Įkraunama...
Įkraunama...

Kaprizai ir isterijos

QUOTE(Toli gražu @ 2007 03 26, 00:13)
Perskaičiau visą temą, bet atsakymo neradau. Bet tikiuosi pasidalinsite savo patirtimi.

Ar gali 5 mėn. vaikas jau rodyti savo kaprizus? Pas mus būna, kad pradeda verkti ir praktiškai niekas neįtinka - nei žaidimas, nei kalbinimas, nei nešiojimas ant rankų. Valgymo, miego ir sauskelnių problemos taip pat atkrenta.
Bet ar gali būti tokiam mažam kaprizai? o jei taip - kaip su tokiais kovoti?

Iš anksto dėkui  4u.gif

schmoll.gif manau, tikrai ne kaprizai. Greičiausiai jam kažką suskausta, ar kažkas išgąsdina.
Atsakyti
QUOTE(Toli gražu @ 2007 03 26, 01:13)
Perskaičiau visą temą, bet atsakymo neradau. Bet tikiuosi pasidalinsite savo patirtimi.

Ar gali 5 mėn. vaikas jau rodyti savo kaprizus? Pas mus būna, kad pradeda verkti ir praktiškai niekas neįtinka - nei žaidimas, nei kalbinimas, nei nešiojimas ant rankų. Valgymo, miego ir sauskelnių problemos taip pat atkrenta.
Bet ar gali būti tokiam mažam kaprizai? o jei taip - kaip su tokiais kovoti?

Iš anksto dėkui  4u.gif

Labai panasi situacija ir pas mus. Konsultavausi su neurologe - sako, kad tokio amziaus vaikai kaprizu rodyti dar nesugeba. Bet as savosios merginos rekimu be priezasties- kaip man atrodo - kitaip paaiskinti negaliu. Juo labiau, kad palikta su seneliais taip nesielgia.
Atsakyti
mano drauges mergaite iki metu pastoviai rekdavo be priezasties..va ji vargse kiek naktu ta vaika supdavo, kad vyrui leistu issimiegoti...tai po to vaiksciodavo kaip zombis...ir vaikas sveikas budavo, matyt taip demesio reikalaudavo g.gif
Atsakyti
Maniske naktim dar ir dabar tebeverkia, bet dienom taip nebudavo kad ne is sio ne is to pradetu verkti. Gal tikrai ko nors issigasta .
O del oziuku- pas mus dabar trypciojimas vietoje ir ranku mosavimas. Jau ant zemes kritimas tikriausiai praeitas momentas. Keleta kartu bande- bet gavo per uzupakali su ranka. Ir uztekdavo tik pikciau pasakyti ir pykciai noras kristi praeidavo.
Dabar bandau , kaip Jurga , rase paaiskinti-kad dabar negaliu, padarys mamyte ta ir ta , tada pazaisim. Dazniausiai suveikia. Tik butinai ja apsikabinu ir tada paaiskinu. Aisku buna visko- bet labiausiai tetuko klauso.
Kaip bus neaisku, nes kol kas pagrindinis zodis NE:)))))))
Atsakyti
na man tokiu problemyciu nebuvo,bet kelios drauges sake,kad kaikuriems vaikams buna reguleriai rekimas uzeina blink.gif nezinau teisybe cia ar ne,bet sake taip buna
Atsakyti
na, skaitau apie metinukus - mamcės, o tai jūs ne per anksti norit, kad vaikai taptų savarankiški? mastau.gif taigi toks kleckas max 5-10 min. per valandą gali vienas "užsiimt", be suaugusių pagalbos, nebent lėtas vaikis ir savo norų nesugeba išreikšt garsiai. Aš tai priėmiau kaip normalų faktą, kad vaikas dėmesio reikalauja sau - na, dabar greit bus 2,5 m., tai pažaidžia ir vienas, bet su kompanija jam įdomiau. Nereik priverstinai savarankiškumo mokyti. O su Jurgos komentaru dėl to, kad dabar užsiėmus, kai galėsiu, padarysiu - tai sutinku. Tik aišku, proto ribose.
Ir aišku, zyzia ir dėl to, kad dantys auga, ir šiaip sau - ale gi tam ir mama, kad tau zyztų biggrin.gif Į kaprizus ir ožius reaguoju kaip į vystymosi fazę - nenusileidžiu, nors vaikio nelupu. Yra aiškios taisyklės - maždaug, jei užsiožiuoja dėl nesąmonių lauke, drožiam namo. Jei namie - drožiam į atskirą kambarį ožių vaikyt (išsiverkt) ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aitė: 03 balandžio 2007 - 13:29
QUOTE(aitė @ 2007 04 03, 14:24)
Yra aiškios taisyklės - maždaug, jei užsiožiuoja dėl nesąmonių lauke, drožiam namo. Jei namie - drožiam į atskirą kambarį ožių vaikyt (išsiverkt) ir tiek.

