Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas ištekėjus už užsieniečio

O man linksma skaityti tokius pasakymus kaip: seimoje labai svarbu buti vieno tikejimo, nes svarbios tradicijos - tarim Kucios biggrin.gif Tai jus apie ka kalbat galu gale, apie tikejimo svarba ar tradiciju svarba? Jei tikejimas seimoje pasibaigia tuo, kad susituokiama baznycioje ir po keliu metu ten pat pakrykstijami vaikai o per Kaledas papuosiama eglute, tai leiskite papriestarauti kad sitoks tikejimas is viso ka nors seimoje itakoja. Gal jusu seimoje, sigutekns, yra kitaip, tuomet tai sveiktina.
Musu seimoje svenciamos katalikiskos sventes taip pat ir lietuviskos, ir eglute ziba ir 12 patiekalu per Kucias (su MB kartu gaminam) ir vainikai pinami per Jonines ir kiausiniai dazomi per Velykas (velgi kartu su MB) ir i baznycia nueiname, kur MB ne tik uzeina beje, bet ir duoda auka ir zvakele uzdega, kad musu seima laimintu. O meldziames kiekvienas taip kaip musu tevai mus moke. Vaikai bus musulmonai (kodel? o kodel kai vaikai musu kulturoje perima tikejima is motinos puses tai ok, o kai kitoje kulturoje is tevo puses tai jau pretenzijos?) is maisytos seimos, tai reiskia, kad zinos abi religijas. Prie kurios labiau links prie tos ir pasiliks. MB pats augo aplinkoje kur puse seimos buvo krikscionys o kita puse musulmonai taip kad jam anokia cia naujiena.
Valgo lietuviskus patiekalus isskyrus "rozine salta sriuba" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(virga @ 2010 10 05, 09:00)
Palaiminta, mano vyras,( beje jau antras skandinavas), niekada nera pakeles balso. Man, net nesmagu buvo skaityti. Tikrai, kiek aplinkiniu poru pazystu, tai tiesiog normalus santykiai. Gal kiek saltoki, ne tokie emocionalus, bet rekimu negirdejau.  biggrin.gif

Tu turbut kazka ne taip supratai biggrin.gif Mano draugas labai ramus, nekeliantis balso, tas man labai patinka, kai palyginu su savo buvusiuoju... O cia apie rekimus ir pan. kita forumiete pasisake...
Atsakyti
QUOTE(sigutekns @ 2010 10 05, 09:05)
O del skareliu tai klausiu del to, kad...Jei jus peremete vyro tikejima, tai neturite perimti jo kulturos  smile.gif  Nes ne tikejimas (kaip isivaizduoju, tai korane nera isakymo moterims nesioti skaros ar burkos?), o ju kultura liepia moterims sleptis.

Netiesa. Dengtis nurodo religija, o ne kultura. Kaip dengtis- sariais, kaftanais, abajom ar burkom- jau kulturiniai ypatumai. Taciau pats dengimosi reikalavimas yra religinis.

Del skirtingu tikejimu seimoje: kadangi esu giliai tikinti, man labai svarbu, kad vyras butu tos pacios religijos ir panasaus religingumo lygio (ar net stipresnis uz mane).
Atsakyti

Palaiminta nepyk, jei tai ne tavo zinute, bet supratau, kad pakelia balsa, tai nustebau. As irgi, kai palyginu su pirmu ex, tai. doh.gif O, visa kita, ka parasei apie saviski, tai tinka MB. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 10 05, 12:24)
Valgo lietuviskus patiekalus isskyrus "rozine salta sriuba"  biggrin.gif

Maniškis irgi šitos sriubos valyti negali, bet jau išmokiau sriubas su grietine valgyti thumbup.gif . o juokingiausia, kad jis ir jo visa šeima dėl lietuviškos mišrainės pastoviai prie stalo pešasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bittersweet @ 2010 10 05, 16:36)
Maniškis irgi šitos sriubos valyti negali, bet jau išmokiau sriubas su grietine valgyti thumbup.gif . o juokingiausia, kad jis ir jo visa šeima dėl lietuviškos mišrainės pastoviai prie stalo pešasi biggrin.gif

