Įkraunama...
Įkraunama...

Vitaminas D3

QUOTE(inder88 @ 2011 01 28, 08:50)
Sveikos mamytes  smile.gif  as cia naujoke,tai dar nelabai cia gaudausi  ax.gif  norejau paklausti apie vitamina D,mano mazylei 1 menesiukas as pradejau duoti si vitamina,bet jai isbere visa veiduka ar gali buti nuo sio vitamino?  g.gif

4u.gif Mums tai gyd sake nuo trijų men taip ir pradejom mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2011 01 28, 20:57)
Gali, jei duodat tą vandenininį vitD (Aquadetrim), būna, kad jis sualergizuoja..mano mažąją irgi paberdavo nuo jo, teko nebeduot..

Aciu labai,vat ji ir duodu,tai teks nutrakti vartojima.
Papildyta:
QUOTE(samantila @ 2011 01 28, 22:10)
4u.gif Mums tai gyd sake nuo trijų men taip ir pradejom mirksiukas.gif

Matai as gyvenu siuo metu UK,o cia daktarai isvis tokio neduoda,nustebo kai paklausiau apie ji blink.gif o nuo 3 men pradejai duoti AQUADETRIM? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inder88 @ 2011 01 30, 00:57)
Aciu labai,vat ji ir duodu,tai teks nutrakti vartojima.
Papildyta:

Matai as gyvenu siuo metu UK,o cia daktarai isvis tokio neduoda,nustebo kai paklausiau apie ji blink.gif  o nuo 3 men pradejai  duoti AQUADETRIM?  smile.gif

4u.gif Taip šit pradėjom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Beštuliukas @ 2011 01 28, 15:36)
Sveikos, noriu pagalbos. Gal galite parašyti, kiek TV turi rusiškas aliejinis vitaminas D2? http://www.polisintez.ru/ru/catalog/40
Gamintojo "Polisintez" tinklapyje nėra parašyta, o man gydytojai reikia pasakyti. parduotuvėje jau nebėra to rusiško  vitamino. Mažius sugraužė dėžutę  doh.gif

tai negi niekas nežinote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(miix @ 2011 01 28, 17:59)
Aš savo mažei kas 6mėn. sugirdau po puse apmulytės prancūziško vit. D. Jis sugirdomas vienu kartu ir veikia apie pusmetį. Nepamenu tikslaus pavadinimo, bet vaistinėj jis kainuoja ~23Lt ir parduodamas po vieną ampulę. Mūsų gydytoja man jį užrodė, nes buvau baisi užuomarša sugirdyti kasdien po kelis lašus.

Mes irgi sugirdėm ampulytę thumbup.gif Liuks dalykas, nes ir aš vis pamirštu tuos vitaminus..
Atsakyti
naudojau aquadetrim, bet dukryte yra istisai isberta,pasiskaicius cia forume nusprendziau pereiti prie aliejinio. Nusipirkau Oiledixin,ant pakuotes parasyta,kad lasinti tik viena lasiuka dienoje ir nevirsyti rekomenduojamos dozes. Kiek jus lasinate sio?
Atsakyti
QUOTE(*Sandruliukas* @ 2011 02 19, 18:41)
naudojau aquadetrim, bet dukryte yra istisai isberta,pasiskaicius cia forume nusprendziau pereiti prie aliejinio. Nusipirkau Oiledixin,ant pakuotes parasyta,kad lasinti tik viena lasiuka dienoje ir nevirsyti rekomenduojamos dozes. Kiek jus lasinate sio?

Man gyd.sake kad ten padaryta klaida,galima kazkaip paziureti pakgal kieki, kad neatitinka,paskaityk tam instrukcijos lapeli. O seip sio aliejuko tai rekomenduoja gerti po du lasiukus, bet aisku geriausia pasitarti su gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(pookutis @ 2011 02 03, 15:09)
Mes irgi sugirdėm ampulytę  thumbup.gif  Liuks dalykas, nes ir aš vis pamirštu tuos vitaminus..

vit D nera toks nekaltas kaip jums atrodo. Be to smugines dozes gali pridaryti nemalonumu ateityje......
Atsakyti
QUOTE(maskanyte @ 2011 02 20, 12:48)
Man gyd.sake kad ten padaryta klaida,galima kazkaip paziureti pakgal kieki, kad neatitinka,paskaityk tam instrukcijos lapeli. O seip sio aliejuko tai rekomenduoja gerti po du lasiukus, bet aisku geriausia pasitarti su gydytoja.

is tiesu dozes skirtingos...aliejiniam siek tiek maziau nei vandens pagrindu, palauksiu vizito pas gydytoja...nors ta pati gydytoja ir liepe nusipirkt vandens pagrindu
Atsakyti
QUOTE(*Sandruliukas* @ 2011 02 20, 20:01)
is tiesu dozes skirtingos...aliejiniam siek tiek maziau nei vandens pagrindu, palauksiu vizito pas gydytoja...nors ta pati gydytoja ir liepe nusipirkt vandens pagrindu

Mums tai geriau aliejinio pagrindo g.gif
Atsakyti
ir vyresneliui ir maziukui,lasinu i saukstuka,ir is saukstuko duodu... vyresneliui dar i misinuka lasindavau,ar i arbateles... o db maziuka krutimi maitinu,tai tik su saukstuku duodu.. naudojam aliejini...
Papildyta:
QUOTE(*Sandruliukas* @ 2011 02 19, 19:41)

mes ir vartojam si aliejini...ir duodu po 2lasiukus,nes daktare taip sake.. manau reik pas daktare klaust..
o seip kiek zinau,aliejinis net geriau negu vandeninis,man taip daktare sake kai pagimdziau pirma vaikiuka, aliejinis lengviau ir geriau pasisavinamas..
Atsakyti
QUOTE(zhulikele @ 2011 02 21, 10:41)
ir vyresneliui ir maziukui,lasinu i saukstuka,ir is saukstuko duodu... vyresneliui dar i misinuka lasindavau,ar i arbateles... o db maziuka krutimi maitinu,tai tik su saukstuku duodu.. naudojam aliejini...
Papildyta:

mes ir vartojam si aliejini...ir duodu po 2lasiukus,nes daktare taip sake.. manau reik pas daktare klaust..
o seip kiek zinau,aliejinis net geriau negu vandeninis,man taip daktare sake kai pagimdziau pirma vaikiuka, aliejinis lengviau ir geriau pasisavinamas..

Taip, tikra tiesa, aliejinis yra lengviau ir geriau pasisavinamas.
Kai reikėjo mes vitamino D vartojome ir po 10, ir po 7, ir po 5 lašiukus. Buvo rachitas, gydytoja liepė. Čia gydomosios dozės. Dabar po 3 lašus kasdien vartojame.
Visada mažiukui labai lengvai sulašindavau, labai noriai žiodavosi. O dabar (mums 9 mėnesiai), kai mažius prasirgo ir reikėjo vaistukus gerti, išviso jį be šansų pražiodyti. Matyt, vis atsimena, kaip vaistus jam girdydavau (nors tie vaistai buvo saldūs). Tai dabar kai maitinu košele, tai įlašinu 3 lašiukus į šaukštelį ir taip sumaitinu. Bet mažius jau gudruolis, pamato kai lašinu į šaukštuką, tai nebesižioja nei už ką biggrin.gif Tenka jau gudrauti, pasislėpus lašinti smile.gif
Atsakyti