Įkraunama...
Įkraunama...

P.Mažylio gimdymo namai

Sveikos nestuke.gif
Manau, kad artėjant temutei į galą galima apibendrinti viską, nes dauguma klausimų kartojasi.
1 iš 10 gimdančių šiuose gimdymo namuose lieka nepatenkinta suteiktom paslaugom, nes tikisi 5* viešbučio aptarnavimo arba neranda bendros kalbos su aptarnaujančiu personalu. 1 iš 50 lieka itin nusivylusi šiais gimdymo namais dėl prasto gydytojų darbo (pažiūrėkit geriau kiek patenkintų liko smile.gif )
Maistas - kaip ir visose ligoninėse. Šūstriau nerasi mirksiukas.gif
Daiktai.Dėl daiktų vežimosi į ligoninę. Didelių lagaminų nereikia. Svarbiausia nepamirškit savęs ir dokumentų wink.gif Drabužėlius (sterilius) mažiesiems duoda gydymo įstaiga, nebent jūs norite juos rengti savais rūbais (tokiu atveju nepamirškite, kad skalbti ir lyginti juos privalote pačios). Jei reikia mišinuko - sesutė jį pagamins jums matant arba atneš jau padarytą. Tačiau prieš nešant tokius mišinius jos pasistengs užtikrinti, kad būtų viskas padaryta, jog jūs galėtumėte maitinti! T.y. pamokins, parodys kaip maitinti, kaip vaikeli pridėti prie krūties ir pan. Mažylys kovoja už palankias sąlygas augti mažiesiems vaikams.
Plačiau apie tai ko reikia važiuojant gimfyti rasite http://www.tevu-darz...yves-krepselis/
p.s. Gimdymo namai gali neturėti tik vilnonių kojinyčių ir pampersų jūsų mažajam, todėl rekomenduoju šituo pasirūpinti iš anksto.
Palatos yra mokamos ir nemokamos. Nemokama palata - jose galite gulėti viena su mažyliu (jei nedaug gimdančių mamų) arba dviese (jei jūsų daugiau). Tualetas ir dušas yra kolidoriuje. Palatoje rasite lovas, loveles kūdikiui, kriauklę, spinteles. Vyras nakvoti gali, jei palatoje gulite viena, atsiradus antrai pacientei toje palatoje jis pasilikti per naktį negali.
Mokamos palatos - plati viengulė lova, lovelė kūdikiui, kriauklė, spintelė, dušas, tualetas, tv, arbatinis. Kaina 50lt/para. Šioje palatoje visada gulėsite viena, nieks nedrums jums ramybės. Dažniausiai rekomenduojama 17 palata, nors ir nedaug ten vietos, bet jauki. Vyras nakvoti gali tik reikia primokėti už sulankstomą lovą jam atsigulti. Į kainą pusryčiai- pietūs- vakarienė neįeina.
Mokamos palatos (dvivietės) - dvi plačios lovos, lovelė kūdikiui, kriauklė, spintelė, dušas, tualetas, tv, arbatinis. Kaina 100lt/para. Vyras gali likti miegoti, jam paruošta komfortiška lova. Maistas taip pat nepriklauso. Šioje palatoje daugiau vietos judėjimui, bet ji brangesnė.
Mokamos ir nemokamos palatos skiriasi tik savo dydžiu,galimybe miegoti vyrams ir wc paslaugomis palatoje ar šalia kolidoriuje. Aptarnavimas ir slauga nuo to nesiskirs tikrai.
