Gal pasirodysiu visiska tundra, o kam situos tyrimus reikia darytis? Mano daktare man nikeo nesake, as laukiuosi pirmo vaikelio.. Ar man deretu jos uzklausti ?

QUOTE(_Lika_ @ 2010 10 22, 20:14)
Gal pasirodysiu visiska tundra, o kam situos tyrimus reikia darytis? Mano daktare man nikeo nesake, as laukiuosi pirmo vaikelio.. Ar man deretu jos uzklausti ? 

Jei patenki pagal amziu i rizikos grupe ar kokiu genetiniu apsigimimu yra buve artimiausioj giminej, tai gydyt. turetu rekomenduot siuos tyrimus. Jei ne, gali darytis savo noru kraujo tyrima Prisca, kuris parodo tik tikimybe keliems genetiniams apsigimimams Dauno sindromui, Edvardso...). Sie tyrimai mokami ir nera 100proc. patikimi. Jei gydytoja itaria ka negero is sio tyrimo ar echoskopijos, tai siuncia tada vaisiaus vandenu tyrimui - kuris patvirtins ar paneigs itarimus... Si tyrima irgi galima darytis savo noru, bet tai nemazai kainuoja...
O darytis siu tyrimu nebutina... tiesiog kiekvienos mamytes noro reikialas. jei labai nerimauji, ar nebus kokios baisios genetines ligos, del kurios gali netekt savo maziuko nestumo metu ar po jo, tai verta darytis, nors nervu daug kainuoja, o ir visu galimu ligu niekas neistirs, kiek ju pasitaiko... tik dazniausiai pasitaikancias. Ir jei vaisiaus vand. tyrimas parodo apsigimima, tai gali rinktis - nesioti kudikeli toliau ar geriau anksciau su juo atsisveikint...

Papildyta:
QUOTE(saula @ 2010 10 22, 13:43)
Na kaip? Gal irgi mergyte?

aciu labai visoms uz sveikinimus, linkiu ir jums visoms tokias naujienas isgirsti
aciu
as kazkaip irgi kartais jauciu, kad kitoms tikrai gerai ir nera ko nerimauti, o kai paciai reikia per visa tai pereit, tai jau tada tas jutimas kazkur dingsta, lyg ir kazkur giliai jauti, kad viskas gerai, bet protu suvoki, kad gali buti visko, juk niekas nera nuo to apsaugotas...
aciu labai
suzinojau, kad dar 2 mamytes , kur buvo su mumis pirmadieni, joms irgi viskas gerai
tikrai neverta bijoti, to tyrimo, visai nebaisus, uztrunka pora minuciu su pasiruosimu
daug baisiau laukti rezultatu...
cia jau mes tokios moterys esam, sau problemu sugalvojam
atrodo turime dziaugtis, o prisigalvojam nezinia ko pacios sau nervus gadinam
mano vyras skambino tyrimo rezultatu suzinot, tai kaip pasake, kad viskas gerai, tei negalejau patiketi, sakau, gal ne taip pavarde pasakei, o gal ne taip isgirdai
, tai apsiraminau tik kita diena, kai pati paskambinau daktarei paklausti del vaikelio lyties ir dar karta perklausiau ar TIKRAI viskas gerai, tai jau pati daktare is manes juokiesi
TAIP, patvirtino, kad laukiames mergaites
turiu dideli sunu, tai cia didele staigmena ir dziaugsmas
, o as jau galvojau, kad mergaiciu nemokame daryti

QUOTE(lotus9 @ 2010 10 22, 14:55)
aciu

QUOTE(rugelė @ 2010 10 22, 14:58)
Sveikinu labai tave.
Taip noretusi, kad visoms mergaitems butu viskas gerai
Sekmes auginant

Taip noretusi, kad visoms mergaitems butu viskas gerai

Sekmes auginant

aciu labai

suzinojau, kad dar 2 mamytes , kur buvo su mumis pirmadieni, joms irgi viskas gerai

QUOTE(vilmandr @ 2010 10 22, 16:24)
Man antradienį tas baisus tyrimas
Laikykit antradienį kumščius už mane mergaitės, kad viskas gerai praeitų
Papildyta:
Gal ir man kartais nutuoki, ar viskas bus gerai
Laikykit antradienį kumščius už mane mergaitės, kad viskas gerai praeitų

