vartoju tik nuo kraujospudzio. siiap as irgi us tai kad dieta ir fizinis kruvis. bet mane tie gyd. damust nori

Pabandyk negerti kokią dieną
Tik dažniau sek cukrus, atidžiai stebėk, ką valgai, pasportuok ir matysi, kokia padėtis. Jei yra viršsvorio, reiktų atsikratyti ir tokiu atveju, manau, viskas susistatytų į vetas. Gerk mėlynių arbatą, pupelių ankščių nuovirą, jie mažina cukraus kiekį kraujyje. Esant II tipo CD, kasa dar kažkiek insulino gamina

QUOTE(nelita @ 2010 10 07, 10:09)
abu nėštumus glikemijos buvo gan neblogos, glikuoti iki 7. pompos nesidėjau, nes su glikemija taip susitvarkiau. tik buvo viena problemytė del insulino - Levemir. norėjo keist į kitą ins, nes su šiuo nėra praktikos nėščiosioms. o dėl vaikučių tai viskas gerai išskyrus hipoglikemiją tik gimus
aš irgi su penais tvarkausi, o Levemirą man iškart nuėmė, davė Protophaną, bet jisai nors ir yra išbandytas praktikoje su nėščiom, bet labai jau šlykštus dėl veikimo piko

QUOTE(Tepaluota @ 2010 10 07, 10:57)
Hipo tau ar lėliukams?
Kas buvo sunkiausia nėštumo metu, kokie nukrypimai nuo normos (pavartokim tokį išsireiškimą
)?

hipo būna leliukams, nes jų organizmai gamina insuliną ir tokiu būdu "padeda" mamytės cukrams normalizuotis, o jei jie būna aukštesni, tai leliukas gamina daug insulino ir gimusiam reikia sureguliuoti iki normos

man sunkiausia išlaikyti pageidaujamas normas cukriukų

Apie lėliukus viską supratau
Apie endokrinologus ir ginekologus nelabai. Ko gero, endokrinologai leidžia aukštesnius cukrus, o ginekologai nori išlaikyti kuo arčiau normos?
Dar dėl insulinų, tiksliau Levemiro - kodėl jį pakeitė, koks jo veikimas, ar derinai su kokiu kitu insulinu? Su kokiu insulinu leidiesi Protofaną? Kažin, ar nėštukėms leidžia Lantusą naudoti? Aš dabar leidžiu Protofaną + Novorapidą, bet norėčiau pakeisti į kažką (nežinau į ką tik
), nepatinka jie man. Tik va galvoju, jei nėštumo metu vėl prie jų tektų grįžt, tai gal geriau pakentėt dar?

Dar dėl insulinų, tiksliau Levemiro - kodėl jį pakeitė, koks jo veikimas, ar derinai su kokiu kitu insulinu? Su kokiu insulinu leidiesi Protofaną? Kažin, ar nėštukėms leidžia Lantusą naudoti? Aš dabar leidžiu Protofaną + Novorapidą, bet norėčiau pakeisti į kažką (nežinau į ką tik

sveiki visi, as irgi sergu sia liga jau apie 15 metu:) norejau paklausti gimdziusiu mamyciu ar leidziama kazi gimdyti kai jau yra atsirade kokiu nors komplikaciju?
bijau kad kol sutiksiu savo zmogu tai jau ir problemu gali buti del to

QUOTE(Tepaluota @ 2010 10 08, 18:58)
Apie lėliukus viską supratau
Apie endokrinologus ir ginekologus nelabai. Ko gero, endokrinologai leidžia aukštesnius cukrus, o ginekologai nori išlaikyti kuo arčiau normos?
), nepatinka jie man. Tik va galvoju, jei nėštumo metu vėl prie jų tektų grįžt, tai gal geriau pakentėt dar? 

aš abudu nėštumus leidausi levemir ir nieko. reikėjo tik pasirašyt, kad sutinku jį leistis nėštumo metu. viską stebėjo gyd. Petrenko iš KMU. taip iki galo ir neišsiaiškinau dėl levemir, kodėl jo negalima nėštumo metu

Papildyta:
QUOTE(jauniute @ 2010 10 09, 00:25)
sveiki visi, as irgi sergu sia liga jau apie 15 metu:) norejau paklausti gimdziusiu mamyciu ar leidziama kazi gimdyti kai jau yra atsirade kokiu nors komplikaciju?
bijau kad kol sutiksiu savo zmogu tai jau ir problemu gali buti del to 

mano stažas jau nemažas, bet jokių komplikacijų nebuvo dar, todėl leido gimdyti du kartus, o trečio patarė neplanuoti, nes jei neišlindo kompl per du nėštumus gali išlįsti per kitą, nėštumas visdelto yra didelis stresas organizmui. aš manau visada prieš planuojant leliuką reik pasitarti su gyd. tik jis gali spręsti.
QUOTE(nelita @ 2010 10 09, 10:46)
aš abudu nėštumus leidausi levemir ir nieko.
O koks levemiro veikimas ir su kuo derini jį, ar leidi vieną? Ir koks ligos stažas, jei ne paslaptis. Galima ir į AŽ, jei nenori viešintis

Levemir pataria nesileisti nestumo metu, nes jis, berods, nera isbandytas su nesciosiomis
Bet tenka man ji dabar leistis ir planuoti...
Smagu, kad si tema pagyvejo
Merginos, jei aparatas rodo "hi", tai cia jau kiek virsija? 32?
Pries valanda rode 27, susileidau trumpo 5 vv ir dar pompos pagalba istesiau 5 vv leidima, bet ziuriu, kad jau aparatas skaiciu nerodo 
Keista pries pusvalandi susileidau 8 vv - vis viena rodo hi... nezinau net kaip musti
Blyn, pompa buvo geriau siuo atveju

Keista pries pusvalandi susileidau 8 vv - vis viena rodo hi... nezinau net kaip musti

QUOTE(madmuazele @ 2010 10 10, 19:48)
Levemir pataria nesileisti nestumo metu, nes jis, berods, nera isbandytas su nesciosiomis
Bet tenka man ji dabar leistis ir planuoti...
Pries valanda rode 27, susileidau trumpo 5 vv ir dar pompos pagalba istesiau 5 vv leidima, bet ziuriu, kad jau aparatas skaiciu nerodo 
Blyn, pompa buvo geriau siuo atveju 

Tu su pompa? Tai jei nemuša, gal reik adatą pakeist?
Ne, kaip tik siandien pries vakar ja nusiemiau su visam... Matyt buvo uzsikisusi. Susileidau ilgo veikimo, +2vv trumpojo ir pagulejau karstoje vonioje su rozmarino losjonu...jau nukrito iki 23.1... kiek ramiau dabar

QUOTE(madmuazele @ 2010 10 10, 21:10)
Ne, kaip tik siandien pries vakar ja nusiemiau su visam... Matyt buvo uzsikisusi. Susileidau ilgo veikimo, +2vv trumpojo ir pagulejau karstoje vonioje su rozmarino losjonu...jau nukrito iki 23.1... kiek ramiau dabar 

Jooo, tuos labai aukštus cukrus daug sunkiau numušt

Gerai, kad bent mažyn eina, viskas bus gerai

Jau buvau pamirsusi ka reiskia tokie cukrai