Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

QUOTE(Gintarė.. @ 2010 11 02, 22:51)
Labas vakaras  4u.gif

aš su klausimuku.. tokiu pačiu kokiu jau buvau, tik.. žinot.. mąstai mąstai ir primąstai paprastam dalykui nesamonių.. biggrin.gif

žodžiu taip: po KT daugumai moterų būna kurį laiką nereguliarūs ciklai. Arba iš karto, arba po pusmečio pradeda keistis ciklų ilgiai, na, įvairiai... Tai aš ir galvoju, juk keičiasi (ilgėja ar trumpėja) greičiausiai pirmoji fazė IKI ovuliacijos, nes liuteininė, po O, negali būti (berods tiek kažkuri minėjo) ilgiau 18 dienų?...  unsure.gif Ar gali būti po KT ir liuteininės fazės ilgesnės?.. Tiesiog įdomu, gal kas žinosit, kiek labai sutrinka ciklai, ar kokios nors taisyklės dar galioja, ar jau visko visko gali būti... smile.gif

Liuteininė fazė nebūtinai turi būti tokia pati kiekvieną ciklą. Bet paprastai ji nelabai skiriasi viena nuo kitos, taigi, jei vienas ciklas yra 25 dienos, o kitas - 35, labiausiai tikėtina, kad pailgėjo laikas iki ovuliacijos. Liuteininės fazės ilgis nurodomas šiek tiek skirtingas. Aš kažkur esu skaičiusi, kad 17 dienų tai jau maksimumas, bet, pasirodo, būna ir 18. Nežinau, ar po KT gali būti ilgesnės liuteininės fazės, neteko girdėti tokio dalyko. Taisyklės, manau, lieka tos pačios: matuoti BT, stebėti gleives ir, užfiksavus ovuliaciją, jaustis saugiai. O kada galima pradėti naudotis pirmąja faze - nežinau. Reiktų paklausti tų, kurios turi patirties su stebėjimu po KT arba NŠP mokytojų.
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 03, 20:51)
Liuteininė fazė nebūtinai turi būti tokia pati kiekvieną ciklą. Bet paprastai ji nelabai skiriasi viena nuo kitos, taigi, jei vienas ciklas yra 25 dienos, o kitas - 35, labiausiai tikėtina, kad pailgėjo laikas iki ovuliacijos. Liuteininės fazės ilgis nurodomas šiek tiek skirtingas. Aš kažkur esu skaičiusi, kad 17 dienų tai jau maksimumas, bet, pasirodo, būna ir 18. Nežinau, ar po KT gali būti ilgesnės liuteininės fazės, neteko girdėti tokio dalyko. Taisyklės, manau, lieka tos pačios: matuoti BT, stebėti gleives ir, užfiksavus ovuliaciją, jaustis saugiai. O kada galima pradėti naudotis pirmąja faze - nežinau. Reiktų paklausti tų, kurios turi patirties su stebėjimu po KT arba NŠP mokytojų.

Ačiū labai smile.gif dėl ankstyvosios fazės manau reiktų bent gerų 6 mėn duomenų, turint omeny, kad po KT. Ir dėl liuteininės fazės žinau šituos dalykus, tik buvo įdomu, ar gali fiziologiškai būti, kad jos ilgis keičiasi... Aš dabar jau kaip ir užfiksavus savo O, laukiu trečios ir ketvirtos (apsidraudimui papildomam, be to, ir Raideles tinklapyje po KT rekomenduojama 4 d palaukt) temperatūrų, tuomet parodysiu grafikėlį smile.gif šiaip visi požymiai sutampa - tiek gleivių stebėjimas, tiek GK padėtis (pakolkas man daugiau mažiau aišku buvo ar aukštai ar žemai). Tai tiek. Darkart ačiū smile.gif
Atsakyti
Čia ilgai lauktas straipsnis iš Mamos žurnalo http://www.geramama.lt/node/1006
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 11 03, 22:15)

Super thumbup.gif smagu matyti tokį straipsniuką smile.gif) jei bent kiek moterų susidomėtų, jau būtų nuostabu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raideles @ 2010 11 03, 22:15)

Tikrai lauktas ir vis tiek labai maloniai nustebinęs straipsnis. thumbup.gif Manau labai vykusiai sudėlioti akcentai.

Ačiū Raidelėms ir žinoma - Žiogeliui. 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Žiogelis @ 2010 11 03, 20:51)
Aš kažkur esu skaičiusi, kad 17 dienų tai jau maksimumas, bet, pasirodo, būna ir 18.

Jei tas "pasirodo" - iš grafikų Fertilityje, tai aš kukliai priminsiu, kad kiek kartų mes čia beaptarinėdamos grafikus su juo nesutikome, bene visais jis buvo ovuliaciją paankstinęs.
Atsakyti
Straipsnis labai labai patiko wub.gif
Atsakyti

Buvau šiandien kursuose pas Eleną kaip tik-labai labai patiko thumbup.gif
Daug visko naujo,kas,atrodo,teoriškai kaip ir buvo skaityta,bet realiai-neužsifiksavę..
Naujiena buvo kad ir tai,kad pirmąja mėnesinių diena yra vadinama tada,kai pasirodo šviežias kraujas(niekada net nesusimąsčiau apie tai..)
Atsakyti
o as va mastau kada man pradeti BT matuoti? Si cikla galvojau gal praleisti, bet kad idomu kaip ten kas? Savaite jau praejo, tai gal butu pats laikas pradeti.... g.gif
Atsakyti
QUOTE(MildukasK @ 2010 11 04, 09:15)
o as va mastau kada man pradeti BT matuoti? Si cikla galvojau gal praleisti, bet kad idomu kaip ten kas?  Savaite jau praejo, tai gal butu pats laikas pradeti....  g.gif

Tai va, kad jei įdomu, kaip ten kas reikia pradėti matuoti BT 4u.gif
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif dalinuosi grafikėliu (jis nebaigtas, bet O pagauta):
user posted image
Sutinku su fertiličiu, jog O - 19 CD.

Beje, pastebėjau klaidelę - 20 CD temperatūra 36,55 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė..: 04 lapkričio 2010 - 19:18
QUOTE(Gintarė.. @ 2010 11 04, 20:14)
Labas vakaras smile.gif dalinuosi grafikėliu (jis nebaigtas, bet O pagauta)

Gražus grafikėlis - sveikinu pagavus pirmąją O. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 04 lapkričio 2010 - 20:56
dar vienas trumpas straipsniukas Delfyje apie NSP:
Delfi apie NSP
Atsakyti