Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

QUOTE(laguna11 @ 2011 03 01, 15:29)
sveika 4u.gif  4u.gif na mes buvome kaune VRC savaite,siaip viskas gerai is ju puses tikrai,mes tik neisbuvom viso laiko nes mazius tiek uzsioziavo,nebejo i uzsiemimus kad grizom anksciau..vakar gavome isvadas visas,liko tas pats specifinis misrus raidos sutrikimas,siandien su psichiatru pradejome tvarkytis del grupes,kiek supratau pagal disko isvadas viska,irgi duos vidutine unsure.gif

Pukepuke, 4u.gif o ka sako berniuko gydytoja?sunku ir pasakyti,nesinori ir gasdinti,labai kazko blogo nematau pas jus g.gif  mano zuikis apskritai tik neseniai garsus tarti pradejo,jis maziukas ciauskejo,gugavo,paskui 4 men nutilo..ir tik neseniai vel atsirado garsiukai bigsmile.gif

Na manisksis taria garsus ivairius jau seniai, bet jokio poslinkio ner kad jis samoningai zodzius pardetu tarti apart tu ate ir aciu. O siaip mane labiausiai neramina net ne tai kad jis nekalba, bet tai kad ir nesupranta ko noriu is jo, nezino kuno daliu unsure.gif
Gydytojai nieko nesimato, paklause manes kas yra tik kai paparsiau antrojo siuntimo pas neurologe...Bet irgi ramino kad jis gal toks vaikas, plius dvyniai ir gal jam tiesiog dar nerupi kur jo ta nosyte...Siaip aplinkiniu reakcija i ji labai teigima, jis labai meilus ir grazus vaikas, padykes, linksmas...visiems labai patinka...Bet as zinau kad jis ne tik mielas bet ir sunkus, lauke lyg siol tik su vezimu mums pavyksta buti (isleidziu tik ten kur galma begti stacia galva ir ber pavojinga) lauke jis neklauso visai manes, bega tik, ir dar tik i ta puse i kuria nori...Ir nelabai man pavyksta jo sudominti, jis arba su sese begioja ir isdykauja, kazkur lipa, arba pats delioja zaisliukus, bet nealbai nori klausyti mano pasakojimo apie tai kur nosyte ir akyte, knygutes kartais pavartom bet ir greit jam atsibosta, ir tai tu knyguciu vartymas pas mus toks, kad jei as rodau jam, ateina sese, irgi nori, jis pradeda tada plesyt ta knygute, sese susinervuoja, as is paskos, ir knygute keliauja po velniu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 01 kovo 2011 - 14:49
QUOTE(pukepuke @ 2011 03 01, 14:39)
Na manisksis taria garsus ivairius jau seniai, bet jokio poslinkio ner kad jis samoningai zodzius pardetu tarti apart tu ate ir aciu. O siaip mane labiausiai neramina net ne tai kad jis nekalba, bet tai kad ir nesupranta ko noriu is jo, nezino kuno daliu unsure.gif
Gydytojai nieko nesimato, paklause manes kas yra tik kai paparsiau antrojo siuntimo pas neurologe...Bet irgi ramino kad jis gal toks vaikas, plius dvyniai ir gal jam tiesiog dar nerupi kur jo ta nosyte...Siaip aplinkiniu reakcija i ji labai teigima, jis labai meilus ir grazus vaikas, padykes, linksmas...visiems labai patinka...Bet as zinau kad jis ne tik mielas bet ir sunkus, lauke lyg siol tik su vezimu mums pavyksta buti (isleidziu tik ten kur galma begti stacia galva ir ber pavojinga) lauke jis neklauso visai manes, bega tik, ir dar tik i ta puse i kuria nori...Ir nelabai man pavyksta jo sudominti, jis arba su sese begioja ir isdykauja, kazkur lipa, arba pats delioja zaisliukus, bet nealbai nori klausyti mano pasakojimo apie tai kur nosyte ir akyte, knygutes kartais pavartom bet ir greit jam atsibosta, ir tai tu knyguciu vartymas pas mus toks, kad jei as rodau jam, ateina sese, irgi nori, jis pradeda tada plesyt ta knygute, sese susinervuoja, as is paskos, ir knygute keliauja po velniu....

