svarbiausia kad del auklejimo priemoniu ir metodu abu tevai grieztai sutartu, nes jei tik pajunta, kad vienam nors truputi gaila...viskas... viskas perniek, visi oziai gryzta.
o vaikai nuo manes gavo i kaili. beje, keik zinau ir mano mama taip man oziukus isvare. vyrenysis tai skandalus keldavo iejes i parduotuve. tai keleta kartu issinesiau is parduotuves ir cia pat uz kampo gavo skuron. aisku gavau moralu gal is keturiu bobuciu, bet ne ju bedos nejoms ir kistis. antrasis tai seip mego kristi ant zemes jei ko neduodi ar nadarai ko jis nori. tai gaudavo per uodega tik parkrites akcentuojant kad gavai uz tai kad krenti ant zemes, ir dar jei poto prasidedavo riksmai tai kelaiudavo pasedet i savo kambari. zinokit po 10 -15 min jau ateidavo susitaikyti.. o po kokio menesio kovos ir pamirso kad reikia pulti zemen jei ko negauna.
zodziu net nepamenam kad buvo bedos. tik reikia nepamirsti susitaikyti, atsiprasyti uz sriaudas ir pasakyti kad vaikas visgi labai geras ir tik tam oziukui kuris trugdo mama myleti reikia i uodega duoti kad vaika jis ramybej paliktu.
man tokia, seis laikais nepopuliari ir 'nepedagogiska' praktika labai padejo. gal kas ir geriau susitvarko, bet as neturiu kantrybes laukti metus ar daugiau kol vaikas pats 'susipras' nesioziuoti. o ir gauti kartais i uodega nemanau kad yra labai zeuru. juk nudauzau iki pamelynavimo. svarbiausia, neduoti vaikui pajusti kad rekdamas gali valdyti tevus...jiems juk geda, ima ir nusileidzia del aplinkiniu ar kad triuksmo nebutu. zodziu bedos baigesi per viena menesi, o pazystu mamyte, kuri labai pedagogiskai vargsta su dukra, kuriai jau 13 metu. ir del kiekvieno rubo ar diskotekos tokios isterijos kyla... aisku jau didesnio vaiko lygyje, krenta ne ant gridu, ant lovos, tranko duris, trypia ir rekauja.... o reikejo gal tik rykstes duoti paragauti kol maza buvo.... kol tik pradzia buvo....