Įkraunama...
Įkraunama...

Mišrus raidos sutrikimas

QUOTE(giedre77 @ 2011 02 21, 11:26)
Sveikos mamytės, mano sūneliui 2,2m. Visiškai nekalba, sako karš, kai karšta, ati- ačiū ir glostydamas zaza. Na burbuliuoja tai daug, bet suprantamo nieko.
Ilgą laiką aplinkiniai ramino, kad berniukams viskas vėliau, tokio amžiaus dukra jau pilnai kalbėjo, pažinojo 15 raidžių. Tačiau kai pusantrų metų man nesakė net mama, tai užsiregistravom pas logopedę. Logopedė pasiūlė kreiptis į raidos centrą. Kol sulaukėm savo eilės, nuo pradinio kreipimosi dėl siuntimo, praėjo beveik pusmetis. Na o neurologė paaiškino, kad pas jį netolygiai vystosi suvokimas, girdimasis labai vėluoja, o regimasis norma. Jis viską parodo, nuveda arba atsineša, bet nerodo savo kūno dalių, nors paprašius, kad ranką kištų į pirštinę, tai daro, tas pat ir su batais, maunantis kelnes, bet gydytoja paaiškino, kad tai jau regimasis suvokimas, taip daro, nes pripratęs. Šiaip ir paliepimų dažniausiai nevykdo. Pavalgo pats, tik sriuba apsilaisto, geria iš puodelio pats, labai noriai pilsto iš vieno puodelio į kitą. Šluosto balutes, jei pripila šalia. Bet visai nekalba. Ant puoduko, jei pasodinu, tai padaro, o pats nesiprašo, jei pridaro į kelnes (namie būna su palom) nieko nesako, laksto šlapias, bet ir dukra nejautė diskomforto, tik jai nepatiko, kad per kojytes nubėga, tai vasarą lauke ir atpratinom, kai jai buvo 1,10m. Nelabai nori žiūrėt į akis. Jis lanko darželį, bet dažnai serga. Jau pradėjo eiti prie vaikų, juos liesti, kad bėgtų, nes namie sesuo nuo jo pradeda bėgti, o jis gaudo. Na darželyje vaikai dar to nesupranta. Labai mėgsta magnetukus klijuoti ir ypač nulupinėti. Dėlioja mozaikas, net smulkias. Knygutes varto, tik neseniai pradėjo leisti man vartyti kartu, nes anksčiau užversdavo ir numesdavo. Net nežinau ką dar papasakoti. Mums ketvirtadienį darys tą disco tyrimą, kad paaiškėtų, kiek vėluoja. Gal galit papasakoti, kaip daromas tas tyrimas. Kažkaip jau neramu darosi jo laukiant. O kaip padedat savo vaikučiam lavinti girdimąjį suvokimą? Gal kokią knygą galit parekomenduoti?

