Na, ten iki lygiu teisiu dar toli buvo, ten pries moteru zalojima kovojo. Bet tai buvo pries koki 10 metu. Taip, Europoj lygiu teisiu institucijos kovoja uz lygias teises ir gan arsiai, manau, del to, kad moters emancipacija ir jos samoningumas yra nepalyginamai pazenge ir perzenge ribas kartais. Jau kartais iki krastutinumu tos kovos nueina. Tik koks pirst darbe ir lekia skustis. Va, kad ir prancuzijoj, koks nepazistamasis praleis moteri is mandagumo pirma pro duris, o toji kad ims rekti, kad jai tokio pasigailejimo nereik, ji yra stipri pati duris atsidaryti. Krastutinumas kartais Europoje su tom lygiom teisem.
Kas buvo prieš dešimt metų - pražuvo, aš kalbu apie šiandieną. Daugumoj šalių viskas nėra remiamasi religija, o paprasčiausiais jų šalies įstatymais. Dabar Egipte moterys turi pilnas teises ir didžioji dauguma niekuo nesiskundžia. Nesu sutikusi egiptietės, kuri skustųsi blogu gyvenimu arba, kad ji išnaudojama, kaip tik jos didžiuojasi būdamos musulmonėmis. Beje esu pastebėjusi, kad dabartinės kartos merginos yra gan daug reikalaujančios, todėl vyrai labiau renkasi užsienietes

.
čia pasakoja, kodėl moterys neturėtų vairuoti. Labiausiai šokiravo pasakymas, kad kaip ji gali vairuoti, jei jos rankos jai nepriklauso nei jos rankos, nei jos veidas, niekas, taigi kaip ji gali vairuoti? Aišku, Saudo Arabija viena konservatyviausių šalių, bet pasiklausius tokių dalykų suprantu, kad tie žmonės mąsto visai kitaip negu mes. Kai gyveni čia, net sunku patikėti, kad tokių dalykų apskritai gali būti.
Čia tai tikrai jau nesveikai, tai jau šalies toks požiūris, o ne religija juos moko tai daryti. Juk visur fanatikų yra, matomai čia vieni iš jų. Per TV esu mačiusi, kad kai kurie musulmonai išdegina su rūgštimi žmonų veidus, kad kiti vyrai į jas nežiūrėtų, tai buvo rodoma čia Egipte ir žmonės buvo pakraupę, o ne palaikė tokius veiksmus.
pritariu. kodel nei viena nesako- as laiminga su savo vyru, ale cia pasitaiko visokiu atveju. visos tik graziai piesia viska-kaip moterys gerbiamos, laisvos ir t.t. juk taip nebuna kad viskas butu idealu, net ir pas mus europoje. negi visi klysta. t.y. visi straipsniai neteisingi, tik jos vienos, kurios ten gyvena teisios. geriausiu atveju sutikciau kalbeti kad ten kaip ir visur visko buna- tiek juoda, tiek balta. nes kai kalbama tik "oi kaip ten viskas ok"- netikiu
Nu bet bet, prajuokino

, niekas ir nesako, kad yra idealu, čia Jūs įrodinėjat, kad labai jau baisu viskas ''Gerai, kad jos vienos iš tų laimingųjų'', bet konstatuosiu faktą, kad nesame mes tos vienintelės laimingosios, jų daug daugiau, negu numanot ir tikrai ne pavieniai atvejai, o aš esu tuo įsitikinusi, nes GYVENU musulmoniškoj šaly ir asmeniškai pažįstų daug kitų užsieniečių kitose islamiškose šalyse.
Kada dar nepažinojau savo vyro, tai tą patį galvojau apie visus musulmonus, nes mačiau tik tai ką norėjau matyti ir kas man buvo kišama žiniasklaidos. Visos jūsų žinios ir ''išgyvenimai'' yra atėjusios iš niekur, tik nebaigti Youtube'o video ir sutikti arabai užsienio šalyse, kur jie ir taip pakankamai prisikentėję nuo užsieniečių.
Mano vyro draugas, turi Italijos pilietybę, nors ir nebuvo italų žeminamas, bet prisižiūrėjo pakankamai, kaip visus arabus italai juokia, kai kurie net bijo prisipažinti, kad yra arabai..todėl nesistebiu, jeigu jus kaip nors išvadina. Tai ne nekaltų praeivių kaltė, o gyvenančių italų. Deja, tiems arabams geriau ir likti užsienio šalyje, nesvarbu kaip jie bus žeminami, bet vis vien uždirbs daugiau negu savoj šaly, kad ir kokį darbą dirbs...
