Įkraunama...
Įkraunama...

Cukrinis diabetas

Cukrinis diabetas - endokrininė liga, kai dėl sutrikusios hormono insulino funkcijos kraujyje padaugėja gliukozės. Dar kitaip vadinama tiesiog cukralige.
Priežastys -
Kasoje yra specifinių ląstelių sankaupos (Langerhanso salelių beta ląstelės), kurios išskiria hormoną insuliną. Insulinas reguliuoja baltymų, riebalų ir, ypač, angliavandenių apykaitą. Jis skatina gliukozės patekimą iš kraujo į ląsteles. Dėl to, sutrikus insulino išskyrimui ar funkcijai, gliukozė nepatenka į ląsteles, o kaupiasi kraujyje. Tai sukelia ląstelių badavimą ir ryškų gliukozės padaugėjimą kraujyje.
Cukrinis diabetas (CD) skirstomas į I ir II tipo.

I tipo diabetas gali atsirasti dėl kasos autoimuninio pažeidimo (imunitetas neadekvačiai kovoja su savo organizmo ląstelėmis) ar dėl nežinomų priežasčių. Tuomet kasos beta ląstelės nebegamina insulino.
II tipo cukrinis diabetas atsiranda dėl reliatyvios insulino stokos, kai dėl nutukimo, nesveikos gyvensenos ląstelės tampa rezistentiškos insulinui. Kita priežastis - insulino sekrecijos sutrikimas dėl kasos ligų, vaistų poveikio. Cukrinio diabeto atsiradimui įtakos gali turėti ir genetiniai faktoriai. Dar viena diabeto forma - tai nėščiųjų (gestacinis) diabetas
Paimta iš http://www_sos03_lt/...krinis_diabetas

---

Pirma tema yra čia.
Atsakyti
sveikos, jungiuosi prie jūsų, mano ligos stažas 13 metų. turiu du mažiukus, pagimdžiau sirgdama daugiau kaip 10 metų. viskas vyko sklandžiai tik abu mažiukai gimę 36 sav, niekaip nepavyko išnešioti nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(nelita @ 2010 10 06, 09:42)
sveikos, jungiuosi prie jūsų, mano ligos stažas 13 metų. turiu du mažiukus, pagimdžiau sirgdama daugiau kaip 10 metų. viskas vyko sklandžiai tik abu mažiukai gimę 36 sav, niekaip nepavyko išnešioti  nestuke.gif

ar buvo kokių kitų sveikatos problemėlių ar dėl CD viskas? unsure.gif
Atsakyti
abu nėštumus glikemijos buvo gan neblogos, glikuoti iki 7. pompos nesidėjau, nes su glikemija taip susitvarkiau. tik buvo viena problemytė del insulino - Levemir. norėjo keist į kitą ins, nes su šiuo nėra praktikos nėščiosioms. o dėl vaikučių tai viskas gerai išskyrus hipoglikemiją tik gimus
Atsakyti
Hipo tau ar lėliukams? unsure.gif Kas buvo sunkiausia nėštumo metu, kokie nukrypimai nuo normos (pavartokim tokį išsireiškimą ax.gif )?
Atsakyti
ar kas nors geriat metforala po puse tabletes ?
Atsakyti
Sveikos, mano klasiokės 2 serga šia liga ir aš jas labai užjaučiu ;( Viena jau seniai sirgo, o vat kitai nustatė kad jai cukraligė tik praeitą savaitę, jai tikriausiai 1 tipo CD, nes daugelis požymių atitinka ;(((
Atsakyti
QUOTE(mamushka @ 2010 10 07, 11:32)
ar kas nors geriat metforala po puse tabletes ?

Metforal skiriamas II tipo CD, kaip suprantu, čia daugiausiai yra su I tipo unsure.gif
Atsakyti
tai as II ir esu. bet endokrinologe sake kad galiu po puse, seimos gydytoja griezciausiai prisake po visa. bet jei geriu po visa tai gerokai dazniau lakstau i WC. o kadangi prie pilnos laimes turiu ir hemoroju , tai nera baisai malonu . todel ir nznau kaip elgtis.
Atsakyti
QUOTE(mamushka @ 2010 10 07, 17:19)
bet endokrinologe sake kad galiu po puse, seimos gydytoja griezciausiai prisake po visa.

Tai reik žiūrėt pagal cukrus, įtariu unsure.gif
Atsakyti
mano cukrus neislenda virs 7iu . tai net nznau ...
Atsakyti
O be "Metforal"dar kokius vaistus vartoji? Jei cukrus nepašoka daugiau nei 7, manau, reiktų gerti pusę tabletės, juk ir "Metforal" irgi turi pašalinių poveikių organizmui. O gal ir išvis galima būtų apsieiti be jo, o ligą kontroliuoti mitybos ir fizinio krūvio pagalba? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tepaluota: 07 spalio 2010 - 18:46