Įkraunama...
Įkraunama...

Mintys apie KATES!

Lia lia lia,
Ar kas nors
Paims mane?
Aš katytė dar maža.
Sėdžiu sau viena viena.
Sniegas, speigas ir žiema.
Šaltis grūdina man pėdutes.
Ei, praeivi...
Atsisuk.
Ks ks ks pašauk.
Man taip liūdna vienai būt.
Nieko nežinau.
Aš nelįsiu į akis,
Kol nekviesi ks ks ks,
Aš širdy švelni katytė,
Tik snieguotos dar kojytės,
Pasikviesk namo.
Miau. Tu nebijok.
Aš turiu Svajonę.
Sužinos tasai,
Kur bus man namai.
Sniegas ir žiema
Man graži ir šalta...

user posted image
Papildyta:
Mūsų draugai
Kaime Mačionių, namely,
Ant gražių mažų kalvelių,
Kur močiutė blynus kepa,
O,koks geras sklinda kvapas!
Katinėliai jau prie stalo
Ir po du susiporavo,
Kad vienas nuo kito ,,grobį",
Birbdami ,,Bu r -bu r.."-po lova
Nusinešę sukramtytų-
Vienas kitam netrukdytų...
O Vaikiukas pats gudriausias
Griebia nieko nesiklausęs
Blynas karštas-neskubėk ,
Ėsdamas papūsk ,nelėk!
Po grindis varė su koja,
Ne pelė,ką sau galvoja!
O prie jo Pilkiukas tupi,
Baltas tartum kamuoliukas.
Mažos jo dar letenėlės
Ir dantukai -adatėlės.
Jis tik tvarko ,kas mamytės
Atnešta prie pat nosytės...
,,Kodėl Pilkis-" jūs paklausit-
Tai Juozukas žino geriausiai.
Kai katytė jį nuprausia,
Šlapias pūkas apsiblausęs-
Tai berniukas pastebėjo
Tokį vardą ir pridėjo...
Kai paėda ,visi sotūs,
Nebereikia saugot ,,ploto",
Pro duris- į platų kiemą-
Žaidžia ,medžiais lipinėja...
Eikim ir kieme visi
Žaisim-vasara graži!

user posted image
Atsakyti
Katinai

Šešėly cykino ramiai
Pilkai raini du katinai.
Miauksėjo, murkė, gal giedojo,
Tačiau nutilti nevaliojo.

Na kaip nemurksi nemiauksėsi,
Jei meilės židinį įžiebsi?
Ir ant tvoros tik strykt abudu,
Ir tik ryte drauge nubudo.

user posted image
Atsakyti
Kadaise, dienų iškankinta, taip tyliai
Pareidavau, gaubiama sodo nakties,-
Ties slenksčiu, kur vaikystė šešėlyje gimė,
Pasitikdavo senstanti mano katė,-

Ir,ištiesęs dulkėtą, išvargusią ranką,
Pasilenkdavau glostyti niurnančios jos;
Neišgertas vanduo sudejuodavo sunkiai,
Nepavirtęs vynu šuliny prie vejos.

Kambary, man prie apdengto stalo sukniubus,
Klausdama ji žiūrėdavo rūsčiai veidan,-
Ir džiaugsmu užsidegdavo sienos ir lubos,
Ir užgydavo dvasioj atvirus žaizda.

user posted image
Atsakyti
kas nori savo katytę princesytę papuošt http://www.shegame.c...-Starz-Dress-up flirt.gif
Papildyta:
http://www.shegame.c...t/flash-games-1

o čia gausybė žaidimų mažiesiems katinukų mylėtojams 4u.gif
Atsakyti
Tada dar žaidimų smile.gif

Pastatykite barikadas, kad katytė nepabėgtų:
http://www.infinitec...es/cat-box.html

Boulingas laugh.gif
http://www.infinitec...at-bowling.html

Katinas-terminatorius:
http://www.infinitec...lecattrois.html

Šitas lavina gebėjimą naudotis pele laugh.gif
http://www.infinitec...he-kittens.html

Šitas kažkoks lėtas...
http://www.infinitec...stack-cats.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gravel: 01 rugpjūčio 2008 - 21:54
Sveikos.
Oj, kaip pasidarė smalsu, kai pamačiau šios temos pavadinimą! Net iš atminties prisiminiau rusišką dainą: ... nam ne poveziot, jesli čiornyj kot dorogu perejdiot, a poka naooborot - tolko čiornomu kotu i ne veziot..."
O lietuviškai skambėtų maždaug taip: ,,... nepasiseks, jei juodas katinas perbėgs mums kelią, tačiau kol kas atvirkščiai - nesiseka jam pačiam..."

Net bandžiau įsivaizduoti, ką šios naujos temos autorius norėjo pasakyti ar paklausti.
Tačiau, vienareikšmiškai aišku, kad jis (ji) suprato šio klausimo beprasmiškumą , todėl ir iš akiračio dingo.

Supratau, kad šios temos autorius norėjo pasidomėti, kokios veislės kačiukai labiau tiktų šeimai, turinčiai vaikus, o paskui pamatęs panašią jau iškeltą temą ir atsakymus, dingo be pėdsakų.
Prisimenu, kad kadaise šiame forume kažkas panašaus jau buvo, t.y., panašus klausimas.
Ankščiau (dabar irgi) žmonės, norėdami įsigyti šuniuką, pasidomi, kokia veislė, pvz., tiktų bendravimui su vaikais. Ir čia, panašiai, norima buvo paklausti, kas gi tinka labiau.
Tačiau, manyčiau, kad su kačiukais yra šiek tiek kitaip, nei su šunimis.

Kaip be būtų, bet svarbiausia - mums visiems linksma ir praskaidrinta mūsų nuotaika! thumbup.gif

Atsakyti
Cia siaip sau -

Italijos namuose kačių ir šunų yra daugiau nei vaikų.

Jei trečiadienį išplatinto tyrimo statistinės prognozės pasitvirtins, itališkų pėdučių tipenimas vis labiau užleis vietą itališkoms letenėlėms.

Kaip rodo Romos laikraštyje "La Repubblica" skelbiamo tyrimo rezultatai, italų namuose gyvena mažiausiai 14,5 mln. šunų ir kačių. Jaunesnių nei 15 metų vaikų - tik 8,7 mln.

Italijoje gimstamumas yra vienas mažiausių Europoje, nors poros susilaukti vaikų ir skatinamos finansiškai.

Laikraščiui vienas psichologas sakė, kad daugeliui jaunų žmonių, kurie negali ar nenori turėti vaikų, naminiai gyvūnai yra tapę meilės išraiškos objektais.

Atsakyti
Prisipažinkime, jog visi kažkada buvome vaikai ir troškome turėti gyvūnėlį. Mums buvo nesvarbu, kad tėvai neleisdavo. Tada atrodė, kad mažas kačiukas tėra žaislas ir viskas, ko jam reikia, yra meilė ir žaidimai. O dabar naminių gyvūnėlių jau nori mūsų vaikai.

Daugelis abejoja, ar iš viso verta prisidaryti papildomų rūpesčių. Vis dėlto, tas, kuris turi gyvūnėlį namuose, supranta, jog verta. Juk švelnus padarėlis suteikia tiek džiaugsmo, šilumos. Jis yra nuostabus draugas. Veterinaras Mindaugas Rimkevičius pataria manuose pagal galimybę auginti bet kokį gyvūną, nes augintinis suteikia puikią progą vaikui išmokti atsakomybės, kantrybės ir supratingumo. Jau mažas vaikas gali pripildyti šuns dubenėlį maisto, pavaišinti jį skanėstu: tai moko rūpintis kitais. Bendravimas su gyvūnais, jų priežiūra suformuoja pagrindą būsimiems tėviškiems jausmams.

Šeimose, kurios augina naminių gyvūnėlių, vaikai auga sveikesni, nes jų imuninė sistema stipresnė, jie rečiau serga. Bendraudami su gyvūnais vaikai juos glosto, bučiuoja, dalinasi maistu – taigi, dažniau susiduria su įvairiais užkratais. Todėl jų organizmas prisitaiko prie aplinkos - sustiprėja imuninė sistema. Tiesa, yra ir minusų: didėja pavojus užsikrėsti kirmėlėmis. Tačiau tinkamai prižiūrint augintinį, skiepijant ir reguliariai vedant pas veterinarą, pavojus sveikatai neturėtų kilti.

Suaugusiesieji turi nustatyti vaiko ir gyvūno saugaus bendravimo taisykles. Jau nuo pirmos gyvūno atsiradimo namuose dienos tėvai turėtų išmokyti vaiką pagrindinių jo priežiūros, laikymo, žaidimo taisyklių. Nuteikite vaiką tam, kad jam pačiam teks rūpintis gyvūnu, bet būkite ir patys pasiruošę pasidalinti su juo šias pareigas. Jūs turėsite rodyti pavyzdį, kaip tai daroma. Taip pat vaikas privalo suprasti, kad globotinio negalima skriausti, stumdyti, erzinti, lįsti prie jo miegančio, ėdančio arba besirūpinančio ką tik atsivestais palikuonimis. Mažyliui yra natūralu žaisti su kačiuku kaip lėle. Gyvūnėliui tokie žaidimai yra nemalonūs, skausmingi. Jie išsigąsta ir gali sužaloti vaiką.

