mano maziukui lapkriti bus 3 metukai, "atsiriso"liezuviukas pries pora men, be nuveden mes jis pas logopede , koki menesi palanke ir viskas, sako,kad jam nereikia, nes jis jau persilauze, bet ir tikrai, vaikas sakiniais varo dabar
o didysis, jam 5 metukai, dar tebelanko logopede, kalba jau normaliai, bet sako,kad dar reikia, nes ten ji uzsimineja ir kaip spec pedagoge

QUOTE(Hedra:) @ 2010 10 13, 14:45)
Sveikos , mamytės... Susidūriau su tokia keistoka situacija, atsikraustėm į svetimą šalį, susiradom su kuo bendrauti(lietuviai), mama ir tėtis labai nuostabūs žmonės, gerai sutariame, tačiau yra vaikutis virš 3 metų, kuris yra tikras velnias...tikraja šio žodžio prasme isterikas iš didžiosios raidės...tėvams regulioja kada kalbėti, kada nekalbėti...klykia, šaukia, muša ne tik savo tėvus, bet ir mano sūnų...ir svarbiausia , kad jo niekas nedrausmina, tevai jam 'lenda i užpakali" , kai muša mano vaika tipo nemato...nu žodžiu as pasakau: kodel taip elgiesi, tuomet jis susigesta, nes jei mano sunus trenks jam atgal, žinoma mes liksime kalčiausi tada...nežinau kaip elgtis, jug savo vaikus turi drausminti savi, o ne svetimi.....p[atarkit gal teko ir jum tokių situaciju patirti. 

Oi kokia sutuacija baisi

mano mazoji yra is tu kuri visus skriaudzia ir atseit viskas jai galima, nors istikruju tai patikekit jos auklejimu uzsiima ne vienas asmuo. seip tai man atrodo kad tame ir yra beda. namie mes gyvenam 6 suauge asmenys, seneliai, sesuo mano su drsugu, as su vyru ir mazoji. kol gyvenom triese tai buvo viskas ok , bet dabar kokie metai mes gyvename visi kartu, kiekvienas vaikui aiskina savaip. tai mazoji nebesupranta ko klausyti, ir nebeklauso isviso nieko. arba zino kad mama nubaus, arba subar ir iskarto bega pas mociute. milijonai kartu buvo kalbeta su namiskiais kad taip negalima kad vienas baudzia kitas guodzia, bet vistiek atseit kol mama nemato tai gerai.buvo net taip kad mano mama jai pusricius i lova nese, kol as skubejau i praktika (pramiegojau) sakau: ka tu darai, o ji man, jug ir tegsti lovoj atsigerti kavos
bet tai jug ne sasyskas su ketciupu lovoj valgyt, o paskui keisti patalyne nes keciupe nesinori miegoti
as bandau pasakyti tai kad mums irgi daug kas sako kad mes savosios neauklejam, . auklejam mes ja dar ir kaip sedi ir aiskini vaikui iki pazaliavimo kad negalima taip ir taip, o paskui ateina kas nors ir ji vistiek daro savaip, nes zino babuska ja uztars
(((

