QUOTE(Ramera @ 2010 10 20, 13:59)
Dėl tikėjimo, tai esu skaičiusi visas temas nuo pradžių ir pamenu kažkada buvo kilęs didelis ginčas ir buvo nuspręsta pasistengti kiek galima mažiau pinti tikėjimą ir NŠP. Suprantama, kad tikinčioms moterims nenatūralu vengti tokių klausimų, tad kartais jie užkabinami. Bet norėčiau, kad susitarimo ir toliau būtų laikomasi ir temoje galėtų laisvai pasisakyti visi NŠP naudojantys žmonės, nepriklausomai nuo to, koks jų santykis su religija ir kaip jie naudoja NŠP (kaip apsisaugojimo priemonę ar vaisingumui pažinti).
Manau yra nemažas skirtumas tarp diskusijų, kas yra moralu ar nelabai (šių klausimų ir buvome susitarusios neliesti), ir tiesiog pasidalijimo, kokia yra Katalikų Bažnyčios pozicija, kai žmonės NŠP renkasi būtent dėl tikėjimo. Kas dėl pastarojo aspekto, aš nematau nei didelio reikalo tai atskirti nuo šios NŠP praktikuojančiųjų temos, nei, tuo labiau, vietos, kur SM būtų galima tam sukurti atskirą temą. Iš kontracepcijos skyrelio ji būtų išmesta į ezoterikos, o ten taptų eilinėmis rietenomis apie kryžiaus žygius ir pedofilijos skandalus. Net jei joje ir būtų diskutuojama apie tai, kam ji būtų skirta, greičiausiai tik grynai teoriškai, o ne žmonių, kurie taiko NŠP ar bent jau yra rimtai apsisiprendę išmėginti. Apie NŠP ir kai kuriuos su tuo susijusius dalykus buvo diskutuota temoje "Krikščionių pokalbiai" Bendraminčių skyrelyje, bet, kaip žinia, ten temos laiks nuo laiko pratrinamos ir tos info jau nebėra, o žmonių, kuriems tai aktualu ar bent jau nuoširdžiai įdomu, kaip rodo klausimai šioje temoje, nuolat atsiranda.
Mano giliu įsitikinimu, vietos užtenka viskam. Tai, kas neaktualu ar neįdomu (o labai nemažai NŠP taikančiųjų daliai yra tiesiog esmių esmė), galima paprasčiausiai praleisti, o ne aiškinti kaip tai juokinga, neprotinga, kvaila, nesveika ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Puffte @ 2010 10 20, 10:13)
Ta gydytoja as tikrai neabejoju, nes ji ne siaip kokia praktikuojanti gine, o ligonineje ginekologojos skyriuje pradirbusi daugiau nei 15 metu ir atliekanti sudetingas ginekologines operacijas.
Jei ji pasirinkusi chirurginę ginekologijos sritį, visai suprantama, kad gal net fiziškai neturi laiko gilinimuisi į NŠP.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 20, 13:30)
ir aš vis įsivaizduoju kaip šlykštu, per mmm visai bėgančiai matuoti tą BT (nes burnoj juk ne taip tikslu

)
Turi lakią vaizduotę - man net į galvą tokia mintis neateitų. O burnoje matuoti yra net labai tikslu, jei moteris neturi problemų su kvėpavimo sistemos organais.
Papildyta:
Man gaila to vyro ir jo prostatos, nes man teko bendrauti su gydytoja pas kurią po tokių bajerių, daugėja pacientų, o ir šiaip didelę jų dalį sudaro visokie vienuoliai.
Tai yra mitas. Prostatos hiperplazija - labai dažna vyresnio amžiaus vyrų problema, tad nenuostabu, kad tarp pacientų pasitaiko tiek "kazanovų", tiek ir vienuolių. Susilaikymas šios patologijos atžvilgiu nėra nei prevencinė priemonė, nei rizikos veiksnys.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 19, 23:21)
iš Jūsų pokalbių pasitraukiu
Sėkmės ir iki
Iki, iki.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)