Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 19:15)
Taip,aš irgi pritariu jūsų mintims. Į šalį integruotis būtina, bet kaip sakiau,negali jie paminti savo tradicijas ir religiją vien dėl kitos šalies ar net savos šalies. O šiaip dėl kokių spec.reikalavimų,kuriuos kelia musulmonai ar žydai ir t.t..na,neturėtų taip būti.Bet čia kiekvienos valstybės reikalas,kiek jie gali tai leisti.
O dėl pusplikių užpakalių,tai,patikėkit - šią vasarą gyvenau laisvės alėjoje,tai kas antra rodė savo grožybes biggrin.gif nežinau,gal čia tik Kaune šitaip,bet buvau pasibaisėjusi smile.gif

Va butent, kad leisti. O koki aziotaza sukele Prancuzijoc vyriausybes bandymas usdrausti nesioti burkas?

Is kitos puses, kodel reikia reglamentuoti elementaria tolerancija, tai kas Europoje yra savaime suprantama. Zmonems suteikia gyvenamaji plota, moka ismokas, remia ir t.t. Ar tai nera akstinas ir zmonems kuriem tai suteikta elgtis pagarbiai. Ar cia jau gaunasi duodi oboli ir derekis, kad po obelimi ne pridergtu.

Velgi kas kam plika, viena miniakas, kitam midi ilgis, o tretiem ir maksi, nes veidas atviras.
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 18:44)
Kai jūs važiuojate į musulmonų šalį ,jūsų prašoma apsirengti kukliau. Tai blogai? Nejau prašysime musulmonių rodyti pusplikius užpakalius kaip lietuvės rodo? Aš dabar gyvenu pusiau musulmoniškame krašte ir tikrai daug kas yra toleruojama. Yra musulmonių,kurios rengiasi kaip europietės, gyvena nemažai rusų,jie rengiasi kaip nori,niekas jų ten nepersekioja ir neniekina. Ir dar nesuprantu,nejau,atvažiavęs i UK lietuvis ar musulmonas turi tapti anglu,perimti jų tradicijas ir t.t..?? nesamonė..tarkim net jei aš šiuo metu gyvenu ne savo šaly,vistiek jaučiuos lietuvė ir savo šaknis labai saugau ir vaikams stengiuosi perduoti.Todėl nieko blogo nematau,kad musulmonas Europoje ir toliau gyvena musulmoniškai,švenčia savo šventes ir t.t..

europietei į musulmonų šalį atvažiavus privalu dėtis visokias skareles ir niekas neklykauja apie toleranciją. o va Europoj, kai kažkas pasako -- burka yra blogai nes nesimato veido, (nu kaip žmogų iš dokumetų pažint) tai tuoj musulmonai puola akis draskyt už netoleranciją.
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 19:18)
Aš ne musulmonė. Nepagarbu? Na,nežinau,bet tai tiesa arba jūs pati negyvenate Lietuvoje.

Prie ko cia jus. Jus ka, viena atstovaujate musulmonams prijaucianciu pozicija sioje diskusijoje. Jus viena is daugelio.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 11 18, 19:21)
Va butent, kad leisti. O koki aziotaza sukele Prancuzijoc vyriausybes bandymas usdrausti nesioti burkas?

Is kitos puses, kodel reikia reglamentuoti elementaria tolerancija, tai kas Europoje yra savaime suprantama. Zmonems suteikia gyvenamaji plota, moka ismokas, remia ir t.t. Ar tai nera akstinas ir zmonems kuriem tai suteikta elgtis pagarbiai. Ar cia jau gaunasi duodi oboli ir derekis, kad po obelimi ne pridergtu.

Velgi kas kam plika, viena miniakas, kitam midi ilgis, o tretiem ir maksi, nes veidas atviras.

Žmonės turi teisę reikalauti, o kaip sakiau,tai valstybės reikalas ar jiems bus patenkinti reikalavimai. Šiaip kiek žinau,burkos net nebūtina nešioti,islamas to nereikalauja.
Kas man plika? Super mini,peršviečiamos suknelės, per gilios iškirptės..aišku smile.gif jūs nesuprantat ,kad aš ne musulmonė..nenorit turbūt biggrin.gif
Papildyta:
Kadangi šnekėjau apie nuogumus ir jūs citavote tai,pagalvojau,kad mane musulmone laikote smile.gif
Atsakyti
man patika šortai ir maikutės su šleikutėm. visai ne nuogas užpakalis ir ne gili iškirptė ax.gif bet konservatyvioj musulmoniškoj šaly man taip rengtis viešoj vietoj būtų negalima. o kur tolerancija užsieniečiams?
Atsakyti
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 18, 19:22)
europietei į musulmonų šalį atvažiavus privalu dėtis visokias skareles ir niekas neklykauja apie toleranciją. o va Europoj, kai kažkas pasako -- burka yra blogai nes nesimato veido, (nu kaip žmogų iš dokumetų pažint) tai tuoj musulmonai puola akis draskyt už netoleranciją.