QUOTE(Keiti @ 2010 10 17, 11:37)
Sveiki,
Mano vaikas nėra labai agresyvus ar iš tų, kuris visai neklauso, bet bėdų turime dėl to, kad kyla daug isterijų ir yra labai jautrus, nes mes ne viską suprantame, ko jis nori. Maniškiui dabar du su puse, bet nekalba, na pasako kokios 20 žodžių: am, am - valgyt, ba, ba - nėra, mama, tete, žaža - sesė, čia, ate, miau, au au, mū, ačiū, te- ten ir t.t. Rodo berniukas daug ką gestais, bet mes jį skatinam kalbėti, stengiamės suprasti, ko jis nori. Kaip Jūs palengvindavot tokią situaciją? Kada Jūsų vaikelis pradėjo kalbėti?
Mano vaikas nėra labai agresyvus ar iš tų, kuris visai neklauso, bet bėdų turime dėl to, kad kyla daug isterijų ir yra labai jautrus, nes mes ne viską suprantame, ko jis nori. Maniškiui dabar du su puse, bet nekalba, na pasako kokios 20 žodžių: am, am - valgyt, ba, ba - nėra, mama, tete, žaža - sesė, čia, ate, miau, au au, mū, ačiū, te- ten ir t.t. Rodo berniukas daug ką gestais, bet mes jį skatinam kalbėti, stengiamės suprasti, ko jis nori. Kaip Jūs palengvindavot tokią situaciją? Kada Jūsų vaikelis pradėjo kalbėti?
mano vaikas pradejo kalbeti apie 3 metukus kai jam buvo. Iki 3 metu nedaug, paskui pasipyle zodziai, o sakiniais tai daug veliau. As zinau, kad tie kurie neturi nervingu ir "sunkiai auklejamu" vaiku niekada nesupras tu, kurie su tuo susiduria. Ju poziuriu vaikas yra neisaukletas, tevai jam viska leidzia. Mano bendradarbe sakydavo kaip jinai nekencia kai jos vaikai rizia. O as paslapcia galvodavau, jog apsiverkciau is laimes jeigu mano vaikas tik zirztu ir nebutu isterijos priepoliu. Taigi nera viskas taip paprasta ir duok Dieve tiems, kurie nesusiduria su nervingais ir jautriais vaikais, su tuo ir nesusidurti.
Beje ir dabar jis labai bijo eiti pas gydytojus, bet kai didelis, tai visvien jau pasikalbam ir eina. O atejes vis issisukineja, maivosi, vaiposi, nesiduoda apziurimas. Manau gydytojai gavoja, "koks neisaukletas vaikas", o is tiesu zinau, kad jis is baimes taip elgiasi.
Papildyta:
QUOTE(Nexta @ 2010 10 18, 13:28)
Oi kokia sutuacija baisi
ir matyta... as tai vaiko tokioj padety nekaltinu, nes tevai kalti,kad taip leidziasi...

ir ka tu tu tevu vietoje darytum? pasikalbetum su vaiku, drausimintum, keltum scenas? O jeigu nepadetu? Mustum?

Realiai tai dazniausiai vaikams didele itaka daro ne tevu sudrausminimas, bet svetimo zmogaus, todel jeigu tau nepatinka svetimo vaiko elgesys, tai gali gi tam vaikui pasakyti, kad tau nepatinka, kai jis ar ji taip elgiasi. Ir manau problema bus isspresta.
as irgi sutinku kad vaikui svetimo zmogaus zodziai ,gali padeti suprasti savo paties elgesi :blink
,bet ar tai patiks jo tevams
,juk ne visiems patinka
kai kiti lenda i seimos santikius

QUOTE(pumpuriukas20 @ 2010 10 28, 19:26)
mano mazoji yra is tu kuri visus skriaudzia ir atseit viskas jai galima, nors istikruju tai patikekit jos auklejimu uzsiima ne vienas asmuo. seip tai man atrodo kad tame ir yra beda. namie mes gyvenam 6 suauge asmenys, seneliai, sesuo mano su drsugu, as su vyru ir mazoji. kol gyvenom triese tai buvo viskas ok ....
O vaika aukleti ne tevai turi???? Prie ko cia sese, jos draugas, seneliai, kaimynai ar draugai.... TEVAI turi aukleti savo vaikus, o ne uzkrauti kazkam kitam, tipo jei nepatinka kaip jis elgiasi, tai pati ir pasakyk.. As suprantu, kodel tada vaikas neklauso. Nes neturi autoriteto. Jei gali ir seses draugas paiskint (kas jis vaikui toks, pasalinis zmogus tik). Mano vaikui nieks negali aiskint tik as arba jos tetis. O kiti gali tik galva palinkciot. Ir ta puikiai visi seimoje zino. Ir kaip cia rasot, kad vaikui pacios pasakykit, tegul ne mama pasako... NZN man atrodo, kad vaikui taip dar blogiau, kazkoks svetimas kisas. Nu man vis vien tevai turi drausmint ir mokyti savo vaika. Nereikia savo problemu kitiem primest ir uzkraut

