Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi nutikimai kepant saldumynus

Siaip kepant riebaluose reikia spirita ar degtine pilti i gamini, kad neprisigertu riebalu, o ne i alieju lotuliukas.gif

Na, bet ko tik nebuna. Pries pora dienu kepiau torta. Visad kepu 3-4 plonus biskvitus, tad uzsistatau savo peciu visam procesui - temperatura, laika, o paskui tik iskeptus biskvitus traukiu, nauja idedu ir START. Idejau antra biskvita ir paspaudziau START, ziuriu - kazkodel rodo kepimo laika tik 1 min. Nustaciau 20min. ir atsisedau supermamas skaitineti. Tai gerai, kad neisejau i savo kambari, o kompas virtuveje buvo... Jauciu kvapas keistas, nu galvoju - nesamone, negalejo taip greit iskepti, per 6 min. Sedziu toliau... Po 9 min. kvapas jau ne keistas, o svylesiu, atsisuku, paziuriu i savo peciu, o ten dumai kalnais rutuliuojasi. Pripuoliau, atidariau dureles, o ten is biskvito tik anglis likusi. Ir siaip galvojau ir anaip, kol supratau - kai isemiau pirma buskvita, kazkas ivyko su peciumi ir nusimuse visi nustatymai, o kai paspaudziau START pagal nutylejima isijunge mikrobangine doh.gif Kaip ji nesugedo - juk groteles buvo, torto forma metaline - as neisivaizduoju, bet isvadas net dvi pasidariau: kelis kart patikrinu kepimo rezima ir niekada nebeiseisiu is virtuves, kai ka kepsiu smile.gif
Atsakyti
oi kaip prisijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ypac apie nauja recepta " silke grybuku tesloje " lotuliukas.gif lotuliukas.gif Uzpatentuokit !! thumbup.gif

Man tai nemazai irgi nutikimu yra buvo
3ia klase.. as kaip zemaite kulinare megeja sugalvojau iskepti mamai pyraga pagal recepta is zurnalo "Zvaigzdute". Skaityti gi moku, tik momentais tingedavau atidziai perskaityti ir gala pati sukurdavau ( pasakykit kad ir jus taip daret). Zodziu skaitau.. dedi ta ana trecia.. ir ismaisai viska su MEDINU saukstu.. nu tai issitraukiu is spinteles trilitrini stiklaini medaus, mirkau sauksta ir maisau tesla.. Nu juk taip parasyta umn.gif Mama atejusi kelis kartus perklause ka as cia darau, kol nosim nepabaksnojo i recepta ir liepe garsiai perskaityti, kad ne MEDINU o MEDINIU doh.gif Praejo nuo to apie 20 metu, bet mama si atsitikima dar iki siol kaip anekdota pasakoja blush2.gif


Dar esu gryzusi is mokyklos uzsimaniusi issikepti blynu. Uzsimaisiau. Megstu saldziai gi. Tai cukraus idejau kaip sau cool.gif Iskepiau, atsisedau valgyti.. o rugstyyyyybe. Pasirodo vietoj cukraus citrinos rugsties prikroviau doh.gif Mamai gi geda pasakyti, reikia slepti ikalcius. Siukslinej pamatys ir paklaus kodel produktus gadinu, tai atsidariau langa ir visus graziai paskraidinau is daugiaaukscio blush2.gif Gerai, kad niekas po langais tada nejo. O gal ejo.. neziurejau tongue.gif
Atsakyti
Kepant pirmąjį pyragą savo gyvenime nepasitikėjau receptu g.gif nugi galvoju kaip gali iškilt pyragas nuo 1 šaukštelio sodos? Įvariau 7 doh.gif , valgiau viena lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sspokas @ 2010 11 07, 16:04)
Kepant pirmąjį pyragą savo gyvenime nepasitikėjau receptu  g.gif  nugi galvoju kaip gali iškilt pyragas nuo 1 šaukštelio sodos? Įvariau 7  doh.gif  , valgiau viena  lotuliukas.gif

bet visgi valgėt rolleyes.gif nereikėjo išmesti..
Atsakyti
O mano MB tarybiniais laikais būdamas dar vaikas kepe morengus,tai vietoj cukraus rūgštos druskeles pripylė. O kaip visi valge[ druskele tai tooooks defiitas buvo] lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi turejau ir as nutikima, kurio niekad nepamirsiu doh.gif .
Te buvau gal kokiu 11-12 metu. Gyvenom bendrabutyje, virtuve bendra. Kepiau pyraga ir pritrukau miltu. Bet kaip bendrabuty puiku, gali pasiskolint is kaimynu tongue.gif . Ziu pas kaimyne ant spintutes miltai maiselyje, tai ir pasiskolinau iki reikiamos konsistencijos. Iskepe mano pyragas, paragavau , visai nieko skonis tik gan idomus ax.gif . Tuo tarpu gryzta is mokyklos 15-mete kaimyne (nuo jos spinteles skolinau miltus) ir pakelia veja, kur dingo jos chlorkes milteliai nuo spinteles skirti dzinsiniam sijonui virinti (garinti, tokia mada buvo tongue.gif )
doh.gif o varge kas man buvo, skrido tas pyragas siukslinen, nors visai ant skonio ir nieko buvo doh.gif tongue.gif (tuo metu tikrai buvo gaila man to pyrago doh.gif ) .
Nei garinto sijono, nei pyrago tongue.gif

