Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

mums oziukai jau praeitis ...tfu tfu tfu... kad vel nepriliptu smile.gif bet abiem vaikam isvariau taip vadinamom despotiskom priemonem.

svarbiausia kad del auklejimo priemoniu ir metodu abu tevai grieztai sutartu, nes jei tik pajunta, kad vienam nors truputi gaila...viskas... viskas perniek, visi oziai gryzta.
o vaikai nuo manes gavo i kaili. beje, keik zinau ir mano mama taip man oziukus isvare. vyrenysis tai skandalus keldavo iejes i parduotuve. tai keleta kartu issinesiau is parduotuves ir cia pat uz kampo gavo skuron. aisku gavau moralu gal is keturiu bobuciu, bet ne ju bedos nejoms ir kistis. antrasis tai seip mego kristi ant zemes jei ko neduodi ar nadarai ko jis nori. tai gaudavo per uodega tik parkrites akcentuojant kad gavai uz tai kad krenti ant zemes, ir dar jei poto prasidedavo riksmai tai kelaiudavo pasedet i savo kambari. zinokit po 10 -15 min jau ateidavo susitaikyti.. o po kokio menesio kovos ir pamirso kad reikia pulti zemen jei ko negauna.
zodziu net nepamenam kad buvo bedos. tik reikia nepamirsti susitaikyti, atsiprasyti uz sriaudas ir pasakyti kad vaikas visgi labai geras ir tik tam oziukui kuris trugdo mama myleti reikia i uodega duoti kad vaika jis ramybej paliktu.
man tokia, seis laikais nepopuliari ir 'nepedagogiska' praktika labai padejo. gal kas ir geriau susitvarko, bet as neturiu kantrybes laukti metus ar daugiau kol vaikas pats 'susipras' nesioziuoti. o ir gauti kartais i uodega nemanau kad yra labai zeuru. juk nudauzau iki pamelynavimo. svarbiausia, neduoti vaikui pajusti kad rekdamas gali valdyti tevus...jiems juk geda, ima ir nusileidzia del aplinkiniu ar kad triuksmo nebutu. zodziu bedos baigesi per viena menesi, o pazystu mamyte, kuri labai pedagogiskai vargsta su dukra, kuriai jau 13 metu. ir del kiekvieno rubo ar diskotekos tokios isterijos kyla... aisku jau didesnio vaiko lygyje, krenta ne ant gridu, ant lovos, tranko duris, trypia ir rekauja.... o reikejo gal tik rykstes duoti paragauti kol maza buvo.... kol tik pradzia buvo....
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2006 09 22, 10:34)
Maniskis kai ima isterikuot as apibaru ir kaip ranka nuima..iskart apsiramina ir nuotaika grysta..Gal bijo kai as rekiu?

Bet ar reikia rėkti g.gif Įsivaizduok situaciją: tavo vaikas žaidžia su kitais vaikais. Vienas pradeda aikštytis ar ginčytis...o taviškis iškart puola rėkt. Ar pagalvoji kodėl? O gi pats taip buvo auklėjamas unsure.gif .... Tą pastebėjau ant savo vaikinuko. Net neįsivaizduoji, kaip greit pradeda kopijuot savo tėvus jie doh.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikšrelis @ 2006 09 26, 23:23)
Bet ar reikia rėkti g.gif Įsivaizduok situaciją: tavo vaikas žaidžia su kitais vaikais. Vienas pradeda aikštytis ar ginčytis...o taviškis iškart puola rėkt. Ar pagalvoji kodėl? O gi pats taip buvo auklėjamas unsure.gif .... Tą pastebėjau ant savo vaikinuko. Net neįsivaizduoji, kaip greit pradeda kopijuot savo tėvus jie  doh.gif  blink.gif