Maniskiui irgi ta misraine nieko ir dar bulviniai blynai. O visa kita doh.gif Kas del grietines i sriuba, tai net neklausiu, nes jie ir taip sriubu beveik nevalgo, tai nezino, kas ten ieina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 10 05, 15:45)
Maniskiui irgi ta misraine nieko ir dar bulviniai blynai. O visa kita doh.gif Kas del grietines i sriuba, tai net neklausiu, nes jie ir taip sriubu beveik nevalgo, tai nezino, kas ten ieina smile.gif

Maniškis iš pradžių skeptiškai į sriubas žiūrėjo, bet palaipsniui pripratinau. Iki šiol ką begaminau, tai tik šaltibarščius nelabai valgė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutekns @ 2010 10 04, 10:28)
O man siaip iskilo klausimas... Ar yra lietuviu istekejusiu NE uz musulmonu?  rolleyes.gif

Yra yra smile.gif
Tik kad net rašyt neįdomu, nėra labai didelių skirtumų su maniškiu. Specialybė mūsų ta pati, išsilavinimas tas pats, pažiūros panašios, religingumo pas abu nerasta, tradicijos daugiausia panašios, o kur ne, tai dar įdomiau, kas antrus metus kaitaliojam.

Labiausiai kažkaip tos problemos didelės atrodo tiems, kurie niekad multikultūrinėje aplinkoje patys nėra gyvenę ir internacionalinių santykių patyrę. Palyginus su lietuvaičiais vyrai tai MB ir mano pažiūros net labiau sutampa.
Atsakyti
kazkaip man neramu.
Uzeinu i tema apie emigrantus, o tie ten kalbasi kurioj parduotuvej mesa pigesne ir dantis tik priekinius taiso, nes kruminiai nesimato.
Uzeinu i tema apie apsizenijusias su arabais- sriuba, vedarai ir kitas edalas..
Jus ten ***.. ka veikiat, apart pigaus dantu taisymo ir edalo gaminimo?

Atsakyti
Labas. Esu istekejusi uz argentiniecio ax.gif Jau pora metu kartu, taigi spejau susipazinti su pietietisku temperamentu lotuliukas.gif Siaip is karto noriu pasakyti, kad as niekada neapibendrindavau, kad VISI yra tokie, nei kalbant apie lietuvius, nei apie ispanus, nei argentiniecius.. Kiekvienas yra asmenybe, daug priklauso nuo auklejimo, nuo seimos, nuo isprusimo, aisku, kulturiniai skirtumai, paprociai yra.. Na musu tikejimas tas pats, skirtumai, tai pvz. jie Kuciu nesvencia, jokiu 12 valgiu neturi, per Velykas nedazo kiausu - bet jas svencia, nors mes su vyru abu per daug su religija nedraugaujam. Kaledos ir Naujieji metai pas juos vasara lotuliukas.gif , maniski sniega mates gal pora sykiu. Del to karsto budo, kaip daug kas sako, kad pietieciai "karsti", tai is tiesu bendravime jauciasi, kad emocingesni, maniskis uzsiplieskia kaip degtukas, bet greit ir nurimsta. Aisku, tas gal ir nuo metu priklauso, nuo brandos. Maniskiui jau tik neduok pavalgyt bet duok pasneket, labai lengvai bendraujantis - apskritai argentinieciai turi toki ivaizdi kaip mergisiai, mazdaug bla bla bla, makaronu prikabina panoms, mazdaug kaip italai ar tie patys ispanai. Bet kaip sakau, negalima visu tempti ant to paties kurpaliaus. Maniskis savo laiku ir kabino makaronus, ir vartesi ne su viena ir ne su dviem (o kas ne???), bet kaip sako pats, viskam savas laikas, iki 30ies issilakstai, o po to seima ir leliukai. As esu tos pacios nuomones (o ne 20tiems leliukai, o 30ties norisi eit lakstyti, atsiimti uz prarasta laika...), ir pati laksciau ir varciausi ne su vienu blush2.gif
Na kas cia dar? Siaip, tai tikrai nejauciu dideliu kazkokiu skirtumu. Aisku, is pradziu buvo kalbos barjeras, taciau as beveik per metus ismokau ispanu kalba (argentinietisku stilium dar pavarau lotuliukas.gif ), jis vis ka nors ismoksta lietuvisko. Abu gyvenam Ispanijoj, turim nemazai draugu ir pazistamu argentinieciu. Yra kiles is grazios seimos, is kurios atsinese idiegtas moralines vertybes (seimos, atsakomybes, pagarbos). Tai yra svarbiausia, o ne ar valgo ccepelinus, ar ne (siaip lietuviska virtuve labai patinka, kaip man argentinietiska). Musu nuomones esminiai seimos, gyvenimo klausimais sutampa (aisku del smulkmenu, buities pasigincijam, apsipykstam kaip ir visos normalios poros). Ai tiesa, nerealus futbolo fanatikas. Domisi bei zino beveik viska apie tai - nuo istoriniu ivykiu, iki rungtyniu rezultatu, zaideju, treneriu, ir siaip visokiu nesamoniu kas susije su futbolu. Man tai netrukdo, juolab kad pati esu buvusi prof krepsininke, taigi esame sporto fanai drinks_cheers.gif Domisi daugeliu pasaulyje vykstanciu dalyku, ka as zinau, globaliniais atsilimais, istoriniai ivykiais, saliu istorijomis ir pan. As tuo tik didziuojuosi, is tiesu yra ziauriai apsiskaites, ispruses ir intelektualus. Nu cia jau prigyriau savo brungiausia blush2.gif lotuliukas.gif
Su lietuviais lyginti nei noriu, nei galeciau. Tiesiog visada zinojau, kad su lietuviu negaleciau nugyventi viso gyvenimo, visad mane trauke pietieciai, o jis visada svajojo apie zmona is rytu europos, zaliomis akimis, balta oda, ir tamsiais plaukais, cha cha cha!
Na jei dar ka prisiminsiu, parasysiu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Balta balta @ 2010 10 05, 21:02)
Labiausiai kažkaip tos problemos didelės atrodo tiems, kurie niekad multikultūrinėje aplinkoje patys nėra gyvenę ir internacionalinių santykių patyrę. Palyginus su lietuvaičiais vyrai tai MB ir mano pažiūros net labiau sutampa.

