Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 13:03)
Vadinasi, iseitis yra. Jei musulmone nori teketi uz kokio krikscionio, vardan meiles ir galimybes buti kartu, jie nusprendzia tuoktis tik civiliskai, tai viskas tvarkoj? Na va, puiku tai suzinot.

Tai zinoma, kad gali smile.gif Jei zmogus nepraktikuoja religijos tiek, kad pagal religinius reikalavimus rinktusi sau sutuoktini, tuomet jam ir religine santuoka nera labai jau svarbi. Tikrai esu girdetusi apie musulomnes ir nemusulmono vedybas.

Issizadejimas ir zudymas vis tik skiriasi. Labai daznai teko matyti, tevai atsisako vaiku, bet su laiku susitaiko su ta mintim ir vel viskas gerai.

Tai aisku, kad skiriasi. Bet velgi, kaip jau sakiau- zudymas- kriminalinis nusikaltimas ir religine nuodeme.

Ar tikrai krikscionio su musulmone netuoks baznycioj? Man rodos, galima, as net anketa maciau, kuria reikia uzpildyti, kai tuokiasi katalikas ir musulmone (arba atvirksciai) baznycioje. Tik tiek, kad sakramenta gauna katalikas sutuoktinis, o musulmone del  savo religijos katalikiskojo sakramento negauna.

Kiek man buvo zinoma- netuoks. Gal cia priklauso ir nuo skirtingu krikscionybes pakraipu? Nzn. Berods, pora gali gauti palaiminima, ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 15:03)
Vadinasi, iseitis yra. Jei musulmone nori teketi uz kokio krikscionio, vardan meiles ir galimybes buti kartu, jie nusprendzia tuoktis tik civiliskai, tai viskas tvarkoj? Na va, puiku tai suzinot.

Issizadejimas ir zudymas vis tik skiriasi. Labai daznai teko matyti, tevai atsisako vaiku, bet su laiku susitaiko su ta mintim ir vel viskas gerai.

Ar tikrai krikscionio su musulmone netuoks baznycioj? Man rodos, galima, as net anketa maciau, kuria reikia uzpildyti, kai tuokiasi katalikas ir musulmone (arba atvirksciai) baznycioje. Tik tiek, kad sakramenta gauna katalikas sutuoktinis, o musulmone del  savo religijos katalikiskojo sakramento negauna.

Esmė, kad tuokiantis bažnyčioje turi įsipareigoti auklėti vaikus krikščioniškai.
Atsakyti
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 23, 14:36)
cia italijoje niekada nemaciau vienos musulmones- paprastai su vyru, kartais su kitom moterim, bet niekada nemaciau vienos g.gif  unsure.gif

O kaip jus atskiriate musulmones? Pagal galvos apdangala? Bet juk ne visos musulmones dengiasi.

QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 16:16)
Mokykloje mokiausi su zmonemis ivairiu tautybiu. Tai syki mokytoja paprase papasakot, kaip svenciame kokia svarbiausia svente su seima. Na ir kazkuri mergaite atsistojo pasakot, kaip svencia Kaledas. Mokytoja is karto nutilde ir pasake: apie Kaledas sneket negalima, galit izeisti musulmonus bendraklasius. 

blink.gif As nuosirdziai nesuprantu sito. Salyje, kur gyvenu, yra krikscioniu bendruomene, pries Kaledas pardavinejamos dekoracijos, sostineje netgi keli medziai buvo papuosti, laikrasciuose raso apie tai, kaip vaikai krikscioniskose mokyklose rengia vaidinimus Kaledine tematika, per viena ziniu kanala uz vedejos nugaros buna parasyta "Merry Christmas" ir t.t. Su vyru musulmonu svenciame Kaledas, tik be jokio religinio aspekto, nes man jis nebutinas, svarbiausia, kad butu tradicine Kuciu vakariene, Kaledu eglute ir dovanos po ja bigsmile.gif Tai as tikrai nesuprantu, kaip gali koks musulmonas vaikiukas isizeisti, jei mokykloje kalbama apie Kaledas. Ir is viso, gyvendami krikscioniskose salyse jie neturi teises isizeisti del tokiu dalyku, nebent juos kas prievarta verstu svesti doh.gif

QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 23, 16:20)
Moterys islame gali skirtis oficialiai, bet ar atsiranda vyru, kurie veda  issiskyriusia moteri?!

Taip, vieno mano vyro brolio zmona pries tai buvo istekejusi 2 kartus.
Papildyta:
QUOTE(R.M. @ 2010 10 23, 16:51)
Jei kalbant aie religine santuoka, musulmone negali teketi uz nemusulomono. Taciau ar ne tas pats krikscionybeje? Krikscionio su musulmone baznycioj netuoks irgi.

