QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 19:01)
Partnerystė pas mus tik tarp verslininkų, o privačios nėra. Galu gale pvz. kokioj nors maximoj labai lengvai sudiktuojam savo duomenis, gaunam elektroninę kortelę, kurios dėka mus kasdieną "suskaičiuoja" svetimi žmonės ir net galvos dėl to nesukam, tai kurių galų kyla toks didelis sunkumas viešinant savo santykį su vienu ar kitu žmogum...Kavili ir nepergalvoti stereotipai...Beje tų pačių sovietinių laikų išugdyti, kuomet apie kokio nors dokumento reikalingumo prasmę niekas net galvoti neleido.
Yra ir privati.
Mano galva stereotipinis mąstymas kaip tik pas tuos/tas, kurie žūt būt stengiasi įformint savo santykius, nes kitaip nesijaučia reikšmingi.
Man nereikia visuomenės pritarimo ar nuomonės šiuo klausimu. Visus finansinius, turtinius, bendrų vaikų klausimus sutvarkom per notarus. Kam kliūna? Kliūna tik toms (dažniausiai tai mot. lyties atstovės), kurios, jų manymų, gyvena "teisingai".
Papildyta:
QUOTE(salve123 @ 2010 09 30, 19:06)
Gerai. Kita situacija. Gyveni su moterimi, kurios vardu yra namas, augini su ja vaikus ir pan. Ji palieka šį pasaulį ir nespėjus tau atsitokėti prie tamstos durų pasirodo pvz. jos oficialus vyras su vaikasi iš pirmos santuokos. Aš tave suprasčiau, bet valstybė patikės popieriais.
Vargu ar keisiu lytinę orientaciją artimiausiu metu....
Matai, tam ir yra įvairios sutartys sudaromos

Pvz. jei tą butą pora įsigyja jau gyvendama kartu, būtų protinga, kad jis būtų abiejų vardu įgyjamas. tas pats su visu kitu turtu. O jei kažkas jau ant užgyvento gero atėjo, na.... Kaip ir nepriklauso ar ne?

Tie vaikai ir vyras turbūt tokiu atveju daugiau teisių turi.
Papildyta:
Situacija - žmonės pragyvena dvidešimt metų santuokoj, užaugina vaiką, tačiau galiausiai išsiskiria. Vyras sukuria kitą santuoką (įformintą). Toje santuokoje taip pat gimsta vaikų. Vyras miršta - kam pirmumo teise atitenka jo užgyventas turtas? Ir kodėl?
Visiškai nukrypom nuo pirminės temos, bet kad jau taip patraukė į tas teisines lankas, tai kodėl gi nepanagrinėjus ir šio aspekto.