Prieš įsigyjant naminį gyvūną, veterinaras Mindaugas Rimkevičius pataria pasitarti su visais namiškiais pasveriant ir įvertinant visas galimybes (ar nesate alergiškas, ar bus pakankami vietos gyvūną laikyti, ar turėsite pakankamai laiko išeiti su juo pasivaikščioti, dresuoti ir pan. ). Ypatingai tai svarbu, kai planuojate įsigyti šunį, kadangi nuo to priklauso kokią šuns veislę, kokio dydžio, kailio ilgio gyvūną pasirinkti. Šunų veislių yra labai daug ir labai įvairių, geriausia būtų pasikonsultuoti su kinologu ar veterinaru, kuris galėtų bent trumpai papasakoti apie vienos ar kitos veislės būdo bruožus, charakterio ypatumus

Rekomenduojami gyvūnėliai

Katė – tai naminis psichoterapeutas, naudingas vaikams, kamuojamiems stresų. Kai ji išsitiesia prie šeimininko kojų, sukuriama ramybės atmosfera. Nervingi, jautrūs mažyliai šalia katės nurimsta greičiau. Svarbu atsiminti, kad katė - nepriklausomas gyvūnas, ji nemėgsta būti tampoma (būna ir labai kerštingų kačių).

Jai labiau patinka iniciatyvą rodyti pačiai, ir leidžia būti glostomai tik tol, kol ji pati to nori. Katės taip pat pavydi vaikams savo šeimininkų, nepamirškite mylimo augintinio. Norint maksimaliai sumažinti su(si)žalojimo riziką, būtina periodiškai karpyti gyvūno nagus. Nesvarbu, koks ramus gyvūnas bebūtų, - jo kantrybė turi ribas. Alergija kačių kailiui – labiausiai paplitusi.

Žuvytės vaikus veikia raminančiai, jų gyvenimo stebėjimas teikia daug malonių jausmų. Jei jūsų mažylis negali nei minutės nusėdėti vienoje vietoje, akvariumas jam – tinkamiausias variantas.

Paukščiai. Jei jūsų vaikas linkęs verkti ir liūdėti, linksmų kanarėlių ar papūgėlių stebėjimas bus jam labai naudingas, bet svarbu nepamiršti apie galimą alergiją pūkams ir ekskrementams.

Žiurkėnai ir kiti graužikai (jūrų kiaulytės, triušiai, šinšilos) labiausiai tinka auginti ankštame bute. Jie yra labai mieli ir žaismingi, bet prasti draugai. Jie gyvena naktinį gyvenimą, o dieną bendrauja nenoriai. Šie gyvūnai nesmirda, kaip daugelis mano, kvapą turi tik jų išmatos. Tačiau įkandimai yra skausmingi ir linkę sukelti infekcijas. Šie gyvūnėliai gyvena neilgai ir numylėtinio netektis gali tapti mažyliui didžiule tragedija.

Vėžlys – specifinis gyvūnas. Jis neturi kailio ir nėra šiltas (vaikui numylėtinio kailiukas – svarbi savybė, ji sukelia švelnius jausmus). Vėžlį prižiūrėti yra nelengva. Todėl dažniausiai vėžliai pabėga vasarą paleisti pasivaikščioti arba gyvena varganą gyvenimą bute, kęsdami nuo avitaminozės ir glaustydamiesi prie radiatorių, kad taip gautų nors kiek šilumos. Kitaip tariant, jų laukia lėta ir kankinanti mirtis.
Veterinaras Mindaugas Rimkevičius sako, kad lengviausia vaikams auginti ir prižiūrėti tuos gyvūnėlius, kurie gyvena narve ar akvariume. Tačiau lengviausia – nelygu geriausia. Todėl veterinarijos gydytojas siūlo auginti aukštesnio lygmens naminį gyvūną – šunį ar katę.

Šunys – geriausi draugai, su jais lengva užmegzti kontaktą ir linksmai praleisti laiką. Jie prieraišiausi gyvūnai, lengvai pasiduodantys auklėjimui ir dresūrai. Patariama rinktis draugiškos veislės šuniuką ( pvz.: auksaplaukį ar Labradoro retriverį, spanielį, pudelį, Jorkšyro terjerą, Maltos bolonę, čihuahua ir kt. ) .