drinks_cheers.gif jau savo tevus vaikai kopijuoti tikrai moka ir gan greitai sio amato ismoksta smile.gif , as anksciau irgi gan garsiai bardavau jei ka negerai padaro ax.gif , bet pastebejau, kad ir jis saukt ismoko doh.gif , tai dabar jau geriau iki 10 suskaiciuoju, apsiraminu, ir normaliai paaiskinu kas gerai o kas ne,bandau savo klaida istaisyti blush2.gif aiskindama jam ,kad ant kitu saukti negrazu ax.gif tai truputi jau apsiramines yra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliukas @ 2006 07 01, 09:36)
Sveikos mamytes,noreciau jusu patarimo kaip jus susitvarkote su vaiko isterikavimu.Lauke,kai nenori eiti dar namo,o jau buna laikas.Mano sunus pradeda tada rekti ,klykti griuti ant zemes,tysiotis nesinori su vaiku kazkaip prie visu zmoniu,kartais suduodi per uzpakali,bet vel gi jis i tai nelabai reaguoja,viena karta paemiau rykste ,galiu pasakyti,kad padejo,nes po to pasakydavau,kad gausi rykste ar dirza tai suklusdavo ir klausydavo,arba kol nepamatydavo  rykstes tai ir neklausydavo.Arba parduotuveje buna kai uzsimanys ko nors, tai nors tu ka nori ta daryk,bet turi pirkti,na zinoma as to kartais nedarau.buna verkimo dienos nei is sio nei is to ir vel is kantrybes isveda,nenoredama uzreki vaikas tada dar labaiu prdeda verkti.Kai vaikscioji po miesta prdeda lakstyti kur akys mato,bijau,kad nepalystu po masina,lekiu paskui ji,o jis juokdamasis lekia nuo manes ir vos po masina nepalindi tada labai issigandau,vel gi gavo pylos nuo manes per uzpakali.Tada jau uztakdavo zodzio ir klauso,kad nelystu i gatve.Su miegu vel turiu problema,kol nepagrasini,nepabari tai nemiega,nes pradeda lovoje maltis dukti ir t.t neuzmiega.Ir kartais namie zyzia pats nezino ko nori,pasakai ramiai,tai pradeda mane tampyti i isterijas pulti.Ar jus visalaika bunat tokios geros ir ramiai issiaiskinat su 2.5 metu vaiku,mano vaikui tas kaip ramumas kaip zirniai i siena,o demesio nekreipimas nepadeda.Mano kantrybe tikrai kartais neatlaiko tai gauna geros pylos.Ar jus visalaika susitvardot,ka jus darote.Man labai reikia jusu patarimu,nes zinau,kad as pati vaika jautru padarysiu,o gal jau ir padariau,nes kai tik pakeli balsa tai jis is karto dengiasi,kad negautu.Aciu jums uz patarimus is anksto

