Įkraunama...
Įkraunama...

Ar gyventi kartu iki vestuvių? II dalis

QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 20:36)
Įdėmiai klausau.
Papildyta:
Numeskit prašau nuorodą į partnerystės įstatymą.

Deja, partnerystės (neįregistravus santuokos) įstatymas taip ir užglušo projekto lygmeny - manau tą įstatymą turit omeny prašydama nuorodos?

Galima kitokį popierių susirašyt pas notarą.
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 21:46)

Mane stebina ir glumina tai, kad dauguma santuokos liudijimo (paprasto dokumento) bijo ne mažiau, nei kokio kalėjimo.

prie ko cia bijom.. tiesiog jo nereikia,o kam reikia tas turi ? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 20:46)
Mane stebina ir glumina tai, kad dauguma santuokos liudijimo (paprasto dokumento) bijo ne mažiau, nei kokio kalėjimo. Nors realiai jis ir įgyjamas ir jo netenkama labai nesunkiai. Net ta pati bažnyčia, kuri šimtmečiais vykdė/vykdo bauginimo ideologiją yra nuleista žemiau kulniukų su savo institutais, prieš civilinius santuokos rūmus. O kalba eina tik apie viso labo paprastą formalumą, kurio tikslas  - susiskaičiuoti ir susidėlioti, nes nu daug jau mūsų šitoj žemelėj ir reikėtų gi kažkaip susižymėti...

Man visiškai pakanka to, kad esu įrašyta į gyventojų registrą. O kam jums to sužymėjimo taip reikia? A pvz visiškai nenoriu, kad mane žymėtų...
Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 09 30, 21:46)
Deja, partnerystės (neįregistravus santuokos) įstatymas taip ir užglušo projekto lygmeny - manau tą įstatymą turit omeny prašydama nuorodos?

Galima kitokį popierių susirašyt pas notarą.

Tai kurių galų sapaliojat apie galimybę įforminti partnerystę? Ir jau dabar galutinai mane supainiojot - santuokos liudijimas įpareigoją baisuliniai, o vat pas notarą sudaryta sutartis nebe?
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 20:54)
Tai kurių galų sapaliojat apie galimybę įforminti partnerystę?  Ir jau dabar galutinai mane supainiojot - santuokos liudijimas įpareigoją baisuliniai, o vat pas notarą sudaryta sutartis nebe?

Paskaitykit civilinį kodeksą ir suprasit skirtumą...
Atsakyti
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 30, 21:47)
prie ko cia bijom.. tiesiog jo nereikia,o kam reikia tas turi ?  bigsmile.gif

Vienas tolimų reisų vairuotojas mirė kelionėje... Santykių su moterimi įforminęs nebuvo. Tėvų neturėjo. Kūną parsigabeno į Lietuvą taip "greitai", kad karsto jau nebuvo galima atidaryti... bigsmile.gif (pati prašėte)
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 21:59)
Vienas tolimų reisų vairuotojas mirė kelionėje... Santykių su moterimi įforminęs nebuvo. Tėvų neturėjo. Kūną parsigabeno į Lietuvą taip "greitai", kad  karsto jau nebuvo galima atidaryti... bigsmile.gif (pati prašėte)

oi as apie laidotuves turiu irgi savo nuomone lotuliukas.gif taigi man nebaisu ... cool.gif svarbu pargabeno isvis... kiek zmoniu negrista namo,nei karstuose nei siaip.. vede bigsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lašelis Liūdnas @ 2010 09 30, 21:55)
Paskaitykit civilinį kodeksą ir suprasit skirtumą...

O prie ko čia kodeksas? Aš beje jį mintinai žinau. Esmė ta, kad, kad jeigu jums nereikia santuokos liudijimo (beje tai tik sutarties pavadinimas), kodėl reikia notarinio ar partnerystės liudijimo? Esmės juk tai nekeičia? Apie ką jūs?
Papildyta:
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 30, 22:02)
oi as apie laidotuves turiu irgi savo nuomone  lotuliukas.gif taigi man nebaisu ...  cool.gif svarbu pargabeno isvis... kiek zmoniu negrista namo,nei karstuose nei siaip.. vede  bigsmile.gif

bigsmile.gif nu
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 21:54)
Tai kurių galų sapaliojat apie galimybę įforminti partnerystę?  Ir jau dabar galutinai mane supainiojot - santuokos liudijimas įpareigoją baisuliniai, o vat pas notarą sudaryta sutartis nebe?

Ką čia painiotis, taigi žmonės aiškiai sako, kad nenori konkrečiam žmogui viešai įsipareigoti ir nėra tikri, kad šeima bus pavykusi. Avansu bijo "išsiskyrusios" statuso. Nes toks statusas asocijuojasi su nevykėliškumu. O juk mes visi norim būti vykę. Tiesiog gal žmogus šiuo metu šalia ne TAS. Bet kuriuo atveju žaidžia psichologinės priežastys, kurių mes čia kiekvienam individualiai nenustatysim.
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2010 09 30, 22:12)
Ką čia painiotis, taigi žmonės aiškiai sako, kad nenori konkrečiam žmogui viešai įsipareigoti ir nėra tikri, kad šeima bus pavykusi.

ar pirma popieriukas atsiranda-tada isipareigojimai.. ? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pareigyte @ 2010 09 30, 22:12)
Ką čia painiotis, taigi žmonės aiškiai sako,

Būtent, kad neaiškiai sako. Jie garsiai iki per negaliu rėkia, kad gyvena šeimoje ir ne iš baimės ar nenoro viešai neįtesina santykių, o dėl kažkokio mistinio protesto prieš tą pačią visuomenę, kurioje jie gyvena taisykles. Ale paso kažkodėl išmesti nenori...
Papildyta:
QUOTE(Paradoksualė @ 2010 09 30, 22:21)
ar pirma popieriukas atsiranda-tada isipareigojimai.. ?  bigsmile.gif

O kas sako, kad popieriukas ką tai garantuoja ateičiai? Kalba eina apie einamąjį laikotarpį. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve123: 30 rugsėjo 2010 - 21:32
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 22:36)

O kas sako, kad popieriukas ką tai garantuoja ateičiai? Kalba eina apie einamąjį laikotarpį.  bigsmile.gif

nu va as ir apie tai.. gyvenimas grazus ir be popieriuku..
keliat cia problemas kuriu nera.. labos biggrin.gif
Atsakyti