Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminas D3

QUOTE(butybe @ 2011 01 14, 00:28)
Turiu toki klausimuka. Siais laikais visais klausimais yra ivairiu nuomoniu. Pvz del skiepu ir pan. O del vitamino D? Ar visi vienareiksmiskai sutinka kad reikia ji duoti? Ir iki kokio amziaus? Gal busiu apsaukta nerupestinga mama, bet mes per daug nedraugaujam nei su vitaminais, nei su jokiais kitais pagalbininkais. Vasara labai daug laiko lauke leidom, tai tuo metu is vis neduodavau, kai orai apniuko, pradejau davineti, bet kartais ir dabar praleidziam. Dabar suneliui 10 men. tfu tfu tfu auga stiprus ir sveikas, vaiksto pats nuo 9 men. Gydytoja sake kad kauliukai labai gerai auga. Idomu butu suzinoti kitu nuomone. Tik jau nekoneveikit baisiai doh.gif

Jai jau sakai kad vaikui viskas gerai tai nera juk ko tave koneveikti mirksiukas.gif Mes gimem rudeni, tai vartojam ji kas dien, mat mazai i laukuti iseinam, o ka jau kalbet apie salute ax.gif ,o ir db ziema salta nepribusi lauke schmoll.gif O iki kada mamos duoda tai ir man butu idimu suzinoti, nors gal cia nuo gyd.priklauso iki kada liepe g.gif Na cia mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2011 01 14, 14:07)
Jai jau sakai kad vaikui viskas gerai tai nera juk ko tave koneveikti mirksiukas.gif Mes gimem rudeni, tai vartojam ji kas dien, mat mazai i laukuti iseinam, o ka jau kalbet apie salute ax.gif ,o ir db ziema salta nepribusi lauke schmoll.gif  O iki kada mamos duoda tai ir man butu idimu suzinoti, nors gal cia nuo gyd.priklauso iki kada liepe g.gif  Na cia mano nuomone.

Mes i lauka tai stengiames kuo dazniau eiti. Aisku, oras kartais paveda. Man tiesiog siaip idomu, gal kas kokios info apie ta D zinot? Kodel butent visiems be isimties ji reikia gerti? Organizmai juk skirtingi, suprasciau jei yra kokie simptomai, ar polinkis kazkokiem susirgimams. o jei vaikas sveikas ir imuniteta gera turi, kam jam duoti ta gatavai paruosta sintetini vitamina. Juk organizmas pats gamina reikiamas medziagas. (cia tiesiog mano klausimas, jokiu budu ne koks skatinimas nevartoti vitaminu biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2011 01 14, 21:17)
gal kas kokios info apie ta D zinot? Kodel butent visiems be isimties ji reikia gerti? )

man sakė, kad vitaminas D reikalingas tam, kad vaikučiui neatsirastų rachitas mirksiukas.gif aš tai kiekvieną dieną duodu vaikučiui kelis lašelius naturalių juodųjų serbentų sulčių, nes pas savo močiutę radau senovinę knygą apie vaikučius, tai ten rašoma, kad reikia nuo 5 sav jau pradėti duot gerti šias sultis (aišku tik po kelis lašelius per dieną). o man kažkaip labiau prie širdiens senovės medicina, nei šiuolaikinė, kuri remiasi vien nenatūraliom priemonėm...
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2011 01 15, 11:45)
man sakė, kad vitaminas D reikalingas tam, kad vaikučiui neatsirastų rachitas  mirksiukas.gif aš tai kiekvieną dieną duodu vaikučiui kelis lašelius naturalių juodųjų serbentų sulčių, nes pas savo močiutę radau senovinę knygą apie vaikučius, tai ten rašoma, kad reikia nuo 5 sav jau pradėti duot gerti šias sultis (aišku tik po kelis lašelius per dieną). o man kažkaip labiau prie širdiens senovės medicina, nei šiuolaikinė, kuri remiasi vien nenatūraliom priemonėm...

As ir daugiau uz senoliu isminti, tik deja neturiu bobutes, kuri patartu, o pati kadangi neismanau tai ir nesiriztu eksperimentuot. O medicina musu is pradziu liepia visiems kazka vartoti, o po keliu desimtmeciu pasako, kad tai buvo didelis nuodas lotuliukas.gif Todel ir ziuriu atsargiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butybe: 15 sausio 2011 - 12:41
QUOTE(butybe @ 2011 01 14, 21:17)
Mes i lauka tai stengiames kuo dazniau eiti. Aisku, oras kartais paveda. Man tiesiog siaip idomu, gal kas kokios info apie ta D zinot? Kodel butent visiems be isimties ji reikia gerti? Organizmai juk skirtingi, suprasciau jei yra kokie simptomai, ar polinkis kazkokiem susirgimams. o jei vaikas sveikas ir imuniteta gera turi, kam jam duoti ta gatavai paruosta sintetini vitamina. Juk organizmas pats gamina reikiamas medziagas. (cia tiesiog mano klausimas, jokiu budu ne koks skatinimas nevartoti vitaminu biggrin.gif )