sveika 4u.gif pirmiausia kazkaip uzkliuvo kad mazius megsta gaudyti vaikus,nuejus pas drauge maniskis irgi megsta gaudyti jos 5 metu mergyte,kartoti tai ka ji daro.na per disko tyrima buna keli uzsiemimai pas psichologe,ten ji uzduoda nemazai klausimu apie vaika,paskui duoda ivairiu zaidimu,knyguciu,ziuri kaip vaikas vercia,delioja,praso pazaisti su kamuoliu,pasokineti,pagal tokius dalykus sprendzia apie stambiaja ir smulkiaja motorika,papraso ka nors paduoti,stebi suvokima,na tokiu uzduoteliu visokiu,tada sudaro tokia lentele,ten parasyta kiek % is simto siekia kiekviena sritis,dar buna salia ir surasyta koki maziu tai atitinka,pvz musu zuikiui 3.4m o jo kalba atitinka kaip metuku vaiko kone verysad.gif nes pas mus irgi ta kalba.kiek mus sake vrc logopede,kad jis netik girdetu,bet ir suvoktu zodzio prasme,reikia kiek imanoma kalbeti ir rodyti zenkla kartu,tarkim jei jis kazka padaro teisingai,na sudelioja delione ir pan,reikia pagirti,kad GERAI,SAUNUOLIS ir parodyti toki zenkla thumbup.gif na nyksti iskelta,jei kazka neleisti,tada sakai NE,ir schmoll.gif papurtyti galva.aisku nereikia visiskai prie gestu kalbos pereikti,bet kazkaip su gestu jam geriau uzsitvirtina naujas zodis ir ka jis reiskia.. g.gif
o darzelyje turite logopede?
Atsakyti
Yra logopedė, bet ji ima vaikus nuo 3 metukų. Reikės po to tyrimo pasikalbėti, gal pradės anksčiau, šiaip tai labai nuostabi moteris, dukra lankėsi, kai k ir g raidžių netarė.
Bijau kad tie rezultati bus nekokie g.gif . Na bet reikia sulaukti.
Bandysim kartu kalbėti ir ženklais rodyti. Aš su juo daug kalbu, bet jis nesupranta verysad.gif .
Laguna 11, o nuo kokio amžiaus lankotės pas logopedę? Skaičiau visą temą, bet kažkaip praleidau. Ar yra koks nors poslinkis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre77: 21 vasario 2011 - 19:40
na taip,sakyciau mes isvis pasistumejom siuo metu labai i prieki su suvokimu bigsmile.gif mes pradejome lankyti darzeli si rudeni,rugseji mano zuikiui suejo 3 metukai,logopede ima juos kasdien grupes vaikucius i uzsiemimus,is pradziu oziuodavosi,dabar sake labai noriai eina,visas uzduoteles padaro,sake kad logines uzduotis daro kaip 5-metis,kone geriausiai is grupes bigsmile.gif kartu aisku buvimas tarp vaikuciu darzely,as pati zinoma kalbuosi su juo,einame pas drauges su vaikais,mes pries menesi pradejome gerti EYE Q preparata,gal cia sutapimas,bet tikrai tikrai pasistumejo supratimas butent siuo metu,nes siom dienom pati neatsistebiu,kai kazko nenori papurto galvyte,kai kuriu zodziu pradzia pradejo lyg sakyti,aukletoja irgi pastebejo darzely,sako klausau ir negaliu patiket,kad vaikas po pusmecio darzely pagaliau balseli parode wub.gif
aisku,iki pasikalbejimo,oi dar...bet va katik per tv baigesi KAKADU vedeja sako ate,ziuriu vaikas rodo jai ate ate pribeges prie tv,sakau zuiki eisim jau miegoti-purto galvyte wub.gif nezinau kazkaip si menesi tas suvokimas atsirado pas ji,dar pries kelis menesius galejau tik svajoti kad jis taip reaguos i viska.anksciau atrodo kalbu kalbu kaip su siena unsure.gif atrodo cia sveiku vaikuciu iprasti veiksmai,o man kone stebuklai,tarsi bustu is kokio gilaus miego wub.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 02 21, 00:11)
mes pirkom paprastoj vaiku prekiu parduotuvej puoduka,tik ziurejau kad butu grojantis,ir kad platesni krastai,kad patogu butu vaikui sedeti.na iki 2 metuku as irgi keliskart bandziau,bet jis nesisedo ir viskas,matyt nebuvo pribrendes suvokti ko is jo noriu,palaukit siltesniu oru,bus lengviau tikrai ok.gif
na bet saunu kad kalba jusu zuikis thumbup.gif ,juk vis paprasciau,maniskis tai mane uz rankos visur veda ir rodo ko nori jei pats nepasiekia pasiimti..

