Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai skanumynai

Romas dar geriau thumbup.gif Nereikia nieko nupilti, juk neplaukios tavo vaisiai rome. Kai viska pasidarysi, tai pamatysi, kad slakelis romo ten kaip tik drinks_cheers.gif biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
As brendziu palaisciau po triju dienu smile.gif Tik padariau klaida, kai bandziau dregna suvynioti ir pakeliau nevienodai (kepiau orkaites formoje). Bekeliant viena gala, jis luzo, kadangi dregnas. Po sekancio laistymo bandysiu paragaut gabaleli thumbup.gif
Atsakyti
O jeigu jau tie vaisiai romą sugėrė, gal jau galiu kepti? Kam laikyti parą? smile.gif Tik riešutai ne, bet manau jų romą supilsiu į vaisius smile.gif
Atsakyti
As tai noreciau isbandyt si pyraga, bet namie karts nuo karto atsiranda "nekviestu gyventoju", kurie sugadina produktus... sad.gif tai bijau, kad viska gali tekt mest lauk...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 11 20, 23:16)
As tai noreciau isbandyt si pyraga, bet namie karts nuo karto atsiranda "nekviestu gyventoju", kurie sugadina produktus... sad.gif tai bijau, kad viska gali tekt mest lauk...

is bedos galima ir saldytuve laikyti.. mirksiukas.gif arba sandariame inde, pvz stikliniam, tikrai nepakenks manau..

o del laistymo, tai as pernai laisciau ji kita diena, kai jau buvo atveses pilnai, o paskui po karta i savaite isvyniodavau ir sulaisciusi vel suvyniodavau.. wub.gif
Atsakyti
Gal tada bandyt, jei galima kur saldytuve laikyt... g.gif rolleyes.gif as siemet uzsiplesus daug padaryt, bet jauciu gausis kaip ir pernai panasiai biggrin.gif isvaziavau gimdyt, ir nieko nepadariau beveik biggrin.gif nors pagal plana, tik egles neiskepiau biggrin.gif
Atsakyti
Na va, iškepiau pyragą, suvyniojau į foliją tik įdomu į kokius maišelius jūs dar dedat? Sintetiniuose nesudus?
Atsakyti
QUOTE(patiNuostabiausia @ 2010 11 21, 10:28)
Na va, iškepiau pyragą, suvyniojau į foliją tik įdomu į kokius maišelius jūs dar dedat? Sintetiniuose nesudus?

O kam tau i maiseli deti, juk i folija suvyniojai.
Nors vienoj protingos knygoj perskaiciau, kad vynioti reikia i sviestini popieriu, o paskui i folija 4u.gif
Atsakyti
O tas sviestinis popierius tai tas pats kas kepimo popierius? O aš skaičiau, kad reikia dėti į tą popierių, jei pyragas nelabai sausas, sugers doh.gif
Atsakyti
Taip, tas pats 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Aš irgi šiandien kepiau žymųjį kalėdinį džiovintų vaisių pyragą smile.gif Pirmą kartą. Paragavau - man patiko thumbup.gif Kepiau 2 valandas, kaip ir rekomenduota recepte. Vaisius neploviau, o per naktį mirkiau rome. Tiesa, kepiau 26 cm. skersmens formoje, tai ją kaip tik užpildė, iki viršaus dar liko koks 1-2 cm vietos. Iš vaisių dėjau džiovintas slyvas, abrikosus, razinas, truputį vyšnių, truputį mėlynių ir svarainių (ne džiovintų, o iš sirupo). Tai dabar eisiu suvynioti į foliją. Tik va neaišku dėl to dėjimo į maišelį ir tolesnio laistymo g.gif Ar dar reikia laistyti, jei vaisiai mirkyti? Kaip dažnai, ar daug? Gal jau kepusios galėtų pasidalinti patirtimi?
Atsakyti
sveikos, pagaliau mano vaisinis pyragas supakuotas laukia Kalėdų. Kvapas ir išvaizda puiki thumbup.gif Ačiū visoms už patarimus 4u.gif
Dabar atėjo eilė meduoliukams. Dar nesu kepus, tad vėl klausimų sočiai doh.gif .
Jei kepčiau pagal Cipsiukio receptą, kad meduoliukai būtų minkšti, kokio storio tešlą iškočioti? Ir ar galima cukrų keisti medumi (kokia tikėtina meduoliukų spalva)?
Atsakyti