Nezinau kaip as nesuuodziau kvapo, gal nusigarave buvo, neissivaizduoju blink.gif . Bet kaip be butu pyragas iskepe net su tokia bjaurastim doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rivera @ 2010 11 08, 15:00)
Oi turejau ir as nutikima, kurio niekad nepamirsiu doh.gif .
Te buvau gal kokiu 11-12 metu. Gyvenom bendrabutyje, virtuve bendra. Kepiau pyraga ir pritrukau miltu. Bet kaip bendrabuty puiku, gali pasiskolint is kaimynu tongue.gif . Ziu pas kaimyne ant spintutes miltai maiselyje, tai ir pasiskolinau iki reikiamos konsistencijos. Iskepe mano pyragas, paragavau , visai nieko skonis tik gan idomus ax.gif . Tuo tarpu gryzta is mokyklos 15-mete kaimyne (nuo jos spinteles skolinau miltus) ir pakelia veja, kur dingo jos chlorkes milteliai nuo spinteles skirti dzinsiniam sijonui virinti (garinti, tokia mada buvo tongue.gif )
doh.gif o varge kas man buvo, skrido tas pyragas siukslinen, nors visai ant skonio ir nieko buvo doh.gif  tongue.gif (tuo metu tikrai buvo gaila man to pyrago doh.gif ) .
Nei garinto sijono, nei pyrago tongue.gif

Nezinau kaip as nesuuodziau kvapo, gal nusigarave buvo, neissivaizduoju blink.gif . Bet kaip be butu pyragas iskepe net su tokia bjaurastim doh.gif


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Na, ne saldumyną kepiau, bet istorija apie kepimo laiką lotuliukas.gif
Taigi, užvakar per teliką Lidija Rasutis pasakojo, kaip galima išsikepti česnako galvutę ir kad tai yra skanu. Sėdėjau sau ir galvojau, kad mėgstu česnaką ir dar niekada nebuvau jo kepus. Taigi, Lidija Rasutis pašauna paruoštas kepimui česnako galvutes ir sako:
- Kepti keturiasdešimt minučių.

Pagalvojau, kad labai jau ilgai.. kaip koks pyragas.. o čia tik česnako galvutė.. nu bet jeigu ji sako, ji žino..

Čia pat pasiruošiu ir aš to česnako, pašaunu kepti, vyrui liepiu saugot, o pati išmaunu "ant 40 minučių"..
Praėjo 12 minučių. Vyras atlekia ir sako, kad jam kyla įtarimas dėl to kepinio. Man irgi kyla, nusprendžiam atsidaryt ir pažiūrėt kas ten kiek iškepė..

ir tada suprantu, kokia apgaulinga ta lietuvių kalba.. Įtariu, Lidija Rasutis norėjo pasakyti, kad reikia kepti keturias-dešimt minučių, bet ne keturiasdešimt cool.gif

ir pabaigai.. kas mėgsta česnaką, tai jis ir keptas skanus. Tik po to labai į orą kelia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 02 15, 09:37)
ir tada suprantu, kokia apgaulinga ta lietuvių kalba.. Įtariu, Lidija Rasutis norėjo pasakyti, kad reikia kepti keturias-dešimt minučių, bet ne keturiasdešimt  cool.gif



Siaip ir as supratau, kad 40, o ne 4-10. Dar ir uzsirasiau, kad nepamirsciau lotuliukas.gif Gerai, kad paraset, buciau ijungus 40 min. ir palikus "troskintis" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2011 02 15, 11:30)
Siaip ir as supratau, kad 40, o ne 4-10. Dar ir uzsirasiau, kad nepamirsciau  lotuliukas.gif Gerai, kad paraset, buciau ijungus 40 min. ir palikus "troskintis" lotuliukas.gif

Tai va, labai aiškiai pasakė - keturiasdešimt. biggrin.gif
Atsakyti
Prisiminiau dar vieną kažkieno pasakotą istoriją.
Ušvienė sumanė pasigerinti žentui ir iškepė biskvitinį pyragą.
Na, žentas mandagus papuolė. Kramto "pyragą" ir sako: kokia skani kiaušinienė bigsmile.gif
Uošvienė pyktelėjo, bet neišsidavė. O kai pati paragavo - suprato.
Pamiršo...miltų įdėti doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 02 15, 08:37)
"ant 40 minučių"

Ujjj, mes irgi nusistebėjom, kad labai jau ilgai, bet reikia - tai reikia laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Atsakyti