jo, taip ir padarysim su puoduku
su ta kalba tai daugiau kartoja ką išgirsta, o ko nori, tai irgi parodo ir sako "noju"
Papildyta:
QUOTE(giedre77 @ 2011 02 21, 12:26)
Sveikos mamytės, mano sūneliui 2,2m. Visiškai nekalba, sako karš, kai karšta, ati- ačiū ir glostydamas zaza. Na burbuliuoja tai daug, bet suprantamo nieko.
Ilgą laiką aplinkiniai ramino, kad berniukams viskas vėliau, tokio amžiaus dukra jau pilnai kalbėjo, pažinojo 15 raidžių. Tačiau kai pusantrų metų man nesakė net mama, tai užsiregistravom pas logopedę. Logopedė pasiūlė kreiptis į raidos centrą. Kol sulaukėm savo eilės, nuo pradinio kreipimosi dėl siuntimo, praėjo beveik pusmetis. Na o neurologė paaiškino, kad pas jį netolygiai vystosi suvokimas, girdimasis labai vėluoja, o regimasis norma. Jis viską parodo, nuveda arba atsineša, bet nerodo savo kūno dalių, nors paprašius, kad ranką kištų į pirštinę, tai daro, tas pat ir su batais, maunantis kelnes, bet gydytoja paaiškino, kad tai jau regimasis suvokimas, taip daro, nes pripratęs. Šiaip ir paliepimų dažniausiai nevykdo. Pavalgo pats, tik sriuba apsilaisto, geria iš puodelio pats, labai noriai pilsto iš vieno puodelio į kitą. Šluosto balutes, jei pripila šalia. Bet visai nekalba. Ant puoduko, jei pasodinu, tai padaro, o pats nesiprašo, jei pridaro į kelnes (namie būna su palom) nieko nesako, laksto šlapias, bet ir dukra nejautė diskomforto, tik jai nepatiko, kad per kojytes nubėga, tai vasarą lauke ir atpratinom, kai jai buvo 1,10m. Nelabai nori žiūrėt į akis. Jis lanko darželį, bet dažnai serga. Jau pradėjo eiti prie vaikų, juos liesti, kad bėgtų, nes namie sesuo nuo jo pradeda bėgti, o jis gaudo. Na darželyje vaikai dar to nesupranta. Labai mėgsta magnetukus klijuoti ir ypač nulupinėti. Dėlioja mozaikas, net smulkias. Knygutes varto, tik neseniai pradėjo leisti man vartyti kartu, nes anksčiau užversdavo ir numesdavo. Net nežinau ką dar papasakoti. Mums ketvirtadienį darys tą disco tyrimą, kad paaiškėtų, kiek vėluoja. Gal galit papasakoti, kaip daromas tas tyrimas. Kažkaip jau neramu darosi jo laukiant. O kaip padedat savo vaikučiam lavinti girdimąjį suvokimą? Gal kokią knygą galit parekomenduoti?

sveiki, būtinai eikit pas logopedę, jei ne daržely, tai privačios paieškokit, kuo anksčiau pradėsit, tuo bus geresni rezultatai, mes irgi einam pas logopedę ir stengiuosi namie visokių užduotėlių sugalvoti, pasistūmės dar tas suvokimas, mūsų irgi lėtokai, bet eina į priekį. Mūsų vaikis tai kai kurių klausimų nesupranta, o tiesioginius sakinius supranta. Sėkmės tyrime, neišsigąskit jei ne patys geriausi rezultatai bus, žinosit silpnąsias vietas ir galės logopedė pagal tai lavinti smile.gif
Atsakyti
Kažką minėjo, kad tame centre lankysimės, bet aš planuoju dar papildomai pavedžioti, tikiuosi per daug nebus. Reikės pasikalbėt po to tyrimo.
Puikiai suprantu, koks džiaugsmas apima, kai ką nors naujo atlieka. Vakar pas tėtį siunčiu, tai ir nuėjo, paskui pakvietus vėl atėjo, tai apsidžiaugiau, gal supranta vistik kažką g.gif . Tikiuosi laiku pastebėjom ir ilgainiui viskas susitvarkys ax.gif . O dėl užsiėminų namie, tai tikiuosi ir logopedė patars, nes mano visko aiškinimas ir kalbėjimas kolkas nedavė rezultatų.
O šį preparatą EYE Q gydytojai rekomendavo? Jie naudingi tomis omega 6 rūgštimis?
Atsakyti
QUOTE(giedre77 @ 2011 02 22, 17:47)
Kažką minėjo, kad tame centre lankysimės, bet aš planuoju dar papildomai pavedžioti, tikiuosi per daug nebus. Reikės pasikalbėt po to tyrimo.
Puikiai suprantu, koks džiaugsmas apima, kai ką nors naujo atlieka. Vakar pas tėtį siunčiu, tai ir nuėjo, paskui pakvietus vėl atėjo, tai apsidžiaugiau, gal supranta vistik kažką g.gif . Tikiuosi laiku pastebėjom ir ilgainiui viskas susitvarkys ax.gif . O dėl užsiėminų namie, tai tikiuosi ir logopedė patars, nes mano visko aiškinimas ir kalbėjimas kolkas nedavė rezultatų.
O šį preparatą EYE Q gydytojai rekomendavo? Jie naudingi tomis omega 6 rūgštimis?

