Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Mano mazyliui 3 men, maitinu tik krutimi. Skaiciau jusu patarimuose,
kad normalu jei vaikas tustinasi 2-3 kartus per savaite, mano mazylis
jau 4 para kaip nekakojo, praeita savaite irgi taip buvo, jam kartais
kaip ir susikausta pilvuka, pradeda rekti, "trepseti kojytem", ismatos
kai padaro yra pakankamai skystos tik spalva nebe tokia geltona kaip
anksciau o tokia zalsva ir kvapas stiprus, ko anksciau nebudavo. Dar labai
daug duju iseina maziukui , kvapas ju irgi labai nekoks. Kasdiena jy mankstinu,
"vaziuojam dviratuku", paemus us rankyciu bandom vartytis..
Kaip padeti mano mazyliui? Gydytoja patare duoti espumizano, o paciai valgyti
slyvu..bet kolkas sie patarimai neveikia..
Atsakyti
Laba diena,

Miela gydytoja, prasau atsakyti, kas galetu buti musu dukrytei???

Musu mazyte nuo pat gimimo vis paviduriuodavo, o net ir neviduriuodama LABAI daznai kakodavo - po kiekvieno maitinimo, tarp maitinimu, keiciant vystykla, kokius 3 kartus (na bet gal tai skaitosi kaip vienas). "Kabojo" ant papuko irgi istisai. Po menesiuko kaip tik pasiskiepijus, pradejo kakoti zaliai, o po poros dienu - su krauju. Pradejom girdinti Yogurt kapsules ir padarem tyrimus (kaprologini ir paseli). Kaprologinis rodo krauja, o paselis, kaip siandien suzinojome, NIEKO neuzaugino. blink.gif huh.gif

Tai kas tai galetu buti, jei ne stafilokokas ar kt bakterija???

Mes jau geriame po 2 Yougurt kapsules i diena (taip liepe gastroerengologe), bet vis tiek kartais pakakoja zaliai, beveik visada su gleivem, kartais su krauju. Kartais ir zaliai, ir su krauju, gleivemis. irzli, pries kakodama verkia, gal tai nesusije, bet valgo labai daznai, bet kartais labai pyksta, nors pieno yra nemazai (priaugo virsd kilo).

Gal jai kokia nors zarnyno alergija?
O galbut medikai sumaise davinelius? Arba gal turejo reiksmes, kad ta ryta, kai eme paseli, ji kakojo geltonai, o veliau - vel zaliai su krauju?

is anksto dekoju....






Atsakyti
Manau šių simptomų priežastis gali būti virškinimo trakto alergija į karvės pieno baltymą, todėl Jūs iš savo dietos išimkite absoliučiai visus pieno produktus, netgi ir sviestą. Nevalgykite ir jautienos bei veršienos. Pabandykite, manau tikrai turėtų padėti. Bet šios dietos turėtumėte laikytis ne mažiau kaip savaitę ir teigiamas efektas irgi atsiras ne iš karto (kol kūdikio organizmas suvirškins susikaupusį baltymą). Jei tai nepadės, parašykite, patarsiu, ką dar galite daryti. heart.gif
Atsakyti
Kaip ir sakiau, jei išmatos skystos- tai ne vidurių užkietėjimas ir slyvos tikrai nereikalingos. Jei kūdikis nesituština kelios paros ir tampa neramus, o pasituštinus išmatos būna blogo kvapo, tai gali būti dėl žarnyno gerųjų bakterijų trūkumo. O tai priklauso nuo Jūsų maisto, gal Jūs valgote maistą su konservantais, dažais, kvapikliais, chemikalais apipurkštus vaisius ar pan. Šios medžiagos neigiamai veikia kūdikio žarnyno mikroflorą. Labai gerai pergalvokite, ką Jūs valgote, rinkitės tik natūralius produktus, ekologiškai švarius. Gal Jūs gėrėte antibiotikus? Tai irgi gali turėti įtakos. Espumisanas turėtų sumažinti pilvo pūtimą, bet dar galite pabandyti ir Geffilus bakterijas, kurios pagerintų žarnyno mikrofloros veiklą. heart.gif
Atsakyti
Sveiki,

