Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Tai gali būti ir nuo kojų sušalimo, bet dažniau tai psichologinė problema. Tik mergaitės nebarkite ir nuolat nereikalaukite, kad ji per prievartą sėstų ant puoduko. Paprasčiausiai tai priimkite be jokių emocijų- atsitiko, tai atsitiko. Tik Jūsų ramybė leis greičiau šiai problemai praeiti.
Atsakyti
Jeigu išmatos nekietos, tai retas tuštinimasis gali būti ir norma, maitinant mamos pienu. Jei susirenka dujos, prieš maitinimą darykite pilvo masažą ir po maitinimo leiskite jai gerai atsirūgti.Su Freiko pagalvėle tai nėra susiję.
Atsakyti
Tai viskas yra normalu. Tik klizmuoti kaskart nereikia. Pasituštins ir pats. Prieš kiekvieną maitinimą kasdien darykite pilvo masažą, guldykite ant pilvo keletui minučių ir tik po to maitinkite.
Atsakyti
Laba diena,

Mano sūnui 6 mėnesiai, maitinu pati, prieš kelias savaites pradėjom duoti daržovių košyčių (morka-bulvė, morka-obuolys, bulvė-moliūgas), anksčiau vaikas kakodavo kiekvieną dieną po kelis kartus, bet jau penkta deina, kaip - nieko... Labai neramus naktimis, valgydamas muistosi ir t.t. todėl manau, kad čia nuo vidurių užkietėjimo. Kaip galiu padėti vaikui? Kokios priemonės nekenksmingos?
Tiesa, vakar tyrelių nebedaviau, gėrė vien MP, bet kol kas nieko naujo...
Kiek ilgai gali vaikutis būti nekakojęs? Ar toliau primaitinti, ar laukti kol situacija pagerės? Gal yra produktai, laisvinantys vidurius ir kaip juos vartoti? (bandžiau duot slyvų tyrelės, bet suvalgė vos porą šaukštelių)...

Iš anksto ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Pradėjus duoti košytes, kūdikiui padidėja skysčių poreikis. Todėl viena iš vidurių užkietėjimo priežasčių yra skysčių trūkumas.
Jei kūdikį vargins vidurių užkietėjimas, prieš maitinimą košyte galima duoti 1-2 arbatinius šaukštelius vaisinių tyrelių (slyvų, obuolių, persikų).
Atsakyti
Sveiki.Mano dukrytei 1,4m.Nerimauju del jos tustinimosi. g.gif Jau 6d.kaip tustinasi tokia poskyste tyrele,1-2 kartus per para. Viduriavimu to nepavadinsi.Vakar ji jau kakojo 4 kartus,2 is ju skystai.Anksciau jokiu problemu nebuvo.Galvoju ar cia del to,kad jau 2men kaip neikaip neprasikala 2 kruminiai dantukai-atrodo,kad tuoj tuoj jau bus.Ar tam itakos turejo,kaip tik pries 7d.isgertas 100ml nesqvik kakavos?Kazkokio kitokio naujo maisto jos valgerascio meniu nebuvo.Naktimis miega gerai. Aciu uz atsakyma. Risoto 72
Atsakyti
Manau, dantukai čia nėra kalti. Panašu į funkcinį virškinimo sutrikimą (kaltas gali būti ir kakavos gėrimas, ar kokie tai atvežtiniai vaisiai, jeigu jų valgė, ar dar koks nors maistas, turintis maistinių priedų ). Patarčiau naudoti probiotikus- Gefillus, Bifoval ar kt. ir daugiau duoti gerti arbatų.
Atsakyti
Laba diena,

Mačiau yra daug klausimų ir atsakymų apie kūdikių tuštinimąsi, bet mūsų situacijos neradau, todėl labai atsiprašau, jei pasikartosiu blush2.gif
Mūsų vaikučiui jau trys savaitės, maitiname motinos pieneliu ir mišinuku (MP neuztenka). Valgome 7-8 kartus per parą (suvalgome kazkur 550-600 ml). Vaikas tuštinasi kartą per parą, arba netgi tik kartą į dvi paras. Išmatos normalios, viduriukai nei užkietėję, nei paleisti. Ar tai normalu? O gal kūdikiui trūksta maistelio? Jei per vieną kartą suvalgo daugiau nei 90-100 ml, atpilynėja.
Atsakyti
Laba diena, mano dukrytei 5 sav. Ji pastoviai isleidzia kakuti po laseli, nuo to net susidare zaizdeles prie isanges. Taip jau tesias apie 3 savaites, is pradziu buvo vandeningos ismatos, iseiavo ismatos kaip gazuotas vanduo, tiesiog ispurksdavo, dabar kiek apmazejo, bet labai daug gleiviu, kartais ismatose vien gumuleliai gleiviu. Gerem kreon 1000, nepadejo. Dabar geriam smecta ( per para pakelis vienai stiklinei, pries maitinima ) antra diena, ismatos patirstejo, bet gleiviu vis dar labai daug. Dare ismatu paseli, nieko nerado. Taip pat labai mazyle isberta, visas veidukas mazyciais spuogeliais, oda palietus labai siurksti, raudona, tas berimas plinta jau ant krutines, peciu, galvyte taip pat isberta. Valgydama ji daznai verkia, raitosi. Taip pat labai mazai miega diena ( per para susidaro apie 13 val. ), manau, kad tai del pilvelio skausmu, nes daznai rieciasi i kamuoliuka. Stengiuosi valgyt nedaug pienisku produktu, valgau kruopas, bulves, morkas virtas, mesa, nieko kepto, rukyto. Ka tureciau daryti? Gal kreiptisi alergologa? Ar i kita vaiku pediatre, nes si tvirtina, kad tai brendimo spuogai ir praeis, o ju tik daugeja su kiekviena diena. Del virskinimo irgi nieko daugiau nepataria. O as jau nezina uka man ir daryti.
Labai Jums aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Jeigu išmatos yra minkštos , kūdikis nejaučia jokio diskomforto, pakankamai priaugs svorio per mėnesį, viskas yra normalu.
Atsakyti
Laba diena,

Radau panašų klausimą, bet nėra atsakymo. Mano mergytei pusantro mėnesio. Labai dažnai tuštinais po lašiuką kas kelias minutes, prieš tai truputį paverkdama.
Kas tai galėtų būti? Kai nusituština pilnai, išmatos geltonos skystos, bet labai su dideliu spaudimu iškakoja. Maitinu savo pienu.

Ačiū
Atsakyti
Laba diena,

Mano 5 mėn. sūneliui ant vystykliuko, ties ta vieta, kur yra varpelės galiukas, jau kelios dienos pastebiu rusvas dėmeles, kartais lyg ir gleivės matosi. Kas tai galėtų būti? Vaikas jokių nepatogumų nejaučia. Nakčiai naudojam pampersus, o dieną Bambinomio vystykliukus.
Atsakyti