sUNKUS VAIKAS KAIP IR MANO.AS IRGI NESUSITVARKAU.UZJAUCIU... smile.gif
Atsakyti
tris turiu atžalėles ,du vyresnieji buvo auginami kitaip ,nei mažiukas,priežasčių ,kodėl pagrandukas dabar mylimiausias,negaliu pasakyti ,bet kad lepinamas -tikra tiesa.jau atkasiau visas isterijų paslaptis,ir tiek tegaliu pasakyti,nesmerkite,ypač auginančios vienturčius ,kurių praktiškai neimanomA TINKAMAI IŠAUKLĖTI.pirmiausia dėl pačio fakto-vienturtis neturi su kuo dalintis ,nemoka užjausti pargriuvusio ,neturi jauasmo,kad reika palaukti,bet apie viską nuo pradžių.nes pataikiau į temą ,kur turiu daug patirties,netik kiek savo auginau,o kiek klaidų šeimose mačiau.
blush2.gif 4u.gif tai gi paklausykite ir dareykite taip-nenusivilsite.
tikrasis vaiko auklėjimas prasideda nuo maždaug 6 jo mėnesio.savo poreikius,norus vaikas pildo verksmu.mamai dera ne iškarto bėgti prie verkiančio mažylio.nes savo verksmu vaikas išmoksta valdyti mamą.taip jis visko išsireikalauja ir augdamas-verksmu,kritimu ant grindų
nuo 2 metų būtina vaiką mokinti dalintis savo daiktais.išmokyti užjausti .po darbo :,,tyliai pabūki, pažaiski ,nes pavargau.o vėliau skaitysime pasaka,, taip reiktų paaiškinti,kad matytų ,jog ir mes turime savo noru , užjaustu ,kad pavargote
vėliau ,apie trečius metus ,reikia mokyti savo rūbų,žaislų tvarkos.pasidalinti darbaisreiktų su vaiku ,niekada nieko neprivalo už vaiką padaryti mama-jis turi išmokti save apsitarnauti , susitvarkyti.
toliau reikia mokyti ,apie darbą ,pareigas pinigus.kad būtina taupyti ,negalima šiaip sau išlaidauti.turėkite konkrečią mėnesio dieną ,kada poalgos perkate kosmetiką ir pan. tai aikui pirkite žaislus,skanumynus.kitu metu apsiribokite negrandioziniais pirkiniais.išmokykite vaiką laukti tos vienintelės pirkinių diens ,o dar geriau.tegul tai būna vaiko algos diena ,už jo gerą elgesį.jeigu jūs dažnai save lepinate įvairiomis smulkmenomis ,išlaidujate,aišku,ir vaikas nemokės taupyti .
už ypatingus vaiko nuopelnus atsilyginkite jam apsilankymu kavinėje ,kino teatre,išvyka kokia .tegul taip išmoksta džiaugtis ne materialiais dalykais ir suvokia,kad tai irgi vertinga.
geriausia,kai visi vaikai,jei tai neauga vienturtis ,šeimoje neišskiriami.kai tėvai ,ypač mama skatina tarp vaikų meilę,dėmesingumą ,pagarbą.teko matyti mamų,kurios džiaugiasi,kai pagrandukas vyresniajam ikando,įspyrė,ir tada mama džiaugiasi,,,ot gerai ,nenusileidžia mažiukas ,, manau,tai ypač kvailas poelgis.geriau sureaguoti ramiu tonu-švelniai su sese/broliu.
vaikas turi turėti savo pareigų ,tam tikrų taisyklių .turi išmokti priimti nesėkmes.tėvū pareiga gerbti vaikų norus ,tinkamai į juos reaguoti,kad vaikas užsidirbtų ,nusipelnytų tam tikrų daiktų .nelepinkite jais.lygiai to paties mokykite tarpusavio santykiuose.turėkite būtinai savitus ritualus ,pareigas.tarkime ,jei pietų miegas ,tai 13 val. jei eisime pasivaikščioti,tik kai tvarka bus namuose.lankysimės kino teatre ,jei paruoši pamokas ir t.t/o jei nubaudėte dėl blogo elgesio ,neatšaukite bausmės ,tegul ji vaikui praeina kaip žadėjote.kitą kartą kažko jis vengs darti.
vaiko neturi auklėti 10 žmonių.svarbiausias ,šeimos taisykles ,tikslus nustato tik tėvai.seneliai su vaikais kitaip turi bendrauti,o auklėtojai-dar kitaip.kad nebūtų tokių situacijų-mama leidžia ,močiutė-ne.
vaikas-tai tuščias lapas ,ir tik nuo mūsų priklauso ,ką įrašysime i jį.kokiomis spalvomis numarginsime patį pirmąjį sąsvinio lapą.atsižvelgadami į vaiko charakterio ypatumus ,turime pirmiausia iš vaiko išugdyti ŽMOGŲ -darbštų ,atsakingą ,nuoširdų ,švelnų ir t.tt ada sulauksime ir jo atsako.jeigu tai isterija,pažvelkime pirmiausia į save.pagalvokime ,ką padarėme ne taip.
Atsakyti
kristina mikalauskiene 4u.gif labai daug tiesos cia prirasei, sutinku visu 100% su tavim drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Redulka @ 2006 08 09, 11:52)
Viena mamyte man sake, jog jos dvimetis parduotuveje krisdavo ant zemes ir klykdavo isteriskai jei ko nors negaudavo, tai ji isrado buda, kaip nuramint : ignybdavo taip skaudziai kur nors, kad vaikas net amo netekdavo ir eidavo paskui mama isputes akis, viskas tyliai ir ramiai, nes mama tokiu atveju ne zodzio neistardavo. Gal kuriai verta isbandyti, o gal kuriam nors vaikeliui pades nurimti.
Mano vyresnis vaikelis taip nedare niekad ir nedaro, nors kaprizu turi daug, bet mazoji mergyte - ojojoj kokia uzsispyrus. Rieciasi, krenta ant zemes ir rekia be asaru, bet man kolkas padeda tai, kad as nekreipiu demesio, pradedu juoktis, sugedinu arba iseinu i kita kambari.