Papildyta:
Gal ir man kartais nutuoki, ar viskas bus gerai

tikrai neverta bijoti, to tyrimo, visai nebaisus, uztrunka pora minuciu su pasiruosimu

daug baisiau laukti rezultatu...
QUOTE(zemga @ 2010 10 22, 16:54)
Kaip gera skaityti dziuges naujienas
As pati dar vis negaliu atsidziaugti, kad ir mano vaisiaus vandenu tyrimai geri. Bet zinot ka, teisingai man vyras sake, kad po vandenu tyrimo nenusiraminsiu. Dabar man galva skauda, kad vaikas labai mazai juda
.
As pati dar vis negaliu atsidziaugti, kad ir mano vaisiaus vandenu tyrimai geri. Bet zinot ka, teisingai man vyras sake, kad po vandenu tyrimo nenusiraminsiu. Dabar man galva skauda, kad vaikas labai mazai juda

cia jau mes tokios moterys esam, sau problemu sugalvojam

mano vyras skambino tyrimo rezultatu suzinot, tai kaip pasake, kad viskas gerai, tei negalejau patiketi, sakau, gal ne taip pavarde pasakei, o gal ne taip isgirdai

QUOTE(Natele @ 2010 10 23, 13:08)
Na kaip? Gal irgi mergyte?

Sveikos
Iškarto sveikinu visas su gerom naujienom, ir stiprybės toms, kurios laukia atsakymų. Viskas bus gerai, laikykitės
Aš su porą klausimukų, jei galima. Aš gavau siuntimą todėl, kad nėštumo pradžioj buvo geriami vaistukai. Užsirašyti pavyko tik lapkričio 19 dienai, kai mums jau bus virš 19 savaitėlių. Tai ką man ten turėtų daryti? Iš pradžių echo, paskui kraują? Ar kraują tik jei kažką netaip mato? Liktais girdėjau kad jie kažkaip suveda duomenis dėl vaistų....
Juk vaisiaus vandenų tyrimo jau nespės padaryti?
Ir dar ar kai daro echo parodo mažiuką, papasakoja, jei matosi kas pasako? ar ne...
Ir dar ar gali kartu kas nors eiti į echo?
Labai daug klausimų, atsiprašau
. Tiesiog daug skaitau jūsų istorijų. Pati bijau.

Iškarto sveikinu visas su gerom naujienom, ir stiprybės toms, kurios laukia atsakymų. Viskas bus gerai, laikykitės

Aš su porą klausimukų, jei galima. Aš gavau siuntimą todėl, kad nėštumo pradžioj buvo geriami vaistukai. Užsirašyti pavyko tik lapkričio 19 dienai, kai mums jau bus virš 19 savaitėlių. Tai ką man ten turėtų daryti? Iš pradžių echo, paskui kraują? Ar kraują tik jei kažką netaip mato? Liktais girdėjau kad jie kažkaip suveda duomenis dėl vaistų....
Ir dar ar kai daro echo parodo mažiuką, papasakoja, jei matosi kas pasako? ar ne...

QUOTE(saula @ 2010 10 23, 14:10)

Man jau pradeda atrodyt, kad gerokai didesne dalis besidaranciu vaisiaus vand. tyrima del DS (jei nesusipainiojau beskaitydama

Gal ir tas kazkaip cia itakos turi

Papildyta:
QUOTE(ugniukas 81 @ 2010 10 23, 14:39)
Sveikos
. Tiesiog daug skaitau jūsų istorijų. Pati bijau. 

