Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Gal kas žinot, ką parodo pilnas kariotipo ištyrimas? kažkokias papildomas genetines ligas (papildomai prie 3 pagrindinių)?

Savo iniciatyva darausi vandenų tyrimus, niekaip negaliu apsispręsti ar daryti ir pilną kariotipą verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 12 20, 13:50)
Savo iniciatyva darausi vandenų tyrimus, niekaip negaliu apsispręsti ar daryti ir pilną kariotipą  verysad.gif

Pilnam kariotipui ishtirti imamas didesnis kiekis vandenu. Didesne rizika komplikacijom.
Bet jis ishtirs visas chromosomas.
Jums rinktis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Susapnuota @ 2010 12 20, 13:28)
Pilnam kariotipui ishtirti imamas didesnis kiekis vandenu. Didesne rizika komplikacijom.
Bet jis ishtirs visas chromosomas.
Jums rinktis  4u.gif

bet ką parodo likusių chromosomų ištyrimas? trijų kaip ir viskas aišku - trys pagrindinės ligos. Kaip su likusiom? jos irgi gali rodyti kažkokias ligas?
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 12 20, 14:45)
bet ką parodo likusių chromosomų ištyrimas? trijų kaip ir viskas aišku - trys pagrindinės ligos. Kaip su likusiom? jos irgi gali rodyti kažkokias ligas?

Taip gali. Juk trys pagrindines - tai dazniausiai pasitaikancios. O be ju yra pilna dar ligu... Taciau istirus kad ir visa kariotipa, vis vien daug ko neparodys....

Jums reikia pries imant vandenys pasikonsultuot su genetike. Ji viska jums paaiskins. Man paaiskino ax.gif Taciau as nemoku taip graziai ir tiksliai atkartot schmoll.gif Bijau Jusu suklaidinti.
Atsakyti
Susapnuota, ačiū labai už atsakymą 4u.gif su genetike tikrai dar kalbėsiu, tiesiog galvojau parinksiu info dar ir pati, bet deja, nieko nerandu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 12 20, 15:24)
Susapnuota, ačiū labai už atsakymą  4u.gif  su genetike tikrai dar kalbėsiu, tiesiog galvojau parinksiu info dar ir pati, bet deja, nieko nerandu  doh.gif

Informacijos pilna internete, bet kiekvienos atvejis yra skirtingas. Todel ir i tyrimus reikia ziureti is savo varpines ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zemga @ 2010 10 13, 13:44)
Nezinau, nebaisus tas vandenu tyrimas. Jis trunka gal minute-dvi. Po tyrimo nieko neskaudejo ir dabar jauciuosi puikiai. Neisivaizduoju kodel visi gasdina  persileidimu  g.gif  ?
Tikrai nebijok  4u.gif

o man dare biopsija 11 sav. net nekraujavo, 2 kartus dure..cia tik gasdinimai visokiausi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(chimera28 @ 2010 12 21, 20:32)
o man dare biopsija 11 sav. net nekraujavo, 2 kartus dure..cia tik gasdinimai visokiausi doh.gif

sita galima darytis 11 sav tik, kad jei kas blogai butu galima nutaukti nestuma....aisku, mum buvo reali gresme, 1 is 4 kad vaikutis gims neigalus.....ima is choriono gaureliu siek tiek audinio, ten vaikucio kraujo yra, todel istiria serga jis ar ne.....istyre musu raumenu atrofija, nuo kurios mire pirmas vaikas, ir dauno, edvardso, patau bei lyties chromosomas nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(taja:) @ 2010 12 20, 14:50)
Gal kas žinot, ką parodo pilnas kariotipo ištyrimas? kažkokias papildomas genetines ligas (papildomai prie 3 pagrindinių)?

Savo iniciatyva darausi vandenų tyrimus, niekaip negaliu apsispręsti ar daryti ir pilną kariotipą  verysad.gif

Dariausi pilną, bet išvardinti dar kitas galimas ligas negalėčiau, neatsimenu. Kadangi buvau pati apsisprendusi daryti, tai dariausi pilnai.
Atsakyti
sveikutes, na va as jau po amniocentezes, procedura nemaloni , bet neskausminga , belieka laukti po 2.5 sav. rezultatu. Maciau ant siuntimo savo PRISCA I rezultatus DS rizika rodo 1: 195, trisomija 18 -1: 110000, ir dar kazkoks vienas , kurio pavad nesupratau rodo 1:135, pagal amziu man rodo rizika 1: 50,taciau airiu genetikai , mane labai nenuliudino , sake , kad pagal amziaus rizika DS (1:195) rezultatas dar nera toks blogas , netgi siule pagalvoti ar verta darytis vandenu tyrima, bet as norjau iki galo eiti. Siaip scanavo mano leliu , matavo is visu pusiu , sake , kad vystosi gerai , nosies kauliukas , kuris yra antras pozymis po rauksles matavimo del DS yra normalus, na belieka sulaukti galutiniu rezultatu , kad galeciau toliau ramiai lauktis savo mazylio...Tiesa dar pasake, kad laukiames BABY BOY !!! nestuke.gif thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramaskaite69 @ 2010 12 23, 16:14)
sveikutes, na va as jau po amniocentezes, procedura nemaloni , bet neskausminga , belieka laukti po 2.5 sav. rezultatu. Maciau ant siuntimo savo PRISCA I rezultatus DS rizika rodo 1: 195, trisomija 18 -1: 110000, ir dar kazkoks vienas , kurio pavad nesupratau rodo 1:135, pagal amziu man rodo rizika 1: 50,taciau airiu genetikai , mane labai nenuliudino , sake , kad pagal amziaus rizika DS (1:195) rezultatas dar nera toks blogas , netgi siule pagalvoti ar verta darytis vandenu tyrima, bet as norjau iki galo eiti. Siaip scanavo mano leliu , matavo is visu pusiu , sake , kad vystosi gerai , nosies kauliukas , kuris yra antras pozymis po rauksles matavimo del DS yra normalus, na belieka sulaukti galutiniu rezultatu , kad galeciau toliau ramiai lauktis savo mazylio...Tiesa dar pasake, kad laukiames BABY BOY !!! nestuke.gif  thumbup.gif  biggrin.gif

tikiu kad sulauksit puikiu rezultatu ir galesit dziaugtis sunelio laukimu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,gal kuri zinot R.Norkienes 19 kab.tel.nr.jau tuoj bus dvi sav.pas ja dariausi echo ir kraujo tyrimus,sake pasiskambinti ,o tel.tai pamirsau pasiklausti.Registratura kiek skambini tiek uzimta...gal kuri turi nr? buciau dekinga smile.gif
Atsakyti
Sveikos, manes laukia vaisiaus vandenu tyrimas, kadangi pirmojo vaikucio turejau netekti del chromosomines ligos-ka taip pat parode vaisiaus vandenu tyrimas. Labai neramu, bet tikiuos, antras kartas nemeluos unsure.gif ax.gif
Atsakyti