Labas. Esu istekejusi uz argentiniecio

Jau pora metu kartu, taigi spejau susipazinti su pietietisku temperamentu

Siaip is karto noriu pasakyti, kad as niekada neapibendrindavau, kad VISI yra tokie, nei kalbant apie lietuvius, nei apie ispanus, nei argentiniecius.. Kiekvienas yra asmenybe, daug priklauso nuo auklejimo, nuo seimos, nuo isprusimo, aisku, kulturiniai skirtumai, paprociai yra.. Na musu tikejimas tas pats, skirtumai, tai pvz. jie Kuciu nesvencia, jokiu 12 valgiu neturi, per Velykas nedazo kiausu - bet jas svencia, nors mes su vyru abu per daug su religija nedraugaujam. Kaledos ir Naujieji metai pas juos vasara

, maniski sniega mates gal pora sykiu. Del to karsto budo, kaip daug kas sako, kad pietieciai "karsti", tai is tiesu bendravime jauciasi, kad emocingesni, maniskis uzsiplieskia kaip degtukas, bet greit ir nurimsta. Aisku, tas gal ir nuo metu priklauso, nuo brandos. Maniskiui jau tik neduok pavalgyt bet duok pasneket, labai lengvai bendraujantis - apskritai argentinieciai turi toki ivaizdi kaip mergisiai, mazdaug bla bla bla, makaronu prikabina panoms, mazdaug kaip italai ar tie patys ispanai. Bet kaip sakau, negalima visu tempti ant to paties kurpaliaus. Maniskis savo laiku ir kabino makaronus, ir vartesi ne su viena ir ne su dviem (o kas ne???), bet kaip sako pats, viskam savas laikas, iki 30ies issilakstai, o po to seima ir leliukai. As esu tos pacios nuomones (o ne 20tiems leliukai, o 30ties norisi eit lakstyti, atsiimti uz prarasta laika...), ir pati laksciau ir varciausi ne su vienu
Na kas cia dar? Siaip, tai tikrai nejauciu dideliu kazkokiu skirtumu. Aisku, is pradziu buvo kalbos barjeras, taciau as beveik per metus ismokau ispanu kalba (argentinietisku stilium dar pavarau

), jis vis ka nors ismoksta lietuvisko. Abu gyvenam Ispanijoj, turim nemazai draugu ir pazistamu argentinieciu. Yra kiles is grazios seimos, is kurios atsinese idiegtas moralines vertybes (seimos, atsakomybes, pagarbos). Tai yra svarbiausia, o ne ar valgo ccepelinus, ar ne (siaip lietuviska virtuve labai patinka, kaip man argentinietiska). Musu nuomones esminiai seimos, gyvenimo klausimais sutampa (aisku del smulkmenu, buities pasigincijam, apsipykstam kaip ir visos normalios poros). Ai tiesa, nerealus futbolo fanatikas. Domisi bei zino beveik viska apie tai - nuo istoriniu ivykiu, iki rungtyniu rezultatu, zaideju, treneriu, ir siaip visokiu nesamoniu kas susije su futbolu. Man tai netrukdo, juolab kad pati esu buvusi prof krepsininke, taigi esame sporto fanai

Domisi daugeliu pasaulyje vykstanciu dalyku, ka as zinau, globaliniais atsilimais, istoriniai ivykiais, saliu istorijomis ir pan. As tuo tik didziuojuosi, is tiesu yra ziauriai apsiskaites, ispruses ir intelektualus. Nu cia jau prigyriau savo brungiausia
Su lietuviais lyginti nei noriu, nei galeciau. Tiesiog visada zinojau, kad su lietuviu negaleciau nugyventi viso gyvenimo, visad mane trauke pietieciai, o jis visada svajojo apie zmona is rytu europos, zaliomis akimis, balta oda, ir tamsiais plaukais, cha cha cha!
Na jei dar ka prisiminsiu, parasysiu
Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2010 10 05, 21:02)
Labiausiai kažkaip tos problemos didelės atrodo tiems, kurie niekad multikultūrinėje aplinkoje patys nėra gyvenę ir internacionalinių santykių patyrę. Palyginus su lietuvaičiais vyrai tai MB ir mano pažiūros net labiau sutampa.
Sutinku

Is tiesu, tai net dvejojau rasytis i sia tema ar ne, nes tu skirtumu kazkokiu esminiu tiek nera kiek apie juos kalbama, ypac jei bendraujama tarp europieciu, ar su kokiais amerikieciais, kanadieciais, australais ir pan. Esu gyvenusi Amerikoje, ir siaip daug keliavau, 4 m draugavau su meksikieciu, turiu draugu is iv saliu. Jauciuosi zymiai geriau internacionalineje aplinkoje nei lietuviskoje (sorry, bet taip yra..

). Ir su zmonemis reikia ieskoti pliusu ir panasumu, o ne minusu ar skirtumu..