O jei kalbant apie oficialia santuoka- viskas imanoma.

Del oficialios santuokos velgi nuo salies priklauso. Kur gyvenu, musulmonas net ir oficialiai negaletu vesti kokios budistes.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 10 23, 14:13)
Tai zinoma, kad gali smile.gif Jei zmogus nepraktikuoja religijos tiek, kad pagal religinius reikalavimus rinktusi sau sutuoktini, tuomet jam ir religine santuoka nera labai jau svarbi. Tikrai esu girdetusi apie musulomnes ir nemusulmono vedybas.
Tai aisku, kad skiriasi. Bet velgi, kaip jau sakiau- zudymas- kriminalinis nusikaltimas ir religine nuodeme.
Kiek man buvo zinoma- netuoks. Gal cia priklauso ir nuo skirtingu krikscionybes pakraipu? Nzn. Berods, pora gali gauti palaiminima, ne daugiau.

As kalbu apie katalikybe. Kiek zinau, tuokia, dar ir kunigas minejo, kad tokiu krikscioniu-musulmonu santuoku baznycioje skaicius isaugo pastaraisiais metais.

QUOTE(Nox @ 2010 10 23, 14:15)
Esmė, kad tuokiantis bažnyčioje turi įsipareigoti auklėti vaikus krikščioniškai.

Na, gal kai kurios misrios poros ir sutinka vaikus aukleti krikscioniskai. Bet nemanau, kad tai yra prievole. Yra daug katalikas+katalike santuoku, kur vaiku krikscioniskai nebeaukleja, net nebekrikstija (aisku, cia jau diskusija tada, kam jie isvis baznycioj tuokesi).
Mes su vyru esam skirtingu konfesiju, tad kad vyras gautu sakramenta, pildem anketas tokias, kurias turejom duot kataliku baznyciai. Tai ten buvo vienas is klausimu mazdaug toks: "Ar sutinkate vaikus aukleti kataliku tikejime"? As parasiau, kad nesutinku, nes pazindinsime vaikus su abiejomis konfesijomis, o subrende patys rinksis ta, kuri bus mieliau (o gal nei viena).
Apibendrinant, jei vyras ar moteris katalikas/e nori gaut sakramenta, bet tuo paciu leisti savo sutuoktiniui/ei pasilikti savo religija, tai tai padaryti yra imanoma. O vaikus aukleti jie turi teise tame tikejime, kokiame jie patys tarpusavy nuspres.

Ir sutinku su tuo, kad pries santuoka visi sie dalykai turi buti aptarti, apgalvoti, kad paskui nekiltu konfliktu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 15:36)
As kalbu apie katalikybe. Kiek zinau, tuokia, dar ir kunigas minejo, kad tokiu krikscioniu-musulmonu santuoku baznycioje skaicius isaugo pastaraisiais metais.
Na, gal kai kurios misrios poros ir sutinka vaikus aukleti krikscioniskai. Bet nemanau, kad tai yra prievole. Yra daug katalikas+katalike santuoku, kur vaiku krikscioniskai nebeaukleja, net nebekrikstija (aisku, cia jau diskusija tada, kam jie isvis baznycioj tuokesi).
Mes su vyru esam skirtingu konfesiju, tad kad vyras gautu sakramenta, pildem anketas tokias, kurias turejom duot kataliku baznyciai. Tai ten buvo vienas is klausimu mazdaug toks: "Ar sutinkate vaikus aukleti kataliku tikejime"? As parasiau, kad nesutinku, nes pazindinsime vaikus su abiejomis konfesijomis, o subrende patys rinksis ta, kuri bus mieliau (o gal nei viena).
Apibendrinant, jei vyras ar moteris katalikas/e nori gaut sakramenta, bet tuo paciu leisti savo sutuoktiniui/ei pasilikti savo religija, tai tai padaryti yra imanoma. O vaikus aukleti jie turi teise tame tikejime, kokiame jie patys tarpusavy nuspres.

Ir sutinku su tuo, kad pries santuoka visi sie dalykai turi buti aptarti, apgalvoti, kad paskui nekiltu konfliktu  mirksiukas.gif

Na dėl to įsipareigojimo, yra kunigų, kurie tai pateikia kaip reikalavimą. Na tada žinosiu, kad jie viršija savo galimybes 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 17:36)
Mes su vyru esam skirtingu konfesiju

Man tada idomu pasidare, kaip del Kaledu ir Velyku sventimo? Pagal kurio paprocius svenciate? Kiek domejausi, visose salyse svenciu paprociai labai skiriasi, as pvz, negaleciau isivaizduoti mesos per Kuciu vakariene, tai man jau tuo atveju geriau vyras, kuris apie Kaledas ir Kucias nieko nenusimano, negu vyras, norintis keptos zasies biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2010 10 23, 13:40)
Na dėl to įsipareigojimo, yra kunigų, kurie tai pateikia kaip reikalavimą. Na tada žinosiu, kad jie viršija savo galimybes  4u.gif  .

