Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

QUOTE(Mangusta 777 @ 2010 10 20, 14:02)
Sveikos, mergaites
prisiskaiciau apie NSP ir zadu pradet taikyt, bet 3 metus vartojau KT. Kada jau bus galima pasitiket BT grafiku ir myletis be apsaugu po ovuliacijos?

Kiek ciklu reiktu palaukti, kad pradeti naudotis 2 nevaisinga faze?

Sveika 4u.gif

Čia viskas plačiau aprašyta kaip elgtis nustojus vartoti KT: Vaisingumas nustojus vartoti hormoninius kontraceptikus Pasak informacijos, temperatūros pakyčiais gali pasitikėti, tik mylėtis be apsaugos galima ketvirtą, o ne trečią pakilusios temperatūros vakarą - pagal tavo grafiką tai 17 CD. Kaip suprantu, antrąja nevaisinga faze gali naudotis nuo pat pirmojo ciklo, o pirmąja praėjus bent trims mėnesiams. Aš suprantu taip, bet siūlau dar palaukti ilgiau NŠP naudojančių merginų komentarų rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramera: 20 spalio 2010 - 13:13
QUOTE(Horo @ 2010 10 20, 12:30)

Gaila, kad nesupratai ką norėjau tau pasakyti dėl asmeniškumų, nes ir toliau drabstaisi purvais.. g.gif Nors manęs tai neliečia, bet vistiek neskanu skaityti. Tuomet gal taip ir geriau, sėkmės tau 4u.gif

Mangusta777, sveika, apie vaisingumo atsistatymą po KT beveik nieko nežinau, o šiaip Ramera viską gerai sako, bet šiaip rekomenduojama naudotis pirmąja nevaisinga faze turint ne 3, o 6 ciklų duomenis. Vis dėlto mes po truputį įsidrąsinom jau nuo kokio 3 ciklo ax.gif , bet aš turėjau kelių praėjusių metų duomenis apie savo ciklo ilgį, tad galėjau naudotis taisykle trumpiausias ciklas - 20 dienų = paskutinė nevaisinga diena. Bet jei iki šiol naudojai KT, tokių duomenų neturi, tai reiktų kurį laiką save stebėti.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 10 19, 21:53)
Ten smulkiai išdėstyta, kaip ir kodėl būtent taip Katalikų Bažnyčia interpretuoja šią Šv. Rašto vietą. (Onanas buvo nubaustas mirtimi dėl to, kad "visada išliedavo savo sėklą ant žemės"). Straipsnio atpasakoti nesiimsiu, nes tema čia visgi apie NŠP. blush2.gif

P.S. O NLA - nutrauktas lytinis aktas, jei klausei apie santrumpą.

Aciu, labai idomu 4u.gif buvau kiek kitaip supratus sita Sv.Rasto vieta ir praleidus pro akis
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2010 10 19, 23:21)
Nors man pirmai ir kilo idėja įkurti šį būrelį (kažkada buvo tokia neišsami NŠP temulė, kurioje pasiūliau), o kažkuri iš jūsų ėmė ir pakūrė, jaučiuosi pilnai atlikus savo užduotį ir iš Jūsų pokalbių pasitraukiu.
Taigi, smagu, kad su manim pabuvot, ačiū už įdomias diskusijas ir kai kurias www nuorodas, bei gleivių lentelę. Sėkmės planuojant vaikučius ir palaikant esančiųjų skaičių  4u.gif

