Įkraunama...
Įkraunama...

Juokingi nutikimai kepant saldumynus

ruošiau Snickersui pirmą kartą karamelinį ganašą. Supyliau į degintą cukrų grietinėlę, viską paruošiau kaip priklauso, tik kaip man nedašilo, kad visą tą mišinį reikia normaliai atšaldyti, o aš jį dar beveik karštą pradėjau plakt doh.gif . Suplakiau ne ganašą, o kažką panašaus į sviestą.
Paskui prisiminiau, kaip seniau mama grietinę šiltą plakdavo daug daug, kol suplakdavo sviestą, taip ir aš suplakiau karamelinio sviesto.

Dar vienas ne apie saldumynus bet į temą. mama padarė koldūnų ir liepė grįžusioms iš mokyklos išsivirti. Sesė grįžo pirma tai ir puolė virti, mama buvo sakiusi, kad koldūnus virti apie 8 min, na kad dėt į verdantį vandenį nepasakė, galvojo, kad šitą ir pačios suprasim. Nu tai sesė sudėjo koldūnus į šaltą vandenį ir užstatė ant viryklės ir pasiėmusi laikrodį virė lygiai 8 minutes. Net nevirė, iš jos pasakojimo supratau, kad tas vanduo su koldūnai net nespėjo užvirti. O pavalgiusi skambino mamai į darbą ir aiškino, kad šįkartą jos koldūnai labai keisti: labai lipo prie dantų , labai jautėsi žalia mėsa, ir vidus buvo biški šaltas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kriro @ 2010 11 01, 09:33)
na, aš irgi pasidalinsiu savo varškinių spurhų bandymu. Nutariau palepinti savo MB ir iškepti spurgyčių. Visą tešlą užmaišiau pagal receptą, o apie pačios tešlos  dydį, kurį reikia dėti į aliejų nieko nebuvo parašyta. Nu tai aš moteriškkė iš peties, spurgas dariau  teniso kamuoliuko dydžio, sumečiau į aliejų, o jos kad pradėjo pūstis, viena ant kitos lipti, taip ir stovėjau prie to puodo nežinodama ką daryti... Aišku, nieko iš pirmo puodo virimo ir neišėjo, tiesiai viską į šiukšliadėžč, o tada jau supratau, kad reikia labai mažiukus kamuoliukus daryt, nes virdami jie išsipučia lotuliukas.gif  Taigi iš likusios tešlos išėjo gardžios spurgytės, bet pamoka man - jeigu gaminu naują patiekalą, viską turiu išsiaiškinti iki smulkmenų ax.gif

Oj prisijuokiau net iki asaru lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ar daugiau niekam nieko nenutiko?

aš va.. sirguliavau ir sulaukiau skambučio..
- Pasakyk kokio nors skanaus tortuko receptą.
Guliu vos gyva, negi eisiu knistis dabar..
Tai iš atminties. .sudiktuoju viską.. atsilabinu.. nusmingu trumpam miegeliui.. ir kad pašokau bigsmile.gif mintis vistiek matyt dirbo.. taigi MILTUS pamiršau paminėt lotuliukas.gif nu maža kas, išsikeps kiaušinienę su kepimo milteliais bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 10 30, 12:03)
Ar daugiau niekam nieko nenutiko?

aš va.. sirguliavau ir sulaukiau skambučio..
- Pasakyk kokio nors skanaus tortuko receptą.
Guliu vos gyva, negi eisiu knistis dabar..
Tai iš atminties. .sudiktuoju viską.. atsilabinu.. nusmingu trumpam miegeliui.. ir kad pašokau  bigsmile.gif mintis vistiek matyt dirbo..  taigi MILTUS pamiršau paminėt  lotuliukas.gif  nu maža kas, išsikeps kiaušinienę su kepimo milteliais  bigsmile.gif

nugi visa laime, kad da nebuvau iki maisymo priejusi, tik produktus rikiavausi lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2011 10 30, 21:29)
nugi visa laime, kad da nebuvau iki maisymo priejusi, tik produktus rikiavausi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

