Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(In-Grid@ @ 2010 10 22, 18:51)
Išpūstas burbulas MP ir tiek.
MP čia niekuo dėtas. Neturi jis nei stebuklingų galių intelektui, sveikatai, didesnei gilesnei meilei ir t.t.

Pastebėjimas yra tik toks tiek su buteliuku iki 3 metų, o būna ir ilgiau, tiek su MP neišsiskiriantys vaikučiai yra beveik tokie patys savo reikalavimais, nei seniai atsisakę čiulptukų, buteliukų, MP.

O užaugę, paaugliai nei jie sveikesni, nei jie gabesni, nei jie meilesni už nemaitintus MP. Gal kaip tik daugiau aikštingesni, reikalaujantys savo. Na kai kas tai laiko kaip lyderio gyvenime, gal ir taip.

Nieko sau argumentai!is kur tokios zinios?
Tik kodel mes tada zinduoliams priklausom? kazkada kol dar nebuvom sugadinti civilizacijos naujoviu, visi vaikai buvo maitinami krutimi iki 4m ir dar ilgiau. o dbr vaikam lengviausis pakisti buteliuka ir vaikas ramus, svarbiausia, kad tik buteliukas butu pats moderniausias...
O kas yra blogo jei vaikas bent iki kokiu 3-4 metu neserga arba serga lengvesnemis formomis nes buvo maitintas MP? Kiek girdejau atveju, kai maitinami misiniais jau nuo pirmo menesio serga, o kurie geria Mp neserga 0,5 , 1metus ar ilgiau. O kiek tas vaikas sirgs veliau ar nesirgs, bus meilesnis ar protingesnis, zinoma, kad ne vien nuo Mp priklauso, bet ir dar nuo kitu dalyku:nuo to kiek jis tos meiles gavo is kitu ir kiek protelio jo galveleje yra.
bet Mp vaikui yra svarbus ir joks misinys jo nepakeis. Mano vaikas palyginus su tais, kurie negavo Mp ir maziau sirgo, ir meilesnis, ir jo kalba sparciau vystesi ir mes gyvenam su savo igimta liga zymiai lengviau. Visi gydytojai stebisi, kad mes turim tokia beda, o esam tokie saunus, tiek sveikatos tiek ridos atzvilgiu, intelektu net pralenkiam bendraamzius.Ir kas cia blogo jei vaikai ismoksta siekti savo tikslu jau nuo mazu dienu? Gal mes kokios vergovinej santvarkoj gyvenam, kad vaikai turetu paklusti tevu valiai ir daryti, tai ko jie nori juk vaikas ir asmenybe! zinoma ir man buna dienu, kai atrodo, kad mazius mane specialiai is kantrybes veda, bet tada nusiraminu ir pasakau sau, juk jis dar vaikas, jam viskas idomu, juk buna dienu, kad ir as pati nesusutvarkau su savo emocijom , reikalauju kazko is vyro, kitu...
Gerbiu visas mamas, kurios maitina vaikus MP ar misiniu, cia kievienos mamos pasirinkimas. Bet teigti, kad MP ispustas burbulas- labai jau drasu.
Atsakyti
laba diena 4u.gif

dabar susimasciau-is tikro ir as nelabai zinau Mp naudos ir maistingumo reiksmiu,bet zindau vaika,o jai jau 2 m ir beveik 3 men. kas del sirgimu-tai sirgom mazai,galiu ant vienos rankos pirstu suskaiciuot ir dar koks 1 pirstas atliktu lotuliukas.gif ir jei sergam,tai greiciau pasveikstam,buna stebuklu kad per nakti mane atciulpus sveika pabunda jau..kalba trim kalbom, gudri panele kaip reikant..ir man labai patogu zindyti,nereikedavo kol maza buvo sukt galvos kaippamaitint,koki misinuka pirkt,kaip ji gamint, o cia `termosiukas` visada su manimi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 10 22, 18:12)
Idomi nuomone.  mirksiukas.gif 
Taip gali sakyti tik misiniais maitinamu vaiku mamos, nes jos bet kokiu budu bando save 'pateisinti' (giliai sirdyje jausdamos nuoskauda ir...pavyda). Rasau taip todel, kad labai daug esu susidurusi su tuo.
Kartais pakanka tik pamatyti vaikiuka ir galima drasiai pasakyti, ar jis gavo MP  smile.gif  Jie SKIRIASI! Norit tikekit tuo, norit ne. Be to ir irodymu (laaaaabai ilgai trukusiu tyrimu duomenimis) yra tikrai pakankamai.
4u.gif
Nestumas nera kliutis zindymui  mirksiukas.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif
QUOTE(mazute2008 @ 2010 10 24, 14:18)
Nieko sau argumentai!is kur tokios zinios?
Tik kodel mes tada zinduoliams priklausom? kazkada kol dar nebuvom sugadinti civilizacijos naujoviu, visi vaikai buvo maitinami krutimi iki 4m ir dar ilgiau. o dbr vaikam lengviausis pakisti buteliuka ir vaikas ramus, svarbiausia, kad tik buteliukas butu pats moderniausias...

Gal mes kokios vergovinej santvarkoj gyvenam, kad vaikai turetu paklusti tevu valiai ir daryti, tai ko jie nori juk vaikas ir asmenybe!

drinks_cheers.gif

del savarankiskumo, maniskis nors maziukas dar (man tikrai maziukas jis wub.gif ), bet savarankiskas kaip reikiant. ir iseit galiu, lengvai isleidzia, pamojuoja ate ate ir griztant laukia, pasitinka, be asaru. aisku, daznai ir neinu kur be vaiko hihihi.gif bet siaip problemu del to nekyla. o ir siaip savarankiskas, guvus, bednraujantis vaikas. net nebuciau sugalvojus, kad mp gali kazkaip savarankiskuma stabdyt g.gif
Atsakyti
idomu, kaip AusraR nestuke.gif bigsmile.gif

kaip Natukei sekasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2010 10 24, 18:01)
drinks_cheers.gif
drinks_cheers.gif

del savarankiskumo, maniskis nors maziukas dar (man tikrai maziukas jis  wub.gif  ), bet savarankiskas kaip reikiant. ir iseit galiu, lengvai isleidzia, pamojuoja ate ate ir griztant laukia, pasitinka, be asaru. aisku, daznai ir neinu kur be vaiko hihihi.gif bet siaip problemu del to nekyla. o ir siaip savarankiskas, guvus, bednraujantis vaikas. net nebuciau sugalvojus, kad mp gali kazkaip savarankiskuma stabdyt g.gif

O kaip galvojate, kas lėmė, kad Jūsų mažius lengvai su Jumis atsisveikina? Aš nuo pat pradžių tikėjausi, kad būtent natūraliai žindomi vaikučiai tokie ir turi būti, nes pirmais gyvenimo metais susiformuoja MP pagalba taip vadinamas bazinis saugumo ir pasitikėjimo jausmas. Buvau tikra, kad ir mano sūnelis toks bus. Bet kaip rašiau, maniškis be manęs jaučiasi lyg ir nesaugiai.
Įdomu tai, kad ir pas sesę tokia pat situacija. Ji irgi iš ilgai maitinančių, sako kad kai pvz į kokį vaikų kambarį(pramogų centre) nueina, tai visi "mišinukininkai" ten visur laksto, žaidžia su visais drąsiai, o jos vaikučiai labai ilgai sėdi į ją įsikibę, bijo eiti prie kitų. Va mus abi ir ėmė toks pykčiukas, kad šiaip, pagal teoriją tai turėtų būti atvirkščiai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Resnichka @ 2010 10 25, 14:21)
O kaip galvojate, kas lėmė, kad Jūsų mažius lengvai su Jumis atsisveikina? Aš nuo pat pradžių tikėjausi, kad būtent natūraliai žindomi vaikučiai tokie ir turi būti, nes pirmais gyvenimo metais susiformuoja MP pagalba taip vadinamas bazinis saugumo ir pasitikėjimo jausmas. Buvau tikra, kad ir mano sūnelis toks bus. Bet kaip rašiau, maniškis be manęs jaučiasi lyg ir nesaugiai.
Įdomu tai, kad ir pas sesę tokia pat situacija. Ji irgi iš ilgai maitinančių, sako kad kai pvz į kokį vaikų kambarį(pramogų centre) nueina, tai visi "mišinukininkai" ten visur laksto, žaidžia su visais drąsiai, o jos vaikučiai labai ilgai sėdi į ją įsikibę, bijo eiti prie kitų. Va mus abi ir ėmė toks pykčiukas, kad šiaip, pagal teoriją tai turėtų būti atvirkščiai  verysad.gif

