Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas

westa, Klaipėdos su Vilniumi ir jo kamščiais negali lyginti wink.gif Ar ne? smile.gif Šiais laikais dauguma namų, ypač naujos statybos, turi liftus. Jei dėl maišų tampymo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 11, 10:18)
westa, Klaipėdos su Vilniumi ir jo kamščiais negali lyginti wink.gif Ar ne? smile.gif Šiais laikais dauguma namų, ypač naujos statybos, turi liftus. Jei dėl maišų tampymo biggrin.gif

liftas??? feee. bijau liftų .. o dar mokėt už juos reik smile.gif .. minusas , ypač šiuo metu, kai mokesčiai ir taip smaugia iš visų pusių.. o dar kai elektra pabrangs .. liftas bus prabanga smile.gif

o Klaipėdoj kamščiai yra ir dar kokie... tik va vieta mūsų matyt teigiama, kažkaip sugebam juos apvažiuot.. betgi renkantis galima ir tai apgalvot
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 11 birželio 2008 - 09:21
Šiais laikais dauguma namų, ypač naujos statybos, turi liftus

Nu, sorry, dabar gyvenu naujos statybos name, per menesi susidaro kokios 5 dienos, kai liftas sugedes. O geriausia, jei sugenda pes ilguosius savaitgalius- taip ir stovi nabagas su praverta burna 4 dieneles. O mes tampom maisto sventem prikrautus maisus i 7 auksta g.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo voveriena: 11 birželio 2008 - 09:30
QUOTE(voveriena @ 2008 06 11, 10:29)
O mes tampom maisto sventem prikrautus maisus i 7 auksta  g.gif ...

kita vertus turbūt sporto salei sutaupot biggrin.gif
Atsakyti
Aš namo neidealizuoju, puikiai suvokiu jo minusus,
bet man vis viena tie minusai yra mažesni nei buto.
Nors... Jei butas kokiame Žvėryne, mažaaukštės statybos name, su keliais solidžiais kaimynais - tai kodėl gi ne? ax.gif

Bet jei eilinėje miegamojoje dėžutėje - ačiū, bet nebenoriu.... Tada jau geriau visi tie vargai su važinėjimu, aplinkos priežiūra, ir pečių kūrenimais smile.gif.

Dabar gyvenu ne savo name, o nuomotame - jis 4km nuo centro, išvis pasaka. O dar nereikia niekuo rūpintis - veja nukarpyta ir palaistyta, gėlių visame kieme ir balkone prisodinta, jos prižiūrėtos ir palaistytos, žiemą sniegas kieme nukastas (kartą net nuo mašinos nukasė blush2.gif ), šiluma pajungta ir išjungta, sąskaitos apmokėtos - viskuo rūpinasi šeimininkas. Mūsų reikalas tik išeiti kieman ant šašlykiuko kepimo smile.gif. Jau dabar žinau, kad nuosavame name tokio serviso nebus biggrin.gif Ir galiu pasakyti, kad net nuomotame name psichologinis komfortas yra žymiai didesnis nei nuosavame bute. Vien todėl kad tai ne butas, o namas... - tam tikra erdvė kuri apribota ne 4 sienom, ir kur tos 4 sienos nesiriboja su kitais.
Atsakyti
kita vertus turbūt sporto salei sutaupot

Aha, menka paguoda, kai esi nestuke.gif dry.gif
Atsakyti
Manau kiekvienam savo,del to neverta sakyti kas namas geris ar blogis biggrin.gif
Man asmeniskai net tas fizinis darbas yra kazkoks kaifas,proto poilsis,kai matai savo sutvarkyta ir ispuoseleta aplinka,vaikus turskiancius baseine,mesytes kepima SAVO kieme,pauksciuku ciulbesi,vejelio dvelgsma,visa tai atperka ir jokiu nervu,kai kaimynai nersia virs galvu ir tavo vaikas negali miegoti,policijos kvietimas jei nusprendei pavakaroti ne visai tyliai ir t.t. doh.gif Aisku,veziojimas yra sioks toks nepatogumas,bet vaikai uzauga,o tu gyveni ten,kur nori gyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 11, 00:02)
O kiek laiko važiuojate iš darbo, darželių namo?