Ačiū, Horo už įkūrimą ir pasidalinimus čia. Esu pakankamai žalia planuotuoja ir tas skyrelis man tikrai buvo reikalingas jau vien dėl informacijos. Tikiuosi neišnyks jis ir po metų, kai lankysiuosi čia dažniau. O lankytis teks, nes niekas kitas mums netinka, net prezervatyvai. Man buvo naudinga skaityti ir tavo modifikacijas, nesijaučiau kažkaip klaidinama. Pati laikau save tikinčia, bet sakyti, kad vien dėl tikėjimo laikėmės NŠP būtų netikslu, tarkim neįsivaizduočiau savęs su spirale nei musulmone gimusi, nei ateiste tapusi. Prezervatyvų naudojimą tam tikrais atvejais aš toleruočiau, skirtingai nei moko Bažnyčia. Daug dalyku yra Bažnyčios mokyme, kurie man nelabai priimtini arba dar nesuprantami, bet negi imsiu purkštauti dėl to. Kiekviena turim savų motyvų, dėl ko renkamės tą NŠP ar vaisingumo pažinimą. Sėkmės Tau.
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 10 20, 14:23)
Gaila, kad nesupratai ką norėjau tau pasakyti dėl asmeniškumų, nes ir toliau drabstaisi purvais..  g.gif  Nors manęs tai neliečia, bet vistiek neskanu skaityti. Tuomet gal taip ir geriau, sėkmės tau  4u.gif

unsure.gif Kadangi mane tai dar ir liečia, gal gi moderatorių labai neužrūstinsiu pasakydama, jog pastaruosius Tavo pasisakymus, miela Horo, skaityti yra tiesiog šlykštu. blink.gif Iš Tavęs to nesitikėjau.
Atsakyti
QUOTE(Ramera @ 2010 10 20, 13:59)
Dėl tikėjimo, tai esu skaičiusi visas temas nuo pradžių ir pamenu kažkada buvo kilęs didelis ginčas ir buvo nuspręsta pasistengti kiek galima mažiau pinti tikėjimą ir NŠP. Suprantama, kad tikinčioms moterims nenatūralu vengti tokių klausimų, tad kartais jie užkabinami. Bet norėčiau, kad susitarimo ir toliau būtų laikomasi ir temoje galėtų laisvai pasisakyti visi NŠP naudojantys žmonės, nepriklausomai nuo to, koks jų santykis su religija ir kaip jie naudoja NŠP (kaip apsisaugojimo priemonę ar vaisingumui pažinti).

Manau yra nemažas skirtumas tarp diskusijų, kas yra moralu ar nelabai (šių klausimų ir buvome susitarusios neliesti), ir tiesiog pasidalijimo, kokia yra Katalikų Bažnyčios pozicija, kai žmonės NŠP renkasi būtent dėl tikėjimo. Kas dėl pastarojo aspekto, aš nematau nei didelio reikalo tai atskirti nuo šios NŠP praktikuojančiųjų temos, nei, tuo labiau, vietos, kur SM būtų galima tam sukurti atskirą temą. Iš kontracepcijos skyrelio ji būtų išmesta į ezoterikos, o ten taptų eilinėmis rietenomis apie kryžiaus žygius ir pedofilijos skandalus. Net jei joje ir būtų diskutuojama apie tai, kam ji būtų skirta, greičiausiai tik grynai teoriškai, o ne žmonių, kurie taiko NŠP ar bent jau yra rimtai apsisiprendę išmėginti. Apie NŠP ir kai kuriuos su tuo susijusius dalykus buvo diskutuota temoje "Krikščionių pokalbiai" Bendraminčių skyrelyje, bet, kaip žinia, ten temos laiks nuo laiko pratrinamos ir tos info jau nebėra, o žmonių, kuriems tai aktualu ar bent jau nuoširdžiai įdomu, kaip rodo klausimai šioje temoje, nuolat atsiranda.

Mano giliu įsitikinimu, vietos užtenka viskam. Tai, kas neaktualu ar neįdomu (o labai nemažai NŠP taikančiųjų daliai yra tiesiog esmių esmė), galima paprasčiausiai praleisti, o ne aiškinti kaip tai juokinga, neprotinga, kvaila, nesveika ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(Puffte @ 2010 10 20, 10:13)
Ta gydytoja as tikrai neabejoju, nes ji ne siaip kokia praktikuojanti gine, o ligonineje ginekologojos skyriuje pradirbusi daugiau nei 15 metu ir atliekanti sudetingas ginekologines operacijas.

Jei ji pasirinkusi chirurginę ginekologijos sritį, visai suprantama, kad gal net fiziškai neturi laiko gilinimuisi į NŠP.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 20, 13:30)
ir aš vis įsivaizduoju kaip šlykštu, per mmm visai bėgančiai matuoti tą BT (nes burnoj juk ne taip tikslu  ax.gif )

Turi lakią vaizduotę - man net į galvą tokia mintis neateitų. O burnoje matuoti yra net labai tikslu, jei moteris neturi problemų su kvėpavimo sistemos organais.
Papildyta:
Man gaila to vyro ir jo prostatos, nes man teko bendrauti su gydytoja pas kurią po tokių bajerių, daugėja pacientų, o ir šiaip didelę jų dalį sudaro visokie vienuoliai.

Tai yra mitas. Prostatos hiperplazija - labai dažna vyresnio amžiaus vyrų problema, tad nenuostabu, kad tarp pacientų pasitaiko tiek "kazanovų", tiek ir vienuolių. Susilaikymas šios patologijos atžvilgiu nėra nei prevencinė priemonė, nei rizikos veiksnys.
Papildyta:
QUOTE(Horo @ 2010 10 19, 23:21)
iš Jūsų pokalbių pasitraukiu

Sėkmės ir iki  mirksiukas.gif

Iki, iki. irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 20 spalio 2010 - 16:59
Smalsute, oi kaip negrazu taip imti ir pakeisti nuomone... ai ai ai. O man vis dar toks klausimas iskilo: jus juk turite visai nedideli vaikeli, o jam demesio ir laiko pakanka tarp savo "kompetetingos" nuomones isreiskimo forume? Daznai po tokiais pripazinimo reikalaujanciais zmonemis slepiasi kazkokiu kompleksu turincios asmenybes, forumas puiki vieta pasijausti reikalingai ir reiksmingai.

p.s. su jumis naujos diskusijos vesti neketinu ir tersti sios puikios temos taip pat. jei turite kazka pasakyti galite rasyti asmenine zinute.
Atsakyti
Na moterys ir merginos, kas dabar čia... unsure.gif viena šilčiausių temelių, o čia dabar kažkokie aiškinimaisi... unsure.gif na negi būtina patvirtinti tą taisyklę, kad kur moterys - ramu nebus..? biggrin.gif dar kada čia aptarinėjot, kad NŠP, arba vaisingumo pažinimu naudojasi protingos, išsilavinusios moterys... Dėl šitos išvados visos daugiau mažiau sutikot.. o dabar vos ne asmeniškumai.. Gal klystu, bet realiai nepažįstant vienoms kitų..

Gal ir nederėtų, man čia vos pasirodžius, moralus skaityt, na bet visų pirma čia forumas... Negi jums realiam gyvenime mažai problemėlių kasdienių ir emocijų, kad dar čia reikia tai įpint...? Gal vaikiška pasirodys, bet, manau, būtų gražiausia nuoširdžiai atsiprašyt, jei kas ką įžeidė, norom ar nenorom, ir toliau visoms pasilikt, pasakotis, dalintis savo patirtimis... Ne viena jau sakė, ir aš prisidėsiu, kad KIEKVIENOS čia esančios patirtys daug ką reiškia... smile.gif be galo džiaugiuos jus atradusi.. ir nenorėčiau, kad vos atradus, išsiskirstytumėt kaip mažos mergaitės, nepasidalinusios, kurios suknelė gražesnė.. Visų jūsų gražios.. Jau vien, kad tai natūralu (NŠP), puošia jus... Va kaip išgyriau... smile.gif Esam suaugusios, ir elkimės atitinkamai... ax.gif

Dabar dar gausiu pylos už aiškinimą ne vietoj ir ne laiku... unsure.gif

O ta proga dar pasigirsiu, kad, nors nediduku skirtumu, bet termometras pasirodo ir kitokias temperatūras rodo.. biggrin.gif ir ką tik klausta, bet labai tiesiai šviesiai nelabai kas atsakė.. Kelintą ciklą galima drąsiai naudotis antrąja nevaisinga faze...? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Indrajos @ 2010 10 20, 19:56)
Smalsute, oi kaip negrazu taip imti ir pakeisti nuomone...

