QUOTE(Gintarė.. @ 2010 11 02, 22:51)
Labas vakaras
aš su klausimuku.. tokiu pačiu kokiu jau buvau, tik.. žinot.. mąstai mąstai ir primąstai paprastam dalykui nesamonių..
žodžiu taip: po KT daugumai moterų būna kurį laiką nereguliarūs ciklai. Arba iš karto, arba po pusmečio pradeda keistis ciklų ilgiai, na, įvairiai... Tai aš ir galvoju, juk keičiasi (ilgėja ar trumpėja) greičiausiai pirmoji fazė IKI ovuliacijos, nes liuteininė, po O, negali būti (berods tiek kažkuri minėjo) ilgiau 18 dienų?...
Ar gali būti po KT ir liuteininės fazės ilgesnės?.. Tiesiog įdomu, gal kas žinosit, kiek labai sutrinka ciklai, ar kokios nors taisyklės dar galioja, ar jau visko visko gali būti... 

aš su klausimuku.. tokiu pačiu kokiu jau buvau, tik.. žinot.. mąstai mąstai ir primąstai paprastam dalykui nesamonių..

žodžiu taip: po KT daugumai moterų būna kurį laiką nereguliarūs ciklai. Arba iš karto, arba po pusmečio pradeda keistis ciklų ilgiai, na, įvairiai... Tai aš ir galvoju, juk keičiasi (ilgėja ar trumpėja) greičiausiai pirmoji fazė IKI ovuliacijos, nes liuteininė, po O, negali būti (berods tiek kažkuri minėjo) ilgiau 18 dienų?...

Liuteininė fazė nebūtinai turi būti tokia pati kiekvieną ciklą. Bet paprastai ji nelabai skiriasi viena nuo kitos, taigi, jei vienas ciklas yra 25 dienos, o kitas - 35, labiausiai tikėtina, kad pailgėjo laikas iki ovuliacijos. Liuteininės fazės ilgis nurodomas šiek tiek skirtingas. Aš kažkur esu skaičiusi, kad 17 dienų tai jau maksimumas, bet, pasirodo, būna ir 18. Nežinau, ar po KT gali būti ilgesnės liuteininės fazės, neteko girdėti tokio dalyko. Taisyklės, manau, lieka tos pačios: matuoti BT, stebėti gleives ir, užfiksavus ovuliaciją, jaustis saugiai. O kada galima pradėti naudotis pirmąja faze - nežinau. Reiktų paklausti tų, kurios turi patirties su stebėjimu po KT arba NŠP mokytojų.