Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

QUOTE(Shania @ 2010 10 02, 19:00)
O, turiu klausima, apsiziurejau ir kiek turiu pazistamu is misriu seimu, tendencija tokia, kad vaikui duodamas tevo parinktas vardas (is jo salies ir jo kulturos), jus tam pritariat, dalyvaut isrenkant, ar nusileidziat?  g.gif

Nezinau, ar cia tik temos autorei skirtas klausimas, ar ne, bet as noriu atsakyti biggrin.gif

Kadangi mes su vyru sutare, kad vaikus auklesim musulmoniskai, sutarem, kad duosim musulmoniska varda, bet ji renku as, kad normaliai skambetu Lietuvoje ir nebutu toks tipinis, kad vos pasakius ji, visi suprastu, kokia musu vaiko religija.
Atsakyti
QUOTE(Grazia @ 2010 10 02, 15:57)
taigi, manau, kad pati gyveni tikriausiai su musulmonu arba koptu, nors gal ir klystu g.gif (sprendziu pagal gyvenamaja vieta ir dukrytes varda) mirksiukas.gif
tai kaip ten tau paciai  - rojus ar pragaras? smile.gif

Taip, gyvenu su musulmonu, bet esme ne tame. Tik siaip idomu su kuo lietuvaites negali susitaikyti gyvendamos su uzsienieciu. Pvz mano vyras nuostabus tevas, geras namu seimininkas (tvarkosi, indus plauna ir t.t.) atrodytu lyg ir moters svajone, bet kai kurie dalykai nu uzknisa negyvai, bet cia jau ju kultura, todel ir klausiu koks butu skirtumas gyvenant su lietuviu ar uzsienieciu. As esu gan tylus ir ramus zmogus, bet cia zmones per daug energijos turi (vistik sauletas temperamentas). Kada jis ziuri telika, tai ant viso garso ji turi uzsileisti, jei kokia reklama tai pasoka nuo kedes ir pradeda pagal reklamos muzika dainuoti, pakels vidury nakties nes jam nuobodu jis uzmigti negali. Bet cia dar nieko, vat jam pvz normalu veluoti i susitikimus iki valandos, tai jeigu susitariam kur susitikti, tai visada rankinej kokia knyga nesiojuos arba iPod'a pakrauta su zaidimais, nes zinau, kad laiku jo nesulauksiu ir t.t. frusty.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 21:28)
Nezinau, ar cia tik temos autorei skirtas klausimas, ar ne, bet as noriu atsakyti biggrin.gif

Kadangi mes su vyru sutare, kad vaikus auklesim musulmoniskai, sutarem, kad duosim musulmoniska varda, bet ji renku as, kad normaliai skambetu Lietuvoje ir nebutu toks tipinis, kad vos pasakius ji, visi suprastu, kokia musu vaiko religija.

Pvz, musu dukrai as galvojau varda, bet turiu sutikti, kad esu sutikusi misriu seimu, kurie ypac berniukus vadina vyro tevo vardu. As su vyru is kart kalbejau apie tai, kad as teti irgi turiu, kuri labai myliu, bet net nesiulyciau sunaus pavadinti savo tevo vardu, ne tik del religinio vardo, bet ir del paprasciausios PAGARBOS jo tevui. poster_offtopic.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 02, 23:37)
Bet cia dar nieko, vat jam pvz normalu veluoti i susitikimus iki valandos

Maniskis irgi laika skaiciuoja kazkaip kitaip negu mes Lietuvoje doh.gif Buna, kad paskambinu, paklausiu, kada gris, sako, uz 20 min. Grizta uz valandos ir 20 min doh.gif

O juokingiausia man su jo broliais, uzsienyje dirbanciais. Jie nuolat zada grizti namo kokiam menesiui, vis sako, kita savaite, kita savaite, po dvieju dienu, po triju dienu... ir taip ir negrizta biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 02, 23:37)
Pvz, musu dukrai as galvojau varda, bet turiu sutikti, kad esu sutikusi misriu seimu, kurie ypac berniukus vadina vyro tevo vardu. 

