Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 11, 11:22)
deja taip. man buvo. nuėjau pas savo ginę 2 mėn po LP, sako viskas gerai po echoskopo. praėjo 2 sav. ir užėjo stiprūs skausmai, aš po savaitgalio  pas operavusį gydytoją-pasirodo cista: 2,5cm  doh.gif  dar po 2 mėn jos nebebuvo. Bet šiaip TOOKS skausmas  doh.gif

Labai bijau kad endo cista nesugalvotų atsinaujinti verysad.gif Kad ta funkcinė atsiras tai dzin- yra vilties kad kaip atsirado, taip ir dings rolleyes.gif
Nu žodž, tada laukiu kas čia bus toliau tongue.gif Gal po mmm viskas pasibaigs rolleyes.gif
Bet KAIP vaikščiot normaliai g.gif - dabar kol įsivaikštau, tai ramstausi į sienas, nes silpna doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 11 11, 11:44)
Bet KAIP vaikščiot normaliai  g.gif - dabar kol įsivaikštau, tai ramstausi į sienas, nes silpna  doh.gif

jei gali, lik namie. mane surietė pentadienį po pietų sekmadienį ryte jau vaikščiojau normaliai, bet ramiai. o šeštadienį tai dar truputį stenėdama, bet net bulves sugebėjau sodinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vovera @ 2010 11 11, 01:15)
Gal kad duphastonas padetu laiko reikia? Gal tik per kelis ciklus viskas apsitvarkys? Siaip saunu, kad ir kito gydytojo nuomone isgirsi, lauksim pasakojimo  bigsmile.gif

Mane nervas ima nuo pat ryto, labai bijau išgirsti, ką pasakys Krūminis... Tie daktarai man tiek baimės per šiuos metus įvarė, kad per visą gyvenimą tiek neturėjau. Negana to, dar šiandien perštėjimas, ar kaip tą jausmą pavadinti, prasidėjo... O tik prieš kelias dienas sugėriau nuo pūslės uždegimo vaistus. Padarė šeimos gydytoja šl. tyrimą užvakar - daugiau tik eritrocitų. Žodžiu, eik ir būk laiminga. Jaučiuosi tokia vaikščiojanti nelaimė, kad nežinau, nuo kurio galo pradėt skųstis ir kokiam gydytojui...
Papildyta:
[quote=Ice tea,2010 11 11, 13:44]
Labai bijau kad endo cista nesugalvotų atsinaujinti verysad.gif Kad ta funkcinė atsiras tai dzin- yra vilties kad kaip atsirado, taip ir dings rolleyes.gif
Nu žodž, tada laukiu kas čia bus toliau tongue.gif Gal po mmm viskas pasibaigs rolleyes.gif

Man praėjus po LP pusmečiui irgi rado cistą, bet ji išnyko po mm. O dabar net pakartotinio tyrimo po mm nesiūlė, iškart liepė važiuot pas protingą gydytoją, kad padėtų susidorot su endocista verysad.gif O tik metai tepraėjo... Ir jaučiu aš tą bjaurybę, ypač atsigulus. Tai jai nepatinka, kad ant šono, tai nepatinka, kad ant nugaros guliu... Įnoringa baisiausiai... O prieš ją randant ištisai jaučiau maudimą kone kasdien. Dabar tik tam šone ji ten "vartosi" ir ramybės neduoda.
Papildyta:
[quote=Ice tea,2010 11 11, 12:04]
Kada eit po echoskopu g.gif

O echoskopuotis idealiausia po mm
Atsakyti
Grįžau iš ligoninės, po LP ... Patvirtino endometriozę ir dar IV stadiją doh.gif . Reiks tris mėn gert kontraceptikus. Tada dar tris mėnesius turėsiu bandymams pastoti... Gal žinot kokių nors naturalių priemonių kaip galėčiau kuo geriau paruošti save, sustiprint organizmą nėštumui? Optimizmo, pozityvaus mąstymo, saviįtaigos ir t.t. man netrūksta smile.gif

