Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(Žiedė @ 2006 10 11, 08:38)
as taip pat turiu problemu su savo penkiamete dukra. nesuprantu, kodel, bet ji pradejo vogti..... tai is mano pinigines, tai is vyro kiseniu...... daug kartu kalbejomes kodel taip ji daro, sako, kjad mes nieko neperkam, aiskinam, kad netiesa, juk gauni ka paprasai, aisku nevisada ,bet perkam. o jei tas kazkas( tai cipsai, gumos ir t.t) as esu pries tokius prikinius, tai dukra vagia. paskui, labai daznai priestarauja. eik valgyt, ne neisiu. siandien tu nubausta, o ji man grasina, jei tu manes neisleisi i lauka, as vel vogsiu. jau nebe zinom, ka daryti.......  verysad.gif  verysad.gif
as kazkur padariau klaida, kazka negerai mes darom, bet ka?? g.gif

Man tai keista, kad penkemetė pati viena nueina į parduotuvę ir nusiperka saldumynų ir pan. blink.gif Jei klystu tai pataisyk....bet kiek supratau tai ji pavogtus pinigelius išleidžia pati g.gif
Neįsivaizduoju savo bernelio šitaip elgiantis schmoll.gif O jam irgi tuoj penkeri....Jis dar net į lauką vienas nėra išleidžiamas, o ka jau kalbėt apie parduotuves unsure.gif
Gal suteikėte dukrai per greitai ir per daug laisvės? g.gif
O ji taupyklę turi? Moka taupyti?
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 02 03, 18:15)
Galiu pasiulyti gera buda, kuri uztektu panaudot 1 gal 2 kartus ir viskas baigtusi...
Kai vaikiukas klykia iki pamelynavimo ir krenta ant zemes, pakelkit, nuneskit i vonia (su visais rubais) ir paleiskit salta dusa...turetu per 2-3 sekundes nustot...
Tik nesakykit kad ziauru... juk ant vaiko nerekiate jo nemusate...jokios zalos jam nedarote...sis budas ne mano pacios sugalvotas, o rekomenduojamas psichologu..
Tik supraskit kad cia neauklejimo priemone o tik isteriku stabdis...negasdinkit vaiko kiekviena karta kai neklausys...(po to dar bijos praustis)...panaudokit si buda kai vaikas nesuvaldomas...
Sekmes  thumbup.gif

Tiesa paciai teko panaudoti tik 1 karta, to sunui uzteko...neklausyt aisku kartais neklauso, bet visos isterikos ir kritimai ant grindu baigesi  thumbup.gif

cia tai geras budas thumbup.gif pirma kart girdziu bet labai jau man patiko turbut teks isbandyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2006 10 11, 20:47)
Man tai keista, kad penkemetė pati viena nueina į parduotuvę ir nusiperka saldumynų ir pan.  blink.gif  Jei klystu tai pataisyk....bet kiek supratau tai ji pavogtus pinigelius išleidžia pati  g.gif 
Neįsivaizduoju savo bernelio šitaip elgiantis  schmoll.gif  O jam irgi tuoj penkeri....Jis dar net į lauką vienas nėra išleidžiamas, o ka jau kalbėt apie parduotuves  unsure.gif
Gal suteikėte dukrai per greitai ir per daug laisvės?  g.gif 
O ji taupyklę turi? Moka taupyti?

turejo taupykle, taupe, viskas buvo gerai, bet kai supratau, pasimoke is kitu vaiku.. tai ji ima pinigus ir bega i parduotuve. ten pasibaige, pradejo imti is pinigines. dabar aisku, jai uzdraudziau. slepiu pinigus, be manes jokiu parduotuviu ir t.t. o del leidimo i kiema, tai cia pas mus dar mazesniu laksto.... tai nera jokiu problemu, kiemas didelis yra zaidimu aikstele
Atsakyti
Labutis,atsimenu ir aš save vaikisteje,tai norejosi pabuti savarakiškai kaip mamytei ir imdavau iš mamos pora rubliu,aišku nesuprazdama ka darau,kol mama nepričiupo manęs,kai paaiškino jog blogai vogti,iki šiol atsimenu ta pamoka.
Atsakyti
Vakar vakare apturėjom pirmą didelę isteriją. man atrodo, kad sūnus dar nenorėjo moegoti, bet kaip įprasta 22 val. mes padarėm visas vakarines procedūras ir atsigulėm. Tai jis vis vartėsi vartėsi, kol galų gale kaip trenkė čiulptuką žemėn ir pradėjo verkti. Nu aš nekreipiau dėmesio, tai visai įsiklykė. Visaip bandžiau ramint, nepasiduoda. Ėjom į kitą kambarį pažaidėm, o jis vis paklykia paklykia, mane muša, kanda. Ir taip iki 1 val. nakties, tiek uzsiciklino su verkimu kad paskui jau jėgų nebeturėjo verkti, tai tik kukčiojo. Kol šiaip ne taip užmigdžiau.

Tai mamytės patarkit, kaip man elgtis:
1. Kaip raminti, kad neužsiciklintų ant verkimo.
2. Ar reikia ignoruoti tą verkimą.

Nu vaizdas labai nemalonus, nenoriu kad vėl taip varytų verysad.gif
Atsakyti
Nu mamytės, pasidalinkit patirtimi, kaip elgtis su vaiko isterijomis. Esu truputį pasimetusi.
Atsakyti
QUOTE(mamymamy @ 2006 11 22, 16:41)
Nu mamytės, pasidalinkit patirtimi, kaip elgtis su vaiko isterijomis. Esu truputį pasimetusi.