Gimdymas Galite asmeniškai tartis su jums patinkančiu gydytoju, kad jis priimtų jūsų mažąjį stebuklėlį. Tokiu atveju į kasą turėsite sumokėti 595lt, iš kurių dalis atiteks tam medikui. Toks gydytojas įsipareigoja atvykti bet kuriuo paros metu (diena ar naktis, jo darbo laikas ar ne) ir dalyvauti gimdyme nuo a iki z. Jei norite, kad gimdyme dalyvautų būtent jūsų pasirinkta akušerė, kaina 250lt. Sąlygos tos pačios. Gydytojas ar akušeris jums duoda savo asmeninį tel. nr. ir prasidėjus gimdymui (nubėgus vandenims ar pajutus sąrėmius) jūs skambinate tam medikui ir vykstate į gimdymo namus. Kol jūs atvyksite, medikas tikrai jau lauks jūsų, palydės į gimdyklą, padės supildyti reikiamus dokumentus ir pan.
Jei gimdote nesitarusi su jokiu mediku - prasidėjus sąrėmiams ar nubėgus vandenims atvykstate į gimdymo namus (paros laikas ar šventinis laikotarpis nesvarbu) ir garsiai pranešate, jog gimdote (maždaug "Laba diena, aš gimdau"). Sesutė ar sutiktas gydytojas jus palydės į apžiūros kambarį, užpildysite dokumentus ir jus nuves į gimdyklą.
Gimdykloje būnate viena. Yra galimybe naudotis didele vonia, kuri kaikurioms mamos palengvina atsidarymą. Daug vietos gimdyklose yra vaikščiojimui, jei jums reikia. Rekomenduojama turėti bent jau mineralinio vandens butelį (negazuotas), jei ištrokšite mirksiukas.gif
Gimdymas yra nemokamas. Gali reikėti susimokėti tik už vaistus (nuskausminamieji, skatinamieji ar pan). Apie tai informuos medikas. Plačiau apie kainas rasite http://www.2kkl.lt/i..._id=292&lang=lt
Kursai Mažylyje kiekvieną darbo dieną vyksta paskaitėlės būsimoms mamytėms - nemokamos! Jums tereikia turėti tik siuntimą su savimi. Kursų metu gausite daug naudingos informacijos pradedant vaikelio vystymusi jūsų pilve ir baigiant maitinimo pradmenimis ar vaiko ugdymu pirmais gyvenimo metais. Asmeniškai aš - rekomenduoju. Kursų metu yra pravedam ir ekskursija po gimdymo namus, kur galite susipažinti su personalu, patalpomis ir visu kitu.
Apranga tėveliams. Ją galite įsigyti gimdymo namuose. Kaina 11lt. Jūsų vyrai bus panašūs į medikus. smile.gif Arba galite atsivešti savus - išplautas, išlygintas treningas, maikutė, lengvai nuplaunamos "tapkės". Vyras atvykęs į gimdymo namus gaus persirengt ir tada jau galės dalyvaut gimdyme.
Vyrams gimdymo metu leidžiama būti tik šalia moters galvos ir laikyti ją už rankos. Gimus mažyliui, jei nėra komplikacijų, jis uždedamas mamai ant krūtinės bent kelioms minutėms. Vėliau vaikelis nuimamas, nuprausiamas, aprengiamas, sutvarkomas. Po kelių valandų visa naujoji šeimyna persikrausto į palatą. Atliekant CP operaciją dažniausiai tėveliams neleidžiama būti operacinėj ir jis mažylį pamato tik labia trumpai prieš išnešant į naujagimių skyrių, kur jis turės praleisti parą, kol mamytė sustiprės po operacinės ir bus paleista iš pooperacinės palatos.
Gimdant pačioms - ligoninėje praleidžiate 3-4dienas. Atliekant CP operaciją 5-6dienas (iš jų viena praleidžiate intensyvios slaugos palatoje - pooperacinėje)