na, manau, ne viskas nuo maitinimo priklauso.
maniskis issiskiria lengvai, nes niekad nesu jo siaip sau palikus ir isnykus, visad atsisveikinu, atsibuciuojam, ate ate parodom ir iseinu. niekad nedingau netiketai. visada pakartoju kelis kartus, kad tuoj man reikes iseiti ir tik tada iseinu atsisveikinus. nezinau, kaip butu, jeigu reiktu skirtis ilgam, pvz vedant i darzeli, bet dabar jokiu bedu nera. o ir su kitais vaikiukais labai bendrauja (aisku, visko buna, pagal nuotaika), bega prie kitu, dazniausiai prie didesniu, nori zaist ir pan. tikriausiai ne viskas nuo maitinimo priklauso, tiesiog visokiu vaikuciu buna ir tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Resnichka @ 2010 10 25, 16:21)
Įdomu tai, kad ir pas sesę tokia pat situacija. Ji irgi iš ilgai maitinančių, sako kad kai pvz į kokį vaikų kambarį(pramogų centre) nueina, tai visi "mišinukininkai" ten visur laksto, žaidžia su visais drąsiai, o jos vaikučiai labai ilgai sėdi į ją įsikibę, bijo eiti prie kitų. Va mus abi ir ėmė toks pykčiukas, kad šiaip, pagal teoriją tai turėtų būti atvirkščiai  verysad.gif

Spėju tiesiog skiriasi vaiko temperamentas, būdas ir tiek wink.gif Manau tikrai negalima skirstyti pagal maitinimą wink.gif Kitas gal mišinuku maitinamas, o mamos sijono nepaledižia, manau yra ir tokių wink.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš prie jūsų 4u.gif ,
mano panelei jau 1,6 , bet aš dar nesulaukiu MD ,visa pikta su isterijos priepoliais ir nznau ar čia sunerimti ar taip ir turi būti ? kada jūs sulaukėt žindydamos MD ?
Atsakyti
QUOTE(geguziuke @ 2010 10 25, 16:48)
Jungiuosi ir aš prie jūsų 4u.gif ,
mano panelei jau 1,6 , bet aš dar nesulaukiu MD ,visa  pikta su isterijos priepoliais ir nznau ar čia sunerimti ar taip ir turi būti ? kada jūs sulaukėt žindydamos MD ?

as sulaukiau tik po 1 m ir 9 men. savo mmm mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(In-Grid@ @ 2010 10 22, 18:51)
Išpūstas burbulas MP ir tiek.
MP čia niekuo dėtas. Neturi jis nei stebuklingų galių intelektui, sveikatai, didesnei gilesnei meilei ir t.t.

Pastebėjimas yra tik toks tiek su buteliuku iki 3 metų, o būna ir ilgiau, tiek su MP neišsiskiriantys vaikučiai yra beveik tokie patys savo reikalavimais, nei seniai atsisakę čiulptukų, buteliukų, MP.

O užaugę, paaugliai nei jie sveikesni, nei jie gabesni, nei jie meilesni už nemaitintus MP. Gal kaip tik daugiau aikštingesni, reikalaujantys savo. Na kai kas tai laiko kaip lyderio gyvenime, gal ir taip.

Mamos piene gausu imunoglobulinų, kurių pakeisti kaip ir kraujo negalima, nė vienam mišinuke jo nerasit mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Bleirinka @ 2010 10 25, 19:08)
as sulaukiau tik po 1 m ir 9 men. savo mmm  mirksiukas.gif

a tai man dar nereik pergyvent biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geguziuke: 25 spalio 2010 - 18:11

[/quote]

Kaip supratau MD tai menesines? Man prasidejo, kai vaikui jau beveik 2 metukai buvo. Tikrai dar gali atsipalaiduoti...
Atsakyti
[quote=Resnichka,2010 10 26, 15:03]
[/quote]

Kaip supratau MD tai menesines? Man prasidejo, kai vaikui jau beveik 2 metukai buvo. Tikrai dar gali atsipalaiduoti...
[/quote]
nu ir liuks aš jų visai nepasiilgau lotuliukas.gif
Atsakyti