Nezinau, kodel musulmonu zmonos (na kad ir jus, lietuvaites) taip ginate viska, kas vyksta ten? As pvz neneigiu fakto, kad taip. lietuviai vyrai ir smurtauja (o ypac psichologiskai) ir geria, kas skatina vel gi smurta. Visiem aisku, kad ne kiekvienas taip elgiasi, bet reiskinys egzistuoja ir nebijau apie tai kalbeti, pripazinti, kad jis toks yra nors gal man ir nera teke gyventi su tokiu vyru. Tas perdetas gynimas atrodo taip neskaniai.
Niekas negina kas vyksta ten, tai mes žiūrim logiškai, o Jūs perdėtai, apmėtot visokiausiais straipsniais ir aiškinat, kad taip yra VISUR ir PASTOVIAI, taigi čia pavieniai atvejai kaip ir Lietuvoj. Mes jums nekeliam straipsnių apie tai, kas vyksta Europoj ir Lietuvoj, nes jūs juk pačios žinot (kaip ir mes žinom, kas musulmoniškose šalyse vyksta)kad būna visko pas visus. Šituo atveju mes tik ginamės, kad ne viskas yra taip kaip Jūs nupiešėte, o ne idealizuojame situacijas...
nebent joms vyrai tiek smegenis "pripudrino" kad nemato realybes..juk pvz turkai geri smegenu pudrintojai. kaip sakoma lietuvoje "nepusk arabu"
Šitie žodžiai tai net labai įžeidė... Juk nesame jau tokios durnos, gyvendamos šalyje ir nematydamos kas joje darosi... Pati gal nusikratykite pudra nuo smegenų ir ne vien tik blogybes matykite.
Beje turkai ne arabai...
gal ir paplite poligamija tarp murmonu, bet JAV ir Europoje istatymiskai daugpatyste draudziama mes nekalbam apie korana, o apie realu gyvenima. ir biblijoje daug ko prirasyta-realybe deja kitokia
JAV ne Lietuva, kiekvienoje valstijoje savi įstatymai....
Pastebėjau tokią tendenciją, kad dauguma temų apie užsieniečius virsta diskusijom apie musulmonus, ir būtinai atsiranda rodančių koks "baisus" tas Islamas . Nesuprantu koks viso to tikslas? Parodyti , kokie musulmonai neva yra?
Vat tas ir keisčiausia, aš juk nepuolu į temas apie gerus vyrus lietuvius rašyti apie tai, koks mano gyvenimas su arabu yra nuostabus, o Lietuvoj vyrai tik alkoholikai ir patriarchai, nors ir esu lietuvaite ir visko iki soties prisižiūrėjusi... Beje kai kurios skaitytojos net nesupranta, kad šita tema visiškai ne apie tai...
Papildyta:QUOTE
sorry, kad ant jusu pacituosiu, bet jus pasakojot api gyvenima musulmoniskoj salyje ir kad matot kitokius dalykus nei emigracijoj, taip ir yra. kodel? skaiciau ne per seniausiai mokslini straipsni, kad zmones, kurie emigruoja, susiduria su nauja kultura, naujom tradizijom, nauja aplinka, isitikinimais, vertybem ir t.t. zmones istinka sokas ir kad neprarasti to, ka turi savo, jie buriasi i bendruomenes (kad ir tos pacios lietuviu) ir ten puoseleja metai is metu statytas savo tradicijas, kai tuo tarpu ju pacios gimtosios salys moderneja, o jie lyg ir uzsisaldo. kitas dalykas, emigrantu net ner ko lygint, lietuviai irgi vakaruose kaip zverys, atsilikeliai paskutiniai, geda man del ju-gulbes upeliuose skerdzia ir t.t.
Aš jau seniai pastebėjusi, kad negalima lyginti žmonių gyvenančių svečioj šaly ir gimtoj. Pav nuvažiuokit į Vilnių ir pamatysit, kad dauguma rusų ir lenkų ten yra labai pikti, aršūs, dažnai padauginę ir t.t., bet taip nėra todėl, kad jie bomžai ir alkoholikai iš prigimties, paprasčiausiai lietuviai juos pastoviai užkliūna ir žemina... Mano mama yra rusė ir gyvenam mažame mieste, Jūs net neįsivaizduojat ko jinai tik nemačius ir negirdėjusi savo adresu (kaip rusai pasakytų), pati ne kartą esu su pardavėjomis ir šiaip praeivėmis apsibarusi, dėl mamos, nors mano mama padori moteris, negerianti ir mandagi su visais. Nuvažiuokit į Kauną.... ten pati savom akim susidūriau, kaip viena gauja sumušė rusaitę ir lietuvaitę, nes buvo jos draugė. Nesakau, kad visi taip elgiasi, bet patikėkit to pakanka, kad nebemėgt lietuvių... O pačioj Rusijoj žmonės visai kitokie: draugiški, kalbūs... nu blin, Rusija, ne koks Čadas, kad ten laukiniai gyventų...