mum logopedė davė daug vertingų patarimų, apie tokius dalykus, apie kuriuos negalvojau , kad yra svarbūs. mūsų kalbos supratimas mažais žingsniukais juda į priekį.Palyginus su metinio vaiko, tai jau daug pasistūmė, nes metinis jis kalbos visai nesuprato, tik pusantrų metų nustojo tėčio ieškoti tarp žaislų ,( kai paklausdavom, kur tėtis)doh.gif , teks daug dirbti, bet rezultatai labai džiugina smile.gif
bejue, žiūriu, mūsų vaikučiai panašaus amžiaus, o mergyčių net vardai vienodi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre77 @ 2011 02 22, 16:47)

apie sita preparata pasiskaiciau autistuku vaikuciu mamu forume,paklausiau musu neurologo,sako galima vartoti,jei tik jums kisene leidzia doh.gif nes jie nepigus..esu rasiusi anksciau kad pirkau juos ne Lietuvoje,labiau apsimokejo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2011 02 23, 14:10)
apie sita preparata pasiskaiciau autistuku vaikuciu mamu forume,paklausiau musu neurologo,sako galima vartoti,jei tik jums kisene leidzia doh.gif  nes jie nepigus..esu rasiusi anksciau kad pirkau juos ne Lietuvoje,labiau apsimokejo thumbup.gif

Mes irgi pradėjom juos vartot, bet dar tik virš savaitės, todėl apie poveikį kalbėt anksti. Kolkas nusipirkau LT geriamą, bet laukiu siuntinio iš UK gyvenančios pažįstamos.
Atsakyti
Sveiki, mes taip pat neseniai pradejome vartoti EYE Q, bet kapsulese skirtos nuo 3 metu. Duodam 2 vnt per diena. Pirkom seimos vaistineje 180 vnt - 140lt mirksiukas.gif
Papildyta:
o kokie daktarai EYE Q rekomenduoja, ar visi patys savo nuoziura pasiskyriat? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kostasss_lt @ 2011 02 26, 21:44)
Sveiki, mes taip pat neseniai pradejome vartoti EYE Q, bet kapsulese skirtos nuo 3 metu. Duodam 2 vnt per diena. Pirkom seimos vaistineje 180 vnt - 140lt mirksiukas.gif
Papildyta:
o kokie daktarai EYE Q rekomenduoja, ar visi patys savo nuoziura pasiskyriat? g.gif

mum neurologė Praninskienė ir psichatrė Lesinskienė rekomendavo
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 02 26, 23:30)
mum neurologė Praninskienė ir psichatrė Lesinskienė rekomendavo

Toks ispudis susidaro, kad i si neurologijos skyriu atvyko EYE Q siu maisto papildu atstovai ir kulturingai paprase paplatinti si papilda. blush2.gif
Papildyta:
Idimu suzinoti kokie daktarai dar EYE Q siulo.....
Atsakyti
QUOTE(kostasss_lt @ 2011 02 26, 23:54)
Toks ispudis susidaro, kad i si neurologijos skyriu atvyko EYE Q siu maisto papildu atstovai ir kulturingai paprase paplatinti si papilda.  blush2.gif
Papildyta:
Idimu suzinoti kokie daktarai dar EYE Q siulo.....

kai radau SM jų reklamą ir aš susimasčiau... jau seniai nebeduodam
Atsakyti