QUOTE(Amellie @ 2010 09 30, 11:48)
Zmogus ipranta prie tokio gyvenimo budo, paskui ir susituokes vadovaujas ta pacia logika,
maziau ideda saves spresdamas problemas.
Kuo matavot?
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 14:45)
Man Tavo situacija panaši į liaudyje vadinamą: "iš vystyklų į vystyklus". Tiek daug spėjai iki 21-erių nuveikti, o štai pagalvoti, kad princas ant balto žirgo vietos po saule Tau už Tave pačią nesukurs - ne.
Ale greita pasmerkt

Drąsu.... drąsu.... Nežinant situacijos iš esmės nedrįsčiau šitaip rašyt

Nesitikėjau, kad kažkas už mane kažką kurs. Bet kai esi šaltyje vienas - šliesies prie bet kokio šilumos šaltinio, kad ir menko, o ne megztinį megsies... Tam, kad kažko pradt siekt, reikia atspirties taško, aš, deja, jo neturėjau. Nekėtinu leistis į mano gyvenimo smulkmenas, neįdomu tai
Tą situaciją aprašiau tam, kad pailiustruot, kaip kartais bukas kitų spaudimas daryt "taip kaip reikia, nes taip reikia", priveda prie liūdnų pasekmių.
Tiesiog aiškint, kad davus įžadus, pasirašius kažką CMS, ar kažkaip dar įforminus santykius, tas laiduos laimingesnį, geresnį gyvenimą, stipresnį ryšį ir pan. - absurdiška arba mažų mažiausiai naivu.
Panašiai būdavo mokykloj, kai kažkam vieną dalyką sekasi perprast geriau ir lengviau, tai jis tą suvokęs ima niekint kitus, kitaip darančius sunkiau suvokiančius... Puikybė....
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 15:14)
Peraugti ar degraduoti?

Čia matote irgi toks ganėtinai esminis "diskusijų" aspektas.
Priklauso nuo to, ką konkrečiam žmogui pats santuokos įforminimas reiškia.
Rašau "santuokos įforminimas", nes manau, kad žmonės ir be trečiųjų šalių įsikišimo gali susituokt, pasižadėt kažką patys prieš save arba tiesiog gyvent su tikėjimu širdy ir mintyse, kad viskas bus gerai

Juk svarbiau gyvent kartu, o ne kad popieriuj būtų užrašyta, kad gyvenat kartu.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 14:45)
Man Tavo situacija panaši į liaudyje vadinamą: "iš vystyklų į vystyklus".....
Beje, manau, kad dauguma būtent dėl to ir tuokiasi - tam, kad juridiškai jaustųsi saugios. Nes santuokos dažniausiai reikia moteriai, ne vyrui.