Tikiuosi, kad tokia info pagelbės visoms būsimoms mamytėms smile.gif Smagaus laukimo, nešiojimo ir auginimo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RytineSaule: 01 balandžio 2011 - 11:48
Informaciją surašėte labai gerai, tik manau reiktų kelių patikslinimų. Už vaistus mokėti nereikia, mokamas yra tik epidūrinis nuskausminimas, gimdyvei pageidaujant. Nei už skatinamuosius ar kitus reikalingus vaistus mokėti nereikia.

Dar man kyla klausimas ar tikrai reikia mokėti vyrui nakvojant mažoj mokamoj palatoj? Mes nė karto už šią paslaugą nemokėjom. sumokėdavom tik už palatą, nors akušerės juk žinojo, kad nakvoja, pačios patalyne davė. O 17 palatoj, vyrui sulankstoma lovytė iškart stovėjo.

Dėl rūbelių vaikiukui ten dabar irgi daugiau laisvės atsirado. Vienintelis reikalavimas likęs, kad vaikas būtų perrengiamas kasdien švariais apatiniais marškinėliais. Apatinius galima vilkti ligoninės, o viršutinius savus. Neliko principo, arba visi ligoninės, arba visi mamytės rūbeliai.

Po CP yra naujovė, vaikelis uždedamas tėčiui ant krūtinės (jei jis neprieš) ir jie kartu leidžia laiką kol mamą operuoja. Kadangi mane po gimdymo ilgai tvarkė, tai jiedu gal kokią valandą bendravo. Po CP vaikelio nebūtinai laiko parą naujagimių skyriuje. Priklauso nuo mamos, gali laikyti naktį, o jei daug gimdyvių ir tenka perkelti į palatą galima prašyt palikt ir vaikelį (aišku jei mažiukui viskas gerai.)

O jei neturite siuntimo kursai yra mokami, vyskta berods 3 dienas nuo pietų, o šeštadieniais organizuojamos paskaitėlės ir būsimiems tėveliams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aliira: 01 balandžio 2011 - 13:14
Dėl palatų - surašiau kaip išaiškino tuose kursuose smile.gif Nori tėvelis nakvot - reik susimokėti bet tikrai tikiu, kad gali būti tik pirmas pagasdinimas toks, o paskui jau sesutės žiūri pagal aplinkybes ar bendravimą su jomis lotuliukas.gif
Dėl kursų - aš aprašiau tik nemokamus kursus blush2.gif Visai užmiršau apie mokamus kursus. Visas komplektas keturios paskaitos - 3 darbo dienomis, po pietų ir viena paskaita su tėveliais šeštadienį ryte. Jos ilgesnės (berots trukmė apie 2val). Jų kaina Mažylio pacientėm - 30lt, ateinančiom iš kitur 40lt (čia visų 4 paskaitėlių). Būtina registracija iš anksto.
Dėl aprangos - man irgi labai patinka, kad tapo daug liberalesni ir būtina laikytis tik taisyklės perrengt bent tada. O ką jau rengsi - leidžia spręsti pačiai mamai.
Dėl CP - geriau nupiešt liūdnesnį vaizdą, nei patį geriausią. Kad neprisisvajotų kuri per daug, kad va taip ir bus. Labai daug kas priklauso nuo pačios gimdyvės ir mažylio... Aišku, reikia tikėtis, kad ir mamytei po operacijos viskas puikiai gis, ir mažyliui nereikės specialios medikų pagalbos smile.gif
Atsakyti
turiu klausimuka, o kaip su planiniu CP . ar i kasa mokama? kiek daugmaz kainuoja tarimasis su konkrecia gyd? ji pati sumos neivardina... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gitukas @ 2011 04 07, 09:10)
turiu klausimuka, o kaip su planiniu CP . ar i kasa mokama? kiek daugmaz kainuoja tarimasis su konkrecia gyd? ji pati sumos neivardina...  4u.gif



Mokama, kaip uz gimdyma (nepilni 600 lt), as esu klausus akuseriu. Mane isleidinejusi po gimdymo akusere sake, kad visi mokejimai eina per kasa. Net kai gydytojui duodat, jis vistiek privalo atsiskaityti su kasa kiek priklauso.
Atsakyti
nesuprantu,sako gimdymas nemokamas,bet kaina 600 lt? g.gif o pas ginekologe apziura mokama?
Atsakyti
gimdymas yra mokamas jei tariesi su konkrecia gine mirksiukas.gif o pas ginekologe jei nori kad priziuretu gimdyma reikia per visa nestuma sumoketi kazkur apie 300
Atsakyti
QUOTE(***qwe*** @ 2011 04 08, 15:42)
nesuprantu,sako gimdymas nemokamas,bet kaina 600 lt?  g.gif  o pas ginekologe apziura mokama?

Tiksliau 580lt reikia moketi i kasa tuomet jai tariesi su gydytoju ir tavo gimdymo metu jam ne darbo valandos. O jai nesitari ir tiesiog vaziuoji gimdyti tuomet kainuos tik epidiuras (na jai tiu jo pageidausi). mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gitukas @ 2011 04 07, 08:10)
turiu klausimuka, o kaip su planiniu CP . ar i kasa mokama? kiek daugmaz kainuoja tarimasis su konkrecia gyd? ji pati sumos neivardina...  4u.gif

Už planinį CP tikrai nereikia mokėti (bent jau prieš 8 mėn nereikėjo). Gydytoja, pas kurią lankiausi paskyrė datą ir viskas. Po visko atsidėkojau gydytojai asmeniškai.
Atsakyti

Bet jei norit, kad darytų konkreti gydytoja, tai gaunasi kaip susitarimas g.gif na čia nuo gydytojos matyt priklauso...
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti