Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(ada21lt @ 2011 01 12, 22:34)

Geras ir mano sianakt tokia naktis buvo 4u.gif

O man tokia naktis buvo uzvakar, kai nesinesiau vaiko pas save, o palikau jo kambari. Kelesi kokius 6 kartus nuo 11 vakaro iki 7 ryto. O as is lovos negalejau islipti iki 12 ir visa diena jauciausi kaip trenkta.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 12, 22:34)
visikai pritariu kiek stebejau aplinkiniu moteru tai taip ir yra, nors sako lauktas planuotas, bet kazkur viduj stabdis yra ir viskas kaikada. taip pat manau ir su visais gimdymo skausmais ir net pagalvojau skausmas zindant ir turetu kazkokias saknis tureti  biggrin.gif dar taip pat yra apsaugos mechanizmas, pvz jautrumas tam tikram maistui ar kvapams. Mane nestumo pradzioj pykino paziurejus i vaistazoles, o ju visa kruva turejau, paskui tik paskaiciau ,kad geriau jau su jom atsargiai  doh.gif
Papildyta:

na cia sunku pasakyt tikrai...gal dar vienas is variantu tai yra tas apsaugininis mechanizmas - pykina nuo tu dalyku kurie tam vaikuciui negerai. Nors mano atveju tai del to susitaikymo pilnai tinka siam atvejui. Pirmam nestumui nelabai, nes buvo labai laukiamas ir planuotas....zodziu sunku pasakyt kas cia ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 12, 18:25)
Paskutiniu metu nusprendziau gyventi taip ,kad buciau laiminga , daryti tai, kas dziugina. Gal keistai skamba, bet tik dabar pradejau i save labiau demesi atkreipti, kas MAN butent patinka, o ne visuomenes ar tevu iteigta  smile.gif Va tokios mintys ateina zindymo metu, ir dar siaip daug graziu minciu, nes abu vaikai po ilgai zinda nuo gimimo , pirmais metais stengiuosi tik zindyti be pasaliniu trukdziu, tai kai tiek ilgai buni ramybeja ir tyloje labai daug ka gali apmastyti. Ko negalejau padaryti kai mokinausi ar dirbau, visa laika kita veikla uzimdavo...

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ir as zindydama labai daug galvoje nuveikiu. Tik dar negaliu gilintis i dvasinius dalykus. Planuoju gyvenima. Slaugau mama, noriu kuo grazesnio jos saulelydzio, tai apie visokius jos bukles pagerinimus mastau. Norim issikraustyt is Vilniaus i provincija, pradet savo versla, tai minciu minteliu....
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 12, 16:25)
Gal keistai skamba, bet tik dabar pradejau i save labiau demesi atkreipti, kas MAN butent patinka, o ne visuomenes ar tevu iteigta  smile.gif Va tokios mintys ateina zindymo metu, ir dar siaip daug graziu minciu, nes abu vaikai po ilgai zinda nuo gimimo , pirmais metais stengiuosi tik zindyti be pasaliniu trukdziu, tai kai tiek ilgai buni ramybeja ir tyloje labai daug ka gali apmastyti. Ko negalejau padaryti kai mokinausi ar dirbau, visa laika kita veikla uzimdavo...

graziai parasei wub.gif
ir as taip galvoju drinks_cheers.gif

QUOTE(AusraR @ 2011 01 12, 17:40)
kazkur girdejau kad pykina nes tipo moteris viduj giliai nepriima savo nestumo.

idomiai cia. gal ir yra kiek tiesos bigsmile.gif mane pykino vos kelis kartus, o nestumas buvo lauktas ir labai dziaugiaus wub.gif
Atsakyti
Mane ir ziauriai pykino, bet mes sunu tikrai planavome, bet tik labai netiketai viskas gavosi:) Man gydytojai pripaisinejo nevaisinguma nes menesiniu nebudavo po kelis menesius, buvau labai liekna ir daug sportavau. Bet sirdy zinojau, kad as galiu buti mama:) Nutraukiau kontraceptikus ir iskart mazius pasibelde:) O pykino manau todel, kad daug stresavau nes grese persileidimas, gavau lovos rezima, nebegalejau gyventi kaip anksciau. Daznai verkiau ir prasiau, kad tik mazylis manes nepaliktu...Ir nepaliko:)
Bet dbr daznai susimastau, kad galbut mano sunus ir turi igimta liga del tu nelemtu kontraceptiku, man gydytojai nuo 20metu paise, kad jei nesusinormalizuos ciklas, as liksiu nevaisinga, as juos tai gerdavau tai negerdavau, neplanavu ir vaikelio tuo metu, bet baime likt nevaisinga buvo diziule. Tai paskutinius metus, kai su vyru pradejom kalbeti apie vaikuti, kontraceptikus geriau pastoviai:( Aisku niekas nesuzinos, kodel sunus turi tokia liga, bet man vis persasi mintis, kad kalti hormonai, manau bereikalingai as jais forsavau savo organizma...
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 13, 18:30)
Bet dbr daznai susimastau, kad galbut mano sunus ir turi igimta liga del tu nelemtu kontraceptiku, man gydytojai nuo 20metu paise, kad jei nesusinormalizuos ciklas, as liksiu nevaisinga, as juos tai gerdavau tai negerdavau, neplanavu ir vaikelio tuo metu, bet baime likt nevaisinga buvo diziule. Tai paskutinius metus, kai su vyru pradejom kalbeti apie vaikuti, kontraceptikus geriau pastoviai:( Aisku niekas nesuzinos, kodel sunus turi tokia liga, bet man vis persasi mintis, kad kalti hormonai, manau bereikalingai as jais forsavau savo organizma...

cia jau sunku pasakyt...aisku hormonai ne i sveikata, bet as asmensikai irgi geriau kontraceptines visa gyvenima. Vaikai sveiki tfutfutfu. O dar ir hormonus teko pagert visokius norint pastoti, nes ovuliacija naturaliai nevykdavo.....
Atsakyti
Nu siaindien paskaiciau straipsni , tai juokas pro asaras , pasirodo ekspertai Uk nustate, kad maitinti tik MP iki 6 men nera gerai blink.gif tipo varginguose salyse gerai , o UK jau negerai, nes tipo vaikai negauna visu reikalingu medziagu, kaip pvz gelezies ir ateiti veliau priprratinus prie kieto maisto gali nemegti kai kurio maisto pvz salotu lapu blink.gif Neisivaizduoju, kaip tokias isvadas padaro, cia gal ,kad pirktu ta konservuota vaiku maisteli g.gif
http://uk.news.yahoo...st-6323e80.html

Del hormonu, tai is tikruju , jei tik imanoma geriau ju vengti, jei tikrai vaisingumo neprideda, o salutini poveiki bent moteriai tikrai turi , dar daug ka negero daro , bet jau nesiplesiu.... unsure.gif Ale kaip vaikai mus veda prie sveikiasnio gyvenimo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(bim-bam @ 2011 01 13, 18:08)
graziai parasei wub.gif
ir as taip galvoju drinks_cheers.gif
idomiai cia. gal ir yra kiek tiesos bigsmile.gif  mane pykino vos kelis kartus, o nestumas buvo lauktas ir labai dziaugiaus wub.gif

4u.gif dekui ,nors kam patinka, o kartais atrodo ,kad visai nupususi biggrin.gif savo aplinkoj esu tikrai balta varna biggrin.gif
Del pykinimo , tame ir esme, kad samoningai atrodo dauguma planuoja, laukia, bet va pasamonej tuno kazkokios baimes, nepriemimas, kas ir sukelia pykinima. Juk esat girdeja posaki perkeltine prasme, mane net pykina nuo to ar to... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2011 01 14, 14:29)
Nu siaindien paskaiciau straipsni , tai juokas pro asaras , pasirodo ekspertai Uk nustate, kad maitinti tik MP iki 6 men nera gerai  blink.gif tipo varginguose salyse gerai , o UK jau negerai, nes tipo vaikai negauna visu reikalingu medziagu, kaip pvz gelezies ir ateiti veliau priprratinus prie kieto maisto gali nemegti kai kurio maisto pvz salotu lapu  blink.gif Neisivaizduoju, kaip tokias isvadas padaro, cia gal ,kad pirktu ta konservuota vaiku maisteli  g.gif
http://uk.news.yahoo...st-6323e80.html

Del hormonu, tai is tikruju , jei tik imanoma geriau ju vengti, jei tikrai vaisingumo neprideda, o salutini poveiki bent moteriai tikrai turi , dar daug ka negero daro , bet jau nesiplesiu.... unsure.gif Ale kaip vaikai mus veda prie sveikiasnio gyvenimo  biggrin.gif
Papildyta:

4u.gif dekui ,nors kam patinka, o kartais atrodo ,kad visai nupususi  biggrin.gif  savo aplinkoj esu tikrai balta varna  biggrin.gif
Del pykinimo , tame ir esme, kad samoningai atrodo dauguma planuoja, laukia, bet va pasamonej tuno kazkokios baimes, nepriemimas, kas ir sukelia pykinima. Juk esat girdeja posaki perkeltine prasme, mane net pykina nuo to ar to... biggrin.gif

cia gal misinuku gamintojai nustate...siaip kaip bebutu, civilizuotame vadinamame pasaulyje, zindo tikrai trumpiau nei mes. nes motinystes atostogos ten labai trumpos.
Atsakyti
geras, kazi kokie ten ekspertai lotuliukas.gif
Atsakyti
As irgi uzsukau cia , noredama pasidalinti sia naujiena, cia lietuviskai, jei kam reikia: http://www.delfi.lt/...s.d?id=40811417
Kazkaip irgi nesinori tiketi.. Na gal zalingas vienam kudikiui is tukstancio, kurio mama nestumo metu kentejo nuo didziules anemijos ir jis nesugebejo prikaupti pakankamai gelezies atsargu, bet kad sitai galiotu visiems kudikiams, tai tikrai nelogiska, tuo labiau kad "Tiesa, Britanijoje nebuvo atliktas tyrimas apie geležies trukumą kūdikių organizmuose" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(indica @ 2011 01 14, 20:09)
As irgi uzsukau cia , noredama pasidalinti sia naujiena, cia lietuviskai, jei kam reikia: http://www.delfi.lt/...s.d?id=40811417
Kazkaip irgi nesinori tiketi.. Na gal zalingas vienam kudikiui is tukstancio, kurio mama nestumo metu kentejo nuo didziules anemijos ir jis nesugebejo prikaupti pakankamai gelezies atsargu, bet kad sitai galiotu visiems kudikiams, tai tikrai nelogiska, tuo labiau kad "Tiesa, Britanijoje nebuvo atliktas tyrimas apie geležies trukumą kūdikių organizmuose" doh.gif

1 stripsnis is milijono... O siaip, jei vaikas labai reikalauja, tai mamos duoda ir kito maisto. Bet... jei kudikio organizmas to maisto dar gerai nevirskina, tai jokios gelezies jis neisisavins.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 01 14, 22:15)
1 stripsnis is milijono... O siaip, jei vaikas labai reikalauja, tai mamos duoda ir kito maisto. Bet... jei kudikio organizmas to maisto dar gerai nevirskina, tai jokios gelezies jis neisisavins.

vat butent..
maniskiai pvz pradejo lipt i musu lekstes jau nuo kokiu 5 men, tai dar pora savaiciu palaukiau ir pradejau virt tas koses. Kirto tik daina. BEt kiti vaikai buna ir 8 men nenoriu to papildomo maisto. Kiekvienas skirtingai.
Atsakyti