Nuomonės aš nepakeičiau, tik, tiesą pasakius, jau vemti verčia nuo to visuotinio noro SM suvaryti tikinčiuosius į "getus", kad tik eterio neužterštų, ir įrodinėjimo (be jokios teisės "apsiginti"), kokie jie suvaržyti ir nelaimingi - kiaurai per visas temas iš eilės, kur tik paliečiami su šia sritimi susiję moraliniai klausimai. Ir tyčiotis galima kaip kam "ant seilės", o Tu tylėk, nes esi mažų mažiausiai antrarūšis. Aišku kaltos ne tos, kurios klausė apie KB požiūrį, o tos, kurios įsivaizduokite drįso šioje sekuliarioje temoje į užduotus klausimus atsakyti. doh.gif doh.gif doh.gif

Jei ne tie keistuoliai katalikai, apie NŠP greičiausiai daugelis nebūtumėte nė girdėjusios.
Atsakyti
QUOTE(Twig_Ramirez @ 2010 10 20, 19:15)
ir ką tik klausta, bet labai tiesiai šviesiai nelabai kas atsakė.. Kelintą ciklą galima drąsiai naudotis antrąja nevaisinga faze...?  ax.gif

Antrąja, t.y. vėlyvąja faze galima naudotis jau nuo pirmo ciklo:
"Vėlyvoji nevaisinga fazė prasideda trečią pakilusios, užregistruotos be trukdymų, temperatūros vakarą, arba, vadovaujantis kaklelio gleivių požymiu trečias vakaras po gleivių piko Beje, privaloma metodo sąlyga yra sulaukti abiejų simptomų – BKT pakilimo ir gleivių piko. Jei jie nesutampa, reikia vadovautis vėlesniu."

Pirmąja, arba ankstyvąja galima naudotis turint 6 ciklų trukmę:

"Ankstyvoji nevaisinga fazė prasideda pirmąją ciklo dieną. Jos pabaiga nustatoma dvigubu patikrinimu – pagal gleives ir apskaičiavimus. Skaičiuoti pradedama tik turint mažiausiai 6 ciklų trukmę. Tad pirmus 6 sekimo mėnesius moteris laikoma potencialiai vaisinga nuo pat ciklo pradžios. Kaip ir kalendoriniu metodu, nustatant šios fazės pradžią, iš trumpiausio ciklo trukmės atimama 20. Taip apskaičiuota diena yra paskutinė priešovuliacinės fazės nevaisinga diena."

http://www.gyvybe.lt/index.php?id=31
Atsakyti
QUOTE(suri kata @ 2010 10 20, 22:18)
...

Ačiū smile.gif skaityt skaičiau, bet kažkaip norisi patvirtinimo su patirtim smile.gif
Atsakyti
Mūsų mokytoja dar sakė tokią taisyklę, kad per pirmas 5 ciklo dienas tikimybė pastoti praktiškai lygi nuliui, todėl kol nėra 6 ar 12 mėnesių duomenų, galima naudotis 5 dienų taisykle.

Šiaip jau mano patirtis šiuo klausimu tokia: mano ciklas labai trumpas 25-26 dienos, anksčiausias temperatūros pakilimas - 12CD. Taigi, kaip ir išeina, kad 5CD yra paskutinė nevaisinga (25-20=5, 12-7=5), tik vienas BET - 5-tos dienos taisykle galima naudotis, jei nepasirodo bet kokios gleivės, o pas mane sausų dienų nebūna beveik niekada. Kai kur aš jau žymiu, kaip "sausas", nors iš tiesų tikriausiai nebūtų galima taip daryti, nes gleivių būna, nors ir labai labai mažai. Ir vis tiek kartais aš ta 5-ta diena pasinaudoju blush2.gif

Tiesa, nežinau, ar galima ta taisykle naudotis, jei prieš tai gertos KT.
Atsakyti