O mano vyras kazkada sake, kad noretu dukra pavadinti mociutes vardu. O jo mociutes vardas... Chanana lotuliukas.gif blink.gif Nuo tada as vardu rinkimais uzsiimu biggrin.gif
Atsakyti
Sorry uz offtopica. Siaip klausiau apskritai visu, pasidare idomu. Saviskiam, jei aisku Dievas duos, duosim arba du vardus arba viena, kurio atitikmuo yra tiek jo, tiek mano kulturoje, gerai kad tokiu nemazai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 21:43)
Maniskis irgi laika skaiciuoja kazkaip kitaip negu mes Lietuvoje doh.gif Buna, kad paskambinu, paklausiu, kada gris, sako, uz 20 min. Grizta uz valandos ir 20 min doh.gif

BUUUTENTT, pas mane grynai tokia pati istorija, o taip pat kaip mes bardavomes, kada jisai mane i darba vezdavo!!! Jisai nesupranta, kad man negalima veluoti ir mano valdzia UZSIENIECIAI!! kiek as pe ji ispejimu esu gavusi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 21:43)
O mano vyras kazkada sake, kad noretu dukra pavadinti mociutes vardu. O jo mociutes vardas... Chanana lotuliukas.gif  blink.gif

O mes kada dar nezinojos vaiko lyties, tai jo mama pasiule Abdulah... Nu galvoju, nubludai tu ar ka... Tai as berniukui irgi varda buvau sugalvojusi...

Atsimenu, kada buvau dar tik 3 savaites nescia tai jo seima jau pripirkus rubu ir daiktu vaikui buvo... zodziu pasiruose buvo vaika sutikti su dideliu kraiciu ir nuostabiu vardu : thumbup.gif
Atsakyti
Chanana ir Abdulah nu gal ir grazus vardai jei abu tevai is tos pacios kulturos g.gif
Beje MB niekad neveluoja ir amzinai keikia savo veluojancius tautiecius.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 10 02, 21:49)
Sorry uz offtopica. Siaip klausiau apskritai visu, pasidare idomu. Saviskiam, jei aisku Dievas duos, duosim arba du vardus arba viena, kurio atitikmuo yra tiek jo, tiek mano kulturoje, gerai kad tokiu nemazai  smile.gif

Siaip labai gera ideja, bet kazkaip nemanau, kad mes butumem rade kokiu atitikmenu, butu koks Saulius Abdel Aziz arba reikejo koki arabiska su lietuviska pabaiga - Abdelmasudas.. Bet gerai pagalvojus yra toks vienas arabiskas vardas, kuris dalinai Lietuviska prasme turetu, yra toks arabiskas vardas OMAR (reskia klasikinej arab.k.medulis), taip pridejus lietuviska galune- as,graziausias Omaras butu!! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 03, 00:04)
Siaip labai gera ideja, bet kazkaip nemanau, kad mes butumem rade kokiu atitikmenu, butu koks Saulius Abdel Aziz arba reikejo koki arabiska su lietuviska pabaiga - Abdelmasudas.. Bet gerai pagalvojus yra toks vienas arabiskas vardas, kuris dalinai Lietuviska prasme turetu, yra toks arabiskas vardas OMAR (reskia klasikinej arab.k.medulis), taip pridejus lietuviska galune- as,graziausias Omaras butu!!  thumbup.gif

Man siaip is vyrisku musulmonisku vardu labiausiai patinka Adam ir Arman. Adam tai is viso labai universalus vardas.