Maziukui 5men. Duodu jam obuoliuka, karteli pabandziau slyva. Nieko nebuvo. Bet va viena ryta atsikelem ir pampersas buvo pilnas zaliu ismatu g.gif
Maitinu pati. Vaikas labai zvalus, nekarsciuoja...ar reikia susirupint??? Taip tustinasi jau antra diena
Dekui
Atsakyti
Stebėkite vaiką,keletą dienų neduokite nei obuolio, nei slyvos. Pasiūlykite gerti arbatos ar vandens. Jei dažnai tuštinsis žaliomis išmatomis ar viduriuos, pasitarkite su gydytoja.
Norėčiau patarti, kad papildomą maitinimą reikėtų pradėti nuo daržovių, o ne nuo vaisių tyrelių.
heart.gif
Atsakyti
Sveiki,
Mano mergytei 2mėn.-per pirmą priaugom 1,5kg, per sekančias tris savaites-600g.(gimė 3160, dabar-5,1kg).Iki šiol maitinau savo pienu(jaučiu, kad jo po truputį mažėja, nes krūtinė nebebūna tokia pilna kaip pirmą mėnesį), tačiau dabar reikia šeštadieniais išvažiuoti į mokslus ir mažylės vežtis nebenoriu. Bandžiau tai daryti, bet ji tik pervargsta visą dieną būdama su tetuku tai mašinoj, tai lauke vežimėly. Be to, pati esu labai pavargus nuo dažnų maitinimų sad.gif .Gydytoja patarė pratinti prie mišinukų, kad galėčiau ją palikti namie ir pati pailsėti, o pienuką pačiai nusitraukti.Tačiau pabandžiau duoti jai pradžioj Hipp1, viduriukai tapo tirštesni.Mišinuką pakeičiau kitu -į Aptamil1.Tačiau mergytė nekakojo visą naktį ir dar pusdienį, išsigandau.Ji tik stena ir neramiai miega,arba net pravirksta miego metu, vis susiriečia tarsi negalėtų prakakoti.Kakutis nebuvo toks kietas, nei spiručių pavidalo, tik tirštesnis, toks į žalumą, bet ne žalias. Mus vargina pilvuko pūtimas.Patarkit, ką geriau vartoti?
Dėkui.
Atsakyti
Kol Jūs pati dar maitinate, geriausia tiktų HiPP Pre, vėliau, kai pereisite vien tik prie mišinio- HiPP 1. Šie pieno mišiniai yra su adaptuotu baltymu, kas yra labai svarbu, jei kūdikis negauna mamos pieno. Šie mišiniai neturi kietinančio poveikio į žarnyną. Jei kūdikis pradėtų sunkiau pasituštinti, galite jam pasiūlyti atsigerti arbatos ( HiPP Pankolio, Skrandžio)100-200ml per parą.
Jei šeimoje yra rizika sirgti alerginiais susirgimais, arba, jei valgant HiPP Pre ar HiPP 1 pieno mišinius atsirastų koks tai bėrimas, ar kūdikis taptų labai neramus- tokiu atveju idealiausia būtų jį maitinti HiPP HA1 pieno mišiniu, kuriame baltymas yra adaptuotas ir susmulkintas iki smulkiausių dalelių, kad neprovokuotų alergijos.
Ir svarbiausia nepradėkite kaitalioti pieno mišinių(įvairių firmų), nes prie kiekvieno mišinio jis turi priprasti.
heart.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti, kiek kartų per dieną turi tuštintis keturių mėnesių mažylis. Maniškis tuštinasi 3-5 kartus per parą. Ar ne per dažnai? Maitinu savo pienu. Ačiū už atsakymą.
Atsakyti
Sveiki,

sunui 2.5men. Maitinu pati. Pirma menesi labai daznai tustinosi, paskui 4d. nesitustino, o pastaruoju metu 1-4 kartus per para. Ismatos skystos, su grudeliais, bet jau koki menesi ar pusantro pastebiu ir gleives g.gif ar reiketu pagerti Gefillus Plius? kas tai galetu buti?
aciu
Atsakyti
Taip, tai yra normalu. heart.gif
Atsakyti
Reikėtų įvertinti vaiko būklę, žinoti, kaip auga jo svoris, ar nebuvo naujagimystėje kokių problemų ,atlikti išmatų tyrimą ir tik tada patarti, ką daryti. Todėl pasitarkite su gydytoja. heart.gif
Atsakyti