Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gyventi kartu iki vestuvių? II dalis

QUOTE(Tavo_Mano @ 2010 09 30, 15:44)
Ir tai tie egzaminai ir popiergalis, vadinamas vairavomo teisemis, neapsaugo zmogaus nuo avariju ir visokiu kitu nelaimingu atsitikimu kelyje...taip ir santuokos liudijimas negali apsaugoti nuo visokiu incindentu seimoje, ir baznycioje duodami izadai taipogi...

Siaip si tema apie tai - ar verta gyvent kartu iki vestuviu, o ne ar apskritai vestuves reikalingos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 09 30, 14:17)
Skaičiau temą nuo pradžių ir užkabino vienas sugretinimas, mano nuomone nelabai logiškas. Kažkuri prilygino visą šitą reikalą vairavimui, neva kol neturi popieriaus, tai ir vairuot negali, tai taip ir santykiuose - negalima be poieriaus kokybiškai kartu gyvent. Na taip, sutinku, kad vairuot galima tik gavus teisę tam. Bet kad tą popierių gaut, reikia pasimokint ir net du egzaminus išlaikyt. O tada jau įgyji teisę vairuot savarankiškai.

Draugavimas ir yra tas mokymasis. (Palyginimas beje ne mano, tai nieko daugiau neįrodinėsiu).
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 09 30, 15:21)
Sutinku tik su tuo, kad kiekvienoj taisyklej yra isimtys. Kita vertus stengtis del santykiu tik del baimes, kad kitas gali iseiti yra lygiai tas pats, kaip vaikas eina i mokykla ar tvarko savo zaislus is baimes, kad jo nemustu ar nebartu tevai, bet nesuprasdamas kam ir kodel jam PACIAM to reikia.

Hm, apie baimę net nepagalvojau, nes galimybė nutrūkti neauginamiems bei nepuoselėjamiems santykiams yra. Jei ji aiškiai suvokiama- tai dar nebūtinai reiškia, kad ji yra peraugusi į baimę.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 15:52)
Draugavimas ir yra tas mokymasis.

nu ka ten gali ismokti?? is kurios puses eiti vyrui susikabinus uz rankuciu parke,ka daugiau.. biggrin.gif nebent draugauji kaip priklauso,seksa suderini,paziuri ar tinka,ar atitinka jusu libido vienas kito.. vo cia sutinku mokaisi jau kazko.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paradoksualė: 30 rugsėjo 2010 - 14:59
QUOTE(Amellie @ 2010 09 30, 15:51)
Siaip si tema apie tai - ar verta gyvent kartu iki vestuviu, o ne ar apskritai vestuves reikalingos  mirksiukas.gif

Šį sakinį vertėtų parašyti didelėmis raudonomis raidėmis, bet diskusija vis tiek virs: "Santuoka - būti ar nebūti?" irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 09 30, 15:51)
Siaip si tema apie tai - ar verta gyvent kartu iki vestuviu, o ne ar apskritai vestuves reikalingos  mirksiukas.gif

Jei Jums 18 ir Jusu isrinktajam 18, ne neverta,zenykites ir gyvenkite pas tevus ar pas jo ar pas savo lotuliukas.gif
Bet jei Jums virs 20, Jus esate asmenybe, ir nenorite kad po poros menesiu po vestuviu isaisketu kad tas zmogus absoliuciai Jums netinka (visomis prasmemis nuo buities smulkmenu iki suvokimo kad i pasauli ziurite skirtingome akimis) ir nenorite skirybu proceso su visais is jo istekanciais nervais ir isleistu pinigeliu advokatams, gal visgi verta pagyventi kartu iki vestuviu? Nes ka jau cia slepti vyrai kol mergina merginas neparodo visu savo neigiamu pusiu, o bunant su tuo zmogum ne tik vakarais pora valandu ir savaitgaliais daug ka gali suprasti apie ji ir jo charakteri..o tada jau gali rinktis ar pasirinkti su tuo zmogum vestuves ar ne.
Ca tik mano asmenine nuomone 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 16:00)
Šį sakinį vertėtų parašyti didelėmis raudonomis raidėmis, bet diskusija vis tiek virs: "Santuoka - būti ar nebūti?" irnesakyk.gif

