Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šeimos planavimas (VI)

Sveikos, užsukau tik pasilabinti biggrin.gif Vis užmetu akį į jūsų skyrelį pasižiūrėt kas čia naujo, o šiaip dabar bandau įsisavinti daug informacijos apie žindymą, vaikelio auginimą ir pan. smile.gif

Džiugu, kad tiek naujokių susirinko, sėkmės visoms mokantis NŠP, o senbuvėms po balionėlį 4u.gif
Atsakyti
Truksta is tikro informacijos apie NSP, gal butu daugiau praktikuojanciu. Pati vartojau KT, nes maniau, kad kitos patikimos iseities tiesiog nera.
Turetu ginekologes pacios NSP kursus palankyt, igyt ziniu, o ne kist tabletes i kaire ir i desine. schmoll.gif
Tiek, kad metodas reikalauja atsakingumo, atidumo. Net ir tabletes, kai kurios moterys sugeba 2-3 praleist, tai koks butu NSP patikimumas, pavyzdziui tarp 16-18 metu merginu g.gif
Siandien Kipliu vadoveli skaitinejau, tai jie rekomenduoja pirmus 2-3 ciklus baigus vartot KT laukt ne 3, o 5 dienos po temperaturos pakilimo, grieztokai cia jie g.gif
Papildyta:
QUOTE(MildukasK @ 2010 11 16, 08:09)
o as zinokit kuo toliau, tuo labiau stebiuosi savo naujaja gine  doh.gif Pradedu vel rimtai mastyti apie keitima.. Nes toks pasakymas, kad "temperatura cia jau atgyvena" (konteste apie tai, kaip galima nuspeti ateinant mmm), keistai nuteikia blink.gif

Mano mama irgi pareiske, kad termometras atgyvena. Jau nusiteike anuko sulaukt lotuliukas.gif
Gydytojai irgi zmoes, ne visi turi noro ir jegu kasdien dometis naujienomis, skaityti specialybinius zurnalus, gal net kalbos nebemoka, kad uzsienietiskus straipsnius skaityt. Taiko tai ko ismoko is tarybiniu vadoveliu ir jiem gerai, galvos nesuka doh.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad gydytojai nemoko NŠP, nes tiesiog bijo atsakomybės ir tai normalu. Va atsimenu gerai biologijos pamokas mokykloje. Nors turėjom šaunią mokytoją, kai kurioms klasiokėms išmokti elementarius dalykus atrodė neįmanoma misija, nors per pamokas klausydavo ir atrodė mokėsi, bet kai rašydavom testus tai doh.gif tokių stebuklų būdavo galima išgirsti, atrodo iš normalių, besimokančių panelių. O gydytoja mato žmogų kelis kartus per metus, gal akys tik protingos, klauso, atrodo supranta, o paskui liksi kalta, kad štai kokia nesąmonė ir va rezultas nelauktas nestuke.gif
Mangusta 777, aš visgi galvoju, kad 16-18 metų ne laikas ne tik NŠP, bet ir šiaip lytiniams santykiams. NŠP reikia abiejų partnerių atsakomybės. Aš turiu brolį, keletą labai artimų draugų vaikinų (tiesą sakant merginų draugių teturiu dvi wub.gif ) kartais mes pakalbam kontracepcijos tema. Nes natūralu, kad jauniems žmonėms tai aktualu. Ir nors mano draugai puikiai žino kas yra NŠP, sakosi niekada nesutiktų, kad jų mergina tai naudotų ne santuokoje, nes... tiesiog nepasitikėtų. Ir ne pačiu metodu, o panele. Aš manau, kad būtent jauni žmogučiai dažnai kaitalioja lytinius partnerius, ypač jei seksualinį gyvenimą pradeda anksti, nes tos mokyklinės meilės vieną dieną myli, kitą - ne. Dauguma tokio amžiaus panelių net nedrįsta mamoms prisipažinti, kad jau gyvena lytinį gyvenimą, o ką čia bekalbėti apie keistenybes su termometrais (nes kartu gyvenant mama tikrai pastebės, kad rytais matuoji BT). Galbūt aš senamadiška, kad esu prieš ankstyvą seksą, nes manau, kad moteris visada begyvendama seksualinį gyvenimą negali būti tikra ar nepastos. O kam tie nervai, kai dar reikia ruošti namų darbus?
Visgi, mano nuomone būtų labai šaunu, kad NŠP mokytų mokykloje. Nes iš biologijos sričių, tai vienas iš labiausiai praktiškų dalykų 4u.gif O gal tai per daug asmeniška, kad to būtų mokoma ugdymo įstaigoje? Kaip jūs manot?
Atsakyti
Internete radau uzsienio ginekologes pasisakymus, kad KT zaloja jaunu merginu organizmus, nes ju lytine sistema dar formuojasi. Ji nepatare merginoms iki 19 metu isvis naudoti KT. Tad jei mergina paslapcia nugurkia tablete, kad mama nepastebetu tai irgi nera gerai. Abortas vel gi ne iseitis, lieka susilaikymas.
Manau mokykloje turetu buti pamokeles, kaip pazinti savo kuna. Turetu buti mokoma ne tik NSP, bet ir prezervatyvu tinkamo naudojimo, pasakojama apie KT vartojimo zala, visa laika akcentuojant, kad sveikiausia ir saugiausia susilaikyti nuo sekso jauname amziuje. Vel gi negrumojant ir neslepiant tiesos - kaip kad tarybiniais laikais teige - jei pasimylesi, nustosi augt, nutys krutys ir isplates uzpakalis rolleyes.gif
Ziniu apie seksa jaunimelis prisigaudo internete, geriau jau jas suteiktu kvalifikuoti mokytojai.