Va mergaitisku vardu yra atitinkanciu lietuviskus, pvz Rima ar Lina, bet man jie nepatinka, tai dar visokiausiu graziu radau, kurie pakankamai gerai Lietuvoje skambetu. Beje, Bittersweet, jusu dukreles vardas labai grazus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 22:13)
Beje, Bittersweet, jusu dukreles vardas labai grazus smile.gif

Aciu, bet ir vaikas neblogas gavosi, cia jau turbut musu Lietuviski genai viska daro!! biggrin.gif O as kaip supratau jus irgi greit sulauksit dziaugsmelio! siaip klausimas ne i tema, turbut ne Lietuvoj gimdysi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 03, 00:23)
Aciu, bet ir vaikas neblogas gavosi, cia jau turbut musu Lietuviski genai viska daro!! biggrin.gif O as kaip supratau jus irgi greit sulauksit dziaugsmelio! siaip klausimas ne i tema, turbut ne Lietuvoj gimdysi? g.gif

As labai daznai susilaukiu klausimo, ar Lietuvoje nesijausciau saugesne gimdydama. Kazkaip zmones isivaizduoja, kad kur gyvenu nera normalios sveikatos prieziuros. Is tiesu cia gydytojais esu labai patenkinta, o dar vyras farmacijos srityje dirba ir daug pazistamu turi ax.gif Nematau reikalo i bala pinigus metyti Lietuvoje, nes net baisu pagalvoti, kiek ten gimdymas kainuotu, kai nesu drausta.

Man idomu, ar jusu vyras lengvai priima naujoves, pvz, naujus maisto patiekalus. Nesu daug su egiptieciais bendravusi, tai nezinau, kaip ten su jais. Va su mano vyru sunku. Jis vis savo nacionaliniu patiekalu nori, i kompromisus neina, mums valgis - didziausia konfliktu priezastis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 22:34)
As labai daznai susilaukiu klausimo, ar Lietuvoje nesijausciau saugesne gimdydama. Kazkaip zmones isivaizduoja, kad kur gyvenu nera normalios sveikatos prieziuros. Is tiesu cia gydytojais esu labai patenkinta, o dar vyras farmacijos srityje dirba ir daug pazistamu turi ax.gif Nematau reikalo i bala pinigus metyti Lietuvoje, nes net baisu pagalvoti, kiek ten gimdymas kainuotu, kai nesu drausta.

AS negimdziau Lietuvoje vien tik todel, kad pilietybes Lietuviskos taip negausim. O daktarais irgi nesiskundziu. Labai geras gydytojas ir LIUX ligonine. Kadangi gimdziau privacioje klinikoje, tai visi aplinkui mane sokinejo. Tik bijojau, kad cezario nedarytu, nes Egipte tai labai normalu, bet pagimdziau pati! biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 02, 22:34)
Man idomu, ar jusu vyras lengvai priima naujoves, pvz, naujus maisto patiekalus. Nesu daug su egiptieciais bendravusi, tai nezinau, kaip ten su jais. Va su mano vyru sunku. Jis vis savo nacionaliniu patiekalu nori, i kompromisus neina, mums valgis - didziausia konfliktu priezastis doh.gif

Valgo jis pas mane viska ir cepelinus ir koldunus ir burokeliu sriuba thumbup.gif , thumbup.gif vat siandien 6 balandelius suslamste! thumbup.gif Vienintelis kas mane vargina, kad jam bulves kaip garnyras netinka, nes jiems bulves skaitosi kaip darzove, todel jeigu verdu pvz cepakus arba koldunus tai salia ir ryziu lekstute turi buti fool.gif ! Dziaugiuosi, kad pripratinau ji prie sriubu, nes jie sriubu beveik nevalgo, o as dievinu sriubas, tai dabar kasdien klausia ''kokia siandien sriuba?'' Man situo klausimu pasiseke. Daugumai mano draugiu tai irgi didziule problema, nevalgo jie rusiskai lietuvisko maisto, bet kazkaip sukasi. Vat as neseniai isvyriau egiptietiska patiekala Molokheya, tai jisai biski sukritikavo 4u.gif , bet visvien viska suvalge. O Ruby Tuesday, jus kurioj saly gyvenat, pagal pasisakymus supratau, kad kazkur netoli egipto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 03, 00:52)
O Ruby Tuesday, jus kurioj saly gyvenat, pagal pasisakymus supratau, kad kazkur netoli egipto  smile.gif

Sita informacija teikiu tik i a/z, nes esu bene vienintele lietuvaite toje salyje ir nenoriu, kad forume mane kas atpazintu. blush2.gif
Atsakyti