O kur jus uzsiregistravot? Pas genetike ar is karto vaisiaus vandenu tyrimui?
QUOTE(Natele @ 2010 10 23, 19:31)
Kazkaip idomiai pasirode, nes kazkada, studiju metu, per kazkokia paskaita destytojas kalbejo apie panasius apsigimimus ir sake, kad esant kazkokiekms nedideliems nukrypimams mergaitems reciau jie pasireiskia, nes kazkaip ten tos XX chromosomos viena kita daznai kompensuoja...
Mano sesei, per paskaitas sake, kad mergaitem daugiau problemu buna, kurios gimsta su DS. Beje kai as dariausi tyrimus, ir kiek teko sneket, tai visos su DS buvo laukiancios mergaites

Lauke, irgi matau polygiai, kaip mergaiciu taip ir berniuku su DS
QUOTE(Natele @ 2010 10 23, 20:32)
O kur jus uzsiregistravot? Pas genetike ar is karto vaisiaus vandenu tyrimui?
Pas genetikę

Sveikos mergaites,
Netycia radau Jusu tema, kai pradejau pati tuo dometis. Visu pirma noriu pasveikinti visas, kurios jau suzinojot super gerus tyrimu rezultatus
Mano pilviukui jau 13 sav. Esu prisiregistravusi pas genetike, nes pries tai turejom problemeliu
Taigi man ne siule ir nieko neklause norim ar ne, tik padave lapeli tyrimams ir liepe juos pasidaryti. Taigi spalio 11 d. padare Prisca I tyrima ir lapkricio 5 d. tyrima reiks pakartot, tai kaip supratau bus Prisca II, tyrimu atsakymu dar nezinau, bet jau praedu bijoti
labai tikiu, kad vandenu tyrimo neprireiks
Netycia radau Jusu tema, kai pradejau pati tuo dometis. Visu pirma noriu pasveikinti visas, kurios jau suzinojot super gerus tyrimu rezultatus

Mano pilviukui jau 13 sav. Esu prisiregistravusi pas genetike, nes pries tai turejom problemeliu

QUOTE(Skorpijoniukas @ 2010 10 24, 10:56)
Sveikos mergaites,
Taigi man ne siule ir nieko neklause norim ar ne, tik padave lapeli tyrimams ir liepe juos pasidaryti. Taigi spalio 11 d. padare Prisca I tyrima ir lapkricio 5 d. tyrima reiks pakartot, tai kaip supratau bus Prisca II, tyrimu atsakymu dar nezinau, bet jau praedu bijoti
labai tikiu, kad vandenu tyrimo neprireiks 

Jei labai tiki, tai taip ir bus

QUOTE(+777+ @ 2010 10 24, 11:07)
Aciu Jums

Siai dienai jauciuosi ne kaip, nuotaikos 0

QUOTE(Skorpijoniukas @ 2010 10 24, 12:16)
Aciu Jums
, pries savaite pradejau kraujuoti
, teko paguleti ligonineje, gydytoja padare echo ir pasake, kad placentine pirmeige
Kraujavimas sustojo, dabar nuo penktadienio pradejo tepti ir taip neramu. Bandau ieskotis internete info, bet prisiskaitau tikriausiai per daug ir vis tik negaliu nusiraminti
Gal kuriai jau taip buvo?? 

As tepliojau nuo 5 iki 9 savaites. Buvo nustatyta placentine pirmeiga. Netgi 15 savaite, kai dare echo, ginekologe pasake, kad nenustebk, jei galiu pradeti kraujuoti. Tada is karto vaziuok i ligonine. Bet dar pridure, kad placenta gali pakilti, taigi po 5 dienu vaziavau i Vilniu genetiniams tyrimams ir genetike pasake, kad placenta vietoje

Nepergyvenk,Skorpijoniuk, viskas bus kuo puikiausiai

QUOTE(zemga @ 2010 10 24, 11:48)
As tepliojau nuo 5 iki 9 savaites. Buvo nustatyta placentine pirmeiga. Netgi 15 savaite, kai dare echo, ginekologe pasake, kad nenustebk, jei galiu pradeti kraujuoti. Tada is karto vaziuok i ligonine. Bet dar pridure, kad placenta gali pakilti, taigi po 5 dienu vaziavau i Vilniu genetiniams tyrimams ir genetike pasake, kad placenta vietoje
.
.

su pirmu suneliu taip pat buvo placentine pirmeiga, bet nei kraujavo, nei tepe, o abar....

Kiek Jums dabar savaiteliu??? ir iki kada mazdaug ta placenta gali pakilti??
Aciu mergaites uz palaikyma, o kad taip ir butu, kaip sakai