Įkraunama...
Įkraunama...

Narcizai II tema

QUOTE(Saulyte8 @ 2011 04 25, 22:05)
Supratau,opas mane betvarkė.Kur yra vietos ten ir kišu naujus gėliukus. Dabar pasiekiau tokia betvarke ,kad pati nebežinau kas ir kur doh.gif

Dabar jau stengiuosi visas gėles žymėti rolleyes.gif
Atsakyti
Kokie nuostabus visu narcizai bigsmile.gif Mano viena is mylimiausiu geliu wub.gif labai laukiu kada pas mane prasiskleis pumpurai, oi kaip laukiu thumbup.gif

Nu jau labai grazus narcizai wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Pernai visus narcizus persodinau į kitą vietą ( žemė buvo su perpuvusiu mėšlu), todėl juos prieš sodinimą previkure mirkiau. Dabar žiūriu, kad kai kurie narcizai išleido tokius padžiūvusius lapus, o kai vos vos patempiau už tų lapų jie ir nutrūko, atkasiau kelis gumbus kažkokie kaip apvytę, suminkštėję. verysad.gif Kas nutiko mano narcizams?
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2011 05 01, 12:10)
Pernai visus narcizus persodinau į kitą vietą ( žemė buvo su perpuvusiu mėšlu), todėl juos prieš sodinimą previkure mirkiau. Dabar žiūriu, kad kai kurie narcizai išleido tokius padžiūvusius lapus, o kai  vos vos patempiau už tų lapų jie ir nutrūko,  atkasiau kelis gumbus kažkokie kaip apvytę, suminkštėję. verysad.gif  Kas nutiko mano narcizams?

Kur sodinu svogūnines gėles, niekada negerinu dirvos mėšlu unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,
Aptikau apleistam kaimynu sode narcizu pievose pridygusiu - kokie 5 metai niekas ten nieko nepriziuri. Leido issikasti jei noriu, o as, zinoma, noriu smile.gif. tik dabar pasimeciau - nezinau kaip daryti - ar galiu juos issikasti ir pas save sodinti dabar ir kaip tai daryti? iskasti su visom zemem ir parsinesti, ar nukarpyti stiebus ir parsinesti tik svogunelius ir sodinti tik rudeni? nes veliau, kai vel pieva uzzels as ju neberasiu... Esu visiskai nepatyrusi - pirmi metai bandau sodininkyste, tai nieko neismanau, o narcizai man tokie grazus... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2011 05 02, 14:17)
Sveikos,
Aptikau apleistam kaimynu sode narcizu pievose pridygusiu - kokie 5 metai niekas ten nieko nepriziuri. Leido issikasti jei noriu, o as, zinoma, noriu smile.gif. tik dabar pasimeciau - nezinau kaip daryti - ar galiu juos issikasti ir pas save sodinti dabar ir kaip tai daryti? iskasti su visom zemem ir parsinesti, ar nukarpyti stiebus ir parsinesti tik svogunelius ir sodinti tik rudeni? nes veliau, kai vel pieva uzzels as ju neberasiu... Esu visiskai nepatyrusi - pirmi metai bandau sodininkyste, tai nieko neismanau, o narcizai man tokie grazus...  thumbup.gif

Narcizai nebijo persodinimo.Galima juos jau žydinčius perkelti į kitą vietą ir jie toliau žydi,to persodinimo nejaučia.Jokių lapų karpyt nereikia.Tiesiog išsikaskit,pasistenkit žemių nenukratyt ir pas save pasisodinkit.Sekančiais metais jau džiaugsitės žiedais savo sode.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 05 02, 19:36)
Narcizai nebijo persodinimo.Galima juos jau žydinčius perkelti į kitą vietą ir jie toliau žydi,to persodinimo nejaučia.Jokių lapų karpyt nereikia.Tiesiog išsikaskit,pasistenkit žemių nenukratyt ir pas save pasisodinkit.Sekančiais metais jau džiaugsitės žiedais savo sode.

ačiū, labai pradžiuginote, dabar tik luktelesiu kol sniegas nutirps... (oras tikrai pavasariskas - kokie 3 cm sniego šįryt doh.gif )
Atsakyti
Sveikos merginos, o ka daryti man? Sausi- vasari pripirkau zydinciu narcizu vazonelyje. Jie nuzydejo, as nukirpau lapus, nelaisciau, kai svoguneliai padziuvo- istraukiau is zemes ir padejau sandeliuke (bute). Norejau sodinti sode, bet kadangi neaisku ar kitais metais geles tikrai liks toje pacioje vietoje, tai nutariau sodinti narcizus kapinese. Patarkit ar man dabar sukisti i zeme ar rudeni. Ar jei pasodinsi- nezus jie man? (zydinciu narcizu tai as tikrai nelaukiu siais metais, man ir lapai gerai bus)
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2011 05 03, 10:57)
ačiū, labai pradžiuginote, dabar tik luktelesiu kol sniegas nutirps... (oras tikrai pavasariskas - kokie 3 cm sniego šįryt  doh.gif )

blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Keletas žiedų, kadangi dalis dar nepražydo, nusimato papildymas mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kuri iš praktikos atsakys - ar tikrai persodinti narcizai metus nežydi - mane tuo tikina mama, bet ji narcizų neaugina, o kažkur skaitė... Bet aš labai noriu, kad mano šviežiai sodinti narcizai kitais metais jau džiugintu žiedeliais...
Atsakyti
QUOTE(autojo @ 2011 05 06, 14:00)
Gal kuri iš praktikos atsakys - ar tikrai persodinti narcizai metus nežydi - mane tuo tikina mama, bet ji narcizų neaugina, o kažkur skaitė... Bet aš labai noriu, kad mano šviežiai sodinti narcizai kitais metais jau džiugintu žiedeliais...

Žydi biggrin.gif , nepergyvenk , mano narcizai pasodinti rudenį praktiškai visi žydi
Atsakyti