P.S. o duphaston geriamas ir nuo endometriozės blink.gif ? Aš kai laukiausi, man pirmą mėnėsį rudos išskyros pasirodė, tai kaip nuo galimo persileidimo šį vaistą gert išrašė....
Atsakyti
QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 14:38)
Grįžau iš ligoninės, po LP ... Patvirtino endometriozę ir dar IV stadiją doh.gif . Reiks tris mėn gert kontraceptikus. Tada dar tris mėnesius turėsiu bandymams pastoti... Gal žinot kokių nors naturalių priemonių kaip galėčiau kuo geriau paruošti save, sustiprint organizmą nėštumui? Optimizmo, pozityvaus mąstymo, saviįtaigos ir t.t. man netrūksta  smile.gif

P.S. o duphaston geriamas ir nuo endometriozės  blink.gif ? Aš kai laukiausi, man pirmą mėnėsį rudos išskyros pasirodė, tai kaip nuo galimo persileidimo šį vaistą gert išrašė....

Jis vartojamas įvairiomis dozėmis, įvairiu ciklo laiku, nėštumo atveju taip pat. Žodžiu, pagal konkrečią situaciją gydytojas paskiria.
O dėl endo, žinoma, užjaučiu. Stadija iškart tokia ar jau buvo kada anksčiau diagnozuota tik pajudėjo aukštesnėn?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuke: 11 lapkričio 2010 - 12:45
QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 12:38)
P.S. o duphaston geriamas ir nuo endometriozės  blink.gif ? Aš kai laukiausi, man pirmą mėnėsį rudos išskyros pasirodė, tai kaip nuo galimo persileidimo šį vaistą gert išrašė....

šiaip jis kartais skiriamas ciklo reguliarumui palaikyti, arba nėštumui išlaikyti, kai kam sulaikyti savalaikius kraujavimus
Atsakyti
QUOTE(Siguliukas @ 2010 11 11, 11:57)
jei gali, lik namie.

Negaliu verysad.gif Bet darbas sėdimas, tai kaip nors mirksiukas.gif
Ačiū už info rolleyes.gif

QUOTE(kristinuke @ 2010 11 11, 12:30)
Man praėjus po LP pusmečiui irgi rado cistą, bet ji išnyko po mm.

Aš ir LABAI viliuosi, kad ir man dings mirksiukas.gif

QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 12:38)
*Grįžau iš ligoninės, po LP ... Patvirtino endometriozę ir dar IV stadiją doh.gif .
**Gal žinot kokių nors naturalių priemonių kaip galėčiau kuo geriau paruošti save, sustiprint organizmą nėštumui?

*Sveika įsijungus į mūsų būrį, dėl ko LABAI nesmagu verysad.gif
**Aš tai geriu Tianshi papildus- Spiruliną ir Cordicepsą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuke @ 2010 11 11, 12:44)
Jis vartojamas įvairiomis dozėmis, įvairiu ciklo laiku, nėštumo atveju taip pat. Žodžiu, pagal konkrečią situaciją gydytojas paskiria.
O dėl endo, žinoma, užjaučiu. Stadija iškart tokia ar jau buvo kada anksčiau diagnozuota tik pajudėjo aukštesnėn?

Man iškart diagnozuota IV stadija. Žiemą dar viskas buvo gerai, rugsėjį atėjau pasitikrint ir aptiko abejose kiaušidėse cistas po 4,5 cm. Jokių ligos simptomų nejaučiau, tai man čia kaip perkūnas iš giedro dangaus ta endometriozė...
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 11 11, 13:26)
Negaliu  verysad.gif Bet darbas sėdimas, tai kaip nors  mirksiukas.gif
Ačiū už info  rolleyes.gif

nu tada BE staigių judesių apsieik, ir nekilnok nieko sunkaus mirksiukas.gif

QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 13:36)
Man iškart diagnozuota IV stadija.

bet kaip tave cistos ima doh.gif reik būtinai ko imtis-negerai taip verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Levanda81 @ 2010 11 11, 10:36)
Sveikos mergaitės  4u.gif

Man vakar darė LP, kurios metu paaiškėjo, kad man nėra JOKIOS ENDOMETRIOZĖS!!!!