O kodėl privalu? nemusulmonams nereikia dėtis skareles,išskyrus kai kurias ypatingai religingas šalis kaip Saudo Arabija pvz. Tarkim buvau Egipte,nesidėjau jokios skarelės.Iš kur jūs čia tai traukiate?
Atsakyti
QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 19:25)
Žmonės turi teisę reikalauti, o kaip sakiau,tai valstybės reikalas ar jiems bus patenkinti reikalavimai. Šiaip kiek žinau,burkos net nebūtina nešioti,islamas to nereikalauja.
Kas man plika? Super mini,peršviečiamos suknelės, per gilios iškirptės..aišku smile.gif jūs nesuprantat ,kad aš ne musulmonė..nenorit turbūt biggrin.gif

Man kaip europietei vienodai rodo kaip vadinasi tie balahonai, tikiuosi man neprivalu tai zinoti, nes gyvenu Lietuvoje... Va jei vaziuosiu gyventi, sveciuotis tose salyse tuomet ir pasiruosiu.

Zmones neturi teises reikalauti ypac atvyke, kaip minejau, kas butu jei jusu namuose pradeciau reikalauti laikytis mano taisykliu. Yra elementarios kulturos normos. Isivaizduokite, atvyke i musulmonu sali europieciai pradedtu reikalauti savo paprocius iteisinti ir keldinti juos virs musulmonu salies istatymu... Cype garantuota.

Dar karta pasikartosiu, mano psotai dedikuoti jums tik kaip musulmonu prijaucianciai pozicijai. Jus, kaip zmogus, man sioje diskusijoje neaktuali.
Papildyta:
QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 19:31)
O kodėl privalu? nemusulmonams nereikia dėtis skareles,išskyrus kai kurias ypatingai religingas šalis kaip Saudo Arabija pvz. Tarkim buvau Egipte,nesidėjau jokios skarelės.Iš kur jūs čia tai traukiate?

Jus kalbate apie salis kurios verciasi turizmu, o tose kuriose nesvierciama. Afganistanas, Iranas, Irakas, Kuveitas, Sirija ir t.t. Taip jau tas dreskodas laisvas? na nereikia blusinetis. Musulmoniskose salyse yra dres kodas, to negali paneigti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2010 11 18, 19:33)
Man kaip europietei vienodai rodo kaip vadinasi tie balahonai, tikiuosi man neprivalu tai zinoti, nes gyvenu Lietuvoje... Va jei vaziuosiu gyventi, sveciuotis tose salyse tuomet ir pasiruosiu.

Zmones neturi teises reikalauti ypac atvyke, kaip minejau, kas butu jei jusu namuose pradeciau reikalauti laikytis mano taisykliu. Yra elementarios kulturos normos. Isivaizduokite, atvyke i musulmonu sali europieciai pradedtu reikalauti savo paprocius iteisinti ir keldinti juos virs musulmonu salies istatymu... Cype garantuota.

Dar karta pasikartosiu, mano psotai dedikuoti jums tik kaip musulmonu prijaucianciai pozicijai. Jus, kaip zmogus, man sioje diskusijoje neaktuali.
Papildyta:
Jus kalbate apie salis kurios verciasi turizmu, o tose kuriose nesvierciama. Afganistanas, Iranas, Irakas, Kuveitas, Sirija ir t.t. Taip jau tas dreskodas laisvas? na nereikia blusinetis. Musulmoniskose salyse yra dres kodas, to negali paneigti.

