Įkraunama...
Įkraunama...

Abortas

QUOTE(Stardust @ 2008 03 06, 02:06)
Nesuprantu, tai kam tada apsisaugojimo priemonės reikalingos? Gi kiek reklamų per mtv vis eina ir eina  lotuliukas.gif  Tai lengviau pasidaryt abortą, negu nusipirkt prezervatyvą  bigsmile.gif


nu dabar pas mus tokia tendencija, kad lengviau pasidaryti abortą, o ne prezervatyvą pirkti. kaip visuomet, ne nuo to galo pradedam.
kažkaip mes visi reikalaujam iš valstybės, visuomenės, bet reikia reikalauti ir iš savęs atsakomybės, moralės. šitiek reklamų, informacijos apie apsisaugojimą, bet kažkodėl mes nemokom ir neaiškinam savo vaikams, kad normalu ir reikalinga naudoti apsaugą. galų gale tai ne tik dėl pastojimo, bet ir dėl ligų prevencijos. na, po to tie vaikai užauga, prisidaro savo vaikų ir vėl viskas iš pradžių. o tada puolam valstybę, kodėl tokie įstatymai priimami. jei būtų nuo iš pat pradžių viskas teisingai daroma, nediskutuotume, blogas šitas įstatymas, ar ne
Atsakyti
As manau kad kai lietuvoje tokia situacija, tai turetu dalinti skurdziau gyvenanciom seimom apsaugos priemones uz dyka!!! tai butu daug geriau nei uzdrausti abortus.
Atsakyti
Na jei kalbant apie prezervatyvus. Tai po kiek duoti už dyką po vieną į dieną ar po kelis? lotuliukas.gif Kas yra skurdesnės šeimos? Kas apibrėš tą skurdo ribą? g.gif
Čia tada gal geriau spiralės įdėjimas nemokamas. Bet ir vėl toms vargšėms moterims procedūra. Na pagalvokim kaip vyrus taip pat išmokyti galvoti apie šeimos planavimą galva, o ne ...
Atsakyti
QUOTE(Agne27K @ 2008 03 05, 15:53)
Manau,kad tai kiekvienos moters apsisprendimo teise,kodel seimo vyrai turi spresti kas gerai ir blogai moteriai.Na uzdraus ir kas tada?,vyks moteris ju darytis i kitas salis,padauges kriminaliniu abortu,ar jau tikrai taip reik juos uzdraust?

sutinku, jei moteris nores arba reiks, tai visada suras kur pasidaryti.
Atsakyti
man iškilo vienas klausimas,kaip bus po to,kai uždraus abortus,o jei bus matomas akivaizdus apsigimimas. Ka tokiu atveju?Irgi negalės daryt jo?

Pvz man dabar antra karta paimti kraujo tyrimai dėl padidintos Dauno sindromo rizikos,po to jei visgi išliks didelė rizika-vaisiaus vandenų tyrimas bus atliekamas,kuris kiek žinau-100 proc patvirtina vaikelio apsigimima arba gerus rezultatus.
Pati asmeniškai nenorėčiau į pasaulį paleisti neįgalų vaikuti,nors ir labai laukiamas.Dirbu įstaigoje,kur didžioji klientų dalis-neįgalųs,matau ir tėvelių suvargimą siekiant geriausių gyvenimo sąlygų vaikui ir lakstyma po reabilitacines įstaigas,paaukojusių galimybę dirbti mėgstamą darbą.

Beje klausimas,jei tokiu atveju,kai nustatytas vaisiaus apsigimimas,iki kokio mėn daromas priverstinis persileidimas?
Atsakyti
QUOTE(jkrista @ 2008 03 06, 09:09)
nu dabar pas mus tokia tendencija, kad lengviau pasidaryti abortą, o ne prezervatyvą pirkti.

Prezertyvas 100proc. neapsaugo, kaip ir visi kiti kontraceptikai. Sterilizacija Lietuvoje negalima. Tai pastoti netycia labai lengva.

QUOTE(Saron @ 2008 03 06, 14:08)
Čia tada gal geriau spiralės įdėjimas nemokamas.

O kuo spirale geriau? Ji trukdo isitvirtinti apvaisintam gemalui. Kuo tai moraliau uz aborta?
Atsakyti
QUOTE
O kuo spirale geriau? Ji trukdo isitvirtinti apvaisintam gemalui. Kuo tai moraliau uz aborta?