Žinok nemažai, ką aprašei, tai ir pas mus su mažium yra panašiai, bet dėl jo visai nepergyvenu. Nu nešneka dar, nu ateis laikas ir šnekės, tik aišku matau, kad jis viską supranta. O taviškis iš dvynių, tai normalu, kad ir gali kažkiek atsilikinėt, juo labiau, kad berniukas, jei lygini su Evita g.gif O dėl knygučių ir pas mus panašiai, dažnai plėšia iš rankų, jei su sese pradedam vartyti, taip tiesiog jam reiškiasi pavydas, kad aš ne su juo tuo metu, o su sese.Nežinau, man atrodo, kad per anksti jums pergyventi ir gauti šią diagnozę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Darling @ 2011 03 01, 15:55)
Žinok nemažai, ką aprašei, tai ir pas mus su mažium yra panašiai, bet dėl jo visai nepergyvenu. Nu nešneka dar, nu ateis laikas ir šnekės, tik aišku matau, kad jis viską supranta. O taviškis iš dvynių, tai normalu, kad ir gali kažkiek atsilikinėt, juo labiau, kad berniukas, jei lygini su Evita g.gif O dėl knygučių ir pas mus panašiai, dažnai plėšia iš rankų, jei su sese pradedam vartyti, taip tiesiog jam reiškiasi pavydas, kad aš ne su juo tuo metu, o su sese.Nežinau, man atrodo, kad per anksti jums pergyventi ir gauti šią diagnozę g.gif

Aciu Darling, labai tikiuosi kad isteis dar jis "pragudres" o dabar tik letesnes raidos truputuka...
Na isties vat man tas ir nepatinka kad jis nesupranta...jis tarsi ir nenori suprasti, jam gerai ir taip, gal lemia ir tai kad sese visad salia ir jis niekad nebuna vienas, tai kazkokia bendra veikla pas juos vyksta ir tas atitolina nora suprasti suaugusius... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2011 03 01, 17:05)
Na isties vat man tas ir nepatinka kad jis nesupranta...jis tarsi ir nenori suprasti, jam gerai ir taip, gal lemia ir tai kad sese visad salia ir jis niekad nebuna vienas, tai kazkokia bendra veikla pas juos vyksta ir tas atitolina nora suprasti suaugusius... unsure.gif

Na, pati save geriausiai ir paguodei 4u.gif Iš tiesų dvyniams tai bbūdinga - jie turi savo socialinę kalbą ir kita nėra būtina. Ypač tai pasireiškia berniukams. Jūsų šeimoje dra nėra didelės bėdos, nes dvynukai mišrūs, vadinasi, sesė komunikuodama su aplinka, ir broliuką išjudins. Kur kas prasčiau, kai abu berniukai - ne visi, žinoma, bet dažniausiai tada jie apskritai savo kalbą susikuria ir iki kokių 4 metų jiems aplinkinis pasaulis neegzistuoja. arba egzistuoja tik griovimo tikslais lotuliukas.gif - turim giminėj porelę tokių... Du už vieno kainą lotuliukas.gif Dabar - normaliausi, bendraamžius pasiviję vaikai mirksiukas.gif
Tiesa, dar apie mus - pradžioj galvojom, kad berniukas negirdi. Na, ne visai nuo gimimo - nuo metukų maždaug, nes iki tol jis buvo visai normalus - ir atiū, ir opa, ir ate, ir mama.... ir virė virė košę... ir du gaideliai... Daug ką darė net anksčiau už bendraamžius. O po to - bac - ir nieko. Ne tik nieko naujo, bet net ir nieko, ką jau mokėjo... Šiaip tai būdinga autizmui toks socialinis regresas, bet autizmo mums nei Lietuvoje, nei Vokietijoje nepripažino schmoll.gif . Ir šiaip nepanašus jis į autistą - jokio uždarumo, per bardų festivalį griebia savo gitarą ir lipa ant scenos groti wub.gif . Ir girdi - dabar jau esu tuo absoliučiai tikra. Dar buvo mintis, kad pakenkė mums "šventosios triados" skiepas, nes regreso pradžia maždaug ir sutapo su juo. Darėmės sunkiųjų metalų testą - neigiamas, vadinasi, nepakenkė... Žodžiu, jokių galimybių suprasti, kas ir kada vaikui atsitiko. Niekas jo neišgąsdino, niekuo jis nesirgo... Ir ne nuo gimimo toks buvo. Geriausiai diagnozavo šeimos daktarė "atsigimė į tėtį, va ir darys viską labai lėtai ir ilgai" doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2011 03 01, 16:29)
O po to - bac - ir nieko.

kaip keista...bet gi turi buti kazkoks paaiskinimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pukepuke @ 2011 03 01, 17:40)
kaip keista...bet gi turi buti kazkoks paaiskinimas unsure.gif