Artimiausias darželis - gal u- kokių 10 min kelio mašina, bet ten nevežu dėl kitų priežasčių. Vežu į tolimą daržą, senamiestyje biggrin.gif , kelionei užtrunku apie 20 min, nes tuo keliu važiuojant nebūna kamščių.
Man iki darbo pusvalandis trulu, turbūt panašiai ir mašina, nes tuo keliu, deja, kamščiai doh.gif Vyrui ilgiau, nes dirba kitame miesto gale - na, nuo to nieks negarantuotas net bute gyvendamas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 06 11, 10:15)
aš nuo namo iki mokyklos ir darželio vaiko trunku 7 - 10 min, iš jų 5 min važiuoju plentu..  smile.gif .. jokių dūmų, kamščių .. darželį ir moklyklą rinkaus šalia, kad abu vaikus vienu kartu nuvežt.. ir niekaip nesuprantu problemos tų vaikų nuvežimo.. gi pats į darbą važiuoji, tai tuo pačiu ir vaikus nuveži.. o būreliai.. na jei jau miesteliokai vaikai sugeba patys iki būrelių dasigaut, tai kodėl gi mano vaikas to nepadarys po mokyklos ? .

Aš irgi nematau labai didelios problemos dėl vaikų vežiojimo, nes šiaip ar taip gyvendama bute nebūtinai rinkčiausi mokyklą ar darželį prie namų. Renkuosi kokybę, specializaciją. Vaiko interesai svarbiau, o tikslas pateisina priemones smile.gif Problematiškiau tikriausiai su jaunuoliais apie 16-18 m., kuriuos gal reikia į diskotekas vežiot. O su mažiais - ar taip ar taip vienų nepaleisi. Ne tie laikai, kaip bebūtų gaila verysad.gif
Aš pasisakau tik už namą, nes bute gyvent užkniso, ypač kai reikia vaiką pietų miego guldyt, o aplinkui kaimynai vis remontuojas, sienas griauna, gręžia ir pan.
Namas suteikia komfortą. O tie rūpesčiai ne tokie ir dideli palyginti su privalumais tongue.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 11, 00:02)
O kiek laiko važiuojate iš darbo, darželių namo?

Iki mano darbo nuo namo yra septyni km, tai važiuosiu ne daugiau kaip 10 min. O vat darželį-mokyklą pasirinkau nepakeliui, nes man buvo svarbi specializacija, tai teks kokį 11-12 km. sukart. Tai maršrutas namai-darželis darbas bus koks 16-17 km. Jei būčiau rinkusi arčiau, tai būtų tie patys septyni km, tik pakeliui reiktų stabtelti ir nuvesti vaiką. Nemanau, kad tai toli...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 11 birželio 2008 - 18:34
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 09, 23:27)
Visais laikais nuosavame name gyventi buvo prabanga. Čia tik pastaraisias metais kažkam jie "atpigo", tipo pigiau. nė velnio. Žymiai brangiau. Skaičiuokit kaip norit.

Arba tada nieko aplink namą nedarai, kūreniesi ant minimumo, iš namų važinėji su viešuoju transportu, o iki stotelės eini pėstute.

Nu nereikia taip apie visus 4u.gif Vieniems nuosavas namas yra idealas, o kitiems - kazkas baisaus. PVZ mano puseseriai gyvenimas nuosavame name - tai beveik savizudybe, o butas jai "jega".Tiesiog skiriasi musu
supratimas apie gyvenima. Si diskusija "namas- butas" nerimta, nebent visiskai neapsisprendusiams. Sory, jei ka ižeidžiau.

As esu isklausiuis daug buto šalininku argumentu, tiek pat ir nuosavų namų savininkų. Visgi prioritetai skiriasi, deja schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomke7: 14 birželio 2008 - 15:46
Prioritetai skiriasi, bet jei sudėti visus pliusus ir minusus, daugiau pliusų turi gyvenimas gerame bute, geroje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 14, 20:49)
Prioritetai skiriasi, bet jei sudėti visus pliusus ir minusus, daugiau pliusų turi gyvenimas gerame bute, geroje vietoje.

kiekvienas prioritetus dėliojasi pagal savo gyvenimo būdą.. ir mūsų atveju pvz daugiau pliusų turi namas smile.gif .. ir netgi šiuo metu namo pliusai persveria minusus taip smarkiai, kad net nesitiki smile.gif ..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 14 birželio 2008 - 19:57