QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 26, 02:11)
kaip suprantu mes kalbam apie Turkija, kuri gana liberali salis. Bet jus negalit teigti, kad visose salyse vienodai (pvz. jeigu Egipte taip, tai visur vienodai). Jus gi nezinot kaip visose arabu salyse..
Ne, tikrai ne apie Turkija.
ot tai laisve bridziai "didmiesciuose"!!!! vadinasi jus negalit rengtis kaip norit, jeigu sakot, kad "namuose arba lietuvoje"..
Jeigu apsirengciau miniaka, niekas manes uz tai nesuimtu. Bet as paprasciausiai gerbiu vietinius zmones ir atvykusi i ju sali savo aprangos taisykliu neivedinesiu.
manot musulmonas leis savo vaikus pavadint lietuviskais vardais, auklet lietuviskai, ar krikscioniskai? netikiu...
netikiu kad ten taip laisva kaip jus sakot...daug priklauso nuo salies ir nuo vietos kur randates. jeigu jusu vyrai yra geri ir liberalesnio mastymo, netikiu, kad ir visa visuomene tokia liberali..
netikiu kad ten taip laisva kaip jus sakot...daug priklauso nuo salies ir nuo vietos kur randates. jeigu jusu vyrai yra geri ir liberalesnio mastymo, netikiu, kad ir visa visuomene tokia liberali..
Zinoma, kad ne visa visuomene liberali. Mano vyras kiles is nedidelio kaimelio, is tiesu yra vienintelis liberalus is visos jo seimos. Jo motina pakrauptu suzinojusi, kad vyras mane moko vairuoti ir pan. Bet ne su jo motina gyvenu, o su juo.
O ka vadinate lietuvisku auklejimu? Mokyma lietuviu kalbos ar kulturos? Zinoma, kad mano vaikai tai mokes. Kas del religinio auklejimo, jau anksciau rasiau. Vardus mes renkame abu, tokius, kad tiktu abiejose salyse.
QUOTE(ZBITKA @ 2010 10 26, 02:22)
zinau, jeigu jos gali tai joms ir gerai. as taip negaleciau gyventi, nes man vyras nekomanduos. nors ir islaiko mane (tikiuos kad veliau rasiu koki darba), mane gerbia klauso manes ir as turiu visiska laisve rengtis kaip noriu, dazytis kaip noriu, pirkt ka noriu, lankyt kokius noriu kursus, ieskoti kokio noriu darbo ir t.t. as turiu MB kreditines korteles pin ir issiimu pinigu kiek reikia-as perku viska t.y. maista ir kt. smulkmenas, jis neturi laiko, tai pinigus valdau as. ir siaip manes nepakomanduos..
Jeigu gyvendama vyro salyje turiu kiek suvarzyti savo apranga butent del pagarbos tradicijoms, nereiskia, kad mano vyras man komanduoja. Beje, mano drauges vaikinas lietuvis jai neleisdavo miniako nesioti, atseit kiti gatveje ja nuziurineja, o kai su vyru i Lietuva atvaziavom, jis man ne puses zodzio apie apranga nepasake. Tai kur cia komandavimas? Kur rasiau, kad negaliu dazytis ar pirkti ka noriu, ieskotis darbo? Matau, kad jum paprasciausiai sunku suvokti, kad santykiai su musulmonu gali buti tokie patys kaip ir su krikscioniu.
Papildyta:
QUOTE(AdaK @ 2010 10 26, 04:02)
As irgi prisijungsiu prie temos ir sakau "labas" visiems. O Ajivlis noriu replikuoti, jog mano dukros vienas vardas yra lietuviskas, o mano vyras musulmonas. Davem du vardus, kad ir vienas butu patenkintas ir kitas. Tiesa, kai reikia kokius popierius tvarkyti, tai tie du vardai kartais "grasu", bet taip nusprendem. O dukra saukiam ir vienu, ir kitu vardu, pagal nuotaika 

As tai is viso nesupratau, kas per problema del vardu