Tai va, ir aš galvoju, kad turi būt, bet nėra. Tikiuosi, kad kol kas nėra. Juk greičiausiai jei rastume atsakymą, galėtume padėti savo berniukui... Bet jausmas toks, lyg be sustojimo daužyčiau galva į sieną doh.gif O ir tas F83 gi net ne diagnozė... Tai - dešimt tūkstančių galimų diagnozių po vienu kodiniu pavadinimu pasislėpusių doh.gif. Tiesa, su motorika mes problemų neturim - jis gali lynu vaikščiot ir ore kulvestį padaręs vėl ant kojų atsistoti, gali susukti batų šniūrelį į tokį tobulą "vyniotinį", o ne į kamuoliuką... Žodžiu, ir stambioji, ir smulkioji - puikiai. Koordinacijos aš net pavydėt galėčiau. O žodelių nėra verysad.gif . Ir adekvati reakcija į aplinką ar užduotis ne visada "išlaužiama"... Fiziškai išsivystęs puikiai, tvirtas, aukštas (man iki krūtinės), letenėlė tokia, kad gali medžius be kirvio vartyti miške, jėgos kaip pas gerą pusbernį... Iš tikrųjų, tai ta jo fizinė jėga pirmiausiai ir sukėlė nerimą, nes paprastai psichikos problemų turintys žmonės būna stiprūs fiziškai. Bet daktarė tada ramino, kad nėra ko norėti - jis gi savo tėvų vaikas, o mudu su vyru "štanginėj" susipažinom lotuliukas.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2011 03 01, 17:08)
Bet daktarė tada ramino, kad nėra ko norėti - jis gi savo tėvų vaikas, o mudu su vyru "štanginėj" susipažinom  lotuliukas.gif  unsure.gif

lotuliukas.gif hihihi.gif cia geras pasakymas thumbup.gif siaip maniskis irgi aukstas tvirtas,ugis dabar 1.08cm,man jau iki krutines,su penkiameciais lygus tiek ugiu,tiek batu dydziu ax.gif tik pas mus motorika veluojanti,ypac smulkioji,stengiuosi duoti darbo pirstukams,piesti,plesyti,duodu visokiu makaronu delioti i puodus..
o kur jus daretes sunkiuju metalu testa?gal galite truputi info parasyti kas ir kaip ten ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, mes siuntėmės tokį testuką, kur pagal šlapimą nustato. Jei tas būtų buvęs teigiamas, būtume darę pagal plauko šaknis ir t.t. Bet, ačiū Dievui, neprireikė. Paieškokit internete, turėtumėt rasti nemažai informacijos. Man padėjo mamytė, irgi turinti probleminį berniuką - jos vyras užsienyje gyvena, tai per ją ir siunčiausi (eyeQ, karnoziną irgi). Tik niko neatsiminsiu tikrai - lyg ritulia, lyg kitoks - mudvi čia susipažinom, bet jau senokai bendraujam ne per SM 4u.gif Mamos, pasidalinkit, kaip mokot vaikiukus namie, o tai jau fantazija senka... Tiesa, ačiū MILŽINIŠKAS tai, kuri ziburelis.lt nuorodą įmetė 4u.gif - vakar visą vakarą su sūnučiu prie kompo prasėdėjom thumbup.gif . Beje, siūlau tokią akcija - arčiausiai viena kitos gyvenančios galėtume metodine medžiaga pasimainyti blush2.gif Mes, pavyzdžiui, turim dėlionių (kur daiktą į jo vietą įdėti reikia), varstynių, maustymui ir statymui kaladėlių ir visokių kitokių daiktelių, su kuriais jau susidorojam be vargo. Norėtume ko nors naujo laikinai blush2.gif Esam Kaune, Aleksote. Gal yra kaimynių? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolanta_Š @ 2011 03 01, 21:58)
. Beje, siūlau tokią akcija - arčiausiai viena kitos gyvenančios galėtume metodine medžiaga pasimainyti  blush2.gif  Mes, pavyzdžiui, turim dėlionių (kur daiktą į jo vietą įdėti reikia), varstynių, maustymui ir statymui kaladėlių ir visokių kitokių daiktelių, su kuriais jau susidorojam be vargo. Norėtume ko nors naujo laikinai  blush2.gif Esam Kaune, Aleksote. Gal yra kaimynių?  4u.gif

kokia super ideja thumbup.gif gaila kad mes tolokai nuo jusu..
Papildyta:
QUOTE(pukepuke @ 2011 03 01, 15:16)

