Įkraunama...
Įkraunama...

Tuštinimosi problemos

labas rytas
labai noreciau suzinoti ar gali buti kad nuo misinelio vaikas pradejo viduriuoti atsirugsta sieros vandenilio kvapu (t.y. supuves kiausinis) tokio pat kvapo ir ismatos jos truputi gleivetos. taip pat papustas pilvukas. vakar visas dienos racionas toks pat kaip ir uzvakar isskyrus vakarini maitinima pakeiciau milumil2 i milumil3 nes mums jau beveik 8 men pavalge 9 vakare o jau dvylikta prasidejo pilvelio putimas atsiriaugejimas ( bet neveme ir neatpylinejo)
kaip man ji maitinti siandiena gal tik kitu misineliu nes mes gerem aptamil ir nieko tokio nebuvo gal koseliu neduoti ? temperaturos neturim apetita vaikas turi
Atsakyti
Virškinimo sutrikimas gali būti nuo kito maisto (jei mišinį ruošėte teisingai, nuo jo neturėtų būti), arba vaikas pagavo virusą, kuris gali išprovokuoti virškinimo sutrikimą. Bet tikriausia jis suvalgė ką nors netinkamo- gerai pergalvokite, ką davėte 2 dienų laikotarpyje.
Taktika, esant kokiems tai virškinimo sutrikimams yra beveik vienoda- neprievartauti vaiko, jei jis nenori valgyti, duoti gerti daug skysčių, arbatų pavidalu- tinka HiPP pankolio, skrandžio ramunėlių arbatos , neįvedinėti naujo maisto.
heart.gif
Atsakyti
dukrytei 2 mėn. ir 3 savaitės. jau antra savaitė, kai užkietėjo viduriai - išmatos geltonos, bet tokios "kaip plastilinas". tuštinasi kartą per 2 dienas, baisiai stena ir verkia. maitinu Hipp 1, bandžiau duoti Hipp pankolio arbatos, bet jokio poveikio nepastebėjau. skaičiau čia forume, kad nuo Hipp neturėtų viduriai užkietėti, bet va... g.gif šiaip tas mišinukas, regis, tinka, valgo jį nuo 1, 5 mėn. ir jokių neigiamų požymių lyg ir nebuvo. gal yra kokios viduriukus laisvinančios arbatos ar ko nors?
Ačiū
Atsakyti
Mano mergaitei 4 mėnesiai. Iki šiol valgo tik mamos pieną. Prieš kelias dienas pasikeitė išmatų kvapas. Iki šiol kvapas buvo panašus į surūgusio pieno, visai nedirgindavo uoslės. O dabar kvapas tapo itin nemalonus. Ar tai gali būti kokios nors ligos požymis?
Atsakyti
Daugiau pagirdykite- galima HiPP skrandžio ("Kūdikio pilvukui") ar pankolio arbatų. Per parą gali išgerti iki 200 ml šių arbatų.
Jei vis tiek sunkiai tuštinsis, kuriam laikui pereikite prie HiPP Pre- tik šį mišinį mergaitė gali valgyti dažniau, nes greičiau išalks (jis saldintas tik laktoze kaip ir mamos pienas ir yra nesotus, bet jo galima nenormuoti, t.y. maitinti pagal kūdikio poreikius)Po to vėl sugrįškite prie HiPP1, paaugus kūdikiui, ta problema turėtų išnykti.
heart.gif
Atsakyti
Išmatų kvapas, jei nėra tuštinimosi, kitų virškinimo sutrikimų ,bei savijautos pasikeitimo nėra ligos požymis.
Išmatų kvapas priklauso ir nuo Jūsų dietos.
heart.gif
Atsakyti
Laba diena,
mano dukra tuštinasi labai sunkiai... Jai pastoviai užkiėtėję viduriai. Ji tuštinasi labai kietais mažais gabaliukai( kaip stirna). Gydytoja išrašė "duphalac". Tai padėjo, kol ji juos gėrė. Po 2 sav. viduriai vėl užkietėjo. Ar tuos vaistus reikia gerti pastoviai? (MĖNESĮ, 2?).
aČIŪ
Atsakyti
Laba diena, šiandien kakutyje pamačiau baltas gleives ir nesuprantu nuo ko jos gali atsirasti? Mums jau 10,5 mėn. ar čia valosi kas organizme, ar tai gali būti nuo slogos? Valgėm gal daugiau nei įprasta duoniukų (porą lapelių) ar čia gali būti nuo jų?

Ačiū
Atsakyti
mieloji gydytoja,
kelinta diena dukryte tustinasi rytais ant puodelio normaliai, o dienos begyje po 2-3 kartus paviduriuoja skysciu gelsvu g.gif ir taip kiekviena diena ryte normaliai, o diena ir vel viduriuoja sad.gif nesuprantu nuo ko g.gif valgo ryte kose Tutelli ryziu su pienu, o po pietu bulviu morku su mesa kosele. Pradejau duoti gefilus bakterijas, bet kol kas negereja.
Atsakyti
Jei niekas nepadeda , Duphalac galite vartoti pastoviai, nes šis preparatas veikia tik storajame žarnyne suminkštindamas išmatas, didindamas jų tūrį. Šis preparatas nepatenka į kraujotaką, todėl pašalinio poveikio neturi ir svarbiausia vaikas prie jo nepripranta.
Vidurių užkietėjimą gydyti vaikams reikia būtinai, nes neišsivalęs žarnynas intoksikuoja organizmą.
Tačiau, esant atkakliam vidurių užkietėjimui, reikėtų išsitirti, ar nėra įgimtos storojo žarnyno ligos, kurios metu į išplatėjusią storąją žarną kaupiasi ir kietėja išmatos.
heart.gif
Atsakyti
Vaiko maitinime niekas nepasikeite-tas pats misinys,bet pasikeite ismatu spalva is smelio spalvos i zalsva. Tusitinasi 2k. per para.Kodel taip yra?
Aciu!
Atsakyti
Maniskiui jau virs 2 m. ir neperseniausiai ismatose pasirode sviezias kraujas. Galvojau, gal tik kai pakieteje viduriukai, bet pastebejau, kad nebutinai. Ir taip ne kiekvienasyk, bet pakankamai daznai, kad atkreiptum demesi.
Musu pediatre nuramino, kad tai del prastos dietos-reikia daugiau darzoviu, skysciu. Tipo - isanges itrukimai, nieko baisaus.

Taciau kaip tik neseniai gulejom klinikose ir apie tai papasakojau gydanciai gydytojai. Toji uzrase konsultacijai pas chirurga - pasirodo, jokiu itrukimu isangeje nera. Siulo daryti zarnyno tyrima del kazkokiu polipu. Tyrimas sudetingas , su narkoze. Net bijau pagalvoti, kaip iskankins vaika. O dar klausimas kankina, ar tikrai jo reikia... Dabar, kaip tycia, jau daugiau nei savaite, kraujuko ismatose nebebuna. Todel ir delsiam su tyrimu. Ka patartumet?
Atsakyti