Niekuo.
Tada ir seksą įstatymas turėtų leisti tik tada kai siekiama pradėti naują gyvybę.
Va jums ir naujo įstatymo projektas lotuliukas.gif
Atsakyti
As manau pirmiausia turetu isleisti istatyma vyrams,kad jie atsakytu uz nepageidaujama moters pastojima,o dabar jei kas nutinka visada yra smerkiamos moterys,pagalvokim ar tai teisybe,kodel vyrai nusiplauna rankas.
Atsakyti
QUOTE(Dalytukas @ 2008 03 13, 13:23)
As manau pirmiausia turetu isleisti istatyma vyrams,kad jie atsakytu uz nepageidaujama moters pastojima,o dabar jei kas nutinka visada yra smerkiamos moterys,pagalvokim ar tai teisybe,kodel vyrai nusiplauna rankas.


sutinku. kai jaunos merginos pastoja jas smerkia, o apie antrasias puses, kurie tuos vaikus uzstate, kazkaip visi pamirsta... o po to mamytes tik teismu pagalba tevystes pripazinima issimusa.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vyrukas @ 2008 01 13, 00:21)
O jei tu nori prieš atvesdamas gyvybę į šį pasaulį įgyti materialinę bazę, išsilavinimą, pamatyti pasaulio? O po to nors ir 5is mažuosius lietuvius.
Nes dėl ankstyvo vaikos dažniausiai reikai visas viltis ir svajones palaidoti.
Beje abortas daromas tada kai ten viduj nebūna nieko panašaus į žmogų.

Na jau tamsta teisus dėl ankstyvos seksualinės veikos tenka skaudžiai atsakyti- patarimas paprastas- nenori pastoti nereik ir smileysex.gif džigi džigi daryti lotuliukas.gif Paprasta

QUOTE(megule @ 2008 03 07, 14:07)
man iškilo vienas klausimas,kaip bus po to,kai uždraus abortus,o jei bus matomas akivaizdus apsigimimas. Ka tokiu atveju?Irgi negalės daryt jo?

Beje klausimas,jei tokiu atveju,kai nustatytas vaisiaus apsigimimas,iki kokio mėn daromas priverstinis persileidimas?

1- tokiu atveju darys- jei vaikas negalės gyventi...
2- tokio dalyko kaip priverstinis persileidimas nėra- yra tik abortai... mikro- bet vis tiek abortai. savaiminiai abortai, ir tik abortai- kurie pasibaigia vienodai- vaisiaus žūtimi.

Pasakysiu tik tiek- šis uždraudimas valkiojamas jau 3 metai. Kiek jis dar bus valkiojamas nežinia. Manau ne nuo to galo pradedam. Kaip visada. Manau vertėtų su moterimis murios ruošiasi darytis abortus geriau psichologui pasikalbėti- parengti filmuką apie tai KAIP daromas abortas- viską parodyti taip kaip mato gydytojas, parengti pasakojimus moterų kurios pasidarė abortus ir dėl vėlesnių komplikacijų nebegalėjo turėti daugiau vaikų, parengti pasakojimus apie tai kaip išgyvena moterys pasidariusios abortus. Ir jei po viso to jos vis tiek norės žudyti savo kūdikį- lai- tegul žudo- bet už visas pasekmes tegul pačios ir atsako- ir nelenda raudodamos į forumus.
Šių paskaitų neprivalėtų atlankyti moterys prievartos metu pastojusios, ir moterys laukiančios apsigimusių vaikučių, bei moterys kurių gyvybei gresia pavojus.
Atsakyti
Tikrai lūdna skaityti visus pasisakymus. O dar liūdniau buvo vakar žiūrėti "Savaitės atgarsius" ir visiškai neargumentuotais Pavilioninės ir Julijos pasisakymus prieš abortų draudimą.
Moterys galvoja tik apie save - mokslai, karjera, ką kaimynai pagalvos, neįgalus, ir t.t. Egoistiška ir net labai.
Paklauskite, kiek tų moterų, pasidariusių abortą, negalvoja daugiau apie tą vaikelį, kurio atsikratė kaip karpos kokios???
Ir ar tos jaunos, be karjeros, ar sunkiau gyvenančios, auginančios kad ir mielą dauniuką, ar jos jau tikrai tokios nelaimingos?

Esu prieš abortus.
Atsakyti
Kodėl jei pačios nesutiktų darytis aborto, moteriškės ant to kurpalio mauna visas lietuvaites be išimties?
O apsisaugoti nuo nepageidaujamo pastojimo, pats šeimos planavimas - irgi mirtina nuodėmė? Gi seimūnės-doruolės prezervatyvą automatiškai paskelbė - masinio lietuvių naikinimo ginklu...
mama32, pasireikškit klausimu, kuris antroje pastraipoje plačiau.
Jei stebina liniuotė mano paraše, galiu pasakyti, kad to vaikelio tikrai norėjau. Bet dėl to nežadu būti abortą pasidariusių terminatore4
P.S Niekas šitoje temoje neteigia, kad abortas - tas pats kas glandų operacija. Mes tik nenorime būti viduramžių matronomis, gimdymo mašinomis ir vyrų seksualinių aistrų įkaitėmis
Atsakyti