuomone ir ziniasklaida, viskas. Tavo argumentai tokie patys, kokie ir musu. Zinai lietuviu seimu, kur vyrai zmonas talzo? Gal. As irgi tokiu alzyrieciu zinau. Na ir? Jetus, kad tik akis padraskyti.
Papildyta:
Ir del tu netipiskumu. Yra netipisku zmoniu, neneik. Nieks nesako, kad jie visiskai istraukti is savo kulturos konteksto ir nieko su ja bendro neturi, bet yra atviresniu ir uzdaresniu zmoniu. Ka apie lietuvius pasakysi? Ka visas pasaulis sako? Vagys? Kas antras savo zmona talzo? Tai tavo ziniai, pazistu ne maza kieki tu netipisku lietuviu, kurie navagia ir zmonos nemusa. Turbut tau tokiu "netipisku" lietuviu neteko sutikti, kad tai garsiai tokius dalykus sneki.
Papildyta:
QUOTE(Nox @ 2010 10 22, 19:13)
Gal geriau šį pažiūrėkite ir galbūt suprasite apie ką kalbama  4u.gif  .

http://www.youtube.c...h?v=TJNU2xx83nw

Dekui, spejau tik pora minuciu paziureti, dabar turiu lekti ir tikrai perziuresiu veliau. Tuo tarpu noreciau paklausti (gal apie tai jusu nuorodoje ir snekama, dar nezinau mirksiukas.gif ), ar moteris turi lygiai tokias pacias teises tokiais paciais budais bausti savo vyrus, jeigu jie elgiasi analogiskai netinkamai?
Ir dar vienas dalykas kliuna tai, kad yra nurodoma, kokiu atveju kaip bausti ar nebausti. Ta prasme (is vakarietiskosios puses ziurint), juk skirtingose seimose veikia skirtingi modeliai ir susitarimai, tai kas vieniems atrodo nuodeme, kitiems visai priimtina, tad, ar imanomi tokie konkrecios seimos tarpusavio susitarimai, individualus seimos gyvenimo modeliai?
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 22, 19:32)
Tai gal tu irgi nebemetyk linku ir bendrai nekalbek tada. Gyveni su smurtaujanciu lietuviu? Ne? Tai apie ka sneki? Remiesi bendra nuomone ir ziniasklaida, viskas. Tavo argumentai tokie patys, kokie ir musu. Zinai lietuviu seimu, kur vyrai zmonas talzo? Gal. As irgi tokiu alzyrieciu zinau. Na ir? Jetus, kad tik akis padraskyti.
Papildyta:
Ir del tu netipiskumu. Yra netipisku zmoniu, neneik. Nieks nesako, kad jie visiskai istraukti is savo kulturos konteksto ir nieko su ja bendro neturi, bet yra atviresniu ir uzdaresniu zmoniu. Ka apie lietuvius pasakysi? Ka visas pasaulis sako? Vagys? Kas antras savo zmona talzo? Tai tavo ziniai, pazistu ne maza kieki tu netipisku lietuviu, kurie navagia ir zmonos nemusa. Turbut tau tokiu "netipisku" lietuviu neteko sutikti, kad tai garsiai tokius dalykus sneki.
Papildyta:
Dekui, spejau tik pora minuciu paziureti, dabar turiu lekti ir tikrai perziuresiu veliau. Tuo tarpu noreciau paklausti (gal apie tai jusu nuorodoje ir snekama, dar nezinau  mirksiukas.gif ), ar moteris turi lygiai tokias pacias teises tokiais paciais budais bausti  savo vyrus, jeigu jie elgiasi analogiskai netinkamai?
Ir dar vienas dalykas kliuna tai, kad yra nurodoma, kokiu atveju kaip bausti ar nebausti. Ta prasme (is vakarietiskosios puses ziurint), juk skirtingose seimose veikia skirtingi modeliai ir susitarimai, tai kas vieniems atrodo nuodeme, kitiems visai priimtina, tad, ar imanomi tokie konkrecios seimos tarpusavio susitarimai, individualus seimos gyvenimo modeliai?

Man pikta kad "deda" ant lietuviu lietuve (?), atseit visi lietuviai vagys ir musa zmonas. o jau muslimai tipo visi geri?! kas cia per fanatiskumas. gun_bandana.gif gun_bandana.gif nepazistu nei vieno, kuris musa zmona. visur ir visada yra visokiu, bet gal sakyciau, kad muslimuose moterys turi maziau teisiu ir tiek. bet nesakau, kad ten visos musamos. gal tu eik kitur skleist ta fanatiskuma kitur rolleyes.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 22, 21:12)
Man pikta kad "deda" ant lietuviu lietuve (?), atseit visi lietuviai vagys ir musa zmonas. o jau muslimai tipo visi geri?! kas cia per fanatiskumas. gun_bandana.gif  gun_bandana.gif nepazistu nei vieno, kuris musa zmona. visur ir visada yra visokiu, bet gal sakyciau, kad muslimuose moterys turi maziau teisiu ir tiek. bet nesakau, kad ten visos musamos. gal tu eik kitur skleist ta fanatiskuma kitur rolleyes.gif  rolleyes.gif

vien tai, akd nezinot, dar nereiskia, kad nevyksta. as nevarau, as kalbu statistika, o ji nesusikuria is niekur. ar pazistu musamu moteru? taip. daug. visos ju su aukstaisiais, aukstas pareigas uzimancios moteris...tai ranka susilauzo vis parkritusios, tai akis pasimusa i spintos kampa, melynes ir t.t. moterims geda pripazinti, kad jos yra musamos, nieks neina ir nekalba, todel nesakykit, kad nera, ju yra, tik dauguma ju tyli. man paciai ne viena karta buvo sokas, suzinoti apie smurta tam tikroje seimoje, kai vizualiai tai ideali seima, vyras dievunantis moteri, moteris vyra, o paskui suzinai, kad ten juodas smurtas. kalbekit, ka norit, gincykites, kiek norit, neginu as jokios kulturos, as tiesiog nekapstau kitur, nes man gana vaizdu cia, pas save ir priesingai nei daugelis as neuzsimerkiu ir neaiskinu, kad cia nera smurto, cia yra ir daug. ar butina suduot, kad butu smurtas, negirdejot apie psichologini smurta, tai dar baisiau nei fizinis...man gana vaizdu cia, tad nera poreikio kapstytis dar ir kitur,tiek kiti lai gyvena savo gyvenimus, neturiu poreikio analizuot ju veiksmus, kultura, tradicijas ir t.t.
Atsakyti