nu ragai man.. esu sekama biggrin.gif
Atsakyti
As kai kepiau pirma karta meduti pagal cipsiuka, perskaiciau recepta , bet neuzakcentavau, susidejau produktus ir skaitau dabar, sudeti visus isskyrus soda, nu tai ka uzsivirinau garu vonele ir viska sudejau, per miltus niekas nesimaise, daskaiciau iki galo ir pamaciau, kad miltai gale su soda doh.gif nu zodziu teko dar tiek produktu naudot is naujo blush2.gif
Atsakyti
Aš va gaminau, kaip visada pasisekančius Sonatinos receptus. http://www.sonatinos...der-delice.html dariau dariau tuos pyragaičius, kolegos, kaip katinai aplinkui ratus suka. Biskvitas skaniai kvepia. Liko tik grietinėlę išsiplakt... Plakiau plakiau (be mikserio ilgai ir nuobodžiai) ir supyliau želė doh.gif Po ilgo plakimo baigėsi atseit "sviesto mase" ir taure vyno lotuliukas.gif Biskvitą pertepiau šokoladu ir bananais, kad jau visai produktų nesugadint. Suėjo ir taip... Bandysiu dar kartą....
Dabar gyvenu Graikijoj - tai perkant kepiniams produktus visko pasitaiko doh.gif Ir miltų nusiperku į miltus nepanašių ir žele kaip silikoninė gaunasi, gyveni žmogus ir mokaisi thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(super voverė @ 2010 11 02, 22:27)
Nesu tikra ar čia visai į temą, bet papasakosiu ir aš savo nutikimus virtuvėj...
Per vienas kalėdas gavau nuostabią (bent taip galvojau pradžioje) konditerijos knygą „Šokoladas“, ten visi receptai su šokoladu. Apsidžiaugiau iki negalėjimo, tokia graži, receptų daugiausia... kol nepradėjau iš jos gaminti, nes permetu akimis kokių produktų reiks, gaminimo eigą, pradedu ruošti pyragą. Prie ingredientų kiaušinių nenurodyta, galvoju maža kas, ruošiu ruošiu tešlą, žiūriu parašyta, kad reik kiaušinius įplakti, tai klausimas, kiek tų kiaušinių dabar dėt... Tai pasivarčiau kitus receptus, įdėjau porą kiaušinių ir viskas gerai kavosi... Su kitu receptu vėl tas pats, dėti ne mažai sviesto ir dar aliejaus vos ne pusė litro  doh.gif
Draugė juokėsi, kad gerai, jog nesu pradedanti šeimininkė, nes iškepčiau vieną neišeitų, antrą, trečią, o tada turbūt nuleisčiau rankas ir sakyčiau, kad esu netikusi kulinarė ir daugiau nebegaminsiu pyragų smile.gif

PS. pamoka tokia, kad ne visad gali pasitikėti knygomis sad.gif

Aš turbūt tą pačią knygutę turiu. Gaunasi viskas puikiai, bet tik po modifikacijų, nes ten velniai ko prirašyta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2011 10 30, 22:37)
As kai kepiau pirma karta meduti pagal cipsiuka, perskaiciau recepta , bet neuzakcentavau, susidejau produktus ir skaitau dabar, sudeti visus  isskyrus soda, nu tai ka uzsivirinau garu vonele ir viska sudejau, per miltus niekas nesimaise, daskaiciau iki galo ir pamaciau, kad miltai gale su soda  doh.gif  nu zodziu teko dar tiek produktu naudot is naujo  blush2.gif

O as gerai, kad pasitikslinau karta del to recepto, nes kai parasyta ant galo, kad kepa labai trumpai, tai as supratau, jog jau sutepta torta su grietinele reik dar i ikaitinta orkaite ikist ir greit istraukt doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

O man karta buvo juoko kepant sausainius lotuliukas.gif
nusiziurejau kaimisku sausainiu recepta. Ten parasyta kad reikia 150gr margarino. O man kazkaip kitaip susisuko tas 150 ir tie gramai. Nueinu i parduotuve, ten margarino pakuciai po 250gr. Kadangi su matematika man prasti popieriai tai skaiciuoju mintyse "aga, 2X250 bus 500, tai man reik dar 2 ir dar 2" nu ir susikroviau i krepseli 6 pakucius to margarino doh.gif Kazkaip daugoka pasirode, bet nieko. Jei raso, kad tiek reik, reiskia tiek ir reik biggrin.gif
Pareinu namo ir kimbu i darba. Tarkuoju tarkuoju, jau vos ne lipa is bliudo tas margarinas, dar mastau kur as besudesiu miltus, grietine ir t.t jau baigiu kilograma to margarino sutarkuot, prakaitai zliaugia, ateina mb brolis. Ziuri blink.gif "ka tu su tiek margarino darysi?" Sakau, gi sausainius kepsiu. rolleyes.gif Tai kai jis uzklause ar tiek margarino reik, as jam sakau, juk paziurek recepte raso kad reik 150GRAMU, ir tik tada paciai dasilo, kad as priskaiciavau pusantro kilogramo doh.gif
Sausainiai nesigavo zodziu blush2.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
rabelkyte, bet tai kai ziauriai doh.gif lotuliukas.gif o tai ko nesigavo, turejo gautis labai daug, o kodel nesigavo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rabelkyte @ 2011 10 31, 14:13)
O
nusiziurejau kaimisku sausainiu recepta. Ten parasyta kad reikia 150gr margarino.

nu čia tai atvejis laugh.gif thumbup.gif lotuliukas.gif
pirma vieta first.gif
Atsakyti
QUOTE(lilget @ 2011 10 31, 14:46)
rabelkyte, bet tai kai ziauriai  doh.gif  lotuliukas.gif  o tai ko nesigavo, turejo gautis labai daug, o kodel nesigavo  blush2.gif

nu nes grietines gal per mazai beidejau, ir siaip, iskepiau kelis, bet labai istizo blush2.gif lotuliukas.gif
QUOTE(naitas @ 2011 10 31, 15:11)
nu čia tai atvejis laugh.gif  thumbup.gif  lotuliukas.gif 
pirma vieta first.gif

blush2.gif lotuliukas.gif sujuokinai iki asaru. Tuos sausainius dar ir dabar man mb su broliu primena lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
rebelkyte, bet kai pagalvoji gi galejai ta margarina suspaust ir sustingdyt kitam kartui , o is normos kept, bet ai zinau kaip buna kai kazkoks lepsusas ivyksta, protas nebedirba, o ir rankos visko atsisako, uztat nuotykis super thumbup.gif
Atsakyti