Įkraunama...
Įkraunama...

Vyresnio vaiko žindymas

QUOTE(AusraR @ 2011 01 28, 08:13)
pasaka pasekt, paglostyt, pasupuot, dainele padainuot, uz rankytes palaikyt ir tt. Gal padetu?

na knygute siaip ar taip paskaitom, bet jokiu budu negaliu atsigulus i lova, nes iskart praso mp, tad tiesiog ant keliu pasisodinus paskaitau, o paskui jau mp. kartais buna kad tiesiog pagulet reikia, paglostyt, bet retai...
Atsakyti
Siandien buvo gera naktis. Ziurejo mano dukra su teciu animacinius iki 11. Tada tetis isjunge kompa ir pasake, kad jau laikas miegoti. Supyko dukra ir atejo pas mane. Paprase MP. Daviau. Valge gal 2 minutes. Po to pasakiau, kad einam miegoti. Ir ji paleido, apsisuko ir uzmigo. Ir taip miegojo iki 6:30.
Man tai pasaka... bigsmile.gif Bet labai abejoju, kad kita naktis bus tokia pat... Bet taip norisi tiketi, kad miegojimas su teciu padejo... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2011 01 27, 23:29)
Siandien buvo gera naktis. Ziurejo mano dukra su teciu animacinius iki 11. Tada tetis isjunge kompa ir pasake, kad jau laikas miegoti. Supyko  dukra ir atejo pas mane. Paprase MP. Daviau. Valge gal 2 minutes. Po to pasakiau, kad einam miegoti. Ir ji paleido, apsisuko ir uzmigo. Ir taip miegojo iki 6:30.
Man tai pasaka...  bigsmile.gif Bet labai abejoju, kad kita naktis bus tokia pat... Bet taip norisi tiketi, kad miegojimas su teciu padejo...  rolleyes.gif

4u.gif Siūlyčiau trumpinti multikų žiūrėjima iki dešimt irgi taip pat sakyt kad jau laikas miegot mažyle atsigers ir eis miegot thumbup.gif tiesiog pripratint bandyt rolleyes.gif SĖKMĖS
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2011 01 28, 11:29)
Siandien buvo gera naktis. Ziurejo mano dukra su teciu animacinius iki 11. Tada tetis isjunge kompa ir pasake, kad jau laikas miegoti. Supyko  dukra ir atejo pas mane. Paprase MP. Daviau. Valge gal 2 minutes. Po to pasakiau, kad einam miegoti. Ir ji paleido, apsisuko ir uzmigo. Ir taip miegojo iki 6:30.
Man tai pasaka...  bigsmile.gif Bet labai abejoju, kad kita naktis bus tokia pat... Bet taip norisi tiketi, kad miegojimas su teciu padejo...  rolleyes.gif

Kelios naktys be mp paretina mp gerimus.

Pas mus si naktis ne tokia rami. Uzmigo 22, po to apie 24 kelesi ir likom kartu miegoti. Nakti pienuko neprase, bet vartesi, muistesi... Vakar per diena prase pora kartu, bet leidosi nusnekinamas lengvai. Meskuti jau pats susiranda ir apsikabina migdydamasis smile.gif
Beje, pieno ryskiai maziau darosi. Pradedu tiketi, kad jei mamos labai anksti pradeda retai maitinti vaika, gal tas pienukas ir tikra dingsta....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 28 sausio 2011 - 11:21
Pieno pakankamą nuolatinį gaminimąsi užtikrina naktiniai maitinimai. Jeigu dieną net nemaitinsite, o tik naktį - pieno turėsit vis tiek ilgai...
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 01 28, 02:31)
Pieno pakankamą nuolatinį gaminimąsi užtikrina naktiniai maitinimai. Jeigu dieną net nemaitinsite, o tik naktį - pieno turėsit vis tiek ilgai...

thumbup.gif Teisingai arba atvirkščiai thumbup.gif
Aš nemaitinu nakti ir diena vienas maitinimas pradingo kai pupa jau juda po namus, bet ryte net liejasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(samantila @ 2011 01 28, 14:37)
thumbup.gif Teisingai arba atvirkščiai thumbup.gif
Aš nemaitinu nakti ir diena vienas maitinimas pradingo kai pupa jau juda po namus, bet ryte net liejasi smile.gif

as kol buvo mazas, naujagimis, 11 vakaro pamaitindavau, o poto tik 6 ryto. Krutys sprogdavo nuo pieno. nakti jis pats nenoredavo. Veliau nuo kokio pusmecio eme prasyti nakti. Manau reikia maitinti pagal poreiki. Cia netiesa, kad jei nakti nemaitinsi, pienas dings. Jei nakti nevalgo, reiskia diena daugiau suvalgo
Atsakyti
Visų pirma čia kalba eina apie vyresnių vaikų maitinimą, ilgą sėkmingą maitinimą. O ne apie naujagimius. Žinoma, kad tada ir taip krūtys sprogsta nuo pieno pertekliaus. O vėliau, t.y. vaikui, nebe kūdiniui, maitinimosi poreikiai kinta. Ir būtent nuolatinis maitinimas naktį užtikrina sėkmingą tolimesnį pieno gaminimąsi.
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2011 01 28, 05:00)
Visų pirma čia kalba eina apie vyresnių vaikų maitinimą, ilgą sėkmingą maitinimą. O ne apie naujagimius. Žinoma, kad tada ir taip krūtys sprogsta  nuo pieno pertekliaus. O vėliau, t.y. vaikui, nebe kūdiniui, maitinimosi poreikiai kinta. Ir būtent nuolatinis maitinimas naktį užtikrina sėkmingą  tolimesnį pieno gaminimąsi.

4u.gif Aš jau sėkmingai maitinu penkis su viršum mėnesius tik diena ir vakare velai dar karta o paskui tik ryte vel....nuo penkto men pupa nakti nebeprašo pieno nes miega...ir pieno yra mano krūtys prisitaikė prie mažylės rėžimo ir gminasi visada o ryte plyšta kartais ne visada tiesiog pastebiu jai vakare daug geriu arbatu ir panaktineju su arbatom ryte lb daug yr krutyse....maitinu nuo gimimo o naktimis nustojo gert kai jau buvo penktas su puse men nes nematau reikalo vaiko žadint ir žindyt jai mažiuks miega skaniai...ryte aštunta val atsigeria pienuko po to košyte valgom ir vel po jos mp geria biggrin.gif ir ttt
Atsakyti
as net nesusimastau, kiek ten to pienuko...valgo, vadinasi yra smile.gif uztenka tiek kiek yra turbut smile.gif
Atsakyti
Apie miegeli, tai buvo straipsnis dabae Mamos zurnale, tai man tokie vejai doh.gif patarimai: migdykite mieguista, bet nezumigusi. nesuriskit zindymo su uzmigdymu doh.gif
O ka man daryt, jei abu vaikai nuo gimimo vakare valgo valgo ir uzmiega biggrin.gif tai ka zadinti. O kaip ta mieguista, tai is vis nesuprantu, dukra dar nieko , jei pavargsta, sako noriu miegelio, bet reikia ir pienuko, o sunus kuo labiau pavargsta tuo labiau siusti pradeda, mieguistumo nebuna, nu nebent isskirtinai labai nuvargsta....
O del dukrytes migdymo , tai mums niekas nepakeicia MP biggrin.gif Ji sugeba ir knygute vartyti ar TV ziureti ir MP gerti doh.gif arba kaip vakar atsigulem, valgo pienuka ir sako mama pasaka sek biggrin.gif Siaip ji irgi sako ,kad valgys iki 3 m,kol kas man visai netrukdo tai ir nekliuna, o tik dziaugiuosi,kad galiu dar jai kazka gero duoti ax.gif
O siaip del miego ir uzmigdymo, tai pastebejau, kad ziema sunkiau, kazkaip maziau pabunam lauke, vaikai maziau pavargsta fiziskai, o labiau nuo to slankiojimo po namus, tai ir pats uzmigimas toks sunkesnis. Pvz pietu miego ,jei dukryte pavargusi tai pavalgo gal 2,3 k per pietu miegeli, miega apie 3-4 val, o jei nepavargusi tai gali istisai zysti ir taip pusiau snausti biggrin.gif
O del tu staigiu nutraukimu, tai man kazkaip nelabai, nebent tikrai kazkas blogai ir reikia del sveikatos. O taip zindziau ,zindziau ir kokiom garstyciom patepiau unsure.gif Kas to vaiko samonej uzsirasys per informacija g.gif Juk nesvarbu kiek metu, viskas galvoj pasilieka ir tokia patirtis, man atrodo geriau teisybe pasakyti ir jei tikrai bus mamai blogai ar bus naujas leliukas vaikelis supras , juo labiau jei bus ismyletas, isnesiotas ir ilgai iszindytas wub.gif JUo labiau jei mama ir toliau skirs daug meiles, demesio, prisigalvos idomios veiklos iir t.t. gal geresnis laikas koks pavasaris ar vasara nutraukimui ,kai lauke daug veiklos, silta, smagu biggrin.gif
As bent nuo 3 metu visokiu tevu sventus melus atsimenu ir man ,atsimenu, skaudu budavo , kai isaiskedavo tiesa unsure.gif
Atsakyti
Pas mane ziauriai nera nuotaikos, nieko nebesinori... Nuo visko pavargau... Jauciu, kad puola depresija... ir zinau, kad reikia imtis kazkokiu priemoniu.
Buvau sumasciusi ryti aukstaitijos rali prasiblaskyti, bet pradejo pilva maust ir bijau vaziuot, o dar jei persalsiu...
Nakti miegasi blogai, visa diena apsnudus... Net vargsa vaika jau keleta kartu aprekiau be reikalo... o juk jis tik demesio nori...
Is vyro jokios moralines paramos... Gal pas koki psichologa nueit ar ka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Luttuke: 28 sausio 2011 - 17:09