QUOTE(baliina @ 2010 11 17, 13:27)
bet ar tai patiks jo tevams
,juk ne visiems patinka

o koks lindimas į santykius, jei svečiuose esantiems vaikams pasakai: "Jonai, Vytai, NU NU NU"

???
QUOTE(sena niekšė @ 2010 11 17, 17:47)
o koks lindimas į santykius, jei svečiuose esantiems vaikams pasakai: "Jonai, Vytai, NU NU NU"
???

???
TAIP,NU NU PASAKYTI GALIMA,BET TURBUT NE DAUGIAU,NES JUS TEISUS,VAIKUS TURI DRAUSMINTI PATYS TEVAI O NE PASALINIAI ZMONES

AS IRGI TOKIA PROBLEMA TURIU,MANO VAIKAS MANE IGNOROJA

išjunkit Caps Lock

QUOTE(baliina @ 2010 11 17, 12:27)
bet ar tai patiks jo tevams
,juk ne visiems patinka

I seimos santykius

QUOTE(aurkev @ 2010 11 17, 15:08)
O vaika aukleti ne tevai turi???? Prie ko cia sese, jos draugas, seneliai, kaimynai ar draugai.... TEVAI turi aukleti savo vaikus
Jus turbut negyvent tokioj didelej kompanijoj. Ir todel jums atrodo,kad TEVAI turi aukleti vaikus, o ne seneliai ar tetos. O is tiesu tai visi aukleja vaikus. Tiek tevai, tiek darzelio aukletojos, tiek pardaveja parduotuveje, tiek senelis su mociute namie, aplamai visi , kuriuos vaikas per savo diena susitinka. O kai tenka gyventi po vienu stogu su seneliais, tetom ir dedem, tai vaikui tuo labiau visi tie zmones daro itaka, kiekvienas skirtingai. Nereikia cia stebetis, jei tokioj situacijoj nebuvot.
O pas mus buvo situacija tokia vasarą.Gyvenam ne Lietuvoj,mano 2 vaikai 5 ir 3 metu kasdien žaisdavo lauke,dukra sykį pasiskundė kad kaimynų airių mergaitė jai **** rodo,o vyresnioji jos sesuo ir pasiunčia,visa tai matė ir kita lietuvių kaimynų mergaitė.Na ką,galvojam eisim pasikalbėt su tėvais,žiūrim tų mergaičių mama rūko išėjus,priėjom pasikalbėt,neužsipuolėm,o ta pradėjo stumdytis.Bet per daug ir nesistebiu,nes teko matyt kaip ta airė ir jos vyras mušasi tarpusavy naktį gatvėj,pas juos namie duryse skylės išspardytos,nes sykį mano vaikas buvo nuėjęs pas jų vaikus pažaist,ėjau pasiimt tai mačiau.Matos kad mėgėjai pagert,ypač vyras-alkoholiko veidu. Kaip jūs būtumėt pasielgę šioj situacijoj?Eitumėt kalbėtis,ar nekreiptumėt dėmesio?
QUOTE(pikciurniene @ 2010 11 18, 01:51)
ta pradėjo stumdytis.
ta airė ir jos vyras mušasi tarpusavy naktį gatvėj
pas juos namie duryse skylės išspardytos,
Eitumėt kalbėtis,ar nekreiptumėt dėmesio?
ta airė ir jos vyras mušasi tarpusavy naktį gatvėj
pas juos namie duryse skylės išspardytos,
Eitumėt kalbėtis,ar nekreiptumėt dėmesio?
o yra su jais dar apie ką kalbėtis?