Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

QUOTE(Raideles @ 2010 11 02, 16:04)
Manoji panašiai sureagavo smile.gif Dabar jei pamato mane tualete su higienos reikmenimis, tuoj šaukia, kad aš tuoj mažą vaikelį pagimdysiu ir pagaliau ji turės taip trokštamą sesytę smile.gif

xaxa biggrin.gif ale kaip i domiai tie vaikai suvokia biggrin.gif
as tai kazkaip nepamenu, kad man butu ka pasakoje.. nei apie apsisaugojimo budus, nei apie mmm, nei juo labiau apie savo kuno pazinima... g.gif Toks jausmas, kad pati savaime viska ismasciau biggrin.gif
Atsakyti
Ziogeli, man rodos persistengei beaiskindama smile.gif as galvoju tokiuose dalykuose labai reikia ziuret i vaiko amziu, pradziai jiems visai nereikia visko zinot, kas kaip.

Mano mama niekada apie tokius dalykus nekalbejo, laimei pora menesiu pries prasidedant pirmosioms mmm teta idave knygute 'mergaitems apie mergaites', is ten viska ir suzinojau. o susirgau gana anksti, 10metu, jei ne ta knygute turbut buciau pagalvojus, kad mirstu biggrin.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

aš su klausimuku.. tokiu pačiu kokiu jau buvau, tik.. žinot.. mąstai mąstai ir primąstai paprastam dalykui nesamonių.. biggrin.gif

žodžiu taip: po KT daugumai moterų būna kurį laiką nereguliarūs ciklai. Arba iš karto, arba po pusmečio pradeda keistis ciklų ilgiai, na, įvairiai... Tai aš ir galvoju, juk keičiasi (ilgėja ar trumpėja) greičiausiai pirmoji fazė IKI ovuliacijos, nes liuteininė, po O, negali būti (berods tiek kažkuri minėjo) ilgiau 18 dienų?... unsure.gif Ar gali būti po KT ir liuteininės fazės ilgesnės?.. Tiesiog įdomu, gal kas žinosit, kiek labai sutrinka ciklai, ar kokios nors taisyklės dar galioja, ar jau visko visko gali būti... smile.gif
Atsakyti
Taip, kaip suprantu, keičiasi pirmoji fazė, nes antroji paprastai neviršija 16 d. (apie 18 nebuvau girdėjus), vidutiniškai 14 d.

Dėl pasakojimo mergaitėms - būtinai būtinai, liko nuoskauda, kad apie tokius dalykus su mama kalbėtis negalėjau (o ji turbūt nemokėjo, kaip pasakyti). O ir pažinti save labai gerai, ne susituokus, o daaaug anksčiau.
Atsakyti
letuciuk, kad pas tave abu berniukai biggrin.gif tai kam pasakosi?? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 11 03, 09:33)
letuciuk, kad pas tave abu berniukai biggrin.gif tai kam pasakosi??  blink.gif  biggrin.gif

Na negi manai, kad visi 6 ir bus berniukai? mirksiukas.gif

O šiaip berniukams šiokio tokio supratimo irgi manau reikia, tik gal ne mamos apie tai turėtų kalbėti. mastau.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 02, 11:45)
Sveikinu su sugrįžimu į normalų ciklišką gyvenimą smile.gif Dabar jau tikriausiai bus lengviau?

Dėkui. 4u.gif Viliuosi, kad jau taip. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 lapkričio 2010 - 10:18
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 03, 11:16)
Na negi manai, kad visi 6 ir bus berniukai? mirksiukas.gif

O šiaip berniukams šiokio tokio supratimo irgi manau reikia, tik gal ne mamos apie tai turėtų kalbėti. mastau.gif

aaa... nemapaciau to plataus uzmojo biggrin.gif tada vis dar islieka tikimybe dukrai papasakoti apie "mergaitiskus dalykus" wink.gif
Atsakyti
Man nieks niekada nepasakojo apie NŠP... Apskritai, namie kažkoks tabu būdavo šitos temos visos, o kodėl, nežinau g.gif
Saviškei aš tikrai pasakosiu, jau dabar apie mmm šį tą žino, dabar jai aktualu - gimdymas. Stengiuos nieko per daug neaiškinti, nes dar jai tikrai per sudėtinga suvokti. Sakau, kad prapjaus pilvuką gydytojas ir išims lėliuką. Dabar jai ramu smile.gif Žino, kas kaip... doh.gif
Atsakyti
Ir man niekas nepasakojo apie nsp, suzinojau tik universitete, bioetikos paskaitose, knygele nusipirkau, bet daviau paskaityti draugei, tai ir atidaviau.
O dabar labai bijau pastoti, o hormonine kontraceptika nepasitikiu nors tu ka, tai ir domiuosi ir seku savo BT. Jei sekmingai ismatuosiu visa cikla, tai butinai idesiu cia ir pasikonsultuosiu su zinovem smile.gif
Apskritai, su mama gedinausi apie tuos dalykus kalbeti, nieko man nepasakojo, tik parode, kur padeda higieninius paketus, kai man prireiks, zodziu - susizinok is kur nori kas ir kaip lotuliukas.gif Tik skiepydavo fobija vaikinams lotuliukas.gif .
Atsakyti
Noreciau ir as ismokti NSP, bet man cia tamsus miskas blush2.gif , kazkaip viskas atrodo taip sudetingai doh.gif Vyras daugiau uz mane zino biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(prettiness @ 2010 11 03, 16:04)
Noreciau ir as ismokti NSP, bet man cia tamsus miskas blush2.gif , kazkaip viskas atrodo taip sudetingai  doh.gif Vyras daugiau uz mane zino biggrin.gif

Pasiskaityk temos pradžioje esančias nuorodas... gybybe.lt, vaisingumopazinimas.lt... Pradžiai labai gerai, aiškiai ir paprastai parašyta viskas smile.gif galiu iš patirties pasakyt, iš pradžių tamsus miškas, bet įdėjus truputį pastangų susipažinimui su medžiaga tas miškas labaiii prašviesėja smile.gif ir tada tegalvoji, kodėl aš anksčiau apie tai nežinojau... smile.gif o jei sudomins, labai gerai ir visas NŠP temutes paskaityt, labai daug praktinių patarimų merginos davusios smile.gif
Atsakyti
... O gal dar kuri pareikštumėte nuomonę dėl mano praeito klausimo dėl pailgėjusių fazių?... 4u.gif
Atsakyti