Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

Ar nepūliavo mergaitei akytės, ar nebuvo pūlingo išbėrimo?
Atsakyti
Gali būti iššutusi apyvarpė, jei išskyrų daugės ar atsiras paraudimas, pasirodykite vaikų chirurgai. Dabar varputę išplaukite ramunėlių ir gerai išsausinkite.
Atsakyti
Laba diena, mano 7 sav dukrytei po pakartotino paselio tyrimo rado auksini stafilokoka. Is prazdiu ji viduriavo, dabar jau reciau, bet labai daug gleiviu ismatose. Kartais vien tik gleives ir keli grudeliai. As ziuriu savo mityba ir valgau tik ne alergiskus produktus pagal alergologes rekomedcaija. Nes mano dukryte dar ir alergiska maistui, berimai jau praejo. Geriam Gefilus dvi savaites, bet situacija negereja. viena pediatre patare gerti ir Kreona, ir Bifoval, Linex. Kita tik Bifolac. O alergologe su gastroenterologe tik gefilus ir nekreipt demesio i stafilokoka. Mergaite daznai atpylineja, isvemia visa peina ir vel nori valgyt. Daznai verkia valgydama, be to sunkai kvepuoja, nosyte kelis kartus per diena turiu valyt, nes daug snargliuku. Kokia jusu nuomone?
Aciu
Atsakyti
Laba diena dar karta, pamirsau parasyti, kad problemos prasidejo pries 5 savaites. Is ligonines grizom su traiskanojancia akyte, kuria per savaite issigydem. Is pradziu tustindavosi labai daznai, o p paskui pradejo ir viduriuoti, tiesiog ispurksdavo su putom. Kreona gerem 2 sav, nepadejo, tada ir dare pakartotina paselio tyrima ir kaprologini tyrima. Rado stafilokoko daug. Paskui pora dienu gerem bifoval, linex ir kreona. O po vizito pas alergologe tik gefilus du kart i diena ir retkarciais kreona. bet negerja - daug gleiviu, ir leidzia po laseli kakuti, kartais tik vandeneli, kartais gleiviu gumuliuka, arba normalu kakuti. dekui uz atsakyma.
Atsakyti
Atsakau į abu klausimus. Jeigu išmatose augo daug stafilokoko, ir vartojant probiotikus jau 2 savaites būklė negerėja- rekomenduočiau atlikti ir kraujo bei šlapimo tyrimus. Jei tie tyrimai bus geri, tuomet galima tęsti gydymą probiotikais- tinka ir gefilus, ir bifolak, ir lineks(juos reikėtų maždaug kas savaitę keisti). Fermentai nėra būtini.
O jeigu yra pakitimai kraujo tyrime, patarčiau vykti į ligoninę.
Atsakyti
Nuo sauskelnių rodos atpratom dar prieš antrąjį gimtadienį ir štai po metų "dovanėlė" - bene 3-ia savaitė 3 metų vaikas (mergaitė) "pataiko" ant puoduko ar klozeto tik retkarčiais doh.gif Dar daugiau - pridarius "po savim" visiškai nieko nesako (sunku patikėt, kad nejaučia diskomforto), kol nepamatome patys. Pradžioje galvojom, kad tai atsitiktiniai atvejai, deja pamatėm, kad tai tampa reguliaru doh.gif Kaip spręsti situaciją tiesą sakant ima trūkti minčių doh.gif Šeimoje ji antras vaikas, su pirmu panašių bėdų nebuvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Herbalife: 09 birželio 2006 - 18:26
Svarbiausia nepanikuoti ir vaiko nebarti bei negėdinti.Paprasčiausia nekreipti dėmesio, ramiai perrengti ir viskas. Kuo Jūs daugiau pergyvensite ir tai parodysite vaikui, tuo gilės ši psichologinė problema.
Patarčiau atlikti šlapimo tyrimą ir įsitikinti, ar nėra uždegimo. Jei šlapinasi ir į lovą naktį, antroje dienos pusėje riboti vaisius ir skysčius.
Jei nepavyks išspręsti šios problemos, konsultuokitės su vaikų psichologu . O jei nepraeis iki 4 metų- reikės ir urologo konsultacijos.
Atsakyti
Labas vakaras.

Prasau pagalbos. Mano dukra labai alergiska, pradejom gert kefyra ir padariau 2 kartus kose su ozkos pieno misiniu, noriai suvalge, taciau jau 3 diena skystai suviduriavo, net nesuprasi ar pasiusioja ar kakoja, pakilo temp. 37.6, veliau 4 kart kakojo geltonais zirneliais, sviesiai geltonos spalvos.

Daviau smektos 1 pak. ryziu koses virtos ant vandens. Po val vel skystai.
Pietum suvalge bulve su kalakutiena, isgere apie 250 vandens. Daviau linex. Siaip anksciau gere gefilus.

Vakare pakakojo sv.geltonai, skystai ir rudai (taip dar nebuvo)
Pries miega vietoj pieno daviau ryziu nuoviru, bet isgere tik 20 g.

Arbatu gert negalime, nes beria (dabar uzpakaliukas, kojos, rankos labai isbertos)
Tikrai alergiska morkai, kvieciams, gere Aptamil HA2

Ka duot, ar kreiptis i greitaja?
Atsakyti
Jeigu kūdikis viduriuoja, būtina , kad jį apžiūrėtų gydytojas.
Jei kūdikis alergiškas karvės pienui ir jis maitinamas hipoalerginiu pieno mišiniu, nei kefyras, nei ožkos pienas jam netinka- bėrimai, tikriausia nuo šių produktų ir paūmėjo. O viduriavimas, manau, gali būti ir virusinės kilmės.
Todėl konsultuokitės su savo gydytoja, kuri, apžiūrėjusi, paskirs tinkamą gydymą.
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau paklausti - mano 1metų ir 7 mėn. dukrytė karščiavo dvi dienas be jokių kitų simptomų, vaistų nevartojome - tik žvakutes nuo temperatūros. Praėjus kiek laiko ji ėmė tuštintis pilka skysta mase, bet ne dažniau nei yra įpratusi - t.y. 1-2 kartus per dieną. Kartais prieš tuštindamasi tampa irzli...

ką reikėtų daryti? pagertio žarnyno florą atstatančių bakterijų? mes ruošėmės skiepytis artimiausiomis dienomis, bet gal verta atidėti?

Iš anksto dėkoju,

mama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaya: 27 birželio 2006 - 13:00
Išmatų konsistensija ir spalvo galėjo pasikeisti dėl virusinės infekcijos. Skiepytis galite, o probiotikus apie saviatę vartoti irgi galite.
Atsakyti
Laba diena,

Noriu paklausti, ar normalu, kad 3 dienu kudikis nesitustina jau 1,5 paros? Paskutines ismatos buvo mekonijus. O su maitinimu problema tokia, kad kai paima speneli, paciulpia kelias sekundes ir ismeta arba laiko burnoj, bet neciulpia.
Atsakyti