Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(Juknele @ 2011 01 27, 01:02)
As tik skaiciau, kaip mamytes nujunko  blush2.gif 
O info labai gazi, tiesiog ideali. Bijau, kad taip graziai ir naturaliai nesugebesiu savo zuikiams isaiskinti. Bet as jau nebegaliu, tikriausiai palusiu. Va sedziu dabar SM, ka tik siaip ne taip nudirbusi visus vakaro darbus. Mazdaug pries 40 min. asarodama zindziau prabudusius vaikelius. Jausmas zindant, lyg ne trauktu piena, o su dantimis kramtytu. Spenelius iki siol gelia nepakeliamai, skauda sonkaulius. Net sunku rankas pakelti, sedziu susirietusi i kamuoleli. Cia jau fiziologija atsisako.
Bet ziuriu, kad as cia kaip kokia vista skundziuosi ir skundziuosi blush2.gif
Tema turetu buti sviesi, laiminga.
Viskas susiimu, ijungiu sveika nuovoka, meile ir begu gyventi. Kaip pasiseks, parasysiu.

Pasiskusiu ir as, kai vaikas nakti nemiega, ant papo kaba, ir as kartais zliumbiu is nevilties, ir nusikeikiu net cool.gif O tavo vietoje, Juknele, as turbut jau seniai buciau paluzusi verysad.gif
Atsakyti
mirksiukas.gif
QUOTE(Juknele @ 2011 01 27, 02:02)
O info labai gazi, tiesiog ideali. Bijau, kad taip graziai ir naturaliai nesugebesiu savo zuikiams isaiskinti. Bet as jau nebegaliu, tikriausiai palusiu. Va sedziu dabar SM, ka tik siaip ne taip nudirbusi visus vakaro darbus. Mazdaug pries 40 min. asarodama zindziau prabudusius vaikelius. Jausmas zindant, lyg ne trauktu piena, o su dantimis kramtytu. Spenelius iki siol gelia nepakeliamai, skauda sonkaulius. Net sunku rankas pakelti, sedziu susirietusi i kamuoleli. Cia jau fiziologija atsisako.
Viskas susiimu, ijungiu sveika nuovoka, meile ir begu gyventi. Kaip pasiseks, parasysiu.

Pasisakysiu ir aš iš savo dviejų vaikų maitinimo patirties. Per abu kartus iš viso pramaitinau 43 mėn. Pirmą vaiką maitinau iki 20 mėn., (nutraukiau, nes planavau antrą kart pastot ir prieš tai nors kažkiek leist organizmui atsigaut), antrą iki 23 mėn. Paskutinis pusmetis - praktiškai tik naktimis, na ir iš vakaro užmigimui. Kai nusprendi mažinti maitinimų skaičių - reikia rimtai tam pasiryžti ir susitaikyti su daug daug ašarų ir kas bebūtų - nepasiduoti. Vaikai tikrai bandys tavo kantrybė, reikalaudami to, kas jiems maloniausia. Bet jau nebūtina. O ypač jeigu tavo sveikata pradeda šlubuot - nejuokauk, Judita, stuburą susigadinsi taip kankindamasi, ir nervus. Naktį būdavo maitindavau ir po 3, ir po 4 kartus. Paskui pradėjau mažint - tiesiog suėmiau save į rankas ir nereaguodavau į pirmąjį prašymą, zirzimą, paskui net verksmą, bet gi neverks ištisai, kantriai dantis sukandus pralauki - ir užmiega išvargęs (aišku, tai ir kitiems miegantiems šeimos nariams išbandymas), bet jeigu nusileisi, ir po geros porcijos ašarų, juos apdovanosi skaniu pieneliu - sekantį kartą tas pats teatras kartosis, gal net labiau. Taip kas kelias savaites nutraukiau po vieną maitinimą. O su dienos maitinimais - žinoma, visais įmanomais būdais - pradėjus reikalaut papuko - dėmesio nutraukimas kitur pačiais jam įdomiausiais būdais. O dar geriau, jeigu kažkurį laiką galėtų pašalinis žmogus padėt rūpintis mažyliais, juk vaikai nekvaili, iš tetos ar močiutės nereikalaus to, ko ji negali duot, o tik iš tavęs. Žinoma, bus irzlesni, bet kitaip kažin ar būna. Svarbus dalykas, ką augindama vaikus, per šiuos penkis metus išmokau - viskas praeina, tik laiko klausimas, reikia apsišarvuot kantrybe, stengtis visom įmanomom priemonėm ir nesugalvot pasiduot, nuleist rankų. Sveikata svarbiausia, sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 27 sausio 2011 - 09:52
Sveikos,
o aš turiu dilemą.
Radome sprendimą, kad aš galėčiau išsimiegoti, bet jis man nepatinka.
Dabar dukra užmiega kitame kambaryje su tėčiu. Tačiau jie kartu žiūri animacinis filmukus ir labai ilgai. Vakar miegoti ėjo 12 valanda nakties. Dukra pas mane į lovą atbėgo 4 ryto, pavalgė ir išmiegojo su manimi iki 7 ryto.
aš tai išsimiegojau puikiai, bet ji miega tai mažai... Ir plius dar multikai iki išnaktų...
Ir čia taip jau apie 3 savaitės. Be multikų su tėčiu nemiega. Ateina pas mane ir su manimi užmiega apie 21:30. Bet tada gali ir keltis kas valanda-dvi. Neišsimiegu aš... Na aš suprantu, kad aš čia turiu galvoti apie vaiką... Bet blush2.gif miego tai norisi. Dabar tas pakaitomis miegojimas. Vieną naktį su manimi, kita - su tėčiu. Bet juk gi negeras sprendimas... blush2.gif
Štai tokia dilema turiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 01 26, 22:36)
mirksiukas.gif

Pasisakysiu ir aš iš savo dviejų vaikų maitinimo patirties. Per abu kartus iš viso pramaitinau 43 mėn. Pirmą vaiką maitinau iki 20 mėn., (nutraukiau, nes planavau antrą kart pastot ir prieš tai nors kažkiek leist organizmui atsigaut), antrą iki 23 mėn. Paskutinis pusmetis - praktiškai tik naktimis, na ir iš vakaro užmigimui. Kai nusprendi mažinti maitinimų skaičių - reikia rimtai tam pasiryžti ir susitaikyti su daug daug ašarų ir kas bebūtų - nepasiduoti. Vaikai tikrai bandys tavo kantrybė, reikalaudami to, kas jiems maloniausia. Bet jau nebūtina. O ypač jeigu tavo sveikata pradeda šlubuot - nejuokauk, Judita, stuburą susigadinsi taip kankindamasi, ir nervus. Naktį būdavo maitindavau ir po 3, ir po 4 kartus. Paskui pradėjau mažint - tiesiog suėmiau save į rankas ir nereaguodavau į pirmąjį prašymą, zirzimą, paskui net verksmą, bet gi neverks ištisai, kantriai dantis sukandus pralauki - ir užmiega išvargęs (aišku, tai ir kitiems miegantiems šeimos nariams išbandymas), bet jeigu nusileisi, ir po geros porcijos ašarų, juos apdovanosi skaniu pieneliu - sekantį kartą tas pats teatras kartosis, gal net labiau. Taip kas kelias savaites nutraukiau po vieną maitinimą. O su dienos maitinimais - žinoma, visais įmanomais būdais - pradėjus reikalaut papuko - dėmesio nutraukimas kitur pačiais jam įdomiausiais būdais. O dar geriau, jeigu kažkurį laiką galėtų pašalinis žmogus padėt rūpintis mažyliais, juk vaikai nekvaili, iš tetos ar močiutės nereikalaus to, ko ji negali duot, o tik iš tavęs. Žinoma, bus irzlesni, bet kitaip kažin ar būna. Svarbus dalykas, ką augindama vaikus, per šiuos penkis metus išmokau - viskas praeina, tik laiko klausimas, reikia apsišarvuot kantrybe, stengtis visom įmanomom priemonėm ir nesugalvot pasiduot, nuleist rankų. Sveikata svarbiausia, sėkmės  mirksiukas.gif

ką galiu pasakyt thumbup.gif mano planuose tas pats blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Olkin @ 2011 01 27, 00:22)
Sveikos,
o aš turiu dilemą.
Dabar dukra užmiega kitame kambaryje su tėčiu. Tačiau jie kartu žiūri animacinis filmukus ir labai ilgai. Vakar miegoti ėjo 12 valanda nakties. Dukra pas mane į lovą atbėgo 4 ryto, pavalgė ir išmiegojo su manimi iki 7 ryto.
aš tai išsimiegojau puikiai, bet ji miega tai mažai... Ir plius dar multikai iki išnaktų...
Ir čia taip jau apie 3 savaitės. Be multikų su tėčiu nemiega. Ateina pas mane ir su manimi užmiega apie 21:30. Bet tada gali ir keltis kas valanda-dvi. Neišsimiegu aš... Na aš suprantu, kad aš čia turiu galvoti apie vaiką... Bet  blush2.gif miego tai norisi. Dabar tas pakaitomis miegojimas. Vieną naktį su manimi, kita - su tėčiu. Bet juk gi negeras sprendimas...  blush2.gif

Na siūlau apsišarvuot kantrybe ir daryt kaip varla mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus pazanga - vaikas ismiegojo nuo 00:30 iki8! Pirmakart gyvenime taip. Grizom is sveciu, soicia pavalge mp ir miegojo pats vienas.
Tikiu, kad visko dar bus, bet matosi sviesa tunelio gale.
Tiesa, aprengiau nauja silta pizama, nes nepipazista miegoti uzklotas. Atsikele siltutelis:) Pries uzmiegant askinau, kad nakty nevalgysim pienuko, o tik ryte, kai bus laikas keltis. Vel pasuliau apsikabinti pliusini zaisluka smile.gif
Bet as vistiek neisimiegojusi, nes net po valerionu negalejau uzmigti labai ilgai....

Kai prase pienuko sakiau, kad mamyte serga, mamytei popa ir todel valgyti negalim.
Pries pietu miega neprase ir nesiuliau. Tegul bus valgymas ryte i vakare. Tik neapsiprendziu arankciau ar pries miega. Reiks matyt ziuret pagal aplinkybes...

Mamytes, jei nukamavo dazni zindymai, retinkit. Jei jau mano nenourama gali uzmigti be mp (kuo ne uz ka patikejus nebuciau), tikiu, kad gali ir kiti 4u.gif

Dar kas aktualu, mokinti vaika ramintis be mp. Kai uzsigauna, kazko suinervina, kazko negauna nukreipti demesi, gousti kitokiais budais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 27 sausio 2011 - 14:39
QUOTE(Olkin @ 2011 01 27, 12:22)
Sveikos,
o aš turiu dilemą.
Ir čia taip jau apie 3 savaitės. Be multikų su tėčiu nemiega. Ateina pas mane ir su manimi užmiega apie 21:30. Bet tada gali ir keltis kas valanda-dvi. Neišsimiegu aš... Na aš suprantu, kad aš čia turiu galvoti apie vaiką... Bet  blush2.gif miego tai norisi. Dabar tas pakaitomis miegojimas. Vieną naktį su manimi, kita - su tėčiu. Bet juk gi negeras sprendimas...  blush2.gif

Tegul migdosi su filmukais. Gal netruksta miego, jei uzmiega velai. Manau svarbu, kad iprastu miegoti be n prabudimu, o po truputi gal trumpes ir multiku laikas.
Miegoti turetu vienodai kasnakt, nes vaikams negerai mkaliuze...
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2011 01 26, 14:06)
O mes maitinimus mazinam. Mokomes migdytis be mp ir bandom nevalgyti nakti. Su migdymui sekasi neblogai, o naktim vaikas klykia bent po 3 kartus, kitus nubudimus tik pniurzga [aisku jei bunu salia].
Diena irgi belekada neduodu. Nebeteikia dziaugsmo daznas zinymas, netgi erzina... sad.gif
Naktim su mano vaiko charakteriu, manau ilgai kankinsimes, net kitos iseities nematau... Nenoriu visai nutaukti mp, nors vaikui gal butu lengviau susitaikyti... Drasko sirdi tas jo klykimas...

Tiesa, kuri laika vaikas normaliau ziuri i maista, ragauja ka mes valgom. Gal kaipnors...

Tiesiog bandau elgtis kaip sako kazkas viduje... Nors, jei negalvociau apie kita leliu, minciu baigti zindyma dar turbut nebutu.

Tiesa, zindyti n kartu per diena daug lengviau ir paprasciau negu riboti.

as duodavau kaip nutraukinejau zindyma. Tiesiog kiekvienakart padavus papuli vis plaudavau smegenis kad tu aju dielis, pienukas baiginejasi pas mamyte ir blablabla. Vaikams buvo tuo metu 2 m ir 2 men mazaug. Manau saviskiui irgi gali pabandyt aiskint kas kaip ir kodel. Didelis gi jau - susitarsit, pamatysi.
Atsakyti
QUOTE(Juknele @ 2011 01 27, 02:02)

Info siame straipsnyje tikrai grazi, bet ar su kiekvienu vaiku tai imanoma? g.gif Maniskis tikrai papeliu i joki traukini neiskeistu ir tikrai netyletu, o rektu, kad ojojoj...As jau jam ir dbr pasakoju, kad tu jau didelis, kad mamyte nebeturi tiek daug pienelio, kad gal pataupykim ji vakarui, o jis uszsilipa ant keliu ir savo:"As dar mazytis, pienelio man reikia. Bus trys metai pienelio nebeciulpsiu..." Nuginkluoja mane tie jo pasakymai... O gal tikrai bus 3metai ir nebeciulps rolleyes.gif
As tai jau vis dazniau pagalvoju apie zindymo nutraukima, kad ir sianakt, mazius davesi visa nakti, vis i papeli isikibes. Nors buna naktu, kad jis ismiega nuo kokiu 23 iki 5val ryto. Bet tokios naktys retenybe ir dazniausiai jos buna tada, kai as su juo bunu visa diena, jis gauna papeli, kada nori, as jam nieko nesakau apie tai, kad gal jau nereikia, nera jokiu sveciu, jis niekur nesisveciavo. pastebejau, kad pacios ziauriausios naktys buna is po sveciavimosi pas senelius. kas svarbiausia jis pats pas juos pasipraso, bet gryzta nevaldomas ir nakty tai ojojoj....
Stiprybes Jums Juknele, Jus jau labai daug padaret del savo vaikuciu, manau, kad dbr rupinkites savimi. Man ir buvo toks laikotarpis, kai turejau pradeti rimtai gydytis, streikavo skrandis, kazkokie kraujo pakitimai buvo atsirade, buciau turejusi gerti vaistus, kuriu su zindymu suderinti niekaip butu neje. Tuomet buvau sumazinusi maitinimu skaiciu, mano maziui tada buvo panasus amzius, aiskinau jam, kad skauda,kas as rimtai sergu o jis labai puikiai suprato. manau, kad buciau ir baigusi savo zindymo istorija , bet tada susirgo jis schmoll.gif O as pasidariau kitus kraujo tyrimus ir paaiskejo, kad man viska gerai, o buciau tokiu "bombu" i savo organizma imetus...
O dbr su mazium susitarti be sansu, nepadeda nei saldainiai, nei multikai,nei zaidimai kartu. Gauna, ko nori ir po pusvalandzio, o dbr papelio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mazute2008 @ 2011 01 27, 16:20)
Info siame straipsnyje tikrai grazi, bet ar su kiekvienu vaiku tai imanoma? g.gif

Nuginkluoja mane tie jo pasakymai...

Stai ir atsakymas. smile.gif Tu nesi pasiruosusi. O vaikas labai puikiai ta jaucia.
Atsakyti
QUOTE(oracle @ 2011 01 25, 20:54)
o kiek laiko jus jau maitinate? smile.gif

21 menuo beveik smile.gif

o kava tai as geriu rytais (tokia perku puse per puse - puse mieziu, puse normalios kavos, tai ir kofeino maziau) arba zalia arbata, nes diena valgo tik pries uzmiegant pietu ir pietu miego metu jeigu prabunda - dazniausiai prabunda. kartais ir popiet isgeriu, nes iki vakarinio maitinimo pries miega dar daug laiko. na bet negeriu stiprios. o alkoholio isvis nevartoju nuo nestumo planavimo, net keista is tikruju,kazkaip nebesinori visai. na kartais uzeina noras kokio karsto vyno, bet paragavus maza gurksneli nebesinori visai, nebeskanu. matyt ir baigus maitint nebesinores, tai tik i gera manau smile.gif

mums dienomis su mp viskas ok, nes kaip ir minejau tik pries uzmiegant pietu ir atsibudes miegelio metu valgo, bet va naktim vel daznai pradejo kelinetis... na del naktu tai kaip nors, bet galvoju, ka su dienos miegeliu reiks daryt, kai i darzeli prades eit. kol kas neplanuoju vest, bet vis tiek ateis laikas ir eis, nes nors ir neturiu kur grizt (i darba turiu galvoj), vis tiek noretusi veliau vest vaika i darzeli, matau, kaip jam reikia to bendravimo su kitais vaikuciais, manau, smagu darzely butu. gal is pradziu ne visa diena, gal ne kasdien,bus matyt... bet vat klausimas kaip ten uzmigs be mp. ir isvis jis atsikeles toks piktukas visada buna po miego... tik as nuramint ir tegaliu..
Papildyta:
Olkin de to uzmgimo ziurint filmukus man baisia nepatiktu irgi... tiesiog nenoreciau, kad vaikui toks iprotis susiformuotu vegetuot prie tv ilgai. na leidziu as saviskiui paziuret filmuku, bet pvz su vyru zinau tikrai daugiau filmuku ziuretu... bandyciau gal kitais budais bandyt uzmigdyt rolleyes.gif nors nelabai isivaizduoju kaip hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2011 01 28, 00:52)
bandyciau gal kitais budais bandyt uzmigdyt rolleyes.gif  nors nelabai isivaizduoju kaip hihihi.gif

pasaka pasekt, paglostyt, pasupuot, dainele padainuot, uz rankytes palaikyt ir tt. Gal padetu?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2011 01 27, 22:13)
pasaka pasekt, paglostyt, pasupuot, dainele padainuot, uz rankytes palaikyt ir tt. Gal padetu?

4u.gif Mes lošinę Tajos BAJU BAI pamėgom tai prie krūtines dar paniuniuoju tai jau kaip men mums padeda lb gerai užmigti thumbup.gif Kartais ir be krūtines buna tik su lopšine bet retai taip blush2.gif
Atsakyti