nu jau negirdejau, kad lietuvoje kas antra butu musama. tiek to, neverta gincytis. vistiek lietuvoje bus blogai, o "ten" gerai. jeigu pasakyti tiesa, tai man nusisikt ant tu musulmonu, ne as noriu "det" ant ju nei ka. galit sedet tam savo "rojuje" ir kukuot kaip ten gerai. diskusijos neimanomos, nes nesuvokiama, kad mes kalbama bendrai, o ne apie atskirus atvejus jau nusibodo kartot
Tai ir nesiginčykit, jau antrą kartą rašot, kad '' nėr reikalo'' arba '' neįmanoma išaiškinti'', o vis vien puolat su savo ''tiksliom'' žiniom. Visų pirma prieš diskutuodama temoje pasiskaitykit jos pavadinimą ir pačią temą...
jau vakar sakiau, kad mes nekalbam apie korana kaip ir apie biblije. cia diskutuojama apie viska. jeigu norit diskutuot tik apie islamo "grozi" eikit i kitas temas. neneigiu, kad lietuviai zverys. vien zodziu "ten" puiku, cia viskas "sudas", moterys musamos ir t.t.
Tai jeigu Jūs norite diskutuoti apskritai apie islamo grožį ar baisybes eikite į kitas temas, nes šioje temoje niekas Jūsų nuomonės apie tai neklausė...

.. Jeigu jums net tai iš šimtojo karto neišaiškinsi, tai ką jau kalbėti apie kažką sunkesnio, pvz religijos įpatumai...
Musamos ir lietuves ir visos kitos, tik kazkodel tarptautines organizacijos deda pastangas, kaip emancipuoti, padeti ir gelbeti musulmones moteris. Jus issibarsciusios po tas salis, kaip tik geriausiai galetumet papasakoti, kaip realiai ten ir ten yra. Kazkurioj musulmoniskoj valstybej skaiciau kelios moterytes kovoja uz balsavimo teise. Gyvenciau as ten, tai papasakociau, kad ir as prisidedu prie tu kovu
Į mušamas musulmones, daugumoje islamiškų šalių žiūrima su pasibaisėjimu, patys musulmonai kovoja su tom šalim, kuriose islamas nėra ''tikras''... Blogiausia, kad apie islamiškas šalis, kalbama tik tai kas jose yra blogai ir kaip religija juos gadina ir tuom gasdina pasaulį... Mes neginame visus ir viską, bet tik stengiamės įrodyti, kad nėra jau taip baisu, kaip atrodo... Pykdo tai, kad pradeda mėtytis frazėmis ''pripudrintos smegenys'' ''šimtu procentu viskas suidealizuota'', toks jausmas, kad mano kaimynės... aš tai nepuolu aiškinti, kad lietuvaitės durnos, kad su lietuviais gyvena, nemato realybės, kad jie jas sumuš, užmuš, bet sakau, kad ir lietuviai smurtauja...
Gal geriau šį pažiūrėkite ir galbūt suprasite apie ką kalbama .
http://www.youtube.c...h?v=TJNU2xx83nwPagaliau, Ačiū
As tiesa sakant nepazistu musamu (musamu=nuolat patirianciu fizini smurta) moteru (neskaitant gyvenanciu kaime ir megstanciu isgerti).
Tai tas šalis, kuriose mušamos moteris ir galima sutapatinti su Lietuvos kaimais.. Ir ten it ten kultūros iš žinių stoka...
Smurto visada buvo ir bus, tik yra skirtumas kai smurtas yra iskeliamas ir su tuo kovojama (Lietuvoje butent stengiamasi, kad moterys nebijotu pasakyti ir tam priesintis), o yra kur apsimeta, kad tokios tradicijos.
Būtent, Lietuvoje moterys turi daugiau teisių, nei kokio S.Arabijoj ar Afganistane, todėl jos drąsinamos netylėti. Islame jos irgi drąsinamos netylėti ir taip nubausti savo vyrą, bet šalies įstatymai jas nutildo, todėl su tuo kovoja žiniasklaida... Deja paprasti skaitytojai tai priskiria visoms arabų šalims, o ne būtent tai šaliai, kurioj tai įvyko... Kiek yra buvę atvejų, kad kunigai žagina arba seksualiai išnaudoja vaikus, bet niekas nesako, kad taip yra todėl, kad religija juos to moko... Arba klasikinis pavyzdys: arabas sumušė savo žmoną, todėl, kad jis arabas ir musulmonas, o jeigu europietis susmušė žmoną, tai ne todėl, kad jis krikščionis, bet todėl, kad prigėrė arba šiaip nesusivaldė....