Beje nutrauktas lytinis aktas irgi gana patikimas, jei vyras sveikas ir gerai save pazista. Tiriant preejakuliacini sekreta jame spermos nerado (aisku dalyvavo gal 20 tiriamuju). Tai dabar mokytojam dilema: pasakot apie tai paaugliukam ar nutylet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mangusta 777: 17 lapkričio 2010 - 15:02
Na, labai abejoju, ar paaugliukas yra toks jau gerai save pažįstantis vyras smile.gif Žinoma, susilaikymas yra idealu. Bet aš puikiai pamenu save, kaip galvojau, kaip priimdavau sprendimus tokiame amziuje sad.gif
Atsakyti
Mano nuomone, tai jei jau negali apseiti be santykiu, tai geriau jau prezervatyvus naudoja, vis kazkokia apsauga nuo visokiu ligu, maza kas.. Aisku butu grazu jei laikytusi, lauktu to vienintelio ir naudotu NSP, bet kartais labai sunku susikalbeti su tokio amziaus zmonemis, ir ka jiems besakytum jie vis tiek savo daro.

O mokytojai.. irgi butu grazu is ju puses, bet ar veiksminga. Pas mus budavo biologijos pamoka apie panasius dalykus, tai sededavo ausis suglaude visi ir laukdavo, kada ji greiciau pasibaigs, nes ka ta mokytoja nusneka stengdamasi parinkti zodziu, kurie neprajuokintu visus klases, o jei dar pradeda apie tai, kad reikia susilaikyti, tai idomiau pasidarydavo, kas vyksta uz lango. Na bet, taip gal tik pas mus budavo. Ir siaip tai butu geriau turbut nei nieko, kazkam gal tai ir uzsiliks galvoje.

Sauniausia butu jei medikai moketu ir galetu apie tai kalbeti, vis tiek jei mergaite turi santykiu, tai ji lankosi pas gydytoja ir tai ne mokytoja ir ne tevai, kurie is vis noretu, jog ji neturetu santykiu bent kol kas. Jei protingai, argumentuotai paaiskintu, gal tai daugiausia duotu naudos.

O pati turbut jei buciau gydytoja irgi bijociau pasakoti turbut apie NSP vizito metu, nes tai atsakomybe, kaip Horo sake.

ir dar klausima turiu: jeigu sio ciklo pradzia normaliai matavau ir nesulaukus ovuliacijos sugripavau, ar galima butu nenurasyti sio ciklo, jei pasveikusi uzfiksuociau normaliai pakilusia temperatura?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrajos: 17 lapkričio 2010 - 15:46
Ar pastebėjote, kad NŠP tema pakeitė lokalizaciją SM? ax.gif (Gal jau seniai, tik aš bais nepastabi blush2.gif ). Kažkaip net rimčiau atrodo.user posted image
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 17, 22:32)
Ar pastebėjote, kad NŠP tema pakeitė lokalizaciją SM? ax.gif (Gal jau seniai, tik aš bais nepastabi blush2.gif ). Kažkaip net rimčiau atrodo.user posted image

Apskelbiau jau šitą tiesą, bet nelabai kas kreipė dėmesį... biggrin.gif suprantu, ir taip per daug reiškiuos blush2.gif man tuoj vėl prasidės matavimai (kaip smagu nuo jų pailsėt iš tiesų per mm.. rolleyes.gif ), jau vėl įdomu kaip seksis šį mėnesį... smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2010 11 17, 22:54)
Apskelbiau jau šitą tiesą, bet nelabai kas kreipė dėmesį... biggrin.gif suprantu, ir taip per daug reiškiuos  blush2.gif man tuoj vėl prasidės matavimai (kaip smagu nuo jų pailsėt iš tiesų per mm..  rolleyes.gif ), jau vėl įdomu kaip seksis šį mėnesį... smile.gif)

blush2.gif Na va, taip ir nujaučiau, kad naujiena pasenusi.

O Tu tai ne perdaug reiškiesi - aš visai mielai kam nors perleisčiau tą pirmąją vietą pagal plepumą. biggrin.gif
Atsakyti
Ne ne, man pirmų vietų tuo labiau nereik biggrin.gif jūs čia patyrusios tai ir šnekėkit smile.gif aš paklausinėju pakolkas daugiau, o ne patarimus galiu duot smile.gif

o šiaip labai labai ačiū Jums visoms smile.gif labai, neapsakomai džiaugiuos atradusi šią temutę smile.gif) tas KT gėrimas, kaip viena mergina jau minėjo, buvo dėl to, kad atrodė, jog tiesiog nėra kito pasirinkimo.. ir labai džiugu, kad klydau smile.gif tas natūralumas, savęs pažinimas.. nuostabu smile.gif)
Atsakyti
Indrajos, aš nenurašyčiau, bet čia aš biggrin.gif blush2.gif bet žiūrėčiau labai stipriai gleives, bendrą savijautą.
Na, o man 14-ta diena po ovuliacijos, laukiu mmm, gerai būtų dar ne rytoj, nes laukia dvi treniruotės 4u.gif Va penktadienį būtų pats tas. Iš tiesų tai man teko pasidaryti testą blush2.gif nes buvo kažkokia keista nuojauta (visgi juk mes nesusilaikom vaisingomis dienomis), o man gydytoja išrašė labai baisius vaistus, bet nebuvo kas daryt. Besivystančiam vaikiukui jie gali sukelti virškinimo trakto neišsivystymą, todėl norėjau apsidrausti. Testas buvo neigiamas, tai geriu tuos vaistus.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2010 11 17, 22:32)

as tai ne nepastebejau doh.gif Tema kai "uzprenumeruota", tai ir patenku tiesiai i ja, ne nematau kur ji buvo ir kur dabar yra blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti