Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

mums 3 men.
mazyles ismatu spalva ir konsistencija iprasta, bet, atrodo, yra gleiviu. maze jaucias gerai.
ar reikia sunerimti?
ar begti pas gydytoja, ar paciai imtis kokiu nors priemoniu?
Atsakyti
Svarbiausias rodiklis yra vaiko būklė. Jei ji jaučiasi gerai, valgo, neatpylinėja, rami, o ir dar pati maitinate, sunerimti neverta. Tai nuo Jūsų dietos. heart.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, kaip turetu atrodyti motinos pienu maitinamo kudikelio kakutis .Mazyliui du menesiai, maitinu savo pienu.Vaikutis tustinasi 4-5 kartus per diena geltonomis rugstaus kvapo, taciau skystomis vandeningomis ismatomis(didesne dalis susigeria i sauskelnes)Svoris auga gerai, maziukas zvalus, ramus, nekarsciuoja.Ar normalu tokio amziaus vaikuciui tokios skystos ismatos ar tai viduriavimas?
Atsakyti
Mamos pienu maitinami kūdikiai gali tuštintis labai įvairiai- t.y. ir 5-6 kartus per dieną ,ir 2-3 kartus per savaitę. Ir tai yra normalu. Išmatų pobūdis irgi yra įvairus- nuo skystos geltonos, rūgštaus pieno kvapo košelės iki tirštesnės košės. Bet išmatose neturėtų būti priemaišų: kraujo, gleivių, jos neturi dvokti nemaloniai. Spalva dažniausia geltona.
Tik nereikia pamiršti, kad kūdikio išmatų pobūdis labai priklauso nuo mamos dietos. Jei Jūs valgote vaisius bei daržoves, kūdikis gali skystai tuštintis.
Jei kūdikiui auga gerai svoris , jis yra žvalus ir linksmas, į išmatų skystumą nekreipkite dėmesio.
heart.gif
Atsakyti
Gerb. gydytoja, vos mano dukrytei suejo 4 menesiukai, ji pradejo tustintis kas 4 - 5 dienas. Zinau, kad nieko baisaus jei kudikis valgo tik mamos piena, kaip yra musu atveju, bet idomu, kodel taip atsitinka. Jokio papildomo valgio dar neduodu, mano racionas irgi nesikeicia, tai kodel taip retai tustinasi, jei anksciau budavo po 2 kartus per diena? Ar gali buti todel, kad pas mane sumazejo pieno?
Atsakyti
Mano mergytei 1,5 men. Maitinu ja pati, tik paskutinem dienom ji pasidare nerami, pamaniau kad gal pieno pradejo trukti. Pasikonsultavau su musu gydytoja, ji patare nusitraukti vakare piena ir pasiziureti kiek jo yra. Nusitraukus buvo ~ 60 ml. Maze pienuka godziai isgere, isgere ji t.p. ir misinuka Pre hipp ~ 70 ml. Sekanti vakara taip pat pieno pas mane nebuvo daug tai ir vel daviau misinuko. Po tu dvieju kartu ji nesitustina jau 2 dienos. Ji nerami, stena iki paraudonavimo ir nieko neiseina. Mes ir zvakute kisom ir masazavom pilvuka, ir aliejuka lasinom i uzpakaliuka, bet nepadeda. Pries tai ji tustindavosi 2-3 k per diena. Patarkit kaip jai padeti!
Atsakyti
Krūtimi maitinamas kūdikis gali tuštintis arba 5-6 kartus dienoje, ar 2-3 kartus per savaitę. Jei svoris auga gerai, kūdikis ramus, pieno, tikriausia, užtenka. heart.gif
Atsakyti
Problema gali būti ta, kad mergaitei trūksta skysčių ( Jums sumažėjus pieno, mergaitė gauna per mažai skysčių, o be to pasaruoju metu yra labai karšta). Rekomenduočiau tarp maitinimų ją papildomai pagirdyti ar paprastu virintu vandeniu, ar galima Pankolio,ar Skrandžio arbatomis.Jums pačiai taip pat reikėtų gerti daugiau skysčių, pabandykite ir HiPP žindyvių arbatą, o svarbiausia stenkitės mergaitę kuo dažniau žindyti, tuo Jums gaminsis daugiau pieno, o svarbiausia, ji gaus pakankamą kiekį ir maisto, ir skysčių. Įvedus primaitinimą, tuštinimosi dažnis gali pasikeisti. Stebėkite, ar išmatos tapo kietos- tuomet didžiausia tikimybė, kad trūksta skysčių. Jei jos minkštos, tai ne vidurių užkietėjimas, bet tuštinimosi sutrikimas dėl padidėjusio dujų susidarymo. Galite naudoti Espumizaną, pankolio arbatą, dujų vamzdelį. Be to labai svarbu Jūsų dieta- Atsargiai su visais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais, nes nuo jų gaminasi daug dujų, o jos sulaiko išmatas.
HiPP Pre neturi kietinančio poveikio į žarnyną, todėl ,manau, jis negalėjo išprovokuoti tuštinimosi sutrikimo. Jei trūksta pieno, primaitinti kūdikį šiuo mišiniu yra geras pasirinkimas, nes jame baltymas yra adaptuotas kaip ir mamos piene; angliavandenis irgi kaip mamos piene- t.y. tik laktozė.
heart.gif
Atsakyti
Vaikiukui 5,5mėn., valgo mamos pieną ir dar primaitinu įv. Hippo daržovių ir vaisių tyrelėmis (į dieną suvalgom pusę 190gr. indelio). Tuštinamės kas 4dienos ir kietais spiriukais. Berniukas ramus, pilvelio neskauda, neverkia, augam gerai. Ką daryti.? Ar nerimauti?
Atsakyti
Jei tuštinasi "kietais spiriukais"- tai jau vidurių užkietėjimas. Jei tai atsirado dabar, kai buvo karšta, tai didelė tikimybė, jog tai nuo skysčių trūkumo. Reikėtų vaikučiui pasiūlyti gerti daugiau skysčių- kad ir paprasčiausio vandens. Labai gerai žarnyno veiklą reguliuoja vaisinės tyrelės: slyvų, obuolių. obuolių- erškėtuogių ir kt. Jei užkietėję viduriai, jas reikėtų duoti prieš maitinimą ( bet tam tiktų tik 1-2 arbatiniai šaukšteliai). O likusį vaisinės tyrelės kiekį turėtumėte sumaitinti tarp maitinimų.
Be to, ir pati gerkite daugiau skysčių ir valgykite tuos produktus, kurie laisvina vidurius.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena! Labai aciu uz jusu ankstesni issamu atsakyma! Turiu dar viena klausimeli... Mums uzkieteje viduriai, jau trecia para kai nieko neiseina padaryti. Vaikas jauciasi gerai,pilvuko neskauda,yra ramus. Vietine pediatre patare sugirdyti du saukstelius spaustu apelsinu sulciu nuo viduriu uzkietejimo. Kazkaip nelabai norisi vieno menesio kudikiui duoti tu sulciu. Gal yra kokiu nors kitu budu? Maitinu savo pienu. Dekoju!
Atsakyti
Mėnesio kūdikiui tikrai negalima apelsinų sulčių. Visų pirma , citrusai priklauso pagrindiniams maisto alergenams, kurių reikia vengti kūdikiui. O mėnesio kūdikiui dar per anksti įvesti papildomą maitinimą. Jūs neparašėte,kokios kūdikio išmatos . Jei jos minkštos, košelės konsistencijos- tai joks vidurių užkietėjimas ir nieko daryti nereikia. Valgantis mamos pieną kūdikis, gali tuštintis arba6-8 kartus per parą, arba2-3 kartus per savaitę. Abiem atvejais yra normalu. Svarbu, kad išmatos nebūtų kietos, spiručių pavidalu.
Jei Jūsų kūdikis yra ramus, tuštinasi minkštomis išmatomis, viskas yra gerai.
Jei jis 3-4 parą pasidaro neramus, bet pasituština minkštomis išmatomis(taip atsitinka dėl žarnyno motorikos vangumo), tuomet jam reikėtų padėti ,darant pilvo masažą, naudojant dujų vamzdelį .
Jei išmatos kietos, Jūs pati vartokite daugiau skysčių, o taip pat ir kūdikiui galite pasiūlyti arbatų (tinka HiPP pankolio, skrandžio ar kt. ),ar paprasto vandens, nes Ispanijoje labai šilta, ir vidurių užkietėjimas gali būti dėl skysčių trūkumo.
heart.gif
Atsakyti