Man gydytoja sake,kad reikia gerti vitamina D kad rachitas neissivystytu,nes juk saules negaunam, o be to db tikrai neinam i lauka,net nesistengem,labai salta,o dar gripas siauteja ax.gif Tai bijausi as ka mano pupuliukas nesusirgtu wub.gif
Atsakyti
4u.gif Turiu darugę hemopatę bet tupi daba Norve, bet ne apie tai ax.gif
tai ji pataria kad vit d reikia duot visą gyvenimą pagal tokius mūsų orus, pagal saulės mažumą ir taip sako profilaktiškai gerai gert su pertraukom vos ne visą gyvenimą, esu tai girdėjus jau ir per tv, ir skaičiau žurnaluose ir dar kažkur net nepamenu.D apsaugo nuo kaulų trapumo, rachito, kad dantukai silpni, ypač šiuo laikotarpiu labai genda....na aš pupai mažai dešimt men beveik tai ant šaukštelio ir nulaižo, o dičkei šešių metų yra pirkti irgi ir lašiukais d ir tabletkikėm.Mes sugeriam kiek ten yra pakuotėje mėn pertrauką ir vėl geriam tik mažyliai kolkas iki dvejų m kasdien.Ir nevartojam birželį-rugpjūtį.
Tai vat tokia mano nuomonė..... bigsmile.gif

P.S. Kiek žmonių tiek ir nuomonių drinks_cheers.gif
Papildyta:
4u.gif Kad gripas nepultų apvalius metus valgom česnką....į košeles ir mažyliai dedu nuo 8 mėn....gerai toleruoja...jau 3 m jokio gripo blink.gif blink.gif kad tik neprisikalbėt..., o prešalimo slogos ir rausva gerklytė visada kimba, nes sniege tai norisi pasivoliot...pasistiprinam ir vel nuo pradžių bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2011 01 15, 17:05)
4u.gif Turiu darugę hemopatę bet tupi daba Norve, bet ne apie tai  ax.gif
tai ji pataria kad vit d reikia duot visą gyvenimą pagal tokius mūsų orus, pagal saulės mažumą ir taip sako profilaktiškai gerai gert su pertraukom vos ne visą gyvenimą, esu tai girdėjus jau ir per tv, ir skaičiau žurnaluose ir dar kažkur net nepamenu.D apsaugo nuo kaulų trapumo, rachito, kad dantukai silpni, ypač šiuo laikotarpiu labai genda....na aš pupai mažai dešimt men beveik tai ant šaukštelio ir nulaižo, o dičkei šešių metų yra pirkti irgi ir lašiukais d ir tabletkikėm.Mes sugeriam kiek ten yra pakuotėje mėn pertrauką ir vėl geriam tik mažyliai kolkas iki dvejų m kasdien.Ir nevartojam birželį-rugpjūtį.
Tai vat tokia mano nuomonė..... bigsmile.gif

P.S. Kiek žmonių tiek ir nuomonių drinks_cheers.gif
Papildyta:
4u.gif Kad gripas nepultų apvalius metus valgom česnką....į košeles ir mažyliai dedu nuo 8 mėn....gerai toleruoja...jau 3 m jokio gripo  blink.gif  blink.gif  kad tik neprisikalbėt..., o prešalimo slogos ir rausva gerklytė visada kimba, nes sniege tai norisi pasivoliot...pasistiprinam ir vel nuo pradžių bigsmile.gif

Aciu uz atsakyma. Na, gal ir neblogas tas D, jei ir homeopatai rekomenduoja. Idomu, gal dar kas ka zinot, parasykit. Nors mano vaikutis irgi neserga, kad neprisikalbejus. Mes lengvai sugripave buvom su mb, o vaikuciui nieko. Manau vaiko imunitetas is prigimties yra stiprus jei mes jo nesugadinam lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(butybe @ 2011 01 16, 22:49)
Aciu uz atsakyma. Na, gal ir neblogas tas D, jei ir homeopatai rekomenduoja. Idomu, gal dar kas ka zinot, parasykit. Nors mano vaikutis irgi neserga, kad neprisikalbejus. Mes lengvai sugripave buvom su mb, o vaikuciui nieko. Manau vaiko imunitetas is prigimties yra stiprus jei mes jo nesugadinam lotuliukas.gif

sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
dabar man iskilo toks klausimas: kada jus duodat vitamina? pries valgi, po valgio, tarp maitinimu. Pastebejau, kad maniske, po valgio kai duodi, pradeda atpilinet... g.gif ir ar aliejinio pagrindo D vitaminai geresni?
Atsakyti
unsure.gif mes prieš valgį nes sako viskas geriau pasisavina ant tuštesnio skranduko, o apie aliejinį ne vieną atsiliepimą girdėjau kad geriau pasisavina organizmas tokį D rolleyes.gif
unsure.gif įdomu ar gali vaikutis atpylinėt nuo D, mažu spėčiau kad maistą atpila mažutis arba D gal sudirgina jau pilna skranduką.Gal bandykit savaitikę duot prieš valgį ir stebėkit ar tada atpila lelius ar ne... g.gif
Atsakyti
puikiai is buteliuko sulasinam. thumbup.gif
Atsakyti
Išryto sulašinu iš buteliuko keletą 2-3 lašų,nors ir einame į lauką kiekvieną dieną,bet vartoti reikia be pertraukos iki pavasario
Atsakyti