Sutinku drinks_cheers.gif Is tiesu, tai net dvejojau rasytis i sia tema ar ne, nes tu skirtumu kazkokiu esminiu tiek nera kiek apie juos kalbama, ypac jei bendraujama tarp europieciu, ar su kokiais amerikieciais, kanadieciais, australais ir pan. Esu gyvenusi Amerikoje, ir siaip daug keliavau, 4 m draugavau su meksikieciu, turiu draugu is iv saliu. Jauciuosi zymiai geriau internacionalineje aplinkoje nei lietuviskoje (sorry, bet taip yra.. g.gif ). Ir su zmonemis reikia ieskoti pliusu ir panasumu, o ne minusu ar skirtumu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angel*ina: 06 spalio 2010 - 04:15
Bet gi ir koks skirtumas tarp vyrų iš saulėtų ir iš šaltų kraštų. Mano irgi labai jau užsiplieskia greitai, jeigu koks ginčas, o jau kad rėkia garsiai lotuliukas.gif , visas paraudonuoja ir viskas tik dėl kažkokios nesąmonės. Kartais man taip juokinga, dėl kokio niekniekio tiek energijos lieja, kuomet lietuvis tik ant trijų raidžių pasiųstų ir viskas. Kada mudu ginčijamės, tai aš taip paklausau, o jis kad kalba, kad kalba, dažniausiai pusę jo kalbų praleidžiu, palaukiu kol nurims, o tada kaip niekur nieko, viskas normaliai biggrin.gif . Bet iš dalies tai yra gerai, jis pykčio savyje nebelaiko, nevaikšto užsiraukęs visą dieną thumbup.gif
Atsakyti
O ziauriausia bausme nekalbeti lotuliukas.gif is proto galima isvaryti taip. Bet po issirekimo kokie susitaikymai buna wub.gif jauciu kaimynai Lietuvoj galvoja, kad mes trenkti kaip reikiant. Buna ir as trenkus durim isbegu, o jis paskui rekdamas biggrin.gif Bet taip daug smagiau gyventi.
Atsakyti