nei ką daryti, bet kęsti dar metus kitus, kol paaugs, pati rizikuoju mamele isterike patapti
Sveikutes. Man irgi tos pačios bėdos. vaikui jau 2 metukai, isterikuoti pradejo vos vaikscioti pradejes
Klausiau psichologės ką daryti, kaip elgtis. Jos patarimas- leisti vaikui išsibliauti, svarbiausia būti prie jo, nepalikti jo vieno. Taip kantriai laikydamasi jos patarimu kelis menesius "lukuriuodavau" kol mazasis monstriukas liausis
ir iš to jokios naudos, mažius kaukdavo kaip kaukęs, kartą neapsikenčiau palikau jį vieną, išėjau į kitą kambarį, tai isterijos daug greičiau baigėsi. Tai psichologės patarimas bus aiškus leiskite vaikui išsiverkti, nemuškite ir t.t. ir aš vaiką mušu tik labai retais atvejais, tiksliau koks mušimas užmetu i rura tam kartui ir viskas. kažkaip tie tramdymo būdai šaltu vandeniu truputį neramina, bet jei žinočiau, kad padės nedvejočiau nė minutei.
nei ką daryti, bet kęsti dar metus kitus, kol paaugs, pati rizikuoju mamele isterike patapti
Sorry, bet rasau nelietuviskom, nes vyras dar neinstaliavo. Sveikos, turiu ir as sita problema, nors ir ne kiekviena diena tfu tfu tfu, bet kartais isterikoja. Anksciau jausdavausi visiskai bejege, bet po to kai pasidomejau ir supratau, kad tai laikina ir tai tam tikras raidos etapas nustojau jaudintis. Beje as pastebejau, kad vaikas labai jautrus negeroms akims, ar kaip cia pasakius, nes daznai isterikos priepoliai pasireiksdavo kai vaika mate svetimi zmones, nezinau kaip tie dalikai gali buti susije, bet dazniausiai po pasivaiksciojimu laukia arba grizus namo is sveciu. Vien zodziu uz tai niekada vaiko nemusiau, nebariau ir vandeniu nepiliau. Ismokau atskirti tokius atvejus ir tinkamai reaguoti, dazniausiai padeda: grieztas zvilgsnis, ignoravimas ir pabaigoja apkabinimas ir pasakimas kad jis geras vaikas ir mama ji myli. To niekada jam neprimenu ir nesiaiskinu del ko ir kaip.
Beje mano vaukui 2,3 m. Pirmeji isterijos atvejei pasireiske kai buvo 1,5 mazdaug, to metu kai pradejau dirbt, po to daznejo, dabar jau puse metu nedirbu ir sumazejo. Darzelyje irgi viskas budavo gerai o namie skandalai, atrodo be priezasties. Bet priezastis visada yra, demesio stoka ir t.t
Vienu zodziu su tokiais mazais vaikais sunku susisnekiet kai mazai demesio jiems is jusu puses, nes pati per tai parejau ir jauciau kai jis nuo manes tolo ir ignoravo
Beje mano vaukui 2,3 m. Pirmeji isterijos atvejei pasireiske kai buvo 1,5 mazdaug, to metu kai pradejau dirbt, po to daznejo, dabar jau puse metu nedirbu ir sumazejo. Darzelyje irgi viskas budavo gerai o namie skandalai, atrodo be priezasties. Bet priezastis visada yra, demesio stoka ir t.t
Vienu zodziu su tokiais mazais vaikais sunku susisnekiet kai mazai demesio jiems is jusu puses, nes pati per tai parejau ir jauciau kai jis nuo manes tolo ir ignoravo
Sveikos as irgi pasidalinsiu savo patirtim kaip man buvo. Mano vaikui dabar 2.5 metu, bet kaip jis buvo metuku laiko dar net metu grinai neturejo ji man is didelio rekimo net alpdavo, tai as vadziau pas daktare galvojau, kad vaikui su nervais kazkas negerai kokia liga galvojau turi, o ji man ramiai atsake, kad cia oziukai tipo kaprizai vaiko, net amo netekau, kad toks piplys taip sugebe, bet ji man musti jokiu budu nerekomendavo
, sake vaika gali suzaloti psichologiskai ir tureti gan rimtu pasekmiu, tas rykstes naudojimas vieniems padeda kitus labai traumuoja ir jei nemoki tinkamu laiku ir tinkamui vaikui jos panaudoti gali labai nukenteti vaiko vystymasis jis gali rimtai suziaureti, bet ji man visu pirma patere nekreipti demesio ignoruoti, nueiti nuo jo i kita kambari, jei tas nepadeda saltu vandeniu prausti tai man vanduo tikrai padejo, jis bent tuo momentu zado netekdavo ir apsiramindavo, arba dar padedavo i veida pusti. Na ir mums po kokiu keliu menesiu visi oziukai isgaravo
, jis paprasciausiai tai issaugo, dabar jis didesnis aisku turim kitokio pobudzio oziukus dabar, tai biski ir dirzo reikia.Bet tokiem maziems kaip metuku laiko tai dar dirziuko tikrai nereikia.