Taigi cia Jusu koncepcija, kad tos kurios ik isantuokos gyvena kartu tos santuokos nevertos...tai ir diskutuojame apie viska kartu
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 30, 15:58)
paziuri ar tinka,ar atitinka jusu libido vienas kito.. vo cia sutinku mokaisi jau kazko..  biggrin.gif

Tai mokaisi ar visgi tik pažiūri?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 16:00)

Aha, ir būtent todėl, kad pagyvenimas kartu gali tiek peraugti į santuoką, tiek ne. O vienas iš argumentų, kodėl nereikia gyventi kartu prieš vedybas- kad nebeliks poreikio vedyboms. Tai vat ir sukasi visa diskusija apie tai.
Bet gal nieko blogo, juk tai susiję...
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 16:05)
Tai mokaisi ar visgi tik pažiūri?

mokaisi mokaisi,atsitaikai kaip reikiant.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 09 30, 16:05)
Aha, ir būtent todėl, kad pagyvenimas kartu gali tiek peraugti į santuoką, tiek ne.

Peraugti ar degraduoti? mastau.gif Čia matote irgi toks ganėtinai esminis "diskusijų" aspektas.
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 09 30, 11:48)
Zmogus ipranta prie tokio gyvenimo budo, paskui ir susituokes vadovaujas ta pacia logika, maziau ideda saves spresdamas problemas.

Kuo matavot?

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 14:45)
Man Tavo situacija panaši į liaudyje vadinamą: "iš vystyklų į vystyklus". Tiek daug spėjai iki 21-erių nuveikti, o štai pagalvoti, kad princas ant balto žirgo vietos po saule Tau už Tave pačią nesukurs - ne.

Ale greita pasmerkt smile.gif Drąsu.... drąsu.... Nežinant situacijos iš esmės nedrįsčiau šitaip rašyt smile.gif
Nesitikėjau, kad kažkas už mane kažką kurs. Bet kai esi šaltyje vienas - šliesies prie bet kokio šilumos šaltinio, kad ir menko, o ne megztinį megsies... Tam, kad kažko pradt siekt, reikia atspirties taško, aš, deja, jo neturėjau. Nekėtinu leistis į mano gyvenimo smulkmenas, neįdomu tai smile.gif
Tą situaciją aprašiau tam, kad pailiustruot, kaip kartais bukas kitų spaudimas daryt "taip kaip reikia, nes taip reikia", priveda prie liūdnų pasekmių.
Tiesiog aiškint, kad davus įžadus, pasirašius kažką CMS, ar kažkaip dar įforminus santykius, tas laiduos laimingesnį, geresnį gyvenimą, stipresnį ryšį ir pan. - absurdiška arba mažų mažiausiai naivu.
Panašiai būdavo mokykloj, kai kažkam vieną dalyką sekasi perprast geriau ir lengviau, tai jis tą suvokęs ima niekint kitus, kitaip darančius sunkiau suvokiančius... Puikybė....
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 15:14)
Peraugti ar degraduoti? mastau.gif Čia matote irgi toks ganėtinai esminis "diskusijų" aspektas.

Priklauso nuo to, ką konkrečiam žmogui pats santuokos įforminimas reiškia.
Rašau "santuokos įforminimas", nes manau, kad žmonės ir be trečiųjų šalių įsikišimo gali susituokt, pasižadėt kažką patys prieš save arba tiesiog gyvent su tikėjimu širdy ir mintyse, kad viskas bus gerai smile.gif Juk svarbiau gyvent kartu, o ne kad popieriuj būtų užrašyta, kad gyvenat kartu.
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 14:45)
Man Tavo situacija panaši į liaudyje vadinamą: "iš vystyklų į vystyklus".....

Beje, manau, kad dauguma būtent dėl to ir tuokiasi - tam, kad juridiškai jaustųsi saugios. Nes santuokos dažniausiai reikia moteriai, ne vyrui.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 09 30, 16:14)

O ar kas nors teigia, kad santuoka yra degradaciją? Mano manymu, tai yra alternatyvi forma gyvenimui partnerystėje, ir žmonių santykiai į tai vienaip ar kitaip perauga.
Atsakyti