Laguna, dar Jums norejau pasakyti, kad man is to ka papasakojot apie savo vaika jis atrodo normaliausiais vaikas, o kad nekalba, tai manau tikrai parsilauz. Kakziap net keista kad taip "nurase" vaika vein del to kad neklaba, taciau viska supranta, padaro ir pan. g.gif

zinokit idomiai iseina,nes net darzely aukletoju nuomone skirtinga del mano maziaus,viena aukletoja tiesiog atrodo tingi terliotis,nors grupej buna mazdaug 5-6 vaikai tik kasdien,ji vyresnius,gabesnius pasiima i rateli,o kitiems siulo pasedeti ar pazaisti ta laika kol ji skaito knygute ar dainuoja..o kita aukletoja labai faina,kaip tikra mociute,stengiasi itraukti visus i veikla,myluoja vaikucius,sako kai prakalbes maziukas visos jusu bedos tikrai sumazes,kad tas vaiko pyktis,kartais znaibymasis buna tik todel kad jis nemoka zodziais pasakyti savo noru ir minciu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 03 02, 12:44)
zinokit idomiai iseina,nes net darzely aukletoju nuomone skirtinga del mano maziaus,viena aukletoja tiesiog atrodo tingi terliotis,nors grupej buna mazdaug 5-6 vaikai tik kasdien,ji vyresnius,gabesnius pasiima i rateli,o kitiems siulo pasedeti ar pazaisti ta laika kol ji skaito knygute ar dainuoja..o kita aukletoja labai faina,kaip tikra mociute,stengiasi itraukti visus i veikla,myluoja vaikucius,sako kai prakalbes  maziukas visos jusu  bedos tikrai sumazes,kad tas vaiko pyktis,kartais znaibymasis buna tik todel kad jis nemoka zodziais pasakyti savo noru ir minciu unsure.gif

As manau kad jos zinodamos Jusu vaiko diagnoze galia ja apeliuoti reikia ar nereikia g.gif Visi vaikai buna padyke kartais, buna ir ikanda, ir pastumia, ir susipiesia...juk jei dar mazi vaikai, iprate, kad namuose visi zaisliukai ju, nieks neatima, o cia kitokia aplinka darzelyj, jie kovoja uz save...
Nebent tas elgesys tikrai ryskiai agresyvus ir pasikartojantis, tada suprantama...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukepuke: 02 kovo 2011 - 15:50
QUOTE(pukepuke @ 2011 03 02, 16:48)
As manau kad jos zinodamos Jusu vaiko diagnoze galia ja apeliuoti reikia ar nereikia g.gif Visi vaikai buna padyke kartais, buna ir ikanda, ir pastumia, ir susipiesia...juk jei dar mazi vaikai, iprate, kad namuose visi zaisliukai ju, nieks neatima, o cia kitokia aplinka darzelyj, jie kovoja uz save...
Nebent tas elgesys tikrai ryskiai agresyvus ir pasikartojantis, tada suprantama...

maniskis isvis nera agresyvus,labiau net pasakyciau kad nedrasus,naujoj vietoj kol pripranta slepiasi man uz nugaros ax.gif su geraja aukletoja puikiai buna,ir bucki jai duoda,ka turi visada su ja pasidalina wub.gif o iznybia tada kai labai del ko nors pyksta,ir cia labiau man arba tai grieztesnei aukletojai,bet nera kad istisai,na sia savaite lyg nei karto taip nebuvo schmoll.gif
Atsakyti
Na, mums jau atliko tą tyrimą, maniau, kad užtruks ilgiau, o čia per pusvalandį. Tai kalbos supratimas ir pati kalba nesiekia nei metų verysad.gif , o visa kita mėnesiu kitu atsilieka, bet sakė, kad tai norma. Šiaip skiemenų naujų daug atsirado, jau ir teti teti sako, bet vyro taip nekviečia, šiandien pyliau arbatą ir klausiau, arbatytės nori? O jis tyte tyte. Gal taip arbatą pradės vadinti. Lankysimės pas logopedę ir psichologę. Tikiuosi prakalbinsim ir jis pradės suvokti viską ką girdi ax.gif . Tiesa, jau darželuje sekasi geriau, pats nueina į grupę ir neverkia. Bet vėl susirgo, tai nežinau kaip bus, kai pasveiks. O dabar išnaudosim laiką mokymuisi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre77: 08 kovo 2011 - 08:33