Ačiū JUMS VISOMS už palaikymą  wub.gif  nes man ta endometriozė, nustatyta prieš mėnesį ir dar sus tadija buvo kaip iš giedro dangaus kaip sakoma smile.gif

Oi kokios saunios naujienos! thumbup.gif Lauksim dabar griztant pas mus su teigiamu testuku thumbup.gif

QUOTE(kristinuke @ 2010 11 11, 13:30)
Mane nervas ima nuo pat ryto, labai bijau išgirsti, ką pasakys Krūminis... Tie daktarai man tiek baimės per šiuos metus įvarė, kad per visą gyvenimą tiek neturėjau. Negana to, dar šiandien perštėjimas, ar kaip tą jausmą pavadinti, prasidėjo... O tik prieš kelias dienas sugėriau nuo pūslės uždegimo vaistus. Padarė šeimos gydytoja šl. tyrimą užvakar - daugiau  tik eritrocitų. Žodžiu, eik ir būk laiminga.  Jaučiuosi tokia vaikščiojanti nelaimė, kad nežinau, nuo kurio galo pradėt skųstis ir kokiam gydytojui...

Mes su tavimi friends.gif Kad ir ka isgirstum, tai jau zingsnis i prieki, zinojmas tai jega 4u.gif Butinai parasyk kai grisi.

QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 13:38)
Grįžau iš ligoninės, po LP ... Patvirtino endometriozę ir dar IV stadiją doh.gif . Reiks tris mėn gert kontraceptikus. Tada dar tris mėnesius turėsiu bandymams pastoti... Gal žinot kokių nors naturalių priemonių kaip galėčiau kuo geriau paruošti save, sustiprint organizmą nėštumui? Optimizmo, pozityvaus mąstymo, saviįtaigos ir t.t. man netrūksta  smile.gif

Eina sau.... 4u.gif Kad optimizmo uztenka tai saunu thumbup.gif Dar pabandyk is kasdienybes isbraukti kava ir bet koki kita kofeina, cukru, pieno produktus, raudona mesa, produktus is baltu miltu... Visi sie produktai padeda endo bujoti. Kuodaugiau riebios zuvies, darzoviu ir vaisiu.

QUOTE(Ice tea @ 2010 11 11, 14:26)

**Aš tai geriu Tianshi papildus- Spiruliną ir Cordicepsą  rolleyes.gif

Apie spirulina girdejusi labai gerus atsiliepimus thumbup.gif Ir mano akupunkturiste juos rekomendavo, gal reikes nusipirkti g.gif Beje, biciu pikis ir visi kiti biciu produktai labai naudingi vartoti pries nestuma, tik beda, kad endo irgi medu megsta g.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMA#1 @ 2010 11 11, 13:36)
Man iškart diagnozuota IV stadija.

O tos tavo dvi cistos endo, ar kokios g.gif
Papildyta:
QUOTE(vovera @ 2010 11 11, 13:49)
Apie spirulina girdejusi labai gerus atsiliepimus  thumbup.gif 

Mano visa šeima geriam- tai tfu tfu tfu vaikas dar šiais metais nesirgo nei sloga, nei kosuliu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, vovera, už patarimus 4u.gif su kofeinu ir cukrum bėdos nebus, iki šiol tokio tipo produktais nesilepinau, bet pienas... O dar, kiek skaičiau, reikia vengti karščio doh.gif ... Kai jau 2 metus kiekvieną šeštadienį einu į pirti ir šiaip mėgstu karštą vasaros saulę bei šilumą... Teks užpildyt naujais mlonumais...

Ice tea, abi cistos endo, dar uždegino nediduką paviršinį endometriozės židinį papilvėj + rado voratinklinių sąaugų.

Aišku LP metu viską sutvarkė, išpjovė, uždegino... Prognozė - palanki smile.gif bent šis tas gero ir mano istorijoj biggrin.gif
Atsakyti