mes irgi taip stengiamės daryti drinks_cheers.gif , kitaip tariant pašalinti ožiuką iš mūšio lauko. Ne visada tas ožiukas išlenda nuvedus į kitą kamabarį, bet vis tiek tai veiksmingiausia pas mus. Anksčiau derėdavausi maždaug "padaryk tą ar aną, tada gausi tą...", bet ji tiek sau sąlygų tada užsisakydavo, nebūdavo galo, tik dar nauji ožiukai išlįsdavo (jai dabar 4,5m). Pasėdejimas ant kėdutės kitame kambaryje daug veiksmingesnis thumbup.gif o ir neskausmingas.
Atsakyti
Zinokit, ir man taip atrodo, kad iki metu ar net pusantru oziu pas vaikus nebuna biggrin.gif Ir pasakymai, kad nenesioti ant ranku, pripras, nekreipti i vaika demesio, tegu ismoksta buti savarankiskas, man netinka. Vaikui reikia silumos ir demesio. O va kai maniske tarp dvieju triju metu buvo, tai pazinau tikrus "ozius". Pagrindine taisykle-tvardytis mamai biggrin.gif Niekada nemusu, net ir su ranka per uzpakali, stengiuosiu islikti rami (bet buvo atveju, kai tikrai to nepavyko ir buvau pakelusi balsa)... O siaip tai eina i kita kambari oziukus isvaryti, pastovi, kol nusiramina, ir toliau zaidziam. Jei meto daiktus, tai traktuojama kaip nebereikalingu daiktu ir yra ismetama.(na dazniausiai kur nors paslepiama spinteleje biggrin.gif ). Ir kokiu 3.5 metuku oziai kazkur dingo. Na nebebuna jokiu isteriju. Taip, buna kartais, kad supyksta, blogos nuotaikos, bet juk ir mes nevisada laime svieciam.
Atsakyti
nu o manajai 8men.ir galiu tikrai pasakyti kad ji turi oziukus.pavyzdziui kai atemi koki daikta kurio negalima imti jai kai uzspiegs doh.gif ,ir tikrai kad neverkia o spiegia,kai atiduodi nusiramina.argi cia ne oziukai?arba kai pasodini lovoje tai irgi tas pats,kol ant ranku nepaemi.
Atsakyti
QUOTE(vilma_klp @ 2007 04 05, 14:52)
nu o manajai 8men.ir galiu tikrai pasakyti kad ji turi oziukus.pavyzdziui kai atemi koki daikta kurio negalima imti jai kai uzspiegs doh.gif ,ir tikrai kad neverkia o spiegia,kai atiduodi nusiramina.argi cia ne oziukai?arba kai pasodini lovoje tai irgi tas pats,kol ant ranku nepaemi.

na čia tikrai ne ožiukai. tiesiog taip vaikas išreiškia savo norus - turėti tą daiktą, būti panešiotas mamos. o kaip gi jai kitaip pasakyti, gi kalbėt tai dar nemoka.
Atsakyti
QUOTE(sitara @ 2007 04 04, 21:50)
Zinokit, ir man taip atrodo, kad iki metu ar net pusantru oziu pas vaikus nebuna biggrin.gif Ir pasakymai, kad nenesioti ant ranku, pripras, nekreipti i vaika demesio, tegu ismoksta buti savarankiskas, man netinka. Vaikui reikia silumos ir demesio. O va kai maniske tarp dvieju triju metu buvo, tai pazinau tikrus "ozius". Pagrindine taisykle-tvardytis mamai biggrin.gif Niekada nemusu, net ir su ranka per uzpakali, stengiuosiu islikti rami (bet buvo atveju, kai tikrai to nepavyko ir buvau pakelusi balsa)... O siaip tai eina i kita kambari oziukus isvaryti, pastovi, kol nusiramina, ir toliau zaidziam. Jei meto daiktus, tai traktuojama kaip nebereikalingu daiktu ir yra ismetama.(na dazniausiai kur nors paslepiama spinteleje biggrin.gif ). Ir kokiu 3.5 metuku oziai kazkur dingo. Na nebebuna jokiu isteriju. Taip, buna kartais, kad supyksta, blogos nuotaikos, bet juk ir mes nevisada laime svieciam.

dėkui už geras mintis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vilma_klp @ 2007 04 05, 13:52)

Čia pas jus toks amžius, kai vaikas jau atpažįsta savus daiktus ir prieštarauja jų paėmimui mirksiukas.gif
Atsakyti