Atsakyti
Sutinku su Alrunės nuomone ir pateikta teoriją.
O Jonaviečio pastabumas labai taiklus! thumbup.gif

Net pati prisiminiau vaikystę, pasijutau vaiku, norinčiu pukuoto žaisliuko ir jį turinčiu!
4u.gif
Vaikystėje, kaip ir dauguma vaikų, galvojau tik apie malonų žaisliuką, su kuriuo galima linksmai praleisti laiką ir t.t., bet ne apie atsakomybę. Manyčiau, kad vis dėl to, apie atsakomybę, prieš įsigyjant gyvūnėlį, turėtų labiau pagalvoti vaikų tėvai, nors tam, kad kad paskui šiame forume neatsirastų tokios temos, kaip ,,kačiukas tik vaikui", nes kačiukai ar kiti gyvūnėliai - ne žaislai, o šeimos nariai, kuriais reikia ir atitinkamai rūpintis. O rūpintis - ne reiškia, kad būtinai karpyti nagučius, kad neduok Dieve, kačiukas neapdraskytų mano vaikelio ar mano baldų ir t.t. Aišku, lengviau apkarpyti, nei išauklėti to nedaryti. Jei iškyla klausimas ar mano katėms karpomi nagai, tai iškarto atsakysiu, kad jos išauklėtos ir nagai nekarpomi. Galima būtų pateikti ir daugiau svaresnių pvz., bet tenka pastebėti, kad kai kuriems tėvams tokios atsakomybės trūksta, todėl yra, pvz. atveju, kai tokie ,,žaisliukai" labai greitai tampa nereikalingais.
Gerai, baigsiu aš čia filosofuoti.
Tiesiog, nesinorėtų, kad kačiukai, šuniukai ar kt. gyvūnėliai būtų tik vaikams... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Natalja200710 @ 2008 08 13, 16:30)
Sutinku su Alrunės nuomone ir pateikta teoriją.
O Jonaviečio pastabumas labai taiklus! thumbup.gif

Net pati prisiminiau vaikystę, pasijutau vaiku, norinčiu pukuoto žaisliuko ir jį turinčiu!
4u.gif
Vaikystėje, kaip ir dauguma vaikų, galvojau tik apie malonų žaisliuką, su kuriuo galima linksmai praleisti laiką ir t.t.,  bet ne apie atsakomybę. Manyčiau, kad vis dėl to, apie atsakomybę, prieš įsigyjant gyvūnėlį, turėtų labiau pagalvoti vaikų tėvai, nors tam, kad kad paskui šiame forume neatsirastų tokios temos, kaip ,,kačiukas tik vaikui", nes kačiukai ar kiti gyvūnėliai - ne žaislai, o šeimos nariai, kuriais reikia ir atitinkamai rūpintis. O rūpintis - ne reiškia, kad būtinai karpyti nagučius, kad neduok Dieve, kačiukas neapdraskytų mano vaikelio ar mano baldų ir t.t. Aišku, lengviau apkarpyti, nei išauklėti to nedaryti. Jei iškyla klausimas ar mano katėms karpomi nagai, tai iškarto atsakysiu, kad jos išauklėtos ir nagai nekarpomi. Galima būtų pateikti ir daugiau svaresnių pvz., bet tenka pastebėti, kad kai kuriems tėvams tokios atsakomybės trūksta, todėl yra, pvz. atveju, kai tokie ,,žaisliukai" labai greitai tampa nereikalingais.
Gerai, baigsiu aš čia filosofuoti.
Tiesiog, nesinorėtų, kad kačiukai, šuniukai ar kt. gyvūnėliai būtų tik vaikams... verysad.gif

Sie zodziai turetu skambeti kaip taisykle pries isigyjant gyvuneli . Tada nebutu atsibodusiu , nereikalingu ir i gatve ismestu gyvunu . Neatsitiktu taip , jog vaikui zaislas jau atsibodo ir tapo nereikalingu , o teveliams nera laiko su siuo zaislu zaisti .

Atsakyti
Katinai

Šešėly cykino ramiai
Pilkai raini du katinai.

Štai vienas eilėraštukas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupsiuke @ 2008 08 14, 20:30)
Katinai

Šešėly cykino ramiai                       
Pilkai raini du katinai.

Štai vienas eilėraštukas  mirksiukas.gif

o ką- tai ne eilėraštis?eilėraštis. ir dar netgi labai gražus.apie meilę wub.gif
o ar kada nors žiūrėjai multiką "Simsonai". niekas nepaneigs, kad tai ne multikas. bet... vaikai tame multike įžvelgia vienokius dalykus, suaugę kitokius. tad ir šį eilėraštuką gali interpretuoti savaip 4u.gif
dar kitas dalykas dėl pačių eilėraščių. kodėl taip išsireiškiai, kad šitoj temoj ne vieta eilėraščiams, nes 10-11 metų vaikams jie neįdomūs. o kur tu matei parašyta, kad šita tema skirta būtent 10-11mečiams? pvz mano vaikui 3 metai. ir kad ir kaip bebūtų, bet jisai vaikas ir jam patinka eilėraščiai apie kačiukus thumbup.gif
Atsakyti