Nebūkit tokia jautri, aišku jums nebūtina žinoti kaip vadinasi burka,aš apsišvietusi tuo reikalu tai ir įvardijau biggrin.gif aš juk nesakiau,kad jums reikia žinoti.
Yra musulmonų,kurie išsilavinę žmonės,dirba gydytojais ar kt.UK , prisitaikę prie šalies, švenčia tyliai savo šventes ir t.t.. Yra musulmonų,kurie dykinėja tik reikalauja..visko yra ir turi būti.Tai nėra gerai,bet ka padarysi.Mes savo šnekom nieko nepakeisim. Kaip rašiau žmonės gali reikalauti daug ko,o šalies reikalas kiek ji tai leis.
Į tas arabų šalis ,kurios reikalauja dress code jums nebūtina važiuoti,kitos arabų šalys priims jus tokia kokia esate. Taip ir su musulmonais. Jei Prancūzija neleis burkų nebevažiuos tos ,kurios norės jas dėvėti, galbūt vyks į UK,jei tai bus leidžiama ten.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo haifa: 18 lapkričio 2010 - 18:42
QUOTE(haifa @ 2010 11 18, 18:15)
bet kaip sakiau,negali jie paminti savo tradicijas ir religiją vien dėl kitos šalies ar net savos šalies.

O as manau, kad gali, jei to nori ir jei supranta kodel ta daro. Tarkime kad ir meldimasis darbo metu. Stai rode uzvakar per TV Vokietijos turka, aisku jis musulmonas, jis turi savo versla - taxi, jis skuba tam tikroje vietoje tam tikra valanda pasistatyti savo masina, kad spetu i bendruomenes namus pasimelsti, jei tokiu nera salia, jis pasitiesa kilimeli tiesiog gatveje, kur svariau. Tarkime del manes tegul meldziasi, bet dabar pagalvoju, kas butu jei kur nors uzsienyje (suprask: musulmoniskoje salyje) penktadieni 15 valanda (kai nukryziavo Jezu) sustociau gatveje melstis (kaip Filipinuose) g.gif
Man atrodo ten, kur gyvena multikulti reikia savotiskai prisitaikyti. Tarkime MB irgi musulmonas, taciau jis neissipraso is darbo pasimelsti, jis puikiai supranta, kad jei nera tam galimybes galima sedint vietoje susikaupti ir pasimelsti. Gal gyliai tikinciuju musulmonu akimis jis daro tai neteisingai, bet man atrodo, kad jis tiesiog supranta skirtuma tarp butinu techniku ir geros intencijos.
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 11 18, 18:40)
Gal gyliai tikinciuju musulmonu akimis jis daro tai neteisingai, bet man atrodo, kad jis tiesiog supranta skirtuma tarp butinu techniku ir geros intencijos.

Cia ne i tema, bet turbut turite faina nuosirdu vyra (cia ne tik musulmonams, bet ir krikscionims pavyzdys grazaus religingumo).
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 11 18, 19:40)
O as manau, kad gali, jei to nori ir jei supranta kodel ta daro. Tarkime kad ir meldimasis darbo metu. Stai rode uzvakar per TV Vokietijos turka, aisku jis musulmonas, jis turi savo versla - taxi, jis skuba tam tikroje vietoje tam tikra valanda pasistatyti savo masina, kad spetu i bendruomenes namus pasimelsti, jei tokiu nera salia, jis pasitiesa kilimeli tiesiog gatveje, kur svariau. Tarkime del manes tegul meldziasi, bet dabar pagalvoju, kas butu jei kur nors uzsienyje (suprask: musulmoniskoje salyje) penktadieni 15 valanda (kai nukryziavo Jezu) sustociau gatveje melstis (kaip Filipinuose) g.gif 
Man atrodo ten, kur gyvena multikulti reikia savotiskai prisitaikyti. Tarkime MB irgi musulmonas, taciau jis neissipraso is darbo pasimelsti, jis puikiai supranta, kad jei nera tam galimybes galima sedint vietoje susikaupti ir pasimelsti. Gal gyliai tikinciuju musulmonu akimis jis daro tai neteisingai, bet man atrodo, kad jis tiesiog supranta skirtuma tarp butinu techniku ir geros intencijos.

Aš kalbėjau daugiau apie aprangą, o ne apie tokius dalykus.Taip sutinku su jūsų pasisakymu.
Atsakyti
Butent, jei pasirenki gyventi kita sali, vadinasi, privalai taikytis prie tos salies.

Mano pastoviai kartojama fraze.

Nori - padarai, nenori - randi pasiteisinima.

Zmones neturi noro, neskaito reikalingu. Tame matau problema. Ne religijoje, o zmonese, ju vidineje kulturoje.
Atsakyti