Na aš užjaučiu,nes mes tokį pat vaiką auginam.Tai kantrybė turi būti auksinė.Aš jau ir nuo nervų vaistus geriu.Šiaip visi sako ignoruoti,bet kiek klykinsies juk kaimynai subėgs.Tai pasijamu ir švelniai pradedu apie ką nors pasakoti,parodyti ką nors įdomaus,sakau kad taip negalima daryti,na mūsų jau 2,7m.gal šiek tiek labiau supranta,bet ne visada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vinesa: 22 lapkričio 2006 - 16:30
Pasidalinsiu savo patirtim. Pirmas vaikas jokių isterijų nekėlė, tai galvojau, kad dėl vaiko išlepinimo jos būna. Deja... Mažė vieną kartą pradėjo klykt, krito ant grindų... Na šiaip ne taip nuraminau. Aišku, vėliau pasikartojo. Išeitį netikėtai pasiūlė vyresnėlis. Kai dukrytė pradėjo isterikuoti, rėkti, jis pradėjo ją girti, kad labai gražiai dainuoja ir ėmė "šokti pagal muziką". Mažė to nesitikėjo, o iš netikėtumo ir užsičiaupė. Dabar pradėjus jai rėkt mes visi labai džiaugiamės gražiu dainavimu, giriam ją ir šokam doh.gif Kol kas suveikia, o kadangi ir ji baisi šokėja pas mus, tai ir pati prisijungia. Bet gal čia ne tokia isterija kaip pas jus g.gif
Atsakyti
QUOTE(ringa @ 2006 11 22, 19:08)
Pasidalinsiu savo patirtim. Pirmas vaikas jokių isterijų nekėlė, tai galvojau, kad dėl vaiko išlepinimo jos būna. Deja... Mažė vieną kartą pradėjo klykt, krito ant grindų... Na šiaip ne taip nuraminau. Aišku, vėliau pasikartojo. Išeitį netikėtai pasiūlė vyresnėlis. Kai dukrytė pradėjo isterikuoti, rėkti, jis pradėjo ją girti, kad labai gražiai dainuoja ir ėmė "šokti pagal muziką". Mažė to nesitikėjo, o iš netikėtumo ir užsičiaupė. Dabar pradėjus jai rėkt mes visi labai džiaugiamės gražiu dainavimu, giriam ją ir šokam  doh.gif  Kol kas suveikia, o kadangi ir ji baisi šokėja pas mus, tai ir pati prisijungia. Bet gal čia ne tokia isterija kaip pas jus  g.gif

panaši panaši isterija, su kritimu ant grindų. Tik gaila, jis mūsų pirmagimis, tai nėra kas įspūdį padarytų. Bet man dabar jau aiškiau pasidarė, turiu kažkaip jo dėmesį atitraukt per isteriją. Tik reikia susigalvot variantų.

Aciū mamytės, šiek tiek jau aiškiau 4u.gif .
Atsakyti
Mums irgi apie 1,5 m budavo dazni ozliges priepuoliai blink.gif Ui, auksines kantrybes tadaa reik..........bet gal cia tiesiog vaiko raida, amziaus krize ir tiek. Pati minejai, kad gal nenorejo miegot, tai bande priesintis esamai tvarkai, o su emocijomis sunkiai dar susitvarko, uztai kai uzeina pykcio priepuolis, sustot negali, verkia, kad neverkti negali doh.gif
Patarciau ir toliau laikytis iprastinio rezimo, guldyti kaip iprastai. O per oziuku priepuoli, pasistenk nukreipt vaiko demesi kitur, sudominti kuom nors ....arba ignoruok pvz as staiga susidomiu kokia jo masinyte, ar knyga.......ignoruoju vaika, atseit man labai idomu kazka daryt. Tai vaikas is smalsumo nutyla ir ateina paziuret ka veikiu. Daznai po tokiu priepuoliu, vaikis pavarges toks buna......pats nezino, kas jam darosi doh.gif tai apsikabinam, pasikalbam ramiai, pasupuoju pasodinus ant keliu, ziuriu ir uzmiega..... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2006 11 23, 10:16)
Mums irgi apie 1,5 m budavo dazni ozliges priepuoliai blink.gif Ui, auksines kantrybes tadaa reik..........bet gal cia tiesiog vaiko raida, amziaus krize ir tiek. Pati minejai, kad gal nenorejo miegot, tai bande priesintis esamai tvarkai, o su emocijomis sunkiai dar susitvarko, uztai kai uzeina pykcio priepuolis, sustot negali, verkia, kad neverkti negali  doh.gif
Patarciau ir toliau laikytis iprastinio rezimo, guldyti kaip iprastai. O per oziuku priepuoli, pasistenk nukreipt vaiko demesi kitur, sudominti kuom nors ....arba ignoruok pvz as staiga susidomiu kokia jo masinyte, ar knyga.......ignoruoju vaika, atseit man labai idomu kazka daryt. Tai vaikas is smalsumo nutyla ir ateina paziuret ka veikiu. Daznai po tokiu priepuoliu, vaikis pavarges toks buna......pats nezino, kas jam darosi  doh.gif tai apsikabinam, pasikalbam ramiai, pasupuoju pasodinus ant keliu, ziuriu ir uzmiega..... wub.gif

Oi kaip ačiū thumbup.gif . Aš net atsispausdinau atminčiai. Jazau, kokia aš dar žalia bendravime su vaiku g.gif .
Atsakyti
Na ka tu 4u.gif viskas ateina su patirtim blush2.gif
Elkis taip, kaip sirdis sako, ir viskas bus gerai drinks_cheers.gif
Atsakyti