sujuokino sita pastraipa biggrin.gif
bet manau,kad cia tik laikinas "pagerejimas", po keleto tokiu pokstu vaikas pripras, o ignybus gal dar labaiu ozuotis prades. g.gif
Ozius parduotuveje mes isvijome per 1karta, tiesa ta kart net duonos likau nenusipirkusi, nes tik jiems prasidejusi, "pasikisau" vaika po pazastim ir namo! Sveikas uzpakalis blush2.gif liko tik todel, kad as vairavau, tai kol grizom namo siek tiek nervai aprimo smile.gif
Atsakyti
[quote=mazuliukas,2006 07 01, 09:36]
Sveikos mamytes,noreciau jusu patarimo kaip jus susitvarkote su vaiko isterikavimu.Lauke,kai nenori eiti dar namo,o jau buna laikas.Mano sunus pradeda tada rekti ,klykti griuti ant zemes...

2.5 m. turi suprasti - jeigu negražiai elgiesi rytoj į lauką žaisti neisime. Visada laikytis savo žodžio devil.gif Kiekvieną kartą prieš einant į namus reikia perspėti, kad tuoj eisime į namus ir t. t. smile.gif
Gal kiek padėtų mano patarimai 4u.gif
Atsakyti
To SUPER HERA,

Iš tiesų daug gerų patarimų. Pritariu, kad ką vaikui duodame, į jį idedame, tą ir turime.. Tik kartais buna sunku būti labai labai kantriam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorinda @ 2006 09 25, 22:10)
man giliai sirdi irgi kuzda, motiniska nuojauta, kad cia negali buti oziukai verysad.gif , bat ka tu cia pries gydytoja papriestarausi labai sunku amerikoj surasti gera daktare jie visi cia pro pirstus ziuri, juolabiau, kad dabar jau jam beveik trys metai ir su nervais jam nekas verysad.gif manau kazkas rimciau gali buti, kai grysiu i lietuva tikrai pro visus daktarus praeisiu 4u.gif

Tikrai linkiu, jei imanoma, ilgai nedelsiant pasidaryti tyrimukus g.gif (itariu amerikoj tai labai nemazai kainuoja verysad.gif ), nes realu, kad gali but panasi problema, kaip mano broliui g.gif ..
Na bent galite gerti sirdi, kraujotaka, nervu sistema ir bendrai organizma stiprinancius zuvies taukus jau dabar mirksiukas.gif Tikrai nepakenks, o jei visgi yra problemeliu,- tikrai pagelbes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo oregano: 09 spalio 2006 - 23:06
QUOTE(oregano @ 2006 10 09, 14:01)
Tikrai linkiu, jei imanoma, ilgai nedelsiant pasidaryti tyrimukus  g.gif (itariu amerikoj tai labai nemazai kainuoja  verysad.gif ), nes realu, kad gali but panasi problema, kaip mano broliui g.gif ..
Na bent galite gerti sirdi, kraujotaka, nervu sistema ir bendrai organizma stiprinancius zuvies taukus jau dabar  mirksiukas.gif Tikrai nepakenks, o jei visgi yra problemeliu,- tikrai pagelbes  smile.gif

Labai aciu 4u.gif tikrai tada paprasysiu mamos,kad is lietuvos atsiustu tuos zuvies taukus smile.gif gal kazkas pasikeis unsure.gif
Atsakyti
as taip pat turiu problemu su savo penkiamete dukra. nesuprantu, kodel, bet ji pradejo vogti..... tai is mano pinigines, tai is vyro kiseniu...... daug kartu kalbejomes kodel taip ji daro, sako, kjad mes nieko neperkam, aiskinam, kad netiesa, juk gauni ka paprasai, aisku nevisada ,bet perkam. o jei tas kazkas( tai cipsai, gumos ir t.t) as esu pries tokius prikinius, tai dukra vagia. paskui, labai daznai priestarauja. eik valgyt, ne neisiu. siandien tu nubausta, o ji man grasina, jei tu manes neisleisi i lauka, as vel vogsiu. jau nebe zinom, ka daryti....... verysad.gif verysad.gif
as kazkur padariau klaida, kazka negerai mes darom, bet ka?? g.gif
Atsakyti