Na, kiek as zinau, tai reikia pasizadeti vaikus aukleti krikscioniskai. Aisku, niekas netikrina veliau to- cia jau zmogaus sazines reikalas. O taip pat ir nuo kunigo priklauso- kuris griezciau taikys baznycios kanonus, o kuris del varneles tiesiog paduos popieriuka su uzrasytu klausimu, kurio galbut net ir neperskaitys. O veliau, tikriausiai, jei ka, tai tokia santuoka bus lengvai anuliuojama, nes bus galima irodyti, kad jau sudarymo metu buvo niekine, nes pora nepasizadejo to, ka buvo reikalinga pasizadeti.
Atsakyti
QUOTE(R.M. @ 2010 10 23, 16:29)
Na, kiek as zinau, tai reikia pasizadeti vaikus aukleti krikscioniskai. Aisku, niekas netikrina veliau to- cia jau zmogaus sazines reikalas. O taip pat ir nuo kunigo priklauso- kuris griezciau taikys baznycios kanonus, o kuris del varneles tiesiog paduos popieriuka su uzrasytu klausimu, kurio galbut net ir neperskaitys. O veliau, tikriausiai, jei ka, tai tokia santuoka bus lengvai anuliuojama, nes bus galima irodyti, kad jau sudarymo metu buvo niekine, nes pora nepasizadejo to, ka buvo reikalinga pasizadeti.

Na mano ir tokios žinios buvo, bet dabar jau nebežinau 4u.gif . Na vis tiek tik dėl įdomumo klausiu, nes man asmeniškai nereikia to mirksiukas.gif , ir tikiuosi neprireiks smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 23 spalio 2010 - 15:32
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 23, 14:41)
Man tada idomu pasidare, kaip del Kaledu ir Velyku sventimo? Pagal kurio paprocius svenciate? Kiek domejausi, visose salyse svenciu paprociai labai skiriasi, as pvz, negaleciau isivaizduoti mesos per Kuciu vakariene, tai man jau tuo atveju geriau vyras, kuris apie Kaledas ir Kucias nieko nenusimano, negu vyras, norintis keptos zasies biggrin.gif

Mes abu krikscionys, tai ne tiek tu ir skirtumu. Mano konfesijoje mesa galima valgyt. Kitas dalykas, kad Vakaruose mazai kas yra isties religingi. Prancuzijoje jie valgo ta mesa per Kucias ir dzin jiems, nieko jie ten nesureiksmina. Kaledos ir kitos krikscioniskos sventes (kalbu apie bendra situacija) sioje salyje igavo tokia reiksme, kokia paminejote kai kurios is jusu (eglute, dovaneles, seimos susiburimas ir tiek, religine siu svenciu prasme visai nesureiksminama). Mano vyras cia neisimtis. As kai pirma karta svenciau Kaledas su uosviais, siek tiek nustebau. Nei per Kucias, nei per Kaledas, niekad neuzsimine apie baznycia, isvis su tikejimu susije dalykai nebuvo nei karto pamineti, tad Kaledos, Velykos ir kt. cia labiau panasios i eilini gimines susiburima, gimtadienio sventima ir pan. Man tas buvo labai neiprasta, nes esu pratusi svesti kitaip.
Sventimo pobudis priklauso nuo to, kur svenciame. Jeigu namuose, svenciame labiau "pagal mane": einame i baznycia (jis eina su manimi i mano baznycia, nes pats to nori nors as kartais jam pasiulau eiti ir i jo kataliku baznycia, bet jis nebenori unsure.gif , cia kita tema), Kuciu vakara skamba Kaledines giesmes ir daznai isiveliame i religines tematikos pokalbius, na siek tiek bendraujame siu svenciu esmes temomis. Jei svenciame pas mano gimines, sventimas lygiai tas pats. Jei svenciame pas uosvius, svenciame taip, kaip iprasta jiems (as su savo klausimu: "Mielieji, ar apmastete, kokia dziugi dovana mums buvo Dievo duota" atsakymu turbut nesulaukciau).
Papildyta:
QUOTE(Nox @ 2010 10 23, 14:40)
Na dėl to įsipareigojimo, yra kunigų, kurie tai pateikia kaip reikalavimą. Na tada žinosiu, kad jie viršija savo galimybes  4u.gif  .

Tuoj cia mano "eretikes" protas isijungs. Man isvis tie reikalavimai yra kazkoks perdetas dalykas. Visi tokie dalykai tik kirsina skirtingu religiju zmones. As pokalbio su kataliku kunigu metu (kuomet ruosemes santuokai) jauciausi labai nemaloniai. Jis i mane net nepaziurejo (jauciausi, kaip kokia pasmerkta nuodemingoji), dauguma tu klausimu anketoj skambejo taip lyg "na, leidziame jums tuoktis, bet per daug toj santuokoj nesisakokit, nes jus vis tiek esat klaidatike". Labai nemalonu, pripazistu.
Zodziu, jeigu as tarkim esu katalikas, noriu gauti ta sakramenta, nes man jis svarbus santuokoje, tai mano reikalas ji gauti ir tiek, o ne prievartauti savo sutuoktine daryti ta, ana, aukleti vaikus taip ar anaip. Gal mano paziuros per daug laisvos siais klausimais, nezinau...
Atsakyti
QUOTE(biziukas @ 2010 10 23, 18:59)
Zodziu, jeigu as tarkim esu katalikas, noriu gauti ta sakramenta, nes man jis svarbus santuokoje, tai mano reikalas ji gauti ir tiek, o ne prievartauti savo sutuoktine daryti ta, ana, aukleti vaikus taip ar anaip. Gal mano paziuros per daug laisvos siais klausimais, nezinau...

As manau, kad kai tuokiasi skirtingu religiju ar konfesiju zmones, bent vienas is ju turi buti mazai praktikuojantis arba is viso nepraktikuojantis. Kitaip tiesiog nepavyks visko suderinti, vis tiek kazkuri religija seimoje taps dominuojancia ir kitos religijos atstovas jausis nuskriaustas. O kai vienas sutuoktiniu nera praktikuojantis, tada visi reikalavimai aukleti vaikus pagal kita religija ar konfesija jam neturetu atrodyti kaip prievartavimas daryti ta ar ana.

As niekada nesuprasiu moteru, tekanciu uz kitos religijos vyru ir bijanciu, kad vaikai perims vyro religija (arba vyru, vedanciu kitos religijos moteris). Atsimenu, skaiciau interviu su Viktoro Diawaros motina, jos tikslas buvo issiusti vaikus is Malio, kad tik jie netaptu musulmonais. Man nesuprantama, kaip ji gali gyventi su musulmonu, jeigu jai butu baisu, jei vaikai musulmonais taptu? g.gif
Atsakyti
O as cia beziuredama kazkoki linka rodyta uztaikiau stai ant kokio:
http://www.youtube.c...feature=related
Tiks vaikams paaiskinti kaip susijusios abi religijos.

Beje ne karta girdziu, kad kvartaluose, kuriuose gyvena musulmonai atvykeliai labai daug siuksliu...tai tokie jie ir musulmonai, nes kiek zinau musulmonai turi gyventi tvarkingai, tvarka ir svara namuose butina, kaip ir kuno svara.
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 23, 17:20)
As manau, kad kai tuokiasi skirtingu religiju ar konfesiju zmones, bent vienas is ju turi buti mazai praktikuojantis arba is viso nepraktikuojantis. Kitaip tiesiog nepavyks visko suderinti, vis tiek kazkuri religija seimoje taps dominuojancia ir kitos religijos atstovas jausis nuskriaustas. O kai vienas sutuoktiniu nera praktikuojantis, tada visi reikalavimai aukleti vaikus pagal kita religija ar konfesija jam neturetu atrodyti kaip prievartavimas daryti ta ar ana.

As niekada nesuprasiu moteru, tekanciu uz kitos religijos vyru ir bijanciu, kad vaikai perims vyro religija (arba vyru, vedanciu kitos religijos moteris). Atsimenu, skaiciau interviu su Viktoro Diawaros motina, jos tikslas buvo issiusti vaikus is Malio, kad tik jie netaptu musulmonais. Man nesuprantama, kaip ji gali gyventi su musulmonu, jeigu jai butu baisu, jei vaikai musulmonais taptu? g.gif

Aš ir tokių dalykų nesuprantu schmoll.gif . O religijos keitimo, dėl vyrų, žmonų ar t.t aš taipogi nesuprantu, kas iš to, kad vadinsi save musulmonu, jei tuo netiki, o taip darydamas atlieki tik